donderdag 23 februari 2012

Uitbreiden

Die 'bijbel' van gisteren bleek ontzettend mee te vallen! Ik bedoel dus de gebruiksaanwijzing van de mixer, het bleek in 14 talen geschreven te zijn....uiteindelijk zijn er ongeveer 6 A4-kantjes over gebleven, waarvan de helft gewoon informatief was. Als het goed is, ben ik er dus klaar voor, alleen het apparaat nog even schoonmaken voor het gebruik.

Het blijft vanuit Oostenrijk nog best rustig...ondanks alle ingeschakelde hulpbronnen...Erik en ik hebben het er gisteren nog maar eens uitgebreid over gehad. We hebben natuurlijk nog een aantal maanden te gaan en we blijven positief voor wat betreft een woning, maar we willen onze 'zoekomgeving' toch wat meer uitbreiden. Treffen is een geweldige plaats, vrij groot, het heeft alles wat je nodig hebt, maar dat vinden niet alleen wij....de gemeente is er op de hoogte, zeker twee makelaars in die buurt, Twan heeft zijn bronnen ingeschakeld, het Tourismusbüro weet ervan...we willen volgende maand nog wel een keer een advertentie plaatsen in een plaatselijk blad, maar ja, op afstand kunnen we eigenlijk niet meer doen dan nu!! Nu hebben we het steeds gehad over Treffen, Köttwein en Töbring. Gisteren hebben we boven de kaart gehangen, met ons lijstje ernaast van onze rondrit vorig jaar en we hebben besloten om Feistritz a.d.Drau en Feffernitz (en omgeving) er ook bij te halen. Ik ga dus de komende dagen daar de gemeente(s) een mail sturen en de Tourismusbüro's ook. Onze voorkeur blijft bij de eerst genoemde plaatsen, maar waarschijnlijk wordt het daar erg moeilijk om een huurhuis/woning te vinden.
We hebben in Annenheim ook een huurwoning gezien op een site, deze is aan de kleine kant (61 qm), heeft twee slaapkamers, maar ook een Abstellraum en een Vorraum, het is op de eerste verdieping, maar het grootste nadeel is toch wel dat je geen kelder of schuurtje tot je beschikking hebt...en we hebben natuurlijk wel 5 fietsen, die je niet dag en nacht buiten wilt laten staan, bij deze woning zullen we dan toch echt een opslag nodig hebben...

Geen opmerkingen: