donderdag 27 februari 2014

Wasmachine, Langlaufen en Drachenbrunnen

Onze oude wasmachine staat inmiddels al een poosje op Willhaben en net toen we gezegd hadden, dat die dan bij de Entrümpelung (jaarlijkse grote afvoer van oude meubels etc.) wel weg zou gaan, ergens eind april of begin mei, kreeg ik eergisteren een telefoontje van een vrouw. Gebrekkig kon ze me duidelijk maken, dat ze maar een paar maanden in Villach zou wonen en werken en op zoek was naar een machine! Ze had alleen zelf geen auto, maar ze zou iets regelen. Ik had verwacht er niets van terug te horen, maar ze belde een paar uur later nog eens, dat ze al onderweg was! Boter bij de vis dus! De wasmachine is ingeladen, geen gedoe over de afgesproken prijs en weg is de wasmachine! Heerlijk, weer een ''gaatje'' in de kelder ;-)
De Entrümpelung waar ik het over had, waar ik vorig jaar samen met Ute op de quad met aanhanger rotzooi heb afgevoerd, daar hebben we dit jaar wel weer het één en ander voor...de zolder moeten we nog op, daar liggen en staan nog een aantal zaken, er gaan wat kasten uit de kelder weg...wat zal dat een heerlijke opruiming geven weer! Dan kan Erik ook eindelijk fatsoenlijk een plek in de kelder creëren waar hij zijn gereedschap geordend kan opbergen...dat komt dan in een aantal stellingen die we nog halen en niet meer verdeeld over drie ruimtes en net zoveel kasten... dit jaar zal Erik in die week een dag vrij nemen om te helpen.

Helaas ging Thijs deze week niet meer Langlaufen, maar ze hebben dan weer wel met de sleetjes en de grote band de berg afgesuisd. Op een andere plek dan anders, dus daar ben ik niet naar toe gegaan. De juf gaf aan, dat ze misschien volgende week nog een keertje zullen gaan. Jordy en Luuk daarentegen hebben vanochtend wel op de Langlaufski's gestaan! Jordy kun je het aanzien, dat hij het nog steeds wel lastig vindt, hij is voorzichtig en doordacht, maar het gaat hem toch al heel goed af!! Luuk... die staat er voor het eerst op, hupt van het ene spoor in het andere, steekt zijn handen de lucht in, probeert in te halen en draait gewoon halverwege het parcour om, om tegen de richting in het gaan...tja, daar verneem je echt, dat hij niet bang is en vooral ook niet nadenkt :-)

Jordy met de blauwe jas...

Jordy met de klasgenootjes...

Luuk met hand omhoog...

Luuk weer, met de rode muts...


Ik heb ook nog een paar foto's van afgelopen zondag! Helemaal vergeten, ons uitstapje naar de Drachenbrunnen!4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het blijft toch genieten zo te zien ,en dan ook nog dicht bij huis ....LEUK ....
Ma ....

huis tjokvol zei

wauw wat ben ik jaloers zeg,zomaar met je klas spelen in de sneeuw hoe leuk is dan school zeg,super leuk,lekker genieten daar dus

liefs yvonne

Liesbeth zei

Prachtieg foto's toon je ons weer,jullie kunnen daar echt dubbel en dik genieten hé!!

Liefs,

Liesbeth

Anoniem zei

Had de link al een tijdje geleden opgeslagen, nu veel verhalen gelezen en foto's bekeken. Leuk jullie te 'volgen'!
groet je Lammy