zaterdag 25 augustus 2012

Weekend...

Nou...we wachten inmiddels nog steeds!!
Het loopt af en toe gewoon allemaal anders...zoals bij ons wel vaker voorkomt!
Gisterenmiddag ging eerst tegen 13.00u de telefoon. Een meneer, of wij de keuken nog steeds hebben staan...vorige week heeft de andere meneer de keuken niet opgehaald, dus ja, de keuken is er nog! Dan wilde de meneer 'm zaterdagmiddag wel graag ophalen...geen probleem!
Tegen 13.30u, ik zat net op het balkon met een boekje erbij, ik sla de eerste bladzijde open, ik kijk op en daar komt een bekende auto aan: mijn ouders!!
Nou, snel naar beneden, naar het oprit, de jongens zaten nog bij de konijnen in het hok en Thijs wilde er gelijk uit, Luuk bleef zitten. We hebben ze welkom geheten en toen eerst maar even wat aan de overvolle auto gedaan...hahahaha, met z'n tweeën en de auto zat barstens vol! Ze hebben namelijk spullen meegenomen van Eriks overleden oma....Eriks ouders en familie moesten natuurlijk haar woning leeg halen en daar staan dus ook gewone huishoudelijke apparatuur in. Iedereen heeft dat allemaal, wij ook, alleen wij hebben nog het een en ander voor het appartement nodig...vandaar dat ze dus voor ons verschillende dingen hebben bewaard en dat nu via mijn ouders aan ons gegeven...helemaal super, een goede stofzuiger, een koffiezetapparaat, een waterkoker, een senseo, een magnetron, een klok, radiowekker....wauw en het ziet er allemaal heel erg mooi uit!!
Toevallig had Luuk een paar weken geleden gezegd dat hij een radio op zijn kamer wilde hebben, toen heb ik dus gezegd dat hij beter dan een radiowekker kon vragen voor zijn verjaardag...nou ja, nu heeft Luuk dus de radiowekker van opoe en hij is er beretrots op!! Vanmiddag hebben Luuk en Thijs op de muziek staan dansen in de slaapkamer...geweldig!!
Ik had aan mijn ouders een paar dingen gevraagd mee te nemen, poffertjesmix, ontbijtkoek, sate-saus en frituurolie....hahaha, er kwam dus veel meer! Een hele lading koffie, heel wat nederlandse broden, ketchup, curry en andere sauzen (mijn vader is vertegenwoordiger bij de Heinz geweest en heeft nu nog zijn oud-collega's achter de hand...)...ik heb de Speis dus in één keer vol staan!

Toen maar eerst een bak koffie gezet, het huis laten zien na de eerste 'metamorfose' en gewoon lekker op het terras gekletst, wachtend op de rest van de familie. Erik kwam inmiddels thuis, nog wat gedronken, nog even gewacht en toen toch maar het eten dat mijn ouders mee hebben genomen klaargemaakt...soep, gehaktballen en brood. Na het eten nog steeds geen familie...de jongens werden inmiddels zwaar ongeduldig en hebben heel wat tijd op de uitkijk gezeten, want zij wilden het neefje en nichtje natuurlijk van alles laten zien...we hebben ze opgelaten tot 20.30u, dat is voor hun heel laat...maar nog steeds geen familie en toen begon ik toch wel wat zorgen te krijgen! Ik heb mijn schoonouders gebeld, waren er niet...ik heb namelijk geen mobiele nummers van Eriks oom en tante. Een uur later nog eens mijn schoonouders gebeld, ze waren er nu wel en enigszins verbaasd....terwijl zij in de agenda hadden staan, dat Eriks oom en tante zaterdag zouden komen, maar wij hebben echt heel duidelijk vrijdag de 24e afgesproken! Ik had dus nu een mobiel nummer en heb gebeld, er werd gelijk opgenomen! Ze bleken nog lekker voor de tent te zitten....
Spraakverwarring alom dus! Ze vertelden dat ze zaterdag op de terugweg bij ons langs zouden komen, wat wilden wandelen en zoals ik begreep, daarna de rest van de reis vervolgen...

Andy belde ook nog op, of het uitkwam dat hij samen met zijn tante zondagochtend om 10.00u zou komen en dat ze gelijk iemand mee zouden nemen die de Energieausweis zou maken...daar had ik namelijk om gevraagd, want dat moet je bij een koop van een huis in Oostenrijk, erbij krijgen. Dat kan, dan is namelijk de familie allemaal weg, dus tot zondag!!

We hoefden dus niet langer te wachten en ook geen zorgen meer te maken.
Mijn ouders hebben geslapen in de 'nieuwe' slaapkamer en de rest van de bedden bleven dus onbeslapen.
Vanmorgen hebben we tegen 8.00u ons ontbijt genuttigd nog weer gekletst. Tegen 9.30u konden de konijnen weer in de ren, zoals elke dag en toen opeens, tegen 10.00u, ik had net de koffie klaar, want daarna wilden mijn ouders weg, kwam Jordy eraan...het bleek dat de konijnen precies op een plek stonden waar het stikte van de teken....de teken marcheerden over de konijnen heen!!! Help!!
Ik heb de vlooienkam gepakt en zo goed mogelijk gekamd en toen de konijnen maar eerst in het hok gedaan (die moest toch nog schoongemaakt worden) en de ren verplaatst. We hadden alleen niets voor de konijnen in huis om de teken te bestrijden, maar mijn ouders wilden natuurlijk wel graag op tijd weg...we hebben dus eerst koffie gedronken, daarna mijn ouders uitgezwaaid en ik ben met Jordy en Luuk in de auto gestapt naar Villach, naar de dierenwinkel. Ze wilden mee, omdat ze beiden nog geld hadden gekregen en ze wilden heel graag een riempje voor de konijnen hebben....we zijn dus naar de dierenwinkel gereden, ik heb me van alles uit laten leggen over het spul tegen de teken, de jongens hebben beiden een riempje uitgezocht en toen weer naar huis.....
Eerst weer wat gedronken, want de temperatuur ligt hier nog steeds boven de 30 graden en toen de konijnen in een kratje gezet en ingespoten, gekamd, ingewreven...en toen zagen ze er niet meer uit!! Hahaha, helemaal verfromfraaid hebben we ze weer in de ren gezet. Het hok leeg gehaald en ook het hok helemaal ingespoten en nu moeten dus de teken doodgaan en eraf vallen....pffffff, hopelijk is de missie geslaagd!

Toen ging dus de telefoon weer. De meneer van de keuken, hij was onderweg en vroeg het adres. Erik was met de zoveelste poging voor het grasmaaien bezig, dus hij ging nog snel even verder. Intussen hebben we alle bedden weer opgeruimd, de lakens weer opgevouwen van de bedden die niet gebruikt zijn.
Inmiddels arriveerden twee mannen in een gewone auto...om de keuken op te halen!! Ze hebben de keuken helemaal uit elkaar gehaald, maar het paste natuurlijk nooit in de auto! Wat niet meekon is in de garage gezet en dat zouden ze binnen een week op komen halen...we zullen zien en meemaken...

Inmiddels kreeg ik Eriks tante aan de lijn, ze hebben heel erg lang in de file gestaan en het zou dus laat worden voordat ze zouden komen. Ik vroeg of ze het nog wel handig vonden om bij ons langs te komen, omdat ze dan vervolgens nog meer dan 1000 km te gaan zouden hebben vandaag....het werd stil...''komt het nog wel uit, dat we vanavond blijven slapen?''
''? slapen?''
''Heeft Marc (Eriks oom) dat dan niet gezegd?''
''Nee? Ik heb net de bedden weer opgeruimd...''
''Oh, nee hè....''
''Maar slapen kan natuurlijk wel hoor, dan klap ik de bedden weer uit...''
Ze zei, dat ze zou helpen met de bedden en dat ik dat niet alleen zou gaan doen....

Tja, verder was de keuken er dus uit vanmiddag, maar ja, dat levert natuurlijk wel een grote troep op! De muren heel vies, de vloer vies, de trap naar beneden onder het roet van de houthaard...eerst dus maar aan de poets en oja! Ik had ook nog een broodbestelling bij de Spar, die heb ik tussendoor nog even opgehaald...

Eriks oom en tante hebben zojuist gebeld, dat als het goed is, ze hier tegen 17.45u moeten zijn....
Mijn ouders deden nog een sms, dat ze vreselijk veel file hebben gehad en een half uur geleden, om 17.00u dus, nog maar 200 km gereden hadden vanaf vanmorgen 11.00u....het gaat dus lekker op de weg!!!!!!

We gaan nu even wat te eten voorbereiden, dan kunnen we zometeen eerst wat eten met ons allen!

vrijdag 24 augustus 2012

Klaar en verzekeringen

Wij zijn er helemaal klaar voor!!
De bedden zijn opgemaakt, de boel is schoon, de kinderen vreselijk vervelend...en nu wachten op de eerste familie. Ik weet niet hoe laat ze komen, van mijn ouders kan ik een inschatting doen, waarschijnlijk tegen een uur of twee vanmiddag, maar van de anderen weet ik het niet, we zien het wel!!

De verzekeringsmevrouw is net nog even geweest om de laatste verzekeringspolis ondertekend te krijgen, Erik moet ook ondertekenen en volgende week komt ze het weer ophalen, dat is handig! Dan hebben we vanaf 1 september alle vezekeringen hier in Oostenrijk lopen, ook de levensverzekering. De mevrouw wist niet zeker of de levensverzekering in Duitsland akkoord zou gaan met beeindiging, maar we hebben het gewoon geprobeerd middels een brief en ze gaan akkoord! Eigenlijk hadden we die verzekering willen laten doorlopen in Duitsland, maar we zijn hier een redelijk bedrag in de maand goedkoper uit, langere looptijd en een aangepaste som...dus we hebben toch besloten om over te stappen, dat is ook net zo handig!! De oude liep ook nog niet zo lang, ik geloof net twee jaar, dus daar zijn we nu vanaf. Voor ons scheelt het heel veel, dat wij al alle verzekeringen in Duitsland hadden lopen, waardoor we de inhoud ook goed snappen en weten waar we op moeten letten (al weet je dat uiteindelijk nooit zeker bij een verzekering, ongeacht de taal...), geen taalbarrière in elk geval. Ik had namelijk al van meerdere Nederlanders in Oostenrijk gehoord, dat ze een nederlandse contactpersoon hebben bij een verzekeringsmaatschappij in Oostenrijk, dat vinden de meesten wat makkelijker 'onderhandelen' zeg maar, maar daar hebben wij dus niet zo'n moeite mee en heel toevallig is dat een verzekeringsmaatschappij waar wij in Duitsland zelf een slechte ervaring mee hebben gehad...dat zegt natuurlijk niets over de Oostenrijkse maatschappij, maar toen alleen de naam van de maatschappij al viel, riepen wij beiden: dat doen we niet!

We gaan zo lekker een boterham eten en de familie opwachten!

donderdag 23 augustus 2012

Planten, tante en het dorpse

Even uitpuffen hoor....
Vannacht heeft het eindelijk wat geregend! Vanmorgen regende het ook nog, tot een uur of 9. Dat kwam heel goed uit, want ik had gisterenavond nog wat plantjes gepoot...maar zodra de zon er weer door kwam, werd het gelijk weer tropisch! Ik vind het nog steeds heerlijk hoor! Ook met de regen vanmorgen, hebben we gelijk een korte broek aangedaan, omdat het niet koud is, maar ik heb wel Thijs voor zijn volgende Schnuppertag naar de Kindergarten gebracht, in de regen dus, maar met korte broek en omdat het dus zo dichtbij is, hadden we genoeg aan een paraplu, ideaal!!
Van mijn broer en schoonzus hadden we geld gekregen, ze wilden eigenlijk een bloemetje kopen voor hier in huis, maar ja, wij leven heel veel buiten, dus dat zou jammer zijn! En aangezien hier een plantje voor in de tuin kopen, net even anders is wat betreft de verkooppunten en het soort plant wat het kan overleven in de winter, hebben ze dus geld achtergelaten, zodat ik zelf er iets voor in de tuin voor kon kopen en dat hebben we dus gisteren gedaan!! Gisteren hebben we namelijk Erik naar zijn werk gebracht om zelf boodschappen te kunnen doen en de jongens moesten alledrie nog Hausschuhe hebben en Jordy en Luuk hadden nog Patschen nodig (soort sportslofjes). Ook zijn we even bij de bouwmarkt naar binnen gegaan, wat konijnenvoer gekocht en kleedjes....hahahahahahaha, ik en kleedjes! Maar we hebben de slaapkamer boven zo goed als klaar (nou ja, de radiator moet nog geschilderd...een andere keer) en het is wel veel hout zeg maar....houten bed, houten kommode, houten nachtkastjes en er komt nog de houten linnenkast op te staan en o ja, de vloer is ook van hout....beetje kleurloos dus! Vandaar dat ik toch overstag ben gegaan en van die typische oostenrijkse kleedjes heb gekocht, voor aan beide bedzijden één en aan de achterkant ook één, een iets grotere en eerlijk is eerlijk, het staat gewoon mooi!

Voor in de tuin heb ik dus een traytje met zes buxusplantjes gekocht en die op twee plekken in het voortuintje gepoot, drie bij elkaar, zodat het een iets grotere buxus kan worden. Twee winterharde asters, een paarse en een witte en nog een euh...geen idee meer hoe die heet, maar er komen in de herfst bloempjes aan...deze plantjes staan dus nu tussen de al gepoote 'wilde' plantjes elders gevonden door mijn schoonmoeder in eigen tuin...daarvan is er maar één doodgegaan en de rest leeft nog! Zo langzamerhand komt er dus een beetje vorm aan het tuintje! Nu maar afwachten wat de winter daadwerkelijk doorkomt....dat zien we volgend jaar wel weer! René en Wendy: bedankt!!

Vanmiddag hebben we eindelijk de tante van Udo en Andy ontmoet! Ze was thuis, nadat we er voor de derde keer waren. Het is een gezellige, praatgrage, rechtvaardige en vrouw...een hele omschrijving zo, maar het klopt wel zo'n beetje. We hebben er gezellig wat gedronken, gekletst over van alles en nog wat, van alles over Bad Bleiberg gehoord, het huis van ons uit aan de overkant, een langgerekt huis, blijkt vroeger een ziekenhuis te zijn geweest waar zij zelf geboren is! Kijk, dat vind ik nu leuke weetjes! Zij is de zus van de moeder van Udo en Andy en zij zijn/waren geboren Bleibergers. Ze weten dus veel over de omgeving en ze kennen letterlijk iedereen....ook zij had al aan alle kanten gehoord, dat wij zulke aardige mensen zijn.....klinkt heel opschepperig, hahahahaha, maar er wordt gewoon open over gepraat hier. Bij de Spar hadden ze het haar gelijk al gezegd: ''De nieuwe Florians (?!), dat zijn leuke mensen!''. Bij de huisarts had ze al gehoord: ''De nieuwe mensen zijn heel vriendelijk, want zonder dat ze ziek waren, hebben ze zich hier voorgesteld aan ons...''. Het blijkt dus ook, dat wij bij het zwembad moeten aangeven dat we Einheimischen zijn...dan krijg je dus korting! De tante zei, dat ze dat al aangegeven had bij het zwembad, dat er nieuwe bewoners in het Florianhuis getrokken zijn en dat ze ons wel de korting moesten geven...nou, de volgende keer gaan we dus met korting!
Ergens is het heel erg wennen, iedereen kent ons al, wij nog maar een handje vol. Aan de ene kant is dit dorpse denk ik, wel eens lastig, want het goede gaat rond, maar het slechte dus ook...maar aan de andere kant, als er ooit iets aan de hand is en ik zal bijvoorbeeld plotseling naar het ziekenhuis moeten met één van de kinderen, terwijl Erik aan het werk is, dan kun je zo bij deze mensen aankloppen en zullen ze meegaan. Voor de kinderen is het ook prettig, als ze iets gebeurd in het dorp, iedereen weet bij wie ze horen... Ach, we zullen zien, ik vind het tot op heden helemaal super hier, met nu dus alweer een heel vriendelijke tante in het dorp!

Zow, ik ben weer even gedaald in temperatuur...ik was aan het poetsen binnen, maar ik ben gisterenavond nog niet aan het onkruid in het tuintje toe gekomen, al wel aan het harken, dus ik moet even er met een emmer rondomheen lopen en het onkruid oppakken.

Vanavond alvast een paar bedden klaarmaken voor de logeerpartij morgen en dan is de dag alweer bijna om!

dinsdag 21 augustus 2012

Wat een dag...

En de titel bedoel ik in alle opzichten!
Thijs kon vanmorgen weer een ochtendje naar de Kindergarten en dit keer zonder Luuk. Het is dan natuurlijk voor hem wel even anders binnenkomen, hij staat iets minder sterk...maar ik mocht al vrijwel direct weg gaan, hij gaf het zelf aan.
Ik had Jordy en Luuk de opdracht gegeven, de woonkamer in het appartement op te ruimen, die hebben ze namelijk steeds als kleur-/tekenkamer benut...ja, op tekenpapier wel te verstaan! En ze konden het steeds laten liggen, maar ja, als er vrijdag zoveel komen te logeren, dan moet er wel plek zijn natuurlijk!
Toen ik dus terug kwam van de Kindergarten, hadden ze inderdaad heel netjes alles opgeruimd! Goed begin! Toen mochten ze even naar de tv kijken en ben ik op de fiets naar de gemeente gegaan, met de kwartaalrekening onder de arm. Ik snapte namelijk de opbouw van de rekening niet, we krijgen namelijk het water van de gemeente en daar wordt ook Kanalgebühr in rekening gebracht en ook het Müll. Nu stonden er m3 water en kanaalgebeuren, met omschrijvingen erbij, dat het er voor ons op neer kwam, dat het een rekening zou zijn van het afgelopen jaar....dus ik heb de juiste persoon van de gemeente gesproken, die trouwens vandaag officieel helemaal geen Parteienverkehr had, maar gelukkig niet moeilijk deed toen ik met de rekening kwam en die meneer heeft mij keurig alles helemaal uitgelegd. Hoe de rekening opgebouwd is, wanneer en hoe vaak we de rekeningen krijgen en dat uiteindelijk voor ons dus alles wel klopt en het absoluut geen rekening is van het afgelopen jaar, maar gewoon voor nu. Het was in elk geval een heel vriendelijke meneer en hij vond het geen probleem om alles uit te leggen en hij vroeg of ik het nu echt wel snapte, anders zou hij het nog eens uitleggen! Niet nodig, ik snap het.
Toen terug op de fiets en even langs de Spar, een paar boodschappen doen en weer een nieuwe broodbestelling geplaatst voor zaterdag, dan ben ik in elk geval verzekerd van het goede brood voor ons.
De buurman was gras aan het maaien en die had tijd voor een praatje...we hebben bijna een half uur staan kletsen! Ik heb hem weer een aantal dingen gevraagd, omtrent het huis en een hypotheekverstekker, het blijkt ook dat een paar deuren verder iemand bij een vensterbouwer werkt, het bedrijf waar ik een online-offerte voor aan heb gevraagd! De buurman zou hem aanspreken, om bij ons langs te gaan.

Toen ik dus thuis kwam, was de halve ochtend al om...dus eerst maar naar boven, om verder te gaan met de slaapkamer in het appartement. Ik moest de teaks nog om de matrassen doen en het bed, dat we gisterenavond op hebben gezet, een flinke poetsbeurt te geven. Die teaks en de matrassen...pfffffff....ik ben ermee bezig geweest!!!!! Vreselijk gewoon, ik stond erbij, ik zat erop, ik hing erover heen...mijn handen deden gewoon zeer, ik heb 4 blaren opgelopen en een kapotte nagelriem...dus ik had mijn eigen bloed op de schone teak zitten...aaaarrrrggh! Ik ben met die ene hoes een dik uur bezig geweest....en het zag er niet uit! De matras zat erin....als een rolmops! Met de tweede ben ik begonnen, nadat ik Thijs op gehaald heb, maar ik was strontchagerijnig, mijn handen deden pijn en Jordy riep doodleuk naar boven: ''Mama, ik heb honger!'' (adem in, adem uit...1...2...3...) Ik heb de matras aan de kant gezet en heb eerst Jordy even uitgefoeterd, dat we hier niet op de boer zijn en dat hij ook zelf de tafel kan dekken als hij daadwerkelijk trek heeft...en toen hebben we dus eerst maar brood gegeten.

Thijs heeft het wel mooi gehad, hij heeft heel erg de kat uit de boom gekeken, want de juf vond hem heel rustig....goh, wees niet bang, dat veranderd wel hoor! Hahaha, maar goed, het enige dat hij niet leuk vind, is dat ze met het eten (fruit of brood) zo lang aan tafel moeten zitten...hij was gewend in Duitsland, dat zodra ze klaar waren, mochten ze van tafel af, bij de Kindergarten. En hier wachten ze dus tot iedereen klaar is.
Donderdag gaat hij weer!

Na het eten ben ik dus maar met de volgende emmer en een sopje naar boven gegaan en heb van alles nog eens gepoets, toen de stofzuiger erdoor gehaald en vervolgens was het alweer tijd om wat te drinken.
Vervolgens het eten voorbereid, de boel opgeruimd, koffie gezet en toen was Erik er alweer!

Toen de jongens in bed lagen, zijn we nog weer naar die slaapkamer gegaan en hebben de matrassen bekeken....mijn bange voorgevoel bleek juist, want ik had vanmiddag de ene matras ìn de teak en de andere matras half in de teak, tegen elkaar aangezet en er zat al behoorlijk verschil in grootte in....de hoezen zijn teveel gekrompen....als je de matras nu in het bed legt, is deze wel 10cm te kort en ook bijna net zoveel te smal....aaaarrrrrggghhh, al dat pokkewerk voor niks!!! De matrassen zijn echt veel te klein zo...we gebruiken de twee matrassen nog wel voor vrijdagnacht, het was toch al de bedoeling dat er twee op de grond zouden slapen op matrassen, maar dan op andere....deze kunnen we niet meer gebruiken voor het bed. In het bed gaan dus nu twee andere matrassen, twee verschillende, maar wel van de goede maat.
Die ene matras, waarvan de tante van Erik zei: dat is een hele dure, die mag je absoluut niet weggooien, daarvan heb ik de teak ook gewassen, die teak bestond uit twee delen en die teak kon ik er met gemak zo weer omheen ritsten...niets gekrompen!! <zucht> nu moeten we dus niet twee nieuwe matrassen kopen, maar toch vier...want in een tweepersoonsbed wil ik wel twee gelijke matrassen hebben...en er komen in het appartement twee tweepersoonsbedden en een eenpersoonsbed...

De jongens hebben vandaag mijn humeur gewoon aangevoeld, ook al deed ik mijn best om netjes te blijven, want het waren vanmiddag een stel draken bij elkaar...wat een dag.

maandag 20 augustus 2012

Vloer, Udo, bank en tante

Alweer een maandag begonnen! De tijd vliegt supersnel voorbij... Jordy en Luuk hebben nog drie weken vrij en Thijs nog twee. Zojuist heb ik de Kindergarten weer gebeld om te vragen of Thijs morgen weer een ochtend mag komen. De juiste mevrouw was bezig, ik kan straks weer bellen, maar het zal vast kunnen!
Vanmorgen ben ik begonnen om de slaapkamervloer schoon te maken...stofzuigen, dweilen, wat verfsputters van de vorige bewoners weghalen, toen kwam ik erachter dat er op sommige stukken een viezige 'plakwaas' over de vloer zat...schuursponsje erbij....dus dat 'even' schoonmaken loopt ook alweer uit! De vloer is nu weer aan het drogen en dan vanmiddag weer kijken...dan zie ik vast weer iets anders...

Gisteren is Udo bij ons aan de deur geweest...toen wij dus in het zwembad waren, want dan neem ik geen mobiel mee. Toen we terug kwamen, keek ik op mijn mobiel en zag drie gemiste oproepen...ik heb Udo gebeld en het bleek dat hij inmiddels alweer onderweg naar huis was...jammer dus. Hij vroeg natuurlijk hoe het inmiddels stond met het huis...logische vraag natuurlijk! Ik heb gezegd dat ik deze week de bank ga bellen, om te melden dat Erik werk heeft, maar Erik heeft natuurlijk nog niks op papier...de eerste maand werkt hij zo en als het na een maand bevalt, dan krijgt Erik dus een contract. Erik weet al wel, wanneer hij uitbetaald gaat worden. Udo vertelde, dat komend weekend zijn broer weer in Bleiberg is, maar dat wisten wij al, want Andy heeft ons daarover al gebeld. Het is de bedoeling dat dan Andy, samen met de tante uit Bleiberg, langs komen om te praten over het huis. Dat is helemaal prima natuurlijk!

Vanmorgen heb ik de bank gebeld en met onze contactpersoon gesproken. Zodra Erik het contract ontvangen heeft, dan kunnen we komen en kan alles in orde gemaakt worden, want de meneer zei nogmaals, dat hij inderdaad alle papieren van ons compleet heeft. De meneer heeft nog wel een paar tips meegegeven, ook ivm eventuele nieuwe vensters en/of het Dämmen (isoleren) van het huis en over een Energieausweis, die wij dus moeten ontvangen van Andy en Udo. Dit moet door een extern bedrijf gedaan worden. In Oostenrijk zit er dus op verschillende manieren een subsidie op het verbeteren van een huis. Zodra dus aangetoond wordt, dat het huis energiezuiniger zal worden, dan krijg je een subidie die op kan lopen tot 70% van de gemaakte onkosten...wij wisten hier inmiddels al wel van, maar nu weet ik dus, dat ik bij de bank er het één en ander voor op kan halen. In tussentijd kan ik verschillende offertes aanvragen, want dat is natuurlijk wel handig om te weten, waar je met bepaalde verbeteringen financieel gezien op uit komt!

Vanmorgen ben ik met de jongens naar de tante van Udo en Andy gelopen, om ons voor te stellen, dat zouden we toch nog een keer doen, maar de tante was er niet en nu is het echt te heet om er heen te lopen, dus morgenvroeg doen we de volgende poging. Dan kan ik gelijk vragen, wanneer het hen uitkomt om langs te komen, want wij hebben natuurlijk van vrijdag op zaterdag nog wel een aantal mensen in huis!

zondag 19 augustus 2012

Vakantie?

Gisteren heeft Erik de slaapkamer boven helemaal gewit! Het ziet er mooi uit, morgen de vloer schoonmaken en dan kunnen de meubels er weer in en is de eerste kamer van het appartement zo goed als klaar....heerlijk! Ik kon zelf de laatste paar dagen niet heel veel, mijn rug werkte totaal niet mee, maar dat gaat gelukkig helemaal de goede kant op nu! Zolang je maar in beweging blijft...

Vandaag houden we een heerlijke vakantiedag! Vanmorgen om 10.00u zijn we naar het zwembad gelopen en hebben we de badhanddoeken op de ligstoelen gelegd en hebben we heerlijk gezwommen! De temperatuur van het binnenbad is heerlijk, warm zelfs. Het buitenbad is een paar graden koeler...eventjes doorbijten, maar dan kun je er heerlijk zwemmen.
Het blijft een bijzonder gezicht, je ligt op een ligstoel bij het zwembad en overal om je heen zijn bergen, met rotsen, met bomen...naast je een Almweide met gele bloemetjes...echt helemaal super!
De jongens vinden het zwemmen geweldig! Thijs hebben we nog wel zwembandjes omgedaan, omdat hij nog net niet helemaal kan zwemmen, maar in het diepere gedeelte hoef je hem niet meer vast te houden, hij zwemt zelf! Hij is er maar wat trots op, Thijs kreeg er geen genoeg van, als Erik een paar keer met hem mee was geweest, heen en weer terug zwemmen, dan moest ik weer mee... Jordy en Luuk spelen, klieren, zwemmen en toen we om 15.00u weer weg wilden gaan, was met name Jordy, niet blij...hij wilde nog zwemmen!!! Maar goed, we vonden het mooi geweest en dus zijn we weer naar huis gelopen en straks gaan we heerlijk patat eten in het dorp!! Het lijkt wel vakantie!