zaterdag 7 januari 2012

Turnier en hees

Alweer even niet geschreven! Tijd dus!
Tja, de kids zijn allemaal weer naar school, dus nu kon ik in huis weer het een en ander doen, zonder oponthoudt of spelletjes tussendoor...of politie-agentje spelen....
Luuk en Thijs vinden het weer geweldig op de Kindergarten en ook Jordy vond het niet erg om naar school te gaan donderdag en hij had weinig huiswerk opgekregen dus dat was natuurlijk helemaal goed! Thijs heeft gisteren op de Kindergarten zijn verjaardag gevierd, dus hij is weer even in het zonnetje gezet!

Gistermiddag had Jordy weer een Hallenturnier en nu was 'ons' Verein aan de beurt om de keuken te 'verzorgen'. Wij moesten dus allerlei Kuchen bakken en ik heb voor Brezeln gezorgd. We moesten de koffie zetten, thee schenken en ook de boel verkopen, er was ook frisdrank en snoepgoed! Je staat dan echt achter een bar en er is geen rekenmachine of kassa, alleen een geldkistje, dus het hoofdrekenen moest even weer opgehaald worden...haha, even weer inkomen, maar dat gaat snel, dan komt mijn kassa-ervaring weer van pas! Ik moet zeggen, het was leuk!! Geweldig, die kids die dan met een euro komen er er zoveel mogelijk snoepjes voor willen uitzoeken of die eindelijk een keer een glas cola mogen kopen....we hebben ook ter plekke wafels gebakken en verkocht....we hadden dus onze handen vol met koffie zetten, afwassen (geen afwas- of spoelmaschine voor handen), wafels bakken, verkopen en er zat ook nog een pfand op de koffiebekers die weer terug werden gebracht...maar het was echt leuk!!

Mijn ouders hebben gistermiddag de kids uit school opgehaald, bij ons brood meegegeten en vervolgens Luuk en Thijs meegenomen, zodat ze niet de hele middag in de sporthal hoefden rond te hangen, want ik kon ze dus ook niet goed in de gaten houden, door de bardienst en we moesten er al om 13.15u zijn en we waren om 17.30u weer thuis. We zijn gisteren na het Turnier eerst naar huis gegaan, zodat Jordy kon douchen en daarna zijn we met ons drieen naar de Imbiss in het dorp gegaan, gezellig, alleen er mag daar dus gerookt worden, wat ik al niet echt fris vind tijdens het eten, maar ik heb er nu dus mooi last van, gelijk gisteren na die tijd al, ik ben volledig hees en dat ben ik nooit!!!!

We gaan zometeen eerst even boodschappen doen en daarna Luuk en Thijs weer ophalen.

woensdag 4 januari 2012

De kachel

Gisteravond kwam de verhuurder aan de deur, met de vraag of er vanmorgen iemand in huis zou zijn, zodat de monteur van de kachel langs kan komen om de boel schoon te maken (de kachel wel te verstaan...haha). De beste meneer is vanmorgen dus geweest en toen ik hem vroeg of hij een kopje koffie wilde, heb ik gelijk gezegd dat wij het nogal lastig vinden om de verwarming fatsoenlijk op temperatuur te krijgen. Ik weet niet of ik er al eerder over geschreven heb, maar het is hier in huis niet 'gewoon' op temperatuur te krijgen....we hebben bijna alle radiatoren uit staan, alleen de vloerverwarming in de kamer op de laagste stand en in de keuken en gang staat de radiator een stukje open. Vaak is het alsnog te warm en ook al hebben we de kachel overdag op 19 graden ingesteld, de temperatuur wordt alsnog vaak boven de 21 graden...zelfs 's nachts wordt alles nog verwarmd, terwijl we dan de kachel toch echt op 16 graden hebben staan! Erik loopt dus steevast in zijn t-shirt hier in huis en ook voor mij is een dikke trui echt te warm. Ik was de kachel af en toe spuugzat en had het al als een KL-TEN-systeem gedoopt....De vorige bewoners van dit huis hadden er ook al over 'geklaagd' en vertelden al, dat als wij hun 'foefje' voor de kachel wilden weten, ik zo even kon bellen, dan zouden ze het uitleggen...
De beste meneer pakte het boekje erbij en ging naar boven (de installatie staat in de kelder), hij keek naar het bedieningspaneel in de kamer en drukte op een paar knopjes: ''tja, dat lijkt me logisch dat het niet zo werkt als u wilt....'' Ik trok mijn wenkbrauwen op en keek hem aan, ''hoezo?''
''Nou, zegt de meneer, de installatie die in de kelder staat, is nooit geinstalleerd op dit bedieningspaneel!''
Haha, nou , die optie was bij mij in ieder geval nog niet opgekomen! Ik was alleen verbaasd, dat de kachel wel warm wordt, als je de radiator open draait en de vloer wordt ook wel warm...
Dat blijkt met het warm water te maken te hebben. De installatie verwarmt het water tot boven een bepaalde ingestelde temperatuur en de restwarmte pompt hij de leidingen van de verwarming in...en aangezien de pomp van het warm water bijna de hele dag liep, verwarmde hij op die manier ook de hele dag en nacht de verwarming......
Weer wat geleerd!!!! De beste meneer heeft zijn koffie opgedronken en voor ons de hele bediening geinstalleerd en ingesteld en ook nog uitleg gegeven.
Wat een bak zeg, het blijkt gewoon echt, dat die bediening dus NOOIT heeft gewerkt in dit huis, want met een stroomuitval, blijft de instelling in takt en vooral als hij eenmaal geinstalleerd is op de installatie beneden, dan kun je dat niet zomaar weer verwijderen!

dinsdag 3 januari 2012

Vreterij

Hoor de wind waait do-or de bo-men....
Tjonge, wat een weertje zeg!! Het waait vreselijk hier, de ene keer regent het, het andere moment is het droog...bah! Waar blijft de vrieskou en waar blijft de sneeuw??

Zometeen breng ik Jordy naar het zwembad, dan gaat hij samen met twee vriendjes zwemmen, een uurtje. De moeder van het vriendje is er ook, omdat haar jongste dan zwemles heeft, dus hij wordt weer naar huis gebracht. Ik ga gelijk even, met Luuk en Thijs een paar boodschappen doen, dan hoef ik dat morgenochtend ook niet meer te doen.

Luuk gaat gelukkig goed, hij heeft weer honger in zijn buik en alles smaakt hem weer. Gelukkig maar, want hij is in de afgelopen week ruim een halve kilo (volgens mij zelfs meer, want de laatste keer wegen was al wel een week of 6 geleden) kwijt geraakt, terwijl hij echt geen 'overschot' heeft. Ik ben nog wel voorzichtig met hetgeen wát hij eet, maar ik ga ervan uit dat het wel goed zit.

Erik is gisteren weer aan het werk gegaan en morgen gaan Luuk en Thijs weer naar de Kindergarten en donderdag gaat Jordy weer naar school, dan zit de vakantie er alweer op en kan het gewone leven weer verder...
Hahaha, niets mis mee, al die 'vreterij' van de laatste weken is natuurlijk niet goed voor de lijn!! Ik moet zeggen, ik was er ook wel klaar mee, taart hier, taart daar, gourmetten hier, patatje daar, ijs hier, pudding daar....in het begin is het lekker, maar na anderhalf week is het genoeg geweest. De koelkast heeft ook weer een achterwand gekregen (die was de laatste weken niet meer zichtbaar) en in de kast past alles weer op de regalen en hoeft er niets meer op de grond!

maandag 2 januari 2012

2012

Voor een ieder:

EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu is het jaar dus echt om, 2011 is voorbij, weg...het jaar 2012 is begonnen, ik noem het maar even: Ons jaar!!!! Dit jaar moet het gaan gebeuren! Dit jaar vinden we hopelijk een fijn huis in Oostenrijk om voorlopig in te wonen, dit jaar vinden we hopelijk een nieuwe baan in Oostenrijk, dit jaar zullen we Kerst en Oud&Nieuw in Oostenrijk vieren, dit jaar....wauw dat klinkt veel echter dan steeds te moeten zeggen: volgend jaar....

Wij hebben zaterdagmiddag een hele gezellige middag gehad bij de buurtbank! Iedereen nam iets lekkers mee (wij natuurlijk oliebollen), er was spijsbrood, zelfgebakken koekjes, kniepertjes en dus oliebollen, warme Glühwein, bier....tegen een uur of zes ging iedereen weer zijn eigen weg, met de bedoeling voor degenen die er zouden zijn, dat we om 0.00u weer terug zouden komen om 'Ein frohes Neues' te wensen!
Euh...wij hebben een heel bijzondere jaarwisseling gehad...zo bijzonder dat wij niet meer naar de buurtbank zijn geweest.....wij hadden met Jordy en Luuk afgesproken, dat wij ze om 23.30u uit bed zouden halen. Thijs zouden we het vragen of hij 'bommetjes' wilde kijken, op het moment dat we hem zouden laten plassen. Thijs wilde zijn bed weer in, Jordy was gelijk klaarwakker en toen we bij Luuk kwamen, hing hij al met zijn hoofd in de emmer....gelukkig in de emmer en niet weer in zijn bed....
Jordy en Luuk hebben beiden de kleren wel aangedaan en samen hebben we afgeteld tot 0.00u, vervolgens voor het raam gekeken naar al het prachtige sierwerk en toen naar buiten voor ons eigen vuurwerk. Luuk heeft een slok water gedronken, omdat hij echt dorst had en een heel vieze smaak...logisch. Luuk klaagde over buikpijn, maar wilde wel buiten blijven. Iets later wilde hij toch naar binnen en hij deed dan ook gelijk zijn pyama aan en ging in bed liggen, ik was intussen op zoek naar de spuugemmer, die Erik in de kamer had gezet (haha, wel schoon hoor...), toen ik Luuk hoorde...ik rende naar hem toe en kon nog net op tijd de emmer eronder houden....zo sneu.....maar ja, dat was dus onze jaarwisseling!!

Inmiddels heeft Luuk afgelopen nacht lekker doorgeslapen en ik hoop dat hij dat vannacht ook doet!

Pfffff, ik zou nu zo verder kunnen schrijven over......DE TELEKOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grrrrrrr, wij zijn afgelopen vrijdag pas echt officieel omgeschakeld naar onze eigen 'lijn'....een mevrouw bij de Telekom heeft er in al die tijd voor gezorgd dat wij op een bepaalde manier toch internet en telefoon hadden....vóór die tijd (voor de verhuizing) hadden wij al problemen, waar ik toen al wel eens over geschreven heb, volgens mij....tot en met afgelopen vrijdag hebben wij die problemen niet meer gehad en je raadt het al, we zijn omgeschakeld en sinds zaterdag hebben we weer problemen!!!!!!!!!!!!! Zaterdag op bepaalde tijdstippen geen telefoon en sinds gisteren geen internet....nu hebben we weer internet via een kabeltje naar de router..... Vanavond heb ik de Telekom maar eens gebeld..............grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, er volgt ongetwijfeld meer hierover, maar ik heb er nu geen energie meer voor....schijtbedrijf.