zaterdag 11 juni 2011

Weer op internet...

Gistermiddag kwam tegen 17.00u het telefoontje van de makelaar. Het stel is bij de (tweede) bank geweest, maar weet nog steeds niet zeker of ze het huis willen kopen. Gelukkig heeft de makelaar zich aan haar woord gehouden en gezegd dat het dan wel direct weer op het internet vrijgegeven wordt. Het stel wil de uiteindelijke beslissing dinsdag doorgeven...wij gaan er eigenlijk al vanuit dat ze het toch niet zullen kopen, ze hebben nu zo lang de tijd gehad, maar ze twijfelen zo erg, dat het mij eerlijk gezegd helemaal niet meer verstandig lijkt, dat ze het gaan kopen.
We staan dus nu in ieder geval weer op het internet en zijn zichtbaar voor een ieder die een huis zoekt! Er waren ook nog steeds geinteresseerden, die worden volgende week gebeld of ze nog steeds een bezichtiging willen. Er zit dus weer beweging in het geheel.

Donderdagmiddag heb ik bezoek gehad van iemand die ik op het forum ikwilnaaroostenrijk heb leren kennen, heel erg leuk en gezellig! Dit stel wil ook graag emigreren en zet volgende week hun huis te koop. Ze wonen hier niet heel ver vandaan en zo hebben we eigenlijk een keer een afspraak gemaakt. Erg leuk om iemand te ontmoeten die met dezelfde onzekerheden, vragen en verhalen zit. Iemand die meteen begrijpt waar je het over hebt of over hoe je je af en toe voelt bijvoorbeeld. Het gekke is, hetzelfde wat zij zelf ook vertelde toen ze binnenkwam, we hadden het gevoel dat we elkaar al kenden door het forum, maar bij het zien en horen toch ook dachten: goh, we kennen elkaar, maar toch ook weer niet! We hebben een hele gezellige middag gehad en de volgende keer zal ik naar hen toegaan (als ze natuurlijk niet supersnel het huis gaan verkopen, hihi).

Nu nog even lekker voor de televisie hangen en wat drinken en dan hebben we morgen alweer Pinksteren!!

Ik wens iedereen fijne Pinksterdagen!!!!

vrijdag 10 juni 2011

Spannende dag!

Vandaag is het weer een spannende dag, we horen vandaag voor 17.00u (als het goed is), of de mensen die zeer geinteresseerd zijn in ons huis, overgaan tot koop!
Wij hebben ons huis ruim drie weken geleden te koop gezet. We willen nog niet nu weg, maar eerst nog een jaar sparen, voor de eerste maanden levensonderhoud. Als we met ons huis een jaar zouden wachten om het in de verkoop te zetten en het zou vervolgens 1 tot 2 jaar duren (wat hier in de buurt gebruikelijk is) voordat het verkocht is, duurt het allemaal nog wel erg lang. Vandaar dat wij besloten hebben om het nu in de verkoop te doen, als het heel snel verkocht zal worden, gaan we nog eerst een jaar huren, om de laatste puntjes op de i te zetten, te sparen en een preciesere woonomgeving in Oostenrijk te vinden. We weten wel ongeveer waar we naar toe willen, dat is Karinthie en dan de omgeving van Spittal, Villach, Klagenfurt, Feldkirchen...je begrijpt, een veels te groot gebied nu nog!
Ach en als de verkoop een jaar op zich laat wachten, is het alleen maar handiger, dan hoeven we niet hier nog eens te verhuizen!

Het ging alleen inderdaad allemaal wel wat sneller dan verwacht! Het is natuurlijk nog niet verkocht, maar er is wel serieuze interesse. Het is eigenlijk al een keer verkocht geweest...alleen haakten deze mensen na twee dagen toch nog af, wegens de schrik van de financiele maandlast waar ze mee zouden komen te zitten. Het volgende stel was ook meteen serieus en hebben tot vandaag de tijd om een 'ja' of een 'nee' te zeggen. Spannend weer dus!

donderdag 9 juni 2011

De eerste Blog!

Mijn naam is Karin, ik ben getrouwd met Erik en samen hebben wij drie kids. Sinds 8,5 jaar wonen wij in Duitsland en hebben daardoor al een emigratie doorstaan! Toen hadden wij alleen nog geen kinderen en gingen wij van een huurhuis naar een koophuis...de toekomstige emigratie zal waarschijnlijk 'iets' gecompliceerder zijn!

Ik heb nu gekozen voor een blog. Een aantal maanden geleden was ik namelijk begonnen aan een forum, met het idee dat vooral familie, vrienden en kennissen met ons mee zouden kunnen 'kletsen' en vragen zouden kunnen stellen...alleen is tot nu toe gebleken dat ze wel graag meelezen, maar verder niet. Helemaal niet erg hoor, maar daarmee kan dus beter overgaan op een blog, is voor mij wat makkelijker, ik hoef niet steeds een nieuw item te beginnen of eerst na te denken waar ik iets moet plaatsen! Voor degenen die gerichte informatie zoekt, is een forum juist weer makkelijker...nou ja, ik houd het forum nog steeds gewoon bij, zo lang dat leuk blijft, doe ik dat.

Wij zijn inmiddels sinds oktober/november 2009 serieus gaan nadenken of een emigratie naar Oostenrijk iets voor ons zou kunnen zijn. In die tussentijd tot nu, is er natuurlijk al heel wat gebeurd, uitgezocht, opgezocht, etc. gaandeweg zal ik er steeds iets over vertellen...als ik alles nu zou moeten opschrijven, slaat de laptop op tilt ben ik bang!!!

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Karin