zondag 19 januari 2014

Weekend

Dat was me het weekendje wel!! Zoals geschreven, heeft Erik het plafond de eerste keer helemaal gestuct en het is geschuurd en ik heb gisteren de muren die al wel gegipst zijn, ook een keer geschuurd. De ravage was daardoor beneden enorm!! Ik denk wel een centimeter dik schuursel van gips...ik ben vandaag begonnen met eerst het plafond en de muren te vegen met de bezem, vervolgens de vloer eerst drie keer (!?!?!) geveegd, daarna met de bouwstofzuiger alle richels van de ramen schoongezogen...alle ramen kunnen opengezet worden en dat is tijdens ontzettende stuifperiodes ook gedaan, maar wel met het gevolg dat het gruis en stof echt overal zat. Maar goed, dat is gedaan, toen de stofzuiger een keer door de kamer gehaald en de bouwstofzuiger snel weer in de garage gezet...want het ding blaast het fijne stof ook weer uit...helaas. Daarna kon ik mezelf gaan douchen! En na wat eten en drinken vanmiddag, zijn we met ons allen naar beneden gegaan en hebben de jongens meegeholpen met dweilen en dweilen en euh...dweilen! Het grote plastic zeil wat tussen het werkgedeelte van de kamer en de keuken hing, is er nu uitgehaald, dus nu kunnen we eindelijk de volledige ruimte bekijken!! Ook al is het nog lang niet klaar, het is voor ons toch al een verademing nu...wàt een licht! Geen bruin plafond meer! En een uitzicht vanaf zowel kamer als keuken...heerlijk! Het is nu minder ver in de werkzaamheden als dat we (voor nu) gehoopt hadden, maar ja, niks gaat vanzelf, er komt altijd meer werk bij kijken als gedacht en we willen het wel ineens goed doen! Het meeste smeerwerk wat stuiven betreft is al wel gedaan en het breekwerk niet te vergeten natuurlijk! Stroom vernieuwd, verwarmingsbuizen in de muur...ach, wij kunnen er weer even tegenaan!

Vanmorgen, toen Erik nog met het laatste schuurwerk bezig was, heb ik me even vermaakt in de keuken. Bladerdeeg wat op moest, spijs wat gebruikt moest worden...er is dus een banketstaaf gemaakt, een aantal jamflappen en ik heb een rollade nog uit Nederland gebraden! De jongens hebben geknutseld met Thijs zijn nieuwe knutselkoffer en ze hebben wat tv gekeken...buiten is het namelijk te vies weer, regen, regen en nog eens regen!

2 opmerkingen:

K. Hopman zei

Ik heb wel eens zo'n klusje geprobeerd met een normale stofzuiger..... Hartstikke kapot! Konden we alsnog een bouwstofzuiger halen, het gewone stofzuigertje had het niet overleefd... Dus dubbele kosten gedraaid, een leerzaam moment.

Karin Fischer zei

Weet niet of u dit ziet of leest K.Hopman... ik kan niet (meer) op een andere manier reageren! Maar een bouwstofzuiger is inderdaad een oplossing, als men graag de normale stofzuiger wil behouden :-)