donderdag 16 augustus 2012

Dubbel...

Dinsdagavond kregen we opeens telefoon, mijn tante! Ze belde vanuit Duitsland, dat ze onderweg waren naar ons...gezellig! Ze zouden woensdag later aankomen.
Aangezien wij woensdag dus een vrije dag hadden en nu toch echt wel weer iets met de kinderen wilden ondernemen èn dat we in de middag een eethoek konden ophalen, zijn we dus in de ochtend met de kinderen een eindje gaan wandelen naar het water (foto's vorige blog).
We waren tegen 13.45u terug, toen hebben we maar eerst even een boterham gegeten. Vervolgens heb ik via mijn ouders het mobiele nummer van mijn tante opgevraagd, want ik had wel gezegd dat we 's middags weg moesten, maar ik kon haar nog geen tijd vermelden. Ik zou het namelijk ook vervelend vinden, dat als wij net weg zouden zijn, zij eraan zouden komen...dan zouden ze misschien anderhalf uur op ons moeten wachten. Om 16.00u moesten wij in Villach zijn, bij de persoon waar we de eethoek op konden halen, dus ik heb vlak voordat we weggingen mijn oom en tante proberen te bellen...maar ja, zij hebben dus de mobiel uitstaan tijdens het rijden! We zijn dus weggegaan, maar ik heb wel even een briefje aan de deur gehangen met een tijdstip waarop we terug zouden zijn. Bij terugkomst waren ze er nog steeds niet, dus heb ik nog maar eens gebeld, want wat is later.... en ik wist ook niet of ze mee zouden eten...we hebben dus uiteindelijk gewoon eten voor onszelf klaargemaakt en hebben gegeten. De jongens werden al ongeduldig, want mijn oom en tante zijn met een camper en dat is natuurlijk wel interessant!! Vervolgens gingen de jongens naar bed en uiteindelijk tegen 20.30u kwamen ze eraan.

Ik wist eigenlijk niets...mijn tante is normaal geen persoon die lang blijft, dus ik had ergens verwacht dat ze vanochtend wel weer weg zouden gaan, maar opeens zei ze, dat ze vandaag zouden blijven en morgen weer verder trekken! Gezellig natuurlijk, maar ook wel gek...ze zijn heel hartelijk, leuk met de kinderen, maar opeens heb je onverwacht mensen op bezoek die je in de afgelopen jaren een paar uurtjes hebt gezien, mijn tante kan op dit moment niet veel, ze loopt slecht en gaat dus geen kant op...maar daar moet ik dus nog even inkomen, want ik vind het dan ook weer niet leuk, dat ik dan met van alles en nog wat bezig ga...dus dat doe ik dan ook niet, want als ze nu weggaan, zie je ook deze mensen weer lange tijd niet...heel dubbel allemaal. Het scheelt dat vandaag mijn rug ook totaal niet meewerkte, sinds lange tijd, dus ik had ook niet veel gekund. Het is gezellig en daar gaat het om!

Vanmorgen zijn ook Corine en haar twee kids geweest! Zij zijn vorig jaar naar Oostenrijk verhuisd en we hebben elkaar al twee keer eerder ontmoet en nu konden ze dus bij ons op de koffie komen, de kinderen hebben goed met elkaar gespeeld en dat is natuurlijk ook wel weer een keer fijn!!

Vanavond hebben we allemaal spaghetti gegeten, we drinken nu een bak koffie en dan is de dag alweer om!

woensdag 15 augustus 2012

Maria Himmelfahrt

Maria Himmelfahrt...

Gewoon een wandeling in de richting van Hüttendorf.
Ze hebben een mooie dam gebouwd!


dinsdag 14 augustus 2012

Fensters en gips

Vanmorgen is de meneer van de Fensters geweest, heel keurig op tijd, zelfs 10 minuten eerder!! We hebben een rondje door het huis gedaan, ik heb dingen gevraagd, hij uitgelegd en verteld, hij heeft alles globaal opgemeten. Je hebt de keuze natuurlijk uit veel soorten glas (ivm isolatie en geluidsdemping, maar voor badkamer ook uit bewerkt glas), maar ook uit een 'vast' Fenster, een 'draai' Fenster, uit een 'kiep' Fenster en uit een 'draai-kiep' Fenster...ga je voor twee-vleugelig, dan kun je al deze combinatie's combineren....pffff, maar we zijn eruit gekomen. Het was in elk geval een aardige meneer en zodra hij de offerte klaar heeft, krijgen we deze! Het is zelfs zo, bij deze firma, dat als je alles maar ineens besteld, je niet direct alles tegelijk hoeft af te nemen, je hebt een jaar de tijd om uiteindelijk alle Fensters geplaatst te hebben....dat is ook niet verkeerd, maar goed, laten we maar eerst die offerte afwachten...<slik>....

Vervolgens heb ik met Jordy en Thijs een paar boodschappen gedaan, Luuk wilde niet mee. Daarna fruit gegeten op het balkon en een spelletje gedaan en toen ben ik naar boven gegaan, de slaapkamer waar we nu mee bezig zijn, daar moest voor de derde keer wat gegipst worden en vervolgens heb ik alvast twee wanden helemaal afgeschuurd....ahu...ahu...ahu, wat een stofwolk! De bril wit, ogen vol, kleren vol...hahahaha, dus eerst mezelf maar even afgeklopt en uitgeklopt, gezicht gewassen...en nu gaan we zo lekker brood eten!!

zondag 12 augustus 2012

Bouten en hooibalen!

Het was de bedoeling, dat we vandaag niet zoveel zouden doen...we wilden eigenlijk erop uit, maar het bleef vanmorgen eerst flink bewolkt en het was fris...Eerst dus maar even binnen wat doen...later werd het wel weer mooi buiten, rond de middag, maar toen vermaakte iedereen zich zo goed en de jongens hebben ons geholpen, zodat we niet meer weg zijn gegaan!
Vandaag hebben we de Singer naaimachine naar boven gezet, het bed van Luuk naar beneden gebracht, net als een spelletjeskast en het ladenblok van Luuk...ook zijn er twee keukenkastblokjes, die boven in de keuken stonden, naar de garage gegaan.
Toen wilde Erik dus het bed van Luuk en Thijs als stapelbed in elkaar zetten en toen was het zakje met bouten weg....we hebben onze hersenen gekraakt, maar wisten echt niet meer waar het zou kunnen liggen. Erik wist zeker dat hij het bij de losse stapelbed-onderdelen-pakketje had gedaan, maar daar was het niet meer...toen bedachten we, dat Erik het vast in één van de laatste verhuisdozen gestopt zou hebben, maar welke waren de laatste verhuisdozen...hmmm, dan toch maar even naar de zolder, want we hadden toch nog vloerbedekking, dat uit de slaapkamer gerold was, klaarliggen om op zolder in het laatste gedeelte weer uit te rollen over de vloer, kan dat er gelijk ingelegd worden. Luuk is met Erik naar de zolder gegaan en samen hebben ze de vloerbedekking er ingelegd en tja, dan ben je toch aan het trekken op een zolder waar het nog een puinhoop van dozen is....ik werd er bijgehaald en ik moest de lijst met doosnummers en inhoud meenemen. Ik kon midden op de zolder gaan zitten en Erik noemde doosnummers, ik vertelde de inhoud ervan en zo hebben we alles nu gesorteerd op zolder staan!! Maar geen zakje met bouten gevonden...
Toen stonden we in de keuken boven, die kastjes waren nog niet leeg...dus Erik trekt een keukenkastje open, gaat er op de knieen voor zitten en pakt een zakje uit de kast...de bouten!!!!!! Gevonden, dus nu kon toch het stapelbed in elkaar gezet worden, alleen hoe dit zakje nu daar terecht is gekomen??? Maar ja, nu waren we dus in de keuken...de boel daar ook gelijk maar uitgezocht, drie dozen troep eruit en nog wat servies wat we gelijk weer naar de zolder hebben gepakt.
Dus voor een zakje met bouten, hebben we nu de zolder netjes en de keuken boven leeg....knap toch?

Luuk en Thijs hebben met z'n tweeën alle spelletjes en boeken die in de spelletjeskast horen, naar beneden gebracht, naar hun slaapkamer, Erik en ik hebben het stapelbed klaargemaakt, speelkleed op de vloer en het krat met duplo stond er gisteren al, dus Luuk en Thijs hebben inmiddels een best nette slaapkamer!
Van Jordy's kamer hebben we weer heel wat dozen afgehaald en ook maar naar de zolder gebracht, vrijdag was ik ook al op zijn kamer bezig geweest, dus nu ziet het er ook daar weer veel netter uit. Voor Jordy is dit niet zijn blijvende kamer. De kamer waar nu Luuk en Thijs slapen, wordt opgedeeld in twee kamers...waarvan er dus één van Jordy wordt. Het worden dan wel kleine kamers, maar het speelgoed wat niet past, gaat gewoon naar de woonkamer, daar kunnen ze naar hartelust spelen!

Jordy heeft vandaag hooibalen gemaakt!! Gisteren heeft Erik weer gras gemaaid en op het tweede stuk grond, laat Erik het dan liggen, om het hooi te laten worden o.a. voor de konijnen...maar dit was natuurlijk veels te veel, dus Jordy is met een plastic krat er naar toe gegaan, heeft het vol hooi gestopt, ging er tussendoor steeds zelf met zijn billen in zitten en op het laatst alles eruit kiepelen en het bleef een keurige baal!! Hihi, het houdt ze van de straat hè...

De konijnen doen het goed! Ze groeien goed, eten veel, zijn gek op blaadjes en gras, wortels, appel, sla etc. Als het weer buiten droog is (wat hier toch meestal het geval is...) dan mogen ze in de ren! Ze vinden het er heerlijk en ze doen geregeld een uitbraakpoging...vandaag hebben ze een flink gat gegraven en voordat ze eronder door konden, hebben we de ren een stuk verplaatst...ook Thijs vindt het geweldig, hij aait ze, geeft ze blaadjes en gras en als ik ze controleer op teken, dan helpt hij mee!!

Tevens is al het opruimwerk van vandaag al een begin voor de logeerpartij over iets minder dan twee weken! Dan komen namelijk mijn ouders voor een nacht logeren, net als Eriks oom en tante met twee kinderen...dus zes personen voor een nacht...het kan natuurlijk wel, maar er moest dus nog wel heel veel opgeruimd worden, willen de mensen nog lekker kunnen slapen....en ach, als je een zakje bouten zoekt, gaat het vanzelf!!