vrijdag 24 januari 2014

JOEHOE EINDELIJK!!!

Eindelijk, de winter is begonnen!! Een beetje laat, maar beter laat dan niet :-)
Vanmorgen zijn we eerst lekker gaan wandelen, in de sneeuw! Het scheelt heel erg, dat je niet nat wordt van deze sneeuw, zelfs mijn voeten, in bergschoenen, waren na het wandelen nog droog! Het was echt heerlijk! We zijn niet heel ver geweest, want de andere twee dames waren niet helemaal fit, maar gewoon lekker met de neus in de frisse, schone lucht...heerlijk! Ik had met het wandelen mijn camera niet mee, want het sneeuwde nog en daardoor was het bewolkt. 
Bij terugkomst eerst nog gezamenlijk koffie gedronken en daarna kon ik in huis de sneeuwschuif pakken...en een behoorlijke lading sneeuw wegruimen! Toch zeker 13cm of misschien wel iets meer kon er geruimd worden en pffffff, als je dat voor het eerst weer doet na zo'n lange tijd, kun je op het laatst je armen en rug flink voelen, maar goed, ik had hulp van Luuk, want die had vandaag maar drie uurtjes! Ach, het is echt geen straf! Inmiddels is er toch zeker 4cm of meer bijgevallen, we mogen dus niet meer klagen!


donderdag 23 januari 2014

Besteld en grote schoonmaak

Inmiddels hebben we een lange zoektocht naar radiatoren gehad...pffffff...heel internet afgestruind, Erik is naar verschillende bouwmarkten geweest en is zelfs nog langs een bedrijf geweest, waar hij nog contacten had van de eerste werkgever, om te vragen of het bedrijf misschien de radiatoren kan bestellen. Dit bedrijf viel als eerste af, echt veel te duur! De twee opgevraagde offertes uit Duitsland leken eerst ook nog te duur, maar bij nader inzien niet. Die bedrijven in Duitsland hebben natuurlijk hoge verzendkosten en daardoor leek het niet interessant, maar bij de prijzen van de bouwmarkten hier (met een onbekend merk radiatoren) vergeleken, bleken de offertes uit Duitsland inclusief de verzendkosten en tevens ook nog een bekend merk, nog altijd ruim €200,00 gunstiger te zijn...
Het is wel weer een rib uit ons lijf, maar we hebben ze in Duitsland besteld dinsdag, ik heb het wel telefonisch gedaan, met het papierwerk per mail, ik wil graag persoonlijk iemand spreken als ik zoiets bestel namelijk... vanmorgen heb ik er nog eens achteraan gebeld en het blijkt dat ze al verpakt klaar liggen en vandaag weggestuurd worden en dan kan het nog een dag of drie duren voor ze hier zijn, maar dan nog! Ik zal blij zijn als ze binnen zijn, dan is er weer wat afgehandeld!

Gisteren ben ik begonnen te rommelen op onze slaapkamer beneden! De grote schoonmaak is begonnen! Ondanks dat alles steeds goed afgedekt is geweest, is het natuurlijk wel flink stoffig overal, vooral ook die fijne bouwsluier, al is dat in de andere ruimte's (dan de woonkamer/keuken) natuurlijk een stuk minder, gelukkig. De linnenkast heb ik al helemaal leeg gehaald, daar lagen dekbedden en kussens in van het appartement, het overige linnengoed wat ik kwijt moest en nog wat prullaria. Dat is eruit, de kast is schoongemaakt van binnen en de eerste kleding ligt er alweer in. Het bed van ons bevat 4 grote lades, die heb ik ook allemaal leeg getrokken (en dan kom je erachter dat daar wel héél veel in past...), nadat ik samen met Erik de enorme matras eerst omgedraaid heb. Alle zomerkleding lag er onder andere in, tjee zeg, wat een bende! Ik ga nu zo die lades allemaal schoonmaken en weer inpakken, maar eerst heb ik gisterenmiddag nog een opruiming in de kleding gehouden...in mijn eigen kleding, in die van Erik en in die van de jongens! Het is af en toe gewoon echt nodig en ik had nu echt geen zin om bepaalde kledingstukken weer voor de zóveelste keer in de handen te hebben, zonder dat ze nog gedragen worden! Zonde van de ruimte ook!
Het is dan ook mijn bedoeling om op die manier het hele benedenhuis door te gaan...ook de grote kast, die verplaatst moet worden naar de woonkamer, zal voor die 'verhuizing' helemaal leeg moeten en dan ga ik er gelijk góed doorheen :-). Dat zal trouwens nog een heerlijk karwei worden, die kast is lood en loodzwaar...en behoorlijk groot, zal op de zijkant door de deuropening moeten...we gaan 'm dus helemaal strippen, alle onderdelen die eraf en eruit kunnen gaan er ook af en uit, zodat we 'm kunnen verplaatsen!

woensdag 22 januari 2014

Strafwerk en stickers

Vandaag heeft Jordy alweer een Schularbeit en Luuk een Mathewiederholung! Dit keer wist ik trouwens wel dat Luuk een Wiederholung had :-), het blijft voor mij bij die jongen nog geregeld een verrassing...hij is gewoon zo laks in het vertellen van dingen, gewoon omdat hij niet snapt, waarom hij het toch zou moeten vertellen! Stel je voor dat hij dan moet oefenen...pfffff!! Vorige week kwam ik er bij 'toeval' achter, doordat ik Ute aan de telefoon had die aan het einde van het gesprek vroeg of Luuk al het huiswerk al klaar had, dat Luuk weer eens iets achterhield voor mij. De zoon van Ute, die bij Luuk in de klas zit en tevens Luuks vriendje is, had in huis verteld dat er een heel aantal kindjes te luidruchtig waren geweest en na de zoveelste waarschuwing strafwerk hadden opgekregen...je raadt het al: Luuk ook! Ik heb het Luuk niet laten blijken, dat ik het wist, maar ben gaan snuffelen in zijn tas, maar niks te vinden...toen heb ik Luuk ernaar gevraagd en in de richting gestuurd, tot opeens zijn gezicht strak bleef staan: hebbes! Het hoge woord kwam eruit, hij moest inderdaad nog strafwerk maken en dat was hij toch eigenlijk niet van plan, in de hoop dat de juf hem wel zou vergeven met een lieve glimlach....>>zucht<< Ik gaf hem de keus: óf nu het 'normale' strafwerk maken óf afwachten en er nog een dubbel portie achteraan krijgen! Hij koos eieren voor zijn geld en ging aan de slag. Ik bedoel maar...

In het dorp wordt op het moment druk gespaard voor plakplaatjes, die je bij de winkel krijgt bij aankoop van zoveel boodschappen, of je kunt ze natuurlijk ook extra kopen. Vorig jaar was die actie ook en de plaatjes gaan in een mooi boek, met mooie onderwerpen: over de natuur, eilanden, dieren, gebergtes etc. elk jaar een ander onderwerp. Het is ook echt informatief en daardoor met name voor Jordy heel interessant. Maar goed, in eerste instantie kopen we geen plaatjes, maar ontvangen we ze bij aankopen. De winkelketen door heel Oostenrijk doet eraan mee, dus niet alleen bij ons in het dorp. De aktie loopt nog twee weken en de jongens hadden ongeveer nog maar een kwart van het boek volgeplakt. Voor een vol boek heb je er 200 nodig... Jordy was al druk aan het ruilen op school, zelfs de juf doet eraan mee :-). Gisteren wilde ik dan toch een paar pakjes kopen, als verrassing voor de jongens, maar helaas bij ons in het dorp waren de plaatjes om te kunnen kopen al uitverkocht (die zitten in een blauw pakje, de gratis plaatjes in een groen pakje...)! Ik keek haar heel verbaasd aan: 'al uitverkocht?' De mevrouw vroeg of we er nog veel moesten, ik bevestigde. Ze draaide zich om, om wat te pakken. Ze hield een enorme stapel plaatjes in de hand, al uit de verpakking en een elastiekje erom: ''Hier, neem deze stapel maar mee, die hebben we al gekregen van klanten die ze niet sparen of het boek al vol hebben, neem de plaatjes die jullie nog niet hebben en breng me de rest weer terug en vervolgens volgende week gewoon weer vragen, want iedereen brengt de overigen naar ons!'' Wauw, dat vind ik nog eens super! Ik kreeg ook nog een paar gratis pakjes in de hand gedrukt en kon naar huis. Onderweg naar huis dacht ik alleen maar: dat was in grotere steden, zowel hier in Oostenrijk, als in Duitsland als ook in Nederland, niet zo gegaan! Ik heb zelf de nummers van de plaatjes eruit gezocht, die ze nog nodig hadden en toch zeker zo'n 70 plaatjes konden de jongens in de middag extra inplakken!! De jongens waren helemaal blij! De dubbelen die de jongens nog hadden, heb ik weer in het stapeltje van de winkel gestopt, elastiekje erom en de jongens zijn gezamenlijk naar de winkel gelopen om ze weer terug te brengen en natuurlijk uitvoerig te bedanken en weet je wat het leukste is? Toen ze thuis kwamen, waren ze alweer door het dolle heen, want ze hadden van de meneer van de winkel ieder nog weer een pakje plaatjes in de hand gekregen! Dit zijn van die kleine dingen, waardoor wij ons hier echt op onze plek voelen en dan gaat het echt niet om de plaatjes, maar gewoon omdat ze het dóen!
Hieronder het boek van vorig jaar en het boek van dit jaar:
dinsdag 21 januari 2014

Gefeliciteerd, Thijs en lidwoorden

Om te beginnen:
Lieve Oma en Mama,

van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!
Wij wensen jou/jullie een fijne dag vandaag!

Liefs en een dikke kus van
Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs
Verjaardag plaatjes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En zo vergaat de tijd weer eens ontzettend snel! Gisteren was het beddengoed weer aan de beurt...flink wat was, drooggoed en strijkgoed dus! Plus het opnieuw opmaken van de bedden erbij, tussendoor beneden in de keuken even het plafond en de randen met een bezem afgenomen. Het neergedwarrelde opgeveegd, de bovenkant van de keuken ontdaan van euh...laten we het netjes zeggen: wat stofjes en gruzelementjes :-) en vervolgens nog weer een keer gedweild. In de middag Jordy en Luuk geholpen met het huiswerk en later in de middag heb ik even op de twee kinderen van Ute gepast, totdat ze naar de Taekwondo gingen...en de maandag was voorbij!

Vanmorgen ben ik met Thijs naar de Volksschule geweest, het officiële inschrijven! Thijs was helemaal zenuwachtig, hij ratelde aan één stuk door! Ik had enigszins uitgelegd wat ze misschien zouden gaan vragen, ook dat er gevraagd zou gaan worden of hij weet wat links en rechts is...dat wist Thijs heel keurig en dat moest ik vanmorgen wel twintig keer bevestigen als hij weer eens zijn rechter- of linkerhand liet zien, met de juiste beschrijving erbij :-). Eenmaal op de school, waren we gelukkig wel bijna gelijk aan de beurt. Thijs ging met de ene juf mee en ik met de andere. Ik heb met de juf vooral het papierwerk doorgenomen en de inschrijving officieel gemaakt en Thijs heeft met de andere juf eerst over en weer gegooid met een bal, hij mocht zelfs een keer door de ruimte schieten! Daarna heeft Thijs van alles mogen tekenen, vertellen naar aanleiding van een plaatje, tekeningetjes namaken en nog meer. Toen ik klaar was bij de ene juf, gingen we samen naar Thijs, daar kon ik bij aan de tafel gaan zitten en hebben we alles doorgelopen, dat wat Thijs allemaal gedaan had en getekend had. Deze juf was helemaal tevreden, Thijs had uitvoerig verteld, goed getekend en hahahaha, hij had links en rechts verwisseld!! Alles prima in orde verder, alleen wat moeilijkheden met de lidwoorden, maar ja, daar hebben ze er natuurlijk ook nogal wat van!! Ook in het Nederlands haalt Thijs de lidwoorden nogal eens door elkaar. Toevallig had ik het er net met de ene juf over gehad (de juf van Jordy deed de gesprekken) en Jordy heeft ook hier nog wel wat moeilijkheden, vandaar dat de juf wil proberen of Thijs in aanmerking kan komen voor bijvoorbeeld een extra uur Duits, maar dat moet eerst allemaal aangevraagd worden. Luuk heeft hier trouwens totaal geen moeilijkheden mee. Toen wij dus bij Thijs gingen zitten en die juf vertelde hoe Thijs het allemaal deed, was haar opmerking dan ook, dat hij nog wel moeite heeft met de lidwoorden, hahaha, dat had ze dus snel in de gaten. Thijs is in elk geval helemaal klaar voor de Volksschule!!

maandag 20 januari 2014

Verschil

Ik zal jullie even laten kennis maken met onze woonkamer en keuken...toen wij het huis voor het eerst bekeken!! Kijk:


jammer dat het hier niet te zien is, maar achter al deze gordijnen
zaten gewoon gipsplaten...in de staat zoals je ze koopt
in de bouwmarkt! Mooi hè...hihihi!! Nou ja, sommigen zullen onderstaande foto's ook nog niet echt waarderen, maar wij wel! Wij hebben namelijk al in ons hoofd hoe het eruit zal gaan zien... :-) Wij vinden het een verademing!
zondag 19 januari 2014

Weekend

Dat was me het weekendje wel!! Zoals geschreven, heeft Erik het plafond de eerste keer helemaal gestuct en het is geschuurd en ik heb gisteren de muren die al wel gegipst zijn, ook een keer geschuurd. De ravage was daardoor beneden enorm!! Ik denk wel een centimeter dik schuursel van gips...ik ben vandaag begonnen met eerst het plafond en de muren te vegen met de bezem, vervolgens de vloer eerst drie keer (!?!?!) geveegd, daarna met de bouwstofzuiger alle richels van de ramen schoongezogen...alle ramen kunnen opengezet worden en dat is tijdens ontzettende stuifperiodes ook gedaan, maar wel met het gevolg dat het gruis en stof echt overal zat. Maar goed, dat is gedaan, toen de stofzuiger een keer door de kamer gehaald en de bouwstofzuiger snel weer in de garage gezet...want het ding blaast het fijne stof ook weer uit...helaas. Daarna kon ik mezelf gaan douchen! En na wat eten en drinken vanmiddag, zijn we met ons allen naar beneden gegaan en hebben de jongens meegeholpen met dweilen en dweilen en euh...dweilen! Het grote plastic zeil wat tussen het werkgedeelte van de kamer en de keuken hing, is er nu uitgehaald, dus nu kunnen we eindelijk de volledige ruimte bekijken!! Ook al is het nog lang niet klaar, het is voor ons toch al een verademing nu...wàt een licht! Geen bruin plafond meer! En een uitzicht vanaf zowel kamer als keuken...heerlijk! Het is nu minder ver in de werkzaamheden als dat we (voor nu) gehoopt hadden, maar ja, niks gaat vanzelf, er komt altijd meer werk bij kijken als gedacht en we willen het wel ineens goed doen! Het meeste smeerwerk wat stuiven betreft is al wel gedaan en het breekwerk niet te vergeten natuurlijk! Stroom vernieuwd, verwarmingsbuizen in de muur...ach, wij kunnen er weer even tegenaan!

Vanmorgen, toen Erik nog met het laatste schuurwerk bezig was, heb ik me even vermaakt in de keuken. Bladerdeeg wat op moest, spijs wat gebruikt moest worden...er is dus een banketstaaf gemaakt, een aantal jamflappen en ik heb een rollade nog uit Nederland gebraden! De jongens hebben geknutseld met Thijs zijn nieuwe knutselkoffer en ze hebben wat tv gekeken...buiten is het namelijk te vies weer, regen, regen en nog eens regen!