vrijdag 7 maart 2014

Gymnastiek en weekend!

Het was vandaag weer prachtig buiten! En gelukkig ook nog eens vrijdag! Hihi, vandaag eindelijk weer een keer gewandeld, dat werd tijd! We waren maar met ons twee en het ging niet om ver wandelen, maar gewoon een frisse neus halen en vooral veel kletsen...super! De bedoeling was, richting de Drachenbrunnen te gaan, maar dit keer via onze 'normale' weg. Die weg ben ik met de jongens niet gegaan, omdat ik al bang was voor hetgeen wat we vandaag tegenkwamen! Het begon al goed...nog maar net een paar passen de weg op, het bos in en zo zag ons pad eruit, het pad wat normaal toch wel een weg is:

Het bleek een kleine waterval te zijn geworden en er lag een boom. Een boom klauteren we gewoon overheen normaal, maar om met natte voeten de wandeling voort te zetten, was nu niet de bedoeling! We kozen er dus voor om rechts omhoog, via het bos te gaan...het lukte uiteindelijk wel, maar geregeld zakten we tot onze bovenbenen in de sneeuw! Zo liep je en zo lag je scheef in de sneeuw!

 En toch was het heerlijk:

Door de moeizame wandeling en het vele geklets èn de aanblik van het laatste pad richting de Drachenbrunnen (nog voor het deel wat met de sneeuwfrees gedaan is), kozen we ervoor om de Förstweg naar beneden te vervolgen en terug te lopen. We hadden inmiddels onze gymnastiek :-) wel gehad!

Nadat ik Thijs opgehaald heb, bedacht ik mij, dat ik wel eens een taart kon maken! Ik had aardbeien meegenomen en lange vingers, die als bodem konden dienen... en zo zaten we vanmiddag met de koffie heerlijk buiten op het balkon, te genieten van de zon, taart en het begin van ons weekend! Dat is wel lekker hoor, dat Erik op de vrijdagmiddag mooi op tijd thuis is!


En onder het avondeten, was ik met de mobiel nog net op tijd om deze foto te maken:

donderdag 6 maart 2014

Plannen en social media

En het plannen gaat maar door :-). Waar het eigenlijk de bedoeling was, dit weekend het laatste stukje gang schilderklaar te maken (wat ook gaat gebeuren) en dan volgend weekend de gang uit te witten, ga ik nu zelf de gang volgende week uitwitten, om het weekend daarna met een andere klus te beginnen...
Ik was met een beetje planning bezig, we hadden samen al het een en ander doorgenomen van wat er in de lente en de zomer zoal rondom het huis gedaan zou kunnen worden, o.a. dus de konijnenren en het hok een definitieve plaats geven (gaat nog niet zomaar, want het moet ''graafproof'' zijn en het moet tegen een flinke lading sneeuw kunnen...) en zo nog een aantal dingen meer. Op dit moment is er in de tuin toch nog niks te beginnen, door de sneeuw die er nog ligt en toen bedacht ik mij opeens iets, wat we vorig jaar al wilden doen en beloofd hadden, maar steeds doorgeschoven werd....de muur die gezet moet worden, om van de slaapkamer van de jongens er twee slaapkamers van te maken! Het is er steeds bij gebleven, eerst is het uitgesteld, bewust, omdat de ene slaapkamer dan veel te vochtig zou worden, door ons toenmalige vochtprobleem...dat vochtprobleem is inmiddels een aantal maanden geleden verholpen, op het moment dat wij boven woonden...vandaar dat we daarom niet met de muur begonnen zijn, omdat we simpelweg genoeg andere dingen te doen hadden! Maar als we er nu niet aan beginnen, dan wordt het het eerste jaar waarschijnlijk ook niets meer...nu kunnen de jongens namelijk nog weer even uitwijken naar boven, naar een schone slaapkamer en zo kunnen wij de slaapkamer beneden leeghalen en kan er fatsoenlijk gewerkt worden. In de zomer hebben we gasten en we hebben buiten ook nog het een en ander te doen. Na het gastenseizoen trekken wij weer naar boven, om verder te gaan met woonkamer en keuken...hmmm, dan misschien toch nu maar beginnen...
En zo heb ik de eerder gemaakte schetsen van de slaapkamer van de jongens er weer bijgepakt, alles samen nog weer goed bekeken en besloten hoe de muur er precies moet komen te staan, hoeveel blokken we ervoor nodig hebben, waar er stopcontacten moeten komen....ook ben ik op jacht naar een bureau voor Jordy, want Thijs krijgt dan Jordy's oude bureau, zodat op de slaapkamer van Luuk en Thijs dezelfde bureau's en lampjes e.d. komen...de jongens verheugen zich er al op, al hebben we wel verteld, dat het nog niet allemaal helemaal af zal zijn straks...dat lukt gewoon niet, wat tijd betreft en ook wat geld betreft. We willen namelijk wel voor de zomergasten de tuin weer een beetje groen hebben na de graafwerkzaamheden afgelopen jaar, een halve dag klaar voor er sneeuw op kwam... ook komen er later in april nog gasten en dan moeten de jongens toch echt wel weer op de eigen kamers slapen!
Vandaar dus dit weekend de gang, volgende week witten en volgende week vrijdag zal Erik met de aanhanger de eerste lading blokken bij de bouwmarkt ophalen en kunnen we beginnen met de voorbereidingen...bedden uit elkaar halen, kamer leeg, er moet geslepen worden voor de stopcontacten, de vloer moet een stuk verwijderd worden, op de plek waar de muur komt te staan... tja...

Gisteren heb ik een statusupdate op de Facebookpagina Ferienwohnung Haus Fischer (erop klikken)
van ons appartement gezet. Met de huidige boekingskalender en een verhaaltje erbij of de mensen al een vakantie geboekt hebben. Het mooie is, dat er mensen zijn die het spontaan delen op hun eigen Facebookpagina!! Daarmee heeft deze update binnen een dag al een bereik van 434 personen die het gezien hebben!! Nu is dat voor een groot bedrijf misschien niets, maar voor ons vind ik het helemaal geweldig!! Misschien rolt er nog een boeking uit en zo niet, dan is het appartement in elk geval weer een beetje bekender geworden en zullen mensen het misschien in het achterhoofd houden voor een volgende vakantie bijvoorbeeld! Zo zie je maar weer, de social media zijn echt ergens goed voor :-)

dinsdag 4 maart 2014

Belastingdienst, Fasching en Referat

Gisteren alle bedden maar weer eens verschoond. Ik vind het altijd erg lekker om 's avonds in een schoon bed te stappen, alleen het werk vooraf...maar goed, het is weer gedaan! Alles ligt inmiddels ook alweer gewassen en gestreken in de kast! Het beddengoed van het appartement gisteren even lekker in het raam gehangen, in de zon en vanmorgen de nu ongebruikte bedden weer netjes onder een schoon laken gepakt, zodat de dekbedden en kussens (en matrassen natuurlijk) geen onnodige stof oppakken!
Vanmorgen hier wat opgeruimd, aslade geleegd en de stofzuiger erdoor gehaald en toen zag ik opeens de aangiftebrieven van de Nederlandse belastingdienst weer liggen....grmpf...vorig jaar heb ik netjes gebeld en de situatie uitgelegd, dat wij niet meer in Nederland wonen of werken of uitkeringen ontvangen etc. Het zou volgens de geleerden vanzelf goed komen... wat dus nu toch weer inhoudt, dat wij dit jaar beide weer een aangiftebrief hebben ontvangen. Na een telefoontje van mij, een poosje geleden, was het bevrijdende antwoord: ''tja, als u een brief heeft, bent u verplicht om de aangifte in te vullen, maar dit kan pas vanaf eind februari of begin maart...''. Zit niets anders op dus. Vandaar dat ik vanochtend gewapend met een mok koffie, laptop, aangiftebrieven en de belastingordner van mezelf aan tafel ben gaan zitten, me voorbereidend op een heel ingewikkeld staaltje belastingdienst. De website erbij, het aangifteprogramma gedownload (klinkt al best professioneel... :-) ) en na een paar vragen beantwoordt te hebben, kwam het programma zelf met de mededeling, dat ik gewoon kon ondertekenen en opsturen, zonder verder invullen en als ik voor volgend jaar geen aangiftebrief meer wil ontvangen, ik dan even persoonlijk een brief zou moeten schrijven... dus binnen vijf minuten waren onze beide aangiftes ondertekend en verstuurd!! Gelijk heb ik maar even een heel echte brief op de laptop geschreven, uitgeprint en ik heb al ondertekend, vanavond Erik nog en dan kan die op de post, kopie in mijn eigen map en dan maar weer afwachten hoe het verder gaat met de belastingdienst!

Vandaag heeft Thijs dan eindelijk Fasching (carnaval) op de Kindergarten!! Hij was de dagen aan het aftellen! Zijn kleding was al duidelijk, hij zou als verrassing dit keer als cowboy gaan...hihihi!! Ik had speciaal schmink gekocht, maar dat wilde hij niet! Tja, dan maar zonder. Dit jaar is het thema in Thijs zijn groep: ''Weltraum''. Vandaar dat ze in de laatste weken allemaal al een eigen planeet hebben gemaakt met papiermaché en het gymlokaal er mooi mee versierd hebben. De kinderen mochten zelf iets lekkers meenemen en ze hoefden dan ook geen Jause mee te hebben. De Kindergarten zorgt zelf voor de Krapfen (een echt Faschingslekkernij) en de één na de andere zoutjes, snoepgoed en andere lekkere dingen werden meegenomen door de kinderen. Thijs heeft een bakje met twee soorten snoep meegenomen, waaronder trekdrop... hij zal in elk geval een geweldige ochtend hebben!!

Op de Volksschule wordt eigenlijk geen Fasching gevierd. In de ene klas mogen kinderen wat verkleedkleren meenemen en de andere klas doet er niet aan. In het dorp wordt er natuurlijk wel van alles aan gedaan, zoals de laatste keer al de viering in het Knappenhaus. Vanmiddag wordt er in Kreuth ook nog gevierd...maar daar gaan wij niet naar toe, het is nog druilerig buiten nu en zulke carnavalvierders zijn we niet.

Voor Jordy en Luuk is er sinds afgelopen week bijna elke week wel weer iets op school, van een Ansage tot een Wiederholung tot een Schularbeit van iets, allemaal een soort proefwerken en dictee's zeg maar. Jordy heeft trouwens vorige week zijn eerste Referat met een vriendje van hem goed gedaan!! Ze hebben beide een 1 gekregen! Haha, voor Nederlanders klinkt dit nog vaak wat vreemd, maar dat is dus het hoogste cijfer wat je hier kunt krijgen! De cijfers gaan hier van 1 t/m 5 en dan is 5 dus het slechtste.

zondag 2 maart 2014

Zwemmen en shoppen

Een druilerige dag vandaag! Van de motregen in de regen en nu is het even droog, maar voor hoe lang? Ach, klagen mag ik natuurlijk niet, we hebben een heerlijke week gehad en vandaag waren we toch al niets van plan! We hebben een heerlijk rustige week achter de rug...heel apart eigenlijk wel! Erik hoefde niets te doen, waardoor we 's avonds zomaar al om 20.00u koffie konden drinken, in plaats van 21.00u of 21.30u! Mijn 'ontwenningsverschijnselen' had ik begin van de week al en Erik is de hele week ook aan het ontwennen geweest! Hahaha, gewoon sloom zijn, lui en echt steeds het gevoel hebben dat je iets moet doen. Ach, even weer opladen voor het volgende, al zal het nu steeds wat kleiner van formaat zijn voorlopig.

Vrijdag kwam het alweer van wandelen niets...de ene was nog steeds ziek, de ander kreeg bezoek, weer twee gingen skiën en ik zelf zat op de wip...nog niet 100% in orde, nog een paar dingen willen doen èn een uitje met gezin in de middag...dus ook geen wandelen voor mij. Erik kon wat eerder van het werk weg en toen Jordy uit school kwam, hebben we gelijk gegeten (Erik was toen ook net thuis) en daarna gelijk weg, om klokslag 13.30u reden we weg. We zijn naar Spittal gegaan, naar een mooi zwembad! We hadden het de jongens al een poos beloofd, maar steeds kwam het er niet van, maar nu dus wel! Het was er lekker rustig en wij vonden het er erg mooi, verschillende baden, een mooie glijbaan, waar de snelheidstijd wordt bijgehouden en uitzicht op de Goldeck... aangezien het toch vrijdag was, hoefden we ook niet heel op tijd thuis te zijn en hadden we al besloten, dat we er ook een hap zouden gaan eten in het restaurant daar. Er bleek een redelijke kaart te zijn, met veel soorten pizza's, patat, toast en andere dingen. Ieder kon dus zijn eigen favoriet uitzoeken, vandaar dat er twee van ons aan de pizza zaten, één aan de patat met worst en twee aan de patat met schnitzel! En eerlijk is eerlijk, we hebben er nog lekker gegeten ook, niets mis mee!! Daarna hebben de jongens nog weer een poosje kunnen zwemmen en uiteindelijk waren we rond 20.00u weer thuis! Alwaar we nog even afscheid hebben genomen van onze gasten, die in de nacht zijn vertrokken.

Zaterdag zijn we rustig opgestaan en na het ontbijt, is Jordy met mij meegegaan naar Villach en Erik is met Luuk en Thijs thuis gebleven en hebben lekker met de lego gespeeld.
Jordy en ik zijn naar een groot warenhuis gegaan, waar we rond hebben gesnuffeld voor wat deco in de gang/trappenhuis. We zijn geslaagd voor iets in het vensterbankje en we hebben al iets voor aan de muur. Ook voor boven in het Vorraum hebben we wat meegenomen. Het is een ruimte vóór de voordeur van onze gasten, we hadden daar het afgelopen seizoen een ouderwetse naaimachine staan, zo eentje in een kastje, gewoon voor de sier. Maar fraai paste het er niet. Nadat alles daar gewit is en opgeknapt, wilde ik deze naaimachine daar niet meer hebben staan....die staat inmiddels dus op Willhaben. Aangezien wij nog niet echt een kapstok hadden in het appartement, waar kinderen een jas aan konden ophangen (de kapstok die er is, is voor jassen aan kledinghangers) en ik nog een losse paraplu-houder in het Vorrraum had staan, heb ik nu een mooie staande kapstok meegenomen! Een kapstok waar volwassenen ook nog jassen aan kunnen hangen, maar ook kinderen en eraan zit ook nog een soort houder waar paraplu's in kunnen staan! Het losse houdertje van paraplu's is er nu dus ook weg.
Inmiddels heb ik ook al een bericht gehad van mijn bestelde Plissees, die zijn verstuurd en komen deze week binnen! Zodra dus het laatste stuk gang beneden opgeknapt en gewit is, kunnen de nieuwe spullen een plek krijgen. Een geslaagde ochtend dus!


In de middag hebben we wat gerommeld in het appartement, alvast wat schoongemaakt, bedden afgehaald en natuurlijk het gastenboek gelezen...heerlijk weer, zo'n positief verhaal!! Onze eerste wintergasten zijn nu een feit! Ze hebben geskied in twee verschillende gebieden en zijn helemaal te spreken!

En vandaag...doen we niets!! Hangen, lezen, kinderen tekenen een plan voor de konijnenren en het hok, die krijgen deze zomer een echte vaste plek, koffie drinken, snaaien en nu zelfs al een lekkere Prosecco en voor Erik een biertje....hmmmmmmmm, zondag!!