zaterdag 25 februari 2012

Paternion en brood

Zoals ik al schreef, willen we ons zoekgebied wat uitbreiden in Oostenrijk. Ik heb inmiddels informatie opgezocht over de gemeente(s) in die omgeving en het blijkt dat beide plaatsen onder één gemeente vallen: Paternion. Op de site van de gemeente staat al een formulier voor een 'Wohnungsansuche', die heb ik dus ingevuld (6 pagina's) en toen wilde ik 'm versturen...je kon dus klikken op: 'Unterschreiben + versenden', dat heb ik gedaan en dan kom je uit bij een E-Karte, die je moet hebben om te kunnen ondertekenen! Wij hebben dus niet zo'n ding, je kunt het aanvragen bij een instantie en dan krijg je letterlijk een pasje...dat doe ik dus niet, maar ik was daardoor mijn formulier kwijt...grrrr. Gisteren heb ik het formulier opnieuw ingevuld en uiteindelijk via PDF-formaat (wat je kon aanklikken) opgeslagen in onze eigen bestanden. Aangezien het gistermiddag al laat was en op vrijdag er echt niemand meer bij zo'n gemeente zit, verstuur ik het formulier maandagochtend per mail, kan ik er gelijk een kleine uitleg van onze situatie bij doen...ik kan me namelijk voorstellen dat het voor wat mensen 'raar' is, dat een stel Nederlanders, die in Duitsland wonen, in Nederland werken, nu in Oostenrijk een huis zoeken, ze moeten wel weten dat we serieus zijn.

Inmiddels is het volkorenbrood gebakken en ik heb het volgende witbrooddeeg nu aan het rijzen, dus die ga ik straks bakken, kijken of die iets meer smaak heeft dan die van gisteren. Het brood van gisteren was iets te zout en wat droog, dus ik heb het recept nu wat aangepast.

Het volkorenbrood!

vrijdag 24 februari 2012

Het eerste brood!!

Ons eerste eigen gebakken brood is een feit!! Natuurlijk wilden de jongens meehelpen, het is nu ook nog wel interessant natuurlijk...Thijs vroeg tijdens het kneden al of we het zometeen op konden eten....

Jordy weegt de boter af...heel nauwkeurig op de gram...

Thijs doet heel voorzichtig de melk in de maatbeker...precies na deze foto
liet hij het pak melk vallen...
 
Luuk meet het meel af, ook héél precies!


het resultaat...
Haha, het is wel een heel klein brood geworden, ik heb 250 gram meel gebruikt en het in een cake-blik gedaan, dat uiteindelijk wat aan de grote kant bleek te zijn! Hoe de smaak is, daar moeten we nog even op wachten, het moet eerst goed afkoelen en morgenvroeg gaan we proeven...oh, ben zo benieuwd!!
Beter eerst een klein formaat, dan kunnen we eerst proeven of de ingredienten goed zijn afgestemd, morgen ga ik voor het volgende brood, misschien ook wel een ander recept (ligt er natuurlijk aan hoe dit smaakt).

donderdag 23 februari 2012

Uitbreiden

Die 'bijbel' van gisteren bleek ontzettend mee te vallen! Ik bedoel dus de gebruiksaanwijzing van de mixer, het bleek in 14 talen geschreven te zijn....uiteindelijk zijn er ongeveer 6 A4-kantjes over gebleven, waarvan de helft gewoon informatief was. Als het goed is, ben ik er dus klaar voor, alleen het apparaat nog even schoonmaken voor het gebruik.

Het blijft vanuit Oostenrijk nog best rustig...ondanks alle ingeschakelde hulpbronnen...Erik en ik hebben het er gisteren nog maar eens uitgebreid over gehad. We hebben natuurlijk nog een aantal maanden te gaan en we blijven positief voor wat betreft een woning, maar we willen onze 'zoekomgeving' toch wat meer uitbreiden. Treffen is een geweldige plaats, vrij groot, het heeft alles wat je nodig hebt, maar dat vinden niet alleen wij....de gemeente is er op de hoogte, zeker twee makelaars in die buurt, Twan heeft zijn bronnen ingeschakeld, het Tourismusbüro weet ervan...we willen volgende maand nog wel een keer een advertentie plaatsen in een plaatselijk blad, maar ja, op afstand kunnen we eigenlijk niet meer doen dan nu!! Nu hebben we het steeds gehad over Treffen, Köttwein en Töbring. Gisteren hebben we boven de kaart gehangen, met ons lijstje ernaast van onze rondrit vorig jaar en we hebben besloten om Feistritz a.d.Drau en Feffernitz (en omgeving) er ook bij te halen. Ik ga dus de komende dagen daar de gemeente(s) een mail sturen en de Tourismusbüro's ook. Onze voorkeur blijft bij de eerst genoemde plaatsen, maar waarschijnlijk wordt het daar erg moeilijk om een huurhuis/woning te vinden.
We hebben in Annenheim ook een huurwoning gezien op een site, deze is aan de kleine kant (61 qm), heeft twee slaapkamers, maar ook een Abstellraum en een Vorraum, het is op de eerste verdieping, maar het grootste nadeel is toch wel dat je geen kelder of schuurtje tot je beschikking hebt...en we hebben natuurlijk wel 5 fietsen, die je niet dag en nacht buiten wilt laten staan, bij deze woning zullen we dan toch echt een opslag nodig hebben...

woensdag 22 februari 2012

BINNEN!!!!!

WAUW, de bestelling is al binnen, beide apparaten tegelijk!!! Natuurlijk gelijk de boel uitgepakt en even bewonderd...wauw, het ziet er echt geweldig uit, bij de keukenmachine zit zelfs een blender bij! Het eerste brood om te bakken, staat op vrijdag gepland...hihi, dan eerst maar even de 'bijbel' doornemen die bij de machine zit!! Het lijkt mij wat de bediening betreft voor beide apparaten niet moeilijk, er zit namelijk maar één draaiknop op de keukenmachine en de allessnijder heeft gelukkig een kort maar krachtige beschrijving.


Ik hoop dat we er vele jaren gebruiksgemak van mogen hebben!!

Nou, dan trek ik nu de bijbel maar eens open....

dinsdag 21 februari 2012

Carnaval en bestelling

Het wordt weer tijd voor een blog!
De kinderen hebben gisteren Carnaval gevierd op school. Jordy begon gelukkig een uur later dan anders, dus we hoefden pas tegen 8.30u bij de Kindergarten te zijn en daarna Jordy wegbrengen. Thijs is als Spiderman gegaan, Luuk als Superheld en Jordy als Ninja...Luuk en Jordy hadden min of meer zelf de creatie bedacht en je moest er wel wat fantasie bij hebben om het te kunnen herkennen, maar ze vonden het zelf helemaal te gek, goed toch?


Gisterenmiddag heeft Luuk ook nog carnaval gevierd bij de handbal en Thijs had nog een inhaalzwemles...de dag was aardig ingepland dus!!

De laatste dagen heb ik ook wel veel tijd achter de computer doorgebracht...voor hetgeen waar ik mijn laatste blog al over schreef: een keukenmachine en een allessnijder. Het is gewoon al abnormaal dat er zóveel van die machines ontworpen zijn, van net zoveel merken. 'Gewoon' even naar een winkel gaan, heeft in mijn ogen geen zin, want een verkoper kletst toch in zijn eigen straatje, áls hij er al verstand van heeft. Ik heb dus heel veel reviews gelezen, zowel op de nederlandse vergelijkingssites als op de duitse sites (waar er overigens véééél meer reviews op staan dan op de nederlandse). Ik heb er ook op gelet dat in Oostenrijk de machines ook bekend zijn, mochten we er een keer iets mee hebben...dacht ik eindelijk een keukenmachine te hebben gevonden die voldeed, stonden er plots een aantal flink negatieve verhalen bij en erger nog, het apparaat bleek volledig gelijk (echt helemaal gelijk, op het opgeprinte merkje na) te zijn aan een apparaat van een ander merk, waar alleen maar negetieve recensie's van waren...pfffff, maar het is me gelukt!! Gisteravond heb ik de bestelling de deur uitgedaan voor een keukenmachine en een allessnijder!! Ben er wel meer geld aan kwijt, dan dat ik van plan was, maar mijn gevoel was bij deze apparaten beter dan bij andere. Ben benieuwd wanneer ze komen, volgens de verkopende site (een duitse) in ieder geval deze week nog!!