vrijdag 24 juni 2011

Bijna weekend!

Het is alweer vrijdag! Tjonge, deze week is voorbij gevlogen! Vanmorgen nog een paar boodschappen gedaan voor de familiedag, een paar telefoontjes gepleegd en nog wat was weggestreken. Jordy en Erik gaan straks naar de basisschool voor het zomerfeest en dan ben ik met het eten alleen met Luuk en Thijs, zij mogen bepalen wat we gaan eten...het worden barbeque-worstjes, aardappels en witte bonen in tomatensaus...natuurlijk hadden ze eerst iets anders bedacht, maar het ene hebben we eergisteren al gegeten en het andere zal waarschijnlijk morgen worden gegeten...dit was een goede compromis!

Verder straks nog even de oven aan om nog iets voor bij de koffie (familiedag) te bakken. De spullen die morgen mee moeten (voor de voorbereidingen van zondag), staan al klaar...

Vandaag over vier weken is het zover, dan zijn we de laatste tassen aan het inpakken en kunnen we bijna vertrekken...zucht....
weer even vakantiegevoel ophalen...

donderdag 23 juni 2011

Relaxen...

Gisteravond de verjaardag van mijn zwager gehad, het was niet eens echt laat, nou ja, voor een doordeweekse dag later dan normaal, maar toch heb ik op dit moment niet veel energie meer. Vanmorgen het benedenhuis gepoetst, gezogen en gedweild en meer heb ik ook niet gedaan. Ik ben lekker met een kop thee achter de laptop gaan zitten en ben eindelijk weer eens verder gegaan met het lezen van een blog. Dit BLOG is van een gezin dat in 2005 is geemigreerd naar Oostenrijk, Tirol. Ik heb over deze blog gehoord via iemand die ik heb leren kennen bij het Oostenrijkforum, nou ja, kennen, haha, via de laptop leren kennen! Het blog is goed bijgehouden...pffff, ze schrijven er al sinds 2004 bijna dagelijks! Je kunt echt meelezen met de verkoop van het huis, de emoties die erbij komen kijken, de rompslomp van een emigratie. Ik vind het leuk om mee te lezen (al ben ik nog maar ergens in 2006...), dit soort verhalen zijn voor ons weer inspirerend te noemen en het gaat dan ook niet alleen maar over de emigratie, ook over de alledaagse dingen, het opstarten van een eigen bedrijf in Oostenrijk...nou ja, als je het leuk vindt, kun je zelf eens kijken! (door te klikken op de hoofdletters blog, eerder deze blog, kom je bij ze terecht).

Vanmiddag alleen even op pad geweest met twee van de drie kids voor nieuwe schoenen en toen weer lekker naar huis, het volgende kopje thee, hihi...heerlijk relaxed dus!

Ik wil eigenlijk proberen zo vaak mogelijk te schrijven, het zal uiteindelijk niet lukken om dagelijks iets te bedenken, maar ik vind het wel mooi om te doen. Je kunt 'later' ook je eigen verhalen nog eens teruglezen! Nu zitten wij met de emigratie natuurlijk nog in een relatief rustig vaarwater, het is wachten op de verkoop van ons huis, misschien nog hier een huisje huren (hopelijk niet nodig), maar nu houden we maar even als richtlijn volgend zomer aan...de enige reden dat deze 'deadline' niet gehaald zou worden, is als ons huis niet verkocht is... dus...tot die tijd schrijf ik hier over van alles wat ons (mij) bezighoudt en dit kan gaan over...tja, van alles en nog wat dus!!

woensdag 22 juni 2011

Bezige Bij...

Nou, vanmorgen hoefde ik niet aan de poets, dus...op naar de zolder! Ik heb lekker in de vakantiespulletjes zitten rommelen, wat gaat er mee en wat gaat er niet mee, wat is kapot en moet vervangen worden...heerlijk!
Opgeschreven wat er inmiddels klaar staat, welke boodschappen er al zijn en ook even een filterhouder en maatbekertje, die we tijdens vakanties gebruiken om koffie mee te zetten, mee naar beneden genomen, beide zijn op (lees: kapot) en moeten dus vervangen worden. Alles bij elkaar neergezet, dus...het begin is er!

Vervolgens was het mijn bedoeling om vanmorgen het online fotoalbum na te kijken en te versturen, maar daar is het dus weer niet van gekomen. Ik bleek een paar berichtjes te hebben ontvangen over zondag, de familiedag (die wij, met mijn broers/schoonzussen moeten organiseren). Dit heb ik afgehandeld (telefoontje gepleegd, mailtjes gestuurd), toen even mijn schoonzus opgebeld of ze het erg vindt, dat wij vrijdagavond niet op mijn broers verjaardag komen...Jordy blijkt het zomerfeest op school te hebben en niet, zoals ik dacht, onder schooltijd, maar 's middags om 16.00u. Ze gaan spelletjes doen en vervolgens Grillen, eindtijd is niet bekend! Ik blijf thuis met Luuk en Thijs en Erik gaat er met Jordy naar toe, maar we weten dus niet hoe laat ze er weer zijn en om dan nog weer naar een verjaardag te gaan, met zo'n heerlijk vol weekend voor de boeg... Gelukkig is het geen probleem, we zien elkaar toch een dagje later alweer!!

Inmiddels heb ik vanmiddag de tijd genomen om het online album af te maken! Alles is nagekeken en ik heb toch de achtergrond van de pagina's een kleur gegeven...hihi, niets verandelijker dan het weer! Het blijkt namelijk juist zo te zijn, dat als ik er een kleur aan geef, dat het dan rustiger wordt...ik heb de bestelling online doorgegeven, de laptop had er maar liefst een UUR werk mee! Maar, het album is KLAAR!!!! Het is een album geworden met 50 pagina's en ongeveer 210 foto's...tja, twee jaar hè...nu dit album afwachten tot het klaar is en als het mooi en goed is geworden, dan krijgen Thijs en Luuk ook zoiets...het kost wat, maar dan heb je hopelijk (!?) ook wat.

Zo even eten koken en dan vanavond naar de verjaardag van Eriks broer.

dinsdag 21 juni 2011

Helaas

Jammer,maar helaas. Dit stel(50+) vindt ons huis écht prachtig, alleen de straat benauwd haar...ze is er gisteren al tot twee keer toe doorheen gereden en eigenlijk had ze toen al zoiets van: nee, dit voelt niet prettig. Je kunt je het misschien beter voorstellen als je weet dat ze net hun boerderij verkocht hebben en nu dus een geweldige ruimte om zich heen gewend zijn, ja, dan is onze straat natuurlijk aardig 'eng'. Nu moet ik zeggen, dat ik deze reden best wel begrijp. Toen wij er kwamen te wonen, hadden we het gevoel dat we buitenaf woonden, een heerlijk ruime tuin, vrijstaand huis...maar nu, na er ruim 8,5 jaar gewoond te hebben, heb ik eigenlijk een beetje hetzelfde gevoel, de straat benauwd bijna letterlijk: je zit hier aardig dicht op de overburen en als ik achter het huis sta, zie ik allemaal daken...bijna niemand is nog op het idee gekomen om één of meerdere bomen in de tuin te planten. Wij hebben inmiddels een aantal bomen staan, maar ja, voordat die echt het juiste effect hebben, ben je een flink aantal jaren verder!
Het is alleen wel balen, net weer het hele huis opgeruimd, schoongemaakt, de tuin weer glad, alles aangeveegd...ach, hoef ik morgenvroeg niet aan de poets!!

Het online album heb ik klaar, ik wil het alleen nog even helemaal 'doorbladeren', voor de zekerheid en ik zit nog een beetje met de achtergrondkleur van de pagina's, laat ik ze wit of geef ik er een lichte kleur aan...ik heb het idee dat dit een beetje te veel van het goede gaat worden, ik denk dat ik het wit laat...maar ik heb er nu even geen zin in...er zitten al behoorlijk veel uurtjes werk aan, misschien dat ik morgen de moed op kan brengen.

maandag 20 juni 2011

Weer maandag...

Tja, het is weer maandag, vandaag weer flink aan de poets geweest en tevens op de kamers van de kids opgeruimd...ook alle bedknuffels weer eens in de maschine gestopt..ze pasten er niet eens allemaal in!!! De kids hebben dus vanmorgen al te horen gekregen dat er vanmiddag een keuze gemaakt moet worden voor de knuffels, er mogen er nog 4 terug in bed...ze waren toen al niet blij... Het probleem bij Luuk is, hij heeft een huisstofmijtallergie, hij hoest zich alweer een paar dagen, in bed, de longen uit zijn lijf, het is dus ook een beetje noodzaak, maar om alleen hem een aantal knuffels af te nemen...

Zojuist ben ik gebeld door de makelaar! We hebben dus toch in de krant gestaan, alleen dan in de Grafschafter Nachrichten, met een grotere advertentie als in de Sonntagszeitung normaal. Ik heb de makelaar gelijk gevraagd of het raar is om mensen vooraf te vragen of ze al bij de bank zijn geweest, dit in verband met 'onze voorgeschiedenis' van kijkers. Nu is dit niet raar om te vragen, maar de makelaar zei ook wel, dat zoals het bij ons is gegaan, dat ze dat niet vaak meemaken...beide stellen konden namelijk de lening bij de bank wel krijgen, maar ze werden bang bij het idee van de hoge maandlast...maarrr...morgenmiddag hebben we weer een bezichtiging, dit keer is het geen heel jong stel en ze hebben een koopwoning, die ze inmiddels al verkocht hebben, dat is dus alweer een iets ander verhaal dan de andere stellen. We wachten maar weer af!
Dan ga ik nu maar eens even naar buiten, de tuin een beetje netjes maken, na al dat water wat er is gevallen...wie weet helpt het voor morgen, hahaha!

zondag 19 juni 2011

Vaderdag

Vaderdag zit er alweer op. Vanmorgen is Erik verrast door knutselwerkjes van de kids en een heerlijk luchtje (hihi, na een aantal jaar geteerd te hebben op de vele luchtjes die hij toen in een jaar tijd gekregen heeft, ze waren nu echt helemaal op!). Ik heb heerlijke croissants en broodjes bij de bakker opgehaald, dus dat was een lekker begin van de dag! Schoonouders en ouders een bezoekje gebracht en toen thuis nog een beetje gehangen, tv gekeken en nu liggen de kids alweer op één oor.

Gisteren ben ik een groot gedeelte van de dag bezig geweest met het online fotoalbum, ik heb nu alle foto's geplaatst en ben al een heel eind op weg met het plaatsen van de teksten...50 pagina's heb ik gevuld met foto's, tjee zeg, dit is nog maar het eerste album, er zit nog minstens een uur werk aan...
Verder weer een beetje met het fototoestel geoefend, dus op dat gebied ben ik weer nuttig bezig geweest.

Dit weekend zou ons huis in een krant komen, wij weten alleen niet welke...in de zondagskrant die wij hier altijd krijgen, stonden wel advertenties van de makelaar, maar niet van ons huis...hmmm...
Ben wel benieuwd of we deze week nog iets horen, raar is dat. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat het nu niet meer zo'n sneltreinvaart loopt, maar je blijft er wel mee bezig...

Over vijf weken zitten we eindelijk weer in Oostenrijk...
2010: boven op de Goldeck

Fijne avond!!