donderdag 13 oktober 2011

Druk druk druk

Nog steeds internet en de komende dagen blijft dit waarschijnlijk ook zo....maar nog niet via onze eigen aansluiting! De vorige bewoonster heeft mij vanmorgen weer gebeld om te zien of haar nummer nog steeds bereikbaar is, vervolgens heeft ze direct de Telekom weer gebeld en daarna mij weer......de meneer die haar belooft heeft de boel om te schakelen, is zijn belofte niet nagekomen, nu heeft een volgende meneer haar dezelfde belofte weer gedaan, maar hij verwacht niet dat het voor dit weekend nog iets gaat worden......tjonge, klant worden, kun je met één enkel telefoontje, maar zodra er ook maar iets van ze verwacht wordt, in dit geval een verhuizing, dan kun je weken bezig zijn, zonder resultaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niet te geloven, maar ik ben nu te druk om me er heel erg over op te winden....

Zometeen de kids van school halen, het vriendje van Jordy komt gelijk mee. Vanmiddag hebben Jordy en zijn vriendje voetbal van 17.00u tot ongeveer 18.15u, daar breng ik ze heen. Luuk heeft vanavond Nachtwächterrundgang in Bad Bentheim, verzamelpunt 18.30 bij het kasteel....als ik dus Jordy weg heb gebracht, race ik naar huis en ga eten koken, zodat Erik en ik samen met Luuk en Thijs kunnen eten, daarna haal ik, samen met Thijs, Jordy en zijn vriendje weer op, breng het vriendje naar huis. Erik gaat intussen met Luuk naar Bad Bentheim. Als ik weer terug ben, moet Jordy nog eten en douchen en eigenlijk moet Thijs ook nog douchen....hoe laat Luuk en Erik terug zijn, weet ik niet.

Ik ben inmiddels al wat spullen aan het verzamelen die we morgennacht mee moeten hebben en voor vanmiddag heb ik nog een hele berg strijkgoed liggen.....tja, een samenloop van omstandigheden zullen we maar zeggen!!
Als Erik en ik volgende week terug zijn, hebben we samen met de kids gelukkig nog anderhalf week vrij....heerlijk vooruitzicht!!

Nu moet ik weg!!!!! Misschien heb ik morgen nog tijd voor een blog (als ik internet heb...) misschien ook niet.....en dan hopelijk vanaf volgende week woensdag zal het weer wat constanter worden in mijn blog...

woensdag 12 oktober 2011

**<>grrr% TELEKOM

Grrrrrrrrr.....de Telekom...het lijkt de belastingdienst wel! Weken van te voren geef je je verhuizing door en het zou op 7 oktober geregeld zijn: telefoon en internet op het nieuwe adres. Zaterdag stoppen we de telefoonstekker er in en hé! We hebben direct telefoon, nou, dachten wij, dat is geweldig van de Telekom!! In de middag gaat de telefoon, de vorige bewoner van het huis...ze wilde even checken of haar oude telefoonnummer nog werkt.....JA DUS! Zij belde gewoon haar eigen nummer!! Nu hebben wij dus nog steeds telefoon en nu ook even internet, via het nummer van de vorige bewoners! Maandag was natuurlijk de Telekom aan de beurt, een telefoontje doen, dacht ik.....twee uur en een heleboel ergenissen verder en een zwaar verontwaardigde mevrouw van de Telekom over mijn reactie op het feit dat ze op z'n vroegst volgende week de telefoon via ons nummer in orde kunnen maken, heb ik weer opgehangen. Ik was euh...not amused!! Ik had zelfs al bij een andere aanbieder geinformeerd, omdat wij de Telekom meer dan zat zijn (dit is niet het enige punt van ergenis over de Telekom), maar die andere aanbieder gaf mij de tip om eerst te informeren hoe lang ons Vertrag loopt bij de Telekom en dit blijkt dus tot april volgend jaar te zijn...het wordt elk jaar steeds automatisch met een jaar verlengd....we staan dus met onze rug tegen de muur!! De andere ergenis over de Telekom is dus onze router....vanaf dat wij de router hebben, hebben wij al een ruis en een piep in de telefoon zitten. Volgens de Telekom lag dat aan onze telefoon en absoluut niet aan onze router (nieuw gekocht bij de Telekom). Wij hadden op dat moment inderdaad nog wel een vrij oud toestel, maar we wilden niet direct een ander toestel kopen, vandaar dat wij gewoon wel gebeld hebben met steeds een ruis en een piep op de achtergrond. Een hele poos later, hebben wij een andere telefoon gekocht, omdat ook de accu slecht werd. Je raadt het al, de ruis en de piep waren er nog. Weer gebeld met de telekom, maar nu lag het echt aan de aansluiting van ons zelf, die zou niet goed zijn, maar als ze iemand langs zouden sturen, zou dat flink geld kosten. Een paar maanden geleden begon dus het gezeik met het wegvallen van het internet. Dit keer zou het aan de 'Speicherkarte' van de laptop liggen..... Inmiddels is de garantie voorbij en bij het laatste telefoontje melden ze dan ook, dat het waarschijnlijk toch aan de router ligt...........je snapt het al, wij waren niet blij....

Maarrrr, er zijn gelukkig ook leuke dingen te melden! De verhuizing ging heel goed! Zaterdag om 12.00u stond ALLES op het nieuwe adres! Mijn beide broers hebben met de zware meubels geholpen, mijn oudste broer had de bus van zijn werk bij zich, waar de meubels veilig in vervoerd konden worden, 's middags kwamen mijn ouders met de kids terug, met een grote pan zuurkool! Na het middageten hebben mijn ouders ook nog geholpen met kasten inpakken en mijn ene broer heeft de radio en televisie en WII weer aangesloten en mijn andere broer een ladenkast in elkaar gebouwd. De vrijdag ervoor heeft Erik met zijn vader de kinderkamers al verhuisd. Dus vrijdag stonden de bedden en bureaus al op hun plek.
Zaterdagmiddag heeft Erik op de kinderkamers nog een aantal posters opgehangen en ook een aantal lampen opgehangen....Zondag kon je al bijna niet meer zien dat we de dag ervoor verhuisd waren!!

En nu...nu zijn we dus met de voorbereidingen bezig voor ons vertrek naar Oostenrijk aanstaande vrijdagnacht! We gaan dan op zoek naar onze uiteindelijke woonplek. Aangezien de ouders en schoonouders hier komen logeren (hihi, niet gelijktijdig hoor...), willen we hier natuurlijk ook wel het een en ander voorbereiden. De voorraadkast goed vullen, een lijstje maken met de gebruiksaanwijzingen van de kids...hahaha, even de normale bedtijden vermelden en wie er nog even op het toilet moet voordat de ouders naar bed gaan, nog iets over de voetbal...dat soort dingetjes. Ook nog een lijstje over het huis, de verwarming werkt hier iets anders dan we gewend zijn, we komen er nu net een beetje achter hoe we het hier aangenaam kunnen krijgen, zonder sauna-effect...er zijn hier namelijk radiatoren en vloerverwarming.
En zo vliegen de dagen ontzettend snel voorbij moet ik zeggen!

Het begint hier al wel goed te wennen. Het is een heel ander huis, maar wel prettig. Het is hier ontzettend rustig, nog rustiger dan we gewend waren. Het uitzicht is vééééél fraaier, we kijken vanuit het keukenraam over een weiland en bomen en vanuit Jordy's slaapkamerraam zie je de koeien staan.... Onze slaapkamer is heerlijk ruim, met ons nieuwe bed erin....ik ben er erg blij mee!! Hahaha, we hebben al verschillende reactie's gehad: ''straks bevalt jullie het huis zó goed, dat jullie helemaal niet meer weg willen!''

Ik weet dus niet of ik morgen nog internet heb.....de laatste mevrouw (tja, de eerste wilde mij niet meer spreken...) die ik gesproken heb, zou haar uiterste best doen, om te proberen deze week de telefoon en internet weer te laten functioneren. De vorige bewoner heeft ook al een heel boos telefoontje naar de Telekom gedaan, zij hadden alles ruim van te voren opgezegd. De Telekom heeft haar beloofd dat woensdag (jaja, vandaag dus...) hun telefoonnummer uitgeschakeld zou worden....bij deze: hij werkt dus nog!! Maar ja, als morgen de boel uitgeschakeld wordt, heb ik dus weer geen internet, totdat ons eigen telefoonnummer dus weer in werking wordt gezet. Het allervervelendste vind ik nog wel, dat wij vrijdag dus weggaan en ouders en schoonouders hier zijn, met onze kids, maar dat we dan geen vast telefoonnummer zullen hebben...
Jullie horen wel weer van mij, misschien morgen, misschien pas volgende week, als wij weer terug zijn, maar ik blijf wel schrijven hoor....als die KL.T.N-Telekom dan ook zijn werk heeft gedaan!!!!!!!!!!!!!!