vrijdag 17 januari 2014

Laf, verjaardagsfeestje en planning

Helaas, vanmorgen ging het wandelen niet door, regen...erg jammer, maar ik was er toch niet helemaal met de gedachten bij, heel erg vond ik het eigenlijk niet eens...wel hebben we nog koffie gedronken met ons drieën (Ute, Manu en ik) en gekletst, dat was even nodig, laten we maar zeggen... er gebeuren af en toe gewoon dingen, waarvan je niet zou willen dat ze gebeuren en als je dan ook nog op afstand woont, is het wel eens lastig. Op Facebook gaat het inmiddels de ronde al, dus ik zal het kort uitleggen: ons nichtje is, zoals de politie het noemde, gemolesteerd door vijf jongens, terwijl ze op weg was naar school...nou ja, wat er dan door je heen gaat...het is gelukkig (lichamelijk) nog redelijk goed afgelopen. Echt waar, hoe laf moet je zijn om met vijf jongens, die allemaal een aantal jaar ouder dan haar zelf zijn, een meisje zo te mishandelen!! Gewoon op haar weg naar school!! Geen woorden voor...alleen wel de hoop dat ze die jongens te pakken krijgen!! En ze er dan niet alleen maar met een waarschuwing vanaf laten komen...

Wat anders...
Thijs heeft vandaag zijn langverwachte verjaardagsfeestje gehad! Het kon niet snel genoeg 15.00u zijn en gelukkig waren ze er alledrie voor die tijd al! Drie kindjes mocht hij uitnodigen, dat leek mij in de leeftijd van 5 en 6 jaar genoeg! We hadden het ook maar tot 17.30u gepland en dat was maar goed ook, want het weer werkte dus totaal niet mee. Ze zijn begonnen met het uitpakken van de cadeau's...nou ja zeg, daar sta ik toch vaak versteld van, wat er toch gegeven wordt! Voor onszelf hebben we daarin een bedrag afgesproken met een aantal ouders, maar twee van de drie hadden toch echt ongeloofelijk uitgepakt zeg...maar goed, Thijs was er natuurlijk helemaal blij mee: van lego tot boekjes, van een knutselkoffer tot zakken snoep, van een etui tot een cdrom die we nog moeten bekijken, maar dit alles dus van maar drie kids... daarna waren de muffins aan de beurt! Ze konden ze zelf versieren met slagroom, hagelslag en wat andere strooisels, wat te drinken erbij en daarna konden ze spelen. Tussendoor nog wat lekkers en een spel waar de kinderen zelf mee kwamen: een snoepje in een bakje of een pan ergens op de vloer zetten, zonder dat de ''Blinde Kuh'' het ziet...dat kindje krijgt een blinddoek om, een paar keer rond draaien en gaat vervolgens op handen en knieën door de kamer op zoek naar het bakje, onder geroep van 'warm', 'warmer' of 'koud', ze vonden het geweldig! Verder weer gewoon gespeeld en de boel enigszins in het gareel houden. Als afsluiting patat met worstjes en toen werden ze opgehaald! Het was een geslaagd feestje!

Morgenvroeg kan het plafond in de woonkamer beneden de eerste keer geschuurd worden! Erik is nu nog met het laatste stukje stucwerk bezig beneden, morgenmiddag kan er nog een keer wat bijgewerkt worden en eventueel zondag nog weer wat schuren en dan is het voorlopig even klaar. Het is dus in elk geval niet bruin meer!! Na dit weekend gaan we toch echt beginnen met het schoonmaken beneden...want in de planning staat, dat in elk geval Erik en ik het volgende weekend weer beneden zullen slapen, de jongens zullen wat later nakomen, want dan kan ik eerst hun slaapkamer daar fatsoenlijk schoonmaken en de muren nog een keer helemaal poetsen ivm de laatste schimmelresten... Erik zal de komende week nog een aantal andere zaken in orde moeten maken, voordat we de badkamer en de wc beneden weer in gebruik kunnen nemen!

Geen opmerkingen: