zondag 2 maart 2014

Zwemmen en shoppen

Een druilerige dag vandaag! Van de motregen in de regen en nu is het even droog, maar voor hoe lang? Ach, klagen mag ik natuurlijk niet, we hebben een heerlijke week gehad en vandaag waren we toch al niets van plan! We hebben een heerlijk rustige week achter de rug...heel apart eigenlijk wel! Erik hoefde niets te doen, waardoor we 's avonds zomaar al om 20.00u koffie konden drinken, in plaats van 21.00u of 21.30u! Mijn 'ontwenningsverschijnselen' had ik begin van de week al en Erik is de hele week ook aan het ontwennen geweest! Hahaha, gewoon sloom zijn, lui en echt steeds het gevoel hebben dat je iets moet doen. Ach, even weer opladen voor het volgende, al zal het nu steeds wat kleiner van formaat zijn voorlopig.

Vrijdag kwam het alweer van wandelen niets...de ene was nog steeds ziek, de ander kreeg bezoek, weer twee gingen skiën en ik zelf zat op de wip...nog niet 100% in orde, nog een paar dingen willen doen èn een uitje met gezin in de middag...dus ook geen wandelen voor mij. Erik kon wat eerder van het werk weg en toen Jordy uit school kwam, hebben we gelijk gegeten (Erik was toen ook net thuis) en daarna gelijk weg, om klokslag 13.30u reden we weg. We zijn naar Spittal gegaan, naar een mooi zwembad! We hadden het de jongens al een poos beloofd, maar steeds kwam het er niet van, maar nu dus wel! Het was er lekker rustig en wij vonden het er erg mooi, verschillende baden, een mooie glijbaan, waar de snelheidstijd wordt bijgehouden en uitzicht op de Goldeck... aangezien het toch vrijdag was, hoefden we ook niet heel op tijd thuis te zijn en hadden we al besloten, dat we er ook een hap zouden gaan eten in het restaurant daar. Er bleek een redelijke kaart te zijn, met veel soorten pizza's, patat, toast en andere dingen. Ieder kon dus zijn eigen favoriet uitzoeken, vandaar dat er twee van ons aan de pizza zaten, één aan de patat met worst en twee aan de patat met schnitzel! En eerlijk is eerlijk, we hebben er nog lekker gegeten ook, niets mis mee!! Daarna hebben de jongens nog weer een poosje kunnen zwemmen en uiteindelijk waren we rond 20.00u weer thuis! Alwaar we nog even afscheid hebben genomen van onze gasten, die in de nacht zijn vertrokken.

Zaterdag zijn we rustig opgestaan en na het ontbijt, is Jordy met mij meegegaan naar Villach en Erik is met Luuk en Thijs thuis gebleven en hebben lekker met de lego gespeeld.
Jordy en ik zijn naar een groot warenhuis gegaan, waar we rond hebben gesnuffeld voor wat deco in de gang/trappenhuis. We zijn geslaagd voor iets in het vensterbankje en we hebben al iets voor aan de muur. Ook voor boven in het Vorraum hebben we wat meegenomen. Het is een ruimte vóór de voordeur van onze gasten, we hadden daar het afgelopen seizoen een ouderwetse naaimachine staan, zo eentje in een kastje, gewoon voor de sier. Maar fraai paste het er niet. Nadat alles daar gewit is en opgeknapt, wilde ik deze naaimachine daar niet meer hebben staan....die staat inmiddels dus op Willhaben. Aangezien wij nog niet echt een kapstok hadden in het appartement, waar kinderen een jas aan konden ophangen (de kapstok die er is, is voor jassen aan kledinghangers) en ik nog een losse paraplu-houder in het Vorrraum had staan, heb ik nu een mooie staande kapstok meegenomen! Een kapstok waar volwassenen ook nog jassen aan kunnen hangen, maar ook kinderen en eraan zit ook nog een soort houder waar paraplu's in kunnen staan! Het losse houdertje van paraplu's is er nu dus ook weg.
Inmiddels heb ik ook al een bericht gehad van mijn bestelde Plissees, die zijn verstuurd en komen deze week binnen! Zodra dus het laatste stuk gang beneden opgeknapt en gewit is, kunnen de nieuwe spullen een plek krijgen. Een geslaagde ochtend dus!


In de middag hebben we wat gerommeld in het appartement, alvast wat schoongemaakt, bedden afgehaald en natuurlijk het gastenboek gelezen...heerlijk weer, zo'n positief verhaal!! Onze eerste wintergasten zijn nu een feit! Ze hebben geskied in twee verschillende gebieden en zijn helemaal te spreken!

En vandaag...doen we niets!! Hangen, lezen, kinderen tekenen een plan voor de konijnenren en het hok, die krijgen deze zomer een echte vaste plek, koffie drinken, snaaien en nu zelfs al een lekkere Prosecco en voor Erik een biertje....hmmmmmmmm, zondag!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

fijn even een rustmoment ,met alles wat daar bij hoort !!! Gr .MA.....

huis tjokvol zei

heerlijk toch om zo even bij te komen,en heerlijk zwemmen met je kids.

vandaag alles weer naar school??hier wel.

liefs yvonne