zaterdag 15 juni 2013

Zwembad, zon en genieten

Het is zaterdag...een dag waar Erik gewend is om alle hoeken in te vliegen, oude kleren aan te doen, te klussen, gras te maaien, te tegelen etc. En nu? Gisterenmiddag heeft Erik het gras al gemaaid en daarom vanmorgen...euh...tijd voor de  jongens! Het zonnetje scheen al lekker en de temperatuur was al goed, dus het zwembad uit de garage!! Het nieuwe zwembad! Daar hebben ze zich even goed mee vermaakt. Eerst de stenen/steentjes uit het gras halen, trampoline verplaatsen, zeil neerleggen en daarna het zwembad erop:


Zelf heb ik de tuin weer onkruidvrij gemaakt en de boel weer netjes aangeveegd...gewoon, heel relaxed, niks gejaagd of nog met een vol hoofd en duizend andere dingen te doen! Even een paar boodschappen gedaan en alvast het één en ander bij elkaar gezocht voor morgen! Morgen gaan we een uitje houden, er weer even lekker tussenuit, we hebben er nu al zin in, een uitje waar je gewoon helemaal ontspannen kunt zijn en niet omdat je het doet, om het voor de jongens leuk te houden...jullie lezen het al, wij genieten!

Gisterenmiddag hebben we op de Kindergarten het Vader- en Moederdagfeest gehad! Het schijnt dat ze het op de Kindergarten in de laatste weken te druk hebben gehad om dingen te knutselen voor deze dagen en daarom hadden ze het idee opgevat om het te verpakken in een feestje! Het was leuk, de kinderen hebben een half uur lang liedjes gezongen, versjes opgezegd en een dansje gedaan en daarna gingen alle kinderen die er waren, met de ene juf naar buiten en hebben ijs gegeten en de ouders met de andere juf naar het lokaal om er koffie met Kuchen te eten! Het was leuk en gezellig en we hebben een mooi cadeautje meegekregen: een gepimpt fotolijstje met een foto van Thijs!
Thijs helemaal in zijn sas!
En waar het voorjaar erg op zich heeft laten wachten en de zomer nog lang niet in zicht leek, kunnen we nu de lol op! Er komt een saharawind deze richting uit en de temperaturen gaan de komende dagen flink omhoog, zelfs voor Bleiberg worden er temperaturen van 30 graden voorspeld! Ik klaag niet, we lopen nu al een paar dagen in onze korte broeken en hemdjes en ik vind het heerlijk!!!! Ik kan alleen wel zeggen, dat ik blij ben dat ik met die temperaturen niet in Villach woon :-) Erik kwam namelijk afgelopen week al een keer terug en verzuchte: ''oh, hier is het heerlijk, in Villach is het nu al niet te harden!!''

vrijdag 14 juni 2013

Vrijdag!!

En het is vrijdag...en ik hoef niets, ik moet niets, het huis is aan kant, zelfs de ramen heb ik gisterenochtend allemaal nog gedaan, de gasten zijn gisteren net na het eten gearriveerd...het is dus weer wandeltijd!! En geen duizend dingen die intussen door mijn hoofd hoeven gaan, van wat ik nog moet doen als ik thuis kom...heerlijk!! Gisteren belde Ute dat ze niet mee kon wandelen, vanmorgen kreeg is om 6.10u (hihi, dat zijn hier normale tijden) een sms dat Adelina ook niet mee kon, de andere moesten werken...dan ga ik lekker alleen!! Daar had ik ook wel een keer zin in, meteen de proef op de som, of ik de weg nu echt ook alleen weet te vinden! En ik kan nu vertellen: JA, het is gelukt, ik ben niet één keer fout gelopen, heb in mijn eigen tempo gewandeld en bij de Hubertushütte mijn appel weer gegeten...en het is buiten heerlijk!! De zon schijnt en ik heb vanmorgen daardoor al gelijk geen jas aan hoeven doen!

gehaald! Hier het bankje bij de Hubertushütte
 
mezelf maar eens op de kiek gezet...

rechtsonder zie je het dak van de Hubertushütte

''gewoon'' natuur...

het uitzicht is fantastisch!


Ik vervolg de weg terug, dit keer maar niet over de
Rauchfangerwand, maar de 'normale' weg

mooi toch?

 
het grootste deel van de terugweg, loop je zo...genieten toch?

woensdag 12 juni 2013

Klagenfurt en portret

Vandaag is Jordy naar Klagenfurt, ze hebben er de afsluiting van een project! Zowel Luuk als Jordy waren er beide van overtuigd, dat Luuk ook naar Klagenfurt zou gaan, maar ik had er niets van gehoord van school en alleen dus maar van de jongens... ze bleven voet bij stuk houden, want Jordy hoefde niets mee te nemen en dus Luuk ook niet, geen tas, geen Jause, niets! Jordy had er inmiddels, na aandringen van mij, iets over in zijn Mitteilungsheft staan, door de juf opgezegd. Ik vond het maar raar, om alleen van een kind te horen, dat het naar Klagenfurt gaat en niets over een tijd of wat dan ook door te krijgen van de school! Maar goed, Jordy had die info inmiddels dus wel, maar van Luuk had ik niets, maar Luuk wist zeker dat hij ook ging...hmmm...om de school te bellen gisterenmiddag, was het wat laat, dus ik heb Ute gebeld. Het blijkt dat alleen de 3e en 4e klassers gaan en Luuk dus niet! Heerlijk weer, zoiets! Luuk is dus gewoon naar school.

Vrijdag hebben we een Elternfest van Thijs! Het leuke is, dat het op zo'n tijdstip in de middag is, dat Erik ook gewoon mee kan! Ik heb inmiddels meegekregen, dat het zou gaan om een soort vaderdag en ook moederdag viering...ze hebben namelijk vanuit de Kindergarten niets gedaan voor deze dagen, maar ik hoorde gisteren, dat ze het er steeds te druk voor hebben gehad en daarom het nu in een feestje verpakken, we zijn benieuwd!

Thijs...wat een portret...sinds een week of twee luistert hij echt voor geen meter meer (heeft hij vaker last van, maar nu extreem...)! Hij zit geregeld straf uit of moet 's avonds in ons bed gaan liggen, omdat hij de hele boel op stelten zet! Als je zegt dat hij ergens vanaf moet blijven, dan gaat hij met een grijns op zijn gezicht met een vinger er toch naar toe...grrrr, en dan niet één keer, maar keer op keer! En hij heeft een energie...onvoorstelbaar! Ik hoop dat dit snel voorbij is... hij zal wel weer een spurt in het één of ander krijgen, hij praat ook opeens heel geleerd, hihihi, wel grappig trouwens, hij is echt geen 'klein' kindje meer, maar wordt een 'groter' kind! Hij overschat zichzelf ook nog wel eens, hij fietst heel graag op zijn mountainbike. Waar het eerder nog heel voorzichtig ging, omdat de mountainbike best groot is, crosst hij er nu op los! Zaterdagochtend... Thijs gaat fietsen, samen met Jordy en Luuk en opeens snelt Luuk naar mij toe, met Thijs in zijn kielzog:
Luuk:''Mama, mama, Thijs zit helemaal onder!''
Ik: ''waaronder?''
Luuk: ''brandnetels!''
Thijs met een boos gezicht: ''Jah, ik fietste alleen maar per ongeluk de bosjes in!''
Hahaha, alsof dat betekende, dat de brandnetels hem niet mochten prikken, maar hij had inderdaad beide benen vol vlekken zitten.
Ik: ''gewoon niet naar kijken en verder fietsen''
Thijs kijkt nog een keer naar zijn benen, denkt even en zegt: ''Oké, doei!''

Er gaat nog geen tien minuten overheen, daar komt Thijs weer aan...knie en elleboog vol bloed.
Thijs met tranen: ''ik wilde alleen maar een bochtje maken en toen viel ik om''
''>>zucht<<  Ja, Thijs, dat zal wel, maar we moeten het wel even schoonmaken''
Hij had een redelijk wondje aan zijn knie en de elleboog was alleen geschaafd, gelukkig maar!
De dag was nog niet voorbij....In de middag had Thijs samen met Jordy een kinderfeestje, ze hebben het helemaal geweldig gehad en kwamen geschminkt weer in huis. Voor het naar bed gaan, ben ik Thijs zijn tanden aan het poetsen en er verschijnt allemaal bloed in zijn mond, ik zeg het tegen Thijs, dat hij even moet gaan spoelen en opeens zie ik een gat: een tand is weg! Ik loop met Thijs naar de wasbak om te kijken of hij de tand in zijn mond heeft, maar nee. Thijs gelooft niet, dat er een tand uit is en vertrouwt het pas als ik een spiegel voor houd. Hij is verbaasd, schrikt eerst en is dan helemaal trots, zijn eerste tand eruit! Maar ja, hij kan zich er niets van herinneren! En in plaats van een voortand onder (of om mij part boven) eruit te hebben, is er een hoektand boven uit! Tja...ze hadden op het feestje ook een springkussen en héél veel jongens...zoals ik al zei: wat een portret!

dinsdag 11 juni 2013

Badkamer!

Eindelijk is het dan zover....ik kan het wel uitschreeuwen: de BADKAMER is af...helemaal klaar en schoon en ingericht...pffffff, maar ik ben blij! Ik zal jullie wederom eerst even kennis laten maken met hoe het er zag...volgens mij heb ik die foto's hier nog niet getoond, bang om iedereen af te schrikken! Hier komen de oude foto's:
kijk vooral even naar de fraaie bevestiging
van het gordijn en ook naar de
vloerbedekking...

zie je het lieve gordijntje (gruwel)

dit vond ik het meest vreselijke hok van
het hele huis....brrrrr, een wc onder
een schuin dak, ik kon er niet eens rechtop
staan...weer zo'n fraai gordijn erbij...
 En dan nu de foto's van hoe het nu is:Ik ben blij.

maandag 10 juni 2013

Het begin en foto's!


Vanmorgen ben ik maar eens begonnen...de spullen die niet in het appartement thuishoren eruit gehaald. Ik had nog de herfstdekbedden bij de bedden liggen, die heb ik geruild voor de zomervariant en gelijk de anderen weer netjes opgeruimd. Voor de eerste gasten heb ik alleen het tweepersoonsbed nodig, dus de andere bedden heb ik netjes afgedekt met een laken...en zo ga ik de komende dagen door het appartement! Heerlijk hoor, nu wordt het allemaal nog echter dan echt, het wordt allemaal nog weer ietsje mooier, doordat de aankleding op zijn plek komt.
 
Vanmorgen heb ik even een paar foto's van het huis gemaakt. Eerst scheen de zon zo fel, precies over het huis, dat ik daardoor geen foto's kon maken en iets later kwamen er wolken...natuurlijk ook weer jammer, maar nu kon ik wel de foto's maken om jullie de veranderingen aan de buitenkant van het huis eindelijk te kunnen laten zien! De kleinere foto's zijn van de eerdere situatie en de grotere van nu. (ik zeg het nog maar eens, je kunt op de foto klikken voor vergrotingen).
 
 
ZO WAS HET
ZO IS HET NU!
ZO WAS HET

 
ZO IS HET NU!

ZO WAS HET


ZO IS HET NU!

zondag 9 juni 2013

Vaderdag, verjaardag en overlijden...

Zondag en hier in Oostenrijk is het vandaag Vaderdag! De tweede zondag in juni is hier de Vaderdag vastgesteld. Het is hier niet zo'n 'ding' als dat we gewend waren, op de radio werd er wel over gesproken (gelukkig maar, anders had ik er niet aan gedacht...), maar gen rare actie's of zo. De jongens hebben een tekening gemaakt voor Erik en samen hebben we een kaart gemaakt en een cadeautje gekocht en we hebben vanmorgen gezamelijk een taart gemaakt, dit keer met nektarinen! Hmmmm, wederom erg lekker en ook lekker fris!
 
Verder is Erik vandaag toch nog weer even de badkamer in gegaan van het appartement, om er de douchekraan en de radiator op te hangen, want daar was gisteren geen tijd meer voor...het gras moest namelijk ook nog gemaaid worden en het grasoppervlak is aanzienelijk...net als alles wat met de Sense (kantjesmaaier) gedaan moet worden...maar fijn, de badkamer is vandaag helemaal af gekomen en de jongens hebben er al proefgedoucht!! Er komt warm water uit de kraan :-) en ik hoefde bij ons beneden geen paraplu op te zetten, dus waarschijnlijk zit alles goed!! Erik en ik gaan er straks ook nog even onder, wij willen natuurlijk wel de eersten zijn, die onder een spiksplinter nieuwe douche staan!
 
Zelf ben ik vandaag weer met mijn rotstuintje verder gegaan, gras eruit getrokken (wát een werk op zo'n helling...je kunt amper staan!) maar goed, vervolgens het Rindermulch (boomschors) er tussen gelegd. Hier had ik helaas niet genoeg van, dus daar moeten nog zo'n twee zakken van bijgehaald worden, maar ik ben nu al blij met het resultaat:
 

Erik heeft er een lat onder gemaakt, zodat als het Rindermulch niet blijft liggen met regen bijvoorbeeld, het dan in elk geval niet zo op straat rolt...en lager ga ik niet met het rotstuintje in verband met de sneeuwruimers in de winter!

En verder...gisteren was mijn vader jarig! Nogmaals even hier: VAN HARTE GEFELICITEERD!! Gisteren hebben we elkaar even gesproken en vanmiddag even geskypt, we zijn weer helemaal even bijgekletst dus!

En dan ook nog even minder leuk nieuws...vanmorgen is de moeder van mijn schoonzus overleden, ze was echt nog veel te jong, al was ze wel ziek...ik denk, dat haar een verder lijden bespaard is gebleven, maar dat maakt het er niet minder verdrietig om... Via deze weg wens ik mijn schoonzus, broer, nichtjes, neefje, net als de andere familieleden heel veel sterkte toe.
Gecondoleerd.