zaterdag 16 juli 2011

Bijna verjaardag...

Vanmorgen is de meneer samen met zijn vrouw geweest om het huis nog eens te bekijken. Beide zeggen positief te zijn, vinden het huis mooi...Nu dus afwachten of ze over zullen gaan tot koop, we zijn weer eens benieuwd!

Kids zijn ook weer terug van de logeerpartij bij Opa en Oma, ze hebben het mooi gehad. Ze hebben veel mooie auto's bekeken: Ferrari's, Masserati's, Rolls Royce....hihi, nog even doorsparen zou ik zeggen! Inmiddels zijn ze alledrie totaal afgeknapt, we gaan dus straks eten, lekker in bad en dan kunnen ze hun bedje in om morgen hier in huis twee verjaardagen te vieren!
Vanmiddag is alles al versierd, ik heb twee taarten gemaakt (een kwark en een joghurttaart), alvast worst en kaas gesneden, worst gebakken, slagroom geklopt...al redelijk wat voorbereidingen getroffen dus!
Jordy is helemaal hieperdepiep, wat zal hij toch wel niet krijgen voor zijn verjaardag? Komt iedereen wel?

Nog 6 nachtjes slapen en dan...

vrijdag 15 juli 2011

Bezichtiging, zwemmen en logeren

Zo, daar ben ik weer! De bezichtiging van 16.00u ging niet door, maar daarentegen kwam er wel iemand om 15.00u. Voor het eerst een Nederlandse man. De man was helemaal tevreden: 'dit is precies wat ik zoek...' Helaas was zijn vrouw er niet bij, door meterkastproblemen in hun huidige huis (ze wonen in Amersfoort), maar daarom komt de man morgen met zijn vrouw nog eens terug! De man gaf gelijk aan dat geld geen probleem is, dus als hij 'ja' zegt, dan gaat het gewoon door... (alsof je een paar schoenen koopt). Inmiddels ben ik iets rustiger en denk nu: jaja, morgenvroeg komt de mevrouw en dan hebben ze opeens van alles bedacht waardoor het toch niet doorgaat, we zullen morgenvroeg zien!
Deze meneer had trouwens een Nederlandse makelaar bij zich, zij komt uit Bad Bentheim en gaf gelijk aan, dat als het doorgaat, zij nog wel een huurwoning in Gildehaus heeft voor ons...ik moet zeggen, het klinkt allemaal natuurlijk wel erg positief, maar dat hebben we eerder meegemaakt!

Gisterenmiddag zijn we lekker naar het zwembad geweest...DRUK (er bleek in het wedstrijdbad een poolparty te zijn...wist ik veel!) was het er! Ontzettend druk en dat vind ik dus helemaal niets, maar ja, de kids vermaken zich er wel om! We hadden ons avondeten (o.a.broodjes met ei) meegenomen en toen we dat op hadden, begon het rustiger te worden, gelukkig. Het laatste uurtje was het dus wel prettig, het kinderbadje hadden we voor onszelf, Jordy en Luuk konden steeds van de glijbaan zonder wachttijd...daarna hebben we ons uitgebreid gedouched en aangekleed en we waren om ongeveer 20.00u weer thuis, de kids konden dus zo door hun bed in (hihi, ze hebben geen twee minuten wakker gelegen!).

Vanmorgen na het opstaan hebben we de tassen samen ingepakt en toen was het voor de kids wachten op Opa en Oma! Tegen 10.00u waren mijn ouders er, we hebben nog een kop koffie gedronken en toen zijn ze weggegaan. Ik ben aan de poets gegaan voor de (toen dacht ik nog) twee bezichtigingen, boven en beneden alles weer schoon en opgeruimd, tja en toen was ik klaar en was het helemaal stil in huis! Raar hoor, ik ben dat niet echt gewend, met drie kids is er altijd wel rumoer (hihi, lees: geruzie, geschreeuw...) in huis!
Vervolgens stonden dus om 15.00u de beide makelaars voor de deur en de man voor de bezichtiging. Onze eigen makelaar vertelde op het eind dat de bezichtiging van 16.00u niet doorging, of het een probleem was, dat deze mensen volgende week een keer aan het begin van de avond langs mogen komen. Ze zei er gelijk bij: als het dan nog nodig is...

Morgen het volgende bericht!!

woensdag 13 juli 2011

Humeurtje, logeren en Skype

Nou, van het weertje buiten wordt je nu niet echt vrolijk...grijs, motregen, fris...en dan durven ze te beweren dat het zomer is!!

Zoals verwacht was Jordy vanmorgen euh...niet opperbest gestemd, hihi, een vreselijk ochtendhumeur! Hij wilde niet uit bed, hoefde ook niet, maar hij wilde wel Erik uitzwaaien...daarna was het een soort drama, hij maakte gelijk ruzie, deed chagerijnig...nou, dat is gelukkig beter geworden in de loop van de dag! Alleen dat buiten spelen wordt hier wel gelijk gemist, ze hebben vanmiddag al meerdere keren voor het raam gestaan om te kijken of ze eindelijk naar buiten konden en tot op heden (16.00u) is dat nog niet gelukt, hopelijk straks nog, even een frisse neus halen!

Gisterochtend kon ik mijn rug voelen. Nu is dat niet heel erg vreemd, maar het gaat eigenlijk al wel zo'n anderhalf jaar (misschien al wel langer) heel erg goed. Ik heb al die tijd geen therapie gehad en in die tijd misschien maar één of twee keer een zere rug gehad, die met een paar dagen weer over was. Hopelijk gaat het dit keer ook zo, maar het is wel ontzettend vervelend, bij alles wat je doet, moet je nadenken en vooral geen verkeerde stap zetten. Strijken heb ik weer eens zittend gedaan en alles gaat met tussenstops...oh, ik hoop zo dat het met een paar dagen over is, vooral met de vakantie in het vooruitzicht!

Morgenvroeg ga ik samen met Jordy naar mijn tante toe, een kopje koffie drinken. Dit zou ik een tijdje geleden al doen, na het overlijden van mijn peetoom, maar om verschillende redenen is het er niet van gekomen, vervolgens is ze al eens, samen met mijn nicht, bij mij geweest en morgen gaan we dus naar haar toe! Ze heeft in de afgelopen maanden veel veranderd in de tuin, dus die kunnen we dan meteen even bewonderen.
Morgenmiddag komt Erik wat eerder thuis en dan gaan we met ons allen zwemmen! Dit hebben we een tijdje geleden al afgesproken met de kids. Ik neem dan broodjes mee, zodat we ook wat langer kunnen blijven en dat het hopelijk rond etenstijd niet meer zo druk zal zijn.
Ik hoop natuurlijk ook dat zwemmen mijn rug goed zal doen!

Zojuist werd ik even onderbroken, ik werd gebeld door mijn ouders, met Skype!! Hihi, voor vele mensen is dit heel normaal, maar zelf heb ik nog maar sinds kort Skype geinstalleerd en bij mijn vader ging er nog steeds iets niet goed, maar nu dus wel! De kids waren natuurlijk ook even nieuwsgierig en hebben Opa en Oma ook kunnen zien, vooral voor de jongste twee was dit wel heel apart, haha, je had het gezicht van Thijs moeten zien!! Dit is natuurlijk weer een mooie voorbereiding op de toekomstige emigratie!
Gelijk hebben de jongens een afspraak gemaakt om te logeren bij Opa en Oma, vrijdagochtend worden ze opgehaald...dan heb ik het dus wel heel erg rustig de rest van de dag! Ach, voor de bezichtiging is het wel handig, zonder kids kun je het huis namelijk wat handiger glad houden!

Waarschijnlijk komt er morgen geen blog, maar vrijdag heb ik er daarentegen weer meer tijd voor!! Tot vrijdag dus!!

dinsdag 12 juli 2011

Kindergarten, ramen lappen, fietsen

Vanmorgen heerlijk rustig opgestaan! Jordy is er natuurlijk niet en Luuk heb ik vandaag weer een dagje vrij gelaten. Ik heb op de Kindergarten afgesproken dat Luuk op dezelfde dagen komt als Thijs, tot aan de vakantie. Dat is dus op maandag, woensdag en donderdag. Luuk lag dus alleen op de kamer en dan kan hij dus heel rustig zijn en Thijs slaapt dan ook langer door, heerlijk!! Ik heb, met de onderbreking van Erik die uit bed ging, tot 7.45u geslapen!! Dat is voor mij echt uitslapen!!

Vanmorgen eerst alles stofgezogen, toen hebben we fruit gegeten en daarna zijn we op de fiets gestapt. Ik moest nog even langs de bank en naar de Postenbörse. Thijs is helemaal op zijn eigen fiets meegefietst! Een kleine 5 kilometer hebben we wel gemaakt, knap hoor van dat kereltje!! Vanmiddag heb ik buiten de ramen maar weer eens gelapt (dat zal echt nooit een hobby worden: ramen lappen...), zo zijn ze voor de bezichtiging weer een beetje helder en dit weekend voor de verjaardag ook weer...

Na de vakantie gaat Thijs ook naar de Kindergarten, hij zit nu nog op de Krippengruppe. Heel gek lijkt mij dat, Thijs gaat dan namelijk ook 5 keer per week...Thijs zelf heeft er ontzettend veel zin in, hij vraagt nu al steeds naar welke groep hij toe moet (het is één gebouw waar de Kiga en de Krippengruppe zit). Hij heeft al twee keer een 'Schnuppertag' gehad en vond het helemaal gaaf...hopelijk vindt hij dat over een aantal weken nog steeds zo!!

Nou, Jordy is ook terug van zijn logeerpartij: zeer moe, maar heel voldaan! Hij heeft het geweldig gehad, heeft heel veel met Opa gefietst en ze zijn ook nog naar de verjaardag van 2 nichten van ons geweest, zij zijn 18 geworden! Jordy heeft natuurlijk weer van alles meegekregen naar huis, om mee te spelen en ook iets om op te eten...goed verwend dus! Hij was zelfs zo moe, dat hij vrijwillig tegelijk met Luuk en Thijs naar bed is gegaan, terwijl hij normaal wat later mag...hahaha!

Morgen gaan Luuk en Thijs weer naar school, dan kan Jordy lekker uitrusten!

maandag 11 juli 2011

BBQ, logeren en de makelaar

Gisteren hebben we uiteindelijk weinig gedaan. Het weertje was goed, we zijn eigenlijk de hele dag buiten geweest, nog een balspel met de jongens gedaan en heerlijk gebarbequed...weinig bijzonders dus, maar wel heerlijk ontspannen.

Vanmorgen heb ik Jordy naar mijn schoonouders gebracht, hij mag er blijven logeren. Ik heb nog even zijn fiets in de kofferbak meegenomen, dan kan hij samen met mijn schoonvader nog een stukje fietsen of zo! Verder heb ik daarna zelf boodschappen gedaan bij het winkelcentrum, dan hoeft Erik dat deze week ook niet meer na het werk!
Luuk is vanmiddag bij een vriendje aan het spelen en Thijs zit op dit moment (16.00u) even totaal vermoeid Peter Pan te kijken, hij is vanmorgen, net als Luuk, wel naar school geweest en we hebben Luuk even op de fiets weggebracht (Thijs dus met zijn eigen fiets) en nu kan hij wel even een rustmomentje gebruiken!

Zoals gezegd ben ik inmiddels met het fotoboek voor Luuk begonnen...ik doe nu gewoon een paar pagina's ineens klaar maken met foto's en dan stop ik ermee, anders ben ik het straks zo weer zat! Haha, dit is dus de straf voor het vele fotograveren wat er dus gedaan is!

Tjonge, de makelaar heeft net toch nog gebeld! Vrijdag hebben we weer een bezichtiging, wederom een jong stel. We zijn benieuwd en ach, dit keer worden we tenminste weer voor die tijd gebeld, hihi, wel zo prettig!