vrijdag 11 november 2011

Vol weekje

Tjonge, een best hectisch weekje achter de rug.
Gisteravond hebben de kids dus de Laterne-umzug van de Nachbarschaft gehad. Jordy heeft gewoon gevoetbalt en kon dus niet mee. Ik heb hem om iets voor vijfen daar afgezet en ben toen snel naar huis gegaan, want Luuk had een feestje en zou om vijf uur thuis gebracht worden. Om half zes begon dus de Laterne-umzug...tien over vijf was Erik terug, dus eten koken was niet echt meer tijd voor. Ik had de tafel gedekt voor een broodmaaltijd, toen ik terug kwam, ging de bel, de kopers van ons huis aan de deur, ze hadden nog post voor ons, intussentijd was Erik er dus en zijn we aan tafel gegaan, toen ging de telefoon...Luuk werd uiteindelijk precies om half zes terug gebracht en kon dus zijn schoenen aan laten...Erik heeft snel zijn brood naar binnen gewerkt, ik heb Thijs aangekleed en Erik is met Luuk en Thijs weggegaan. Iets later stonden dus alle buurtkinderen bij mij aan de deur het Laternelied te zingen en met wat snoepgoed zijn ze weer vertrokken en ik kon mijn jas aan doen om Jordy op te halen...

Gelukkig gaat het met Thijs heel goed, vanmorgen ging het zelfs zo goed, dat we hem weer naar de Kindergarten hebben gebracht! Hij had weer praatjes voor tien en stond bijna stuiterend in de badkamer...tja, één dagje en dan heeft hij toch weer weekend, dus ik heb hem ook naar de Kiga gebracht. Thuis deed hij nog heel even zielig: ''maar ik ben toch ziek?!'' Haha, dat was op de Kiga snel weer over, hij ging gelijk spelen en ik mocht wel gaan!!

Verder was het natuurlijk van het ene Laternefest naar het andere, van het peterselie-roosjes maken en een boog opzetten tot wat broodnodige kledingstukken halen voor o.a. Jordy, hij dacht namelijk begin van de week al een keer dat hij een hemd van Luuk aan had....nee, Jordy, dat is jouw hemd, je bent alleen een beetje gegroeid...met het ondergoed net zo, die waren volgens hem gekrompen in de was....Luuk was bijna door zijn sokken heen en ik zelf had nog maar erg weinig shirts (dunne truien) met lange mouwen, die ook nog een beetje netjes waren...Thijs had binnen twee weken twee spijkerbroeken kapot (beide knieen erdoor)...tja, af en toe moet je dus wat, maar laat ik het zo zeggen: winkelen is absoluut niet mijn hobby.

Vandaag is Eriks vader jarig, maar hij viert het voor ons morgen. Morgenvroeg heeft Jordy een voetbalwedstrijd in Brandlecht en zondag hebben we een feestje van mijn oom, hij wordt 60.

Van verveling is hier dus niet echt sprake...

donderdag 10 november 2011

Ons tijdelijke huis

Ik zal jullie ook nog even ons tijdelijke huis laten zien....
niet slecht toch?
 


deze foto heb ik gemaakt vanaf ons oprit, dit is dus het uitzicht van vóór ons huis...
 Eerlijk is eerlijk, we voelen ons hier helemaal op onze plek...voor nu dan hè!! Onze plannen blijven ongewijzigd, maar het huis voelt goed. De buurt voelt ook goed en de ruimte om ons heen voelt HEERLIJK!! Echt waar, aan de ene kant naast ons is nog een kavel vrij en aan de andere kant staat een huis, daarnaast is er alweer een zijstraatje. Nou ja, de ruimte voor ons huis kun je dus op de foto zien, zo geweldig! Achter de bomenrij op de foto is de steengroeve al.

woensdag 9 november 2011

Laterne

Laterne-Laterne-Sonne-Mond-und-Sterne
Brenne-auf-mein-Licht-brenne-auf-mein-Licht
aber-nur-meine-liebe-Laterne-nicht
denn-sie-ist-so-schön-denn-sie-ist-so-schön
da-kann-mann-mit-spazieren-gehen
In-den-grünen-grünen-Wald
in-den-grünen-grünen-Wald
Wo-der-Jäger-mit-der-Büchse-knallt
Piff-Paff-Puff

Thijs mocht dus in de buggy met zijn eigen Pippi Langstrumpf-Laterne,
hier was hij nog redelijk goed te pas...de foto is niet heel geweldig geworden, maar zo zijn we dus op pad gegaan met de optocht!
Luuk met zijn Monster-Laterne en Jordy met zijn eigen in huis gemaakte Monster-Laterne
Thijs begint al iets af te knappen...


Uiteindelijk ben ik met Thijs na de optocht naar huis gegaan en zijn Erik, Jordy en Luuk naar de Kindergarten gegaan om daar worstjes met brood te eten en wat te drinken. Ze maken het altijd gezellig bij de Kindergarten, door er ook een vuurkorf buiten bij te zetten.

Morgen hebben ze vanuit de 'Nachbarschaft' ook nog een kleine optocht voor de kids. Luuk moet alleen dan nog terug komen van een kinderfeestje en Jordy is aan het voetballen...hopelijk komt Luuk op tijd terug, zodat hij nog even, samen met Thijs, een rondje mee kan lopen.

Thijs knapt inmiddels al aardig op, hij is alleen nog heel snel moe, hoest nog en heeft steeds een snotneus, maar koort heeft hij vandaag nog niet gehad...

maandag 7 november 2011

Roodvonk

Vanmorgen toch met Thijs naar de kinderarts gegaan. Na het opstaan dacht ik dat het niet meer nodig was, maar nadat we Jordy en Luuk weg hadden gebracht, knapte hij alweer af en kreeg vuurrode wangen. Ik heb de arts gebeld en anderhalf uur later konden we terecht. De arts heeft alles aangehoord, Thijs nagekeken en geluisterd en het blijkt dat Thijs dus Scharlach heeft. Haha, ik heb in huis eerst op moeten zoeken wat de Nederlandse betekenis ervan is. Scharlach ken ik wel en ik wist ook ongeveer wat de klachten waren, maar de nederlandse betekenis? Het blijkt dus Roodvonk te zijn. Hij heeft er ook Pseudo-kroep bij. Thijs is namelijk een paar nachten best benauwd geweest, moeilijk wakker te krijgen en hij sliep ook heel erg onrustig. Met name die benauwdheid, dat vond ik dus helemaal niets....naar adem happend haalde Erik hem uit bed om 'm een plas op de wc te laten doen....bah. Ik ben blij dat ik vanmorgen toch door heb gepakt om naar de dokter te gaan, want hier was hij zelf niet zomaar doorheen gekomen. Thijs heeft nu Peniciline en een hoestdrank voor zijn zeehondenhoest. Het schijnt na drie dagen Peniciline niet meer besmettelijk te zijn.

Vanavond heb ik samen met de buurvrouwen Peterselie-roosjes gemaakt, van echte peterselie! De heren hebben in tussentijd de stro-boog opgehangen en vervolgens hebben wij de peterselie er ingehangen en klaar! Er werd natuurlijk een schnaps geschonken en ze hadden zelfs een heel warm en koud buffet voorbereid! Erik is daar nog even met Jordy en Luuk naar toe geweest. Weer wat geleerd, want ook al wonen we bijna negen jaar in Duitsland, dit is de eerste keer dat we er een boog hebben gezet!!

Morgen is het Laterne-fest. Vorig jaar was bij dit feest Luuk ziek....tja en nu dus Thijs! We gaan er wel heen, het is toch allemaal buiten en buiten is Thijs eigenlijk op z'n best te pas. We doen Thijs in de buggy en we zien wel hoe het hem vergaat. Erik komt er na het werk ook naar toe, dus als het voor Thijs niet meer te doen is, kan ik met hem naar huis gaan.

zondag 6 november 2011

Zielig hoor!

Ons jongetje is nog steeds ziek....zo sneu, gisteren leek het ietsje beter te gaan dan vrijdag, maar vanmorgen werd duidelijk dat het nog echt niet beter gaat. Thijs' gezicht is wat dik en rood en ook op de rest van zijn lichaam zitten van die 'geirriteerde' plekken, het jongetje ziet er dus niet uit! Gisteren heeft hij ook geen koorts meer gehad, vandaag wel weer. Hij is moe en loom en wil amper iets eten, maar hij wil wel een beetje spelen, dus niet lekker op de bank liggen....Erik is nu alweer een ronde aan het maken met Luuk en Thijs, even weer een frisse neus halen. Ik kan niet mee, want Jordy kan elk moment thuis gebracht worden van zijn logeerpartij bij zijn vriendje.

Vandaag dus weer een dagje met weinig nieuws!