zaterdag 21 december 2013

Vakantie!!!!!

Joepie de poepie!! Erik heeft op het laatste moment toch de maandag nog vrij! Waar het op het werk eerst terugkrabbelen was, was het op vrijdagochtend definitief op maandag wel werken, wat later kwam de collega vertellen, dat de baas had gebeld, dat iedereen op maandag vrij is en dat zou kunnen als iedereen op vrijdag wat langer door zou werken, iedereen werkte dus langer door... en toen belde de baas dat hij maandag toch iemand nodig had...pfffff, hoezo structuur? Erik was het behoorlijk zat, dat heen en weer 'gewiebel', maar als het had gemoeten, dan was het zo geweest, maar het is opgelost onderling en Erik is dus lekker vrij nu! Heerlijk!

En zoals Erik had verwacht, na lange tijd doorbikkelen, dat hij 'bang' was dat hij ziek zou worden als hij vakantie zou krijgen, komt enigszins ook uit...vrijdagochtend stond Erik op en klonk opeens verkouden, na het werk had hij een zere keel erbij en vanmorgen zag hij er...euh...een beetje als een dweil uit! Gelukkig had ik van mezelf nog het een en ander staan aan sprays en bruistabletten voor vitamine's en daar is Erik vanmorgen dus maar keurig mee begonnen en heeft toch ook nog weer geklust... (zucht, daar wordt je dan ook echt beter van...).

Ik ben naar Villach geweest voor de kerstboodschappen en de laatste dingen, zodat ik niet meer hoef te winkelen voordat we naar Nederland gaan. Vanmiddag alvast wat spullen bij elkaar gerommeld voor de reis naar Nederland en wat was weggewerkt en gestreken. Ik wil het liefst voor de kerst de spullen bij elkaar gepakt hebben, zodat we de eerste kerstdag ook lekker kunnen vieren...we willen gourmetten (hihihi, net als heel veel andere mensen waarschijnlijk)! En we hopen natuurlijk dat op Heiligabend het Christkindl nog langs komt...

vrijdag 20 december 2013

Kersvakantie

Thijs heeft al kerstvakantie! Net een dagje eerder dan Jordy en Luuk, al is het bij Thijs natuurlijk omdat hij gewoon niet naar de Kindergarten mag van mij, hij is ziek, al zegt hij zelf van niet :-). Voor Erik is het nog even afwachten...normaal zit het bedrijf twee weken dicht met kerst en Silvester, maar dat ligt dan weer aan de hoeveelheid werk. En waar ze tot en met woensdag nog zeiden, dat ze het wel gingen redden en dat vrijdag (vandaag) de laatste werkdag zou zijn, werd er gisterenmiddag al teruggekrabbeld...dat is dan wel balen. Erik is aan vakantie toe, hij is moe, moe van het normale werk, de overuren die er al vanaf het begin gedraaid worden en dan ook nog het gevoel vanuit het werk meekrijgen dat het alsnog niet voldoende is... de verbouwing in huis...dus de vakantie is heel erg welkom. Erik heeft volgens mij nog nooit zo erg naar een vakantie uitgekeken, dit zal de eerste vakantie zijn, vanaf dat hij in Oostenrijk is gaan werken, dat hij twee weken vrij is met de jongens samen...

Gisterenavond heeft Erik een etentje gehad, vanuit het werk, nou ja...het bedrijf waar Erik werkt, zit in een pand waar een bedrijf meer in zit, Eriks werkgever werkt veel samen met dit bedrijf, want eigenlijk maken ze samen een compleet produkt...vandaar dat ze gezamenlijk een etentje hebben gehad. Erik heeft lekker gegeten, het was alleen al 20.00u dat het voorafje kwam en na 21.30u toen het hoofdgerecht opgediend werd... en dat nadat je een hele dag gewerkt hebt...het was uiteindelijk 23.00u geweest toen Erik thuis kwam (en dat terwijl hij 's ochtends om 7.15u de deur uit is gegaan...) en vanmorgen om 6.00u er weer uit, het is goed bedoeld natuurlijk.


donderdag 19 december 2013

IJspegeltjes en Thijs...

Vandaag lekker op tijd een blog...het loopt namelijk een beetje anders, dus dan nu maar even! De eerste twee foto's hieronder had ik van de week al gemaakt...zoals op de eerste foto de 'ijspegeltjes' te zien zijn, zo betoverd ziet het er hier al uit, sinds ik weer thuis ben...heel apart, alles is met deze pegeltjes opgevroren: bomen, huizen, struiken, zelfs de sneeuw die er nog steeds ligt...het ziet er heel fraai uit en als dan het maanlicht schijnt in de avond, dan schittert alles!!



Met Luuk gaat het inmiddels alweer beter, nog 'normaal' verkouden, maar geen benauwdheid en piepen meer...de kerstboom op het balkon zetten, is dus niet voor niets geweest.
En dan Thijs...zoals geschreven heb ik gisteren met Thijs samen een Kuchen gebakken...maar Thijs was gisteren al een beetje aan het hoesten, vorige week zag hij er af en toe al uit, alsof hij ziek zou gaan worden, maar ook weer niet...maandag was hij in de middag ontzettend aan het gapen, maar meer ook niet, hij eet en drinkt goed, speelt gewoon...gisteren begon dus het hoesten als een zeehondje, dus ik heb gelijk maar een drankje gepakt. Vannacht echter stond hij om 01.00u op onze slaapkamer: ''Mama, ik kan heel slecht lucht krijgen...'' en daar stond Thijs, happend naar lucht en elke luchtteug kon je horen, ging door een dikke schraperige keel, hij was enigszins paniekerig. Ik heb hem gerustgesteld en een slokje water gegeven, nog weer een drankje en toen in zijn bed gelegd en even bij hem gebleven. Hoe rustiger hij werd, hoe rustiger zijn ademhaling ook werd. Zelf dacht ik aan een kroepaanval en daar heb ik voor Thijs medicijnen voor, maar die wilde ik niet direct geven. Ik heb gezegd, dat als het niet goed zou gaan, hij gelijk weer bij ons kon komen...voor hem geruststellend was op dat moment, dat hij niet alleen op de slaapkamer ligt...ik ben nog even achter de deur blijven staan luisteren, maar kon horen, dat hij alweer sliep.
Vanmorgen had hij wel even energie, maar hij is helemaal hees en helemaal bleek in zijn snoetje, maar hij was zo blij met zijn eigen Kuchen en zo trots...dat ik het hem niet aan wilde doen om hem niet naar de Kindergarten te laten gaan. Met dus een drankje en wat kauwtabletten paracetamol heb ik hem naar de Kindergarten gebracht en navraag gedaan hoe laat ze normaal verjaardagen vieren...ik haal Thijs straks rond 10.30u weer op. Als zijn verjaardag niet gevierd zou worden, was hij duidelijk niet gegaan...morgen blijft hij in elk geval thuis en dan is er de kerstvakantie.




woensdag 18 december 2013

Jause en kerstboom...

Nou, een gewone week is begonnen maandag...maar wel gelijk gas bijgegeven!
Maandag alle bedden verschoond en met het geluk van de nieuwe droger, dus ook in de droger kunnen doen, over de strijkplank gehaald en het lag dezelfde dag weer in de kast. Bedden opgemaakt, beetje opgeruimd en de maandag was alweer aardig voorbij...
Ook ben ik tussendoor nog even langs Ute gegaan...de sleutel opgehaald en wat lekkers uit Nederland langsgebracht als 'dank je wel' voor vorige week...ze heeft me helemaal bijgekletst over hoe het is verlopen vorige week en gelukkig is het allemaal prima verlopen, kinderen hadden zich gedragen en er was zelfs geen ruzie geweest...pfieuw, hahaha, dat is dan toch wel fijn om te horen!

Ute vroeg of ik dinsdagochtend ook op school kwam helpen...?? Waarmee?? Het bleek dat er weer de gezonde Jause bereidt zou worden en dit keer door de klas van Luuk. Eens in de zoveel tijd wordt die gezonde Jause klaargemaakt, met zoals er staat, alleen maar gezonde dingen voor de hele school! De vorige keren was er steeds wel iets of ik kon niet, vandaar dat ik dus gisteren na het wegbrengen van Thijs, naar de school ben gegaan en daar heb geholpen. Erg leuk om te doen en ook mooi om te zien hoeveel lol de kinderen eraan hebben!! Fruit wordt geschild, gesneden in stukjes in bakjes gedaan. Brood wordt er in halve plakjes gesneden en besmeerd met een vissalade, bieslooksalade of wat anders en dat werd vervolgens weer gedecoreerd met in stukjes gesneden ei, radijs, prei, wortel, augurk, paprika en tomaat. Grote schalen met reepjes paprika, wortel en komkommer werden er klaargemaakt met schaaltjes met een dip uit onder andere joghurt gemaakt, bekers drinken....en alles netjes op dienbladen en dat weer op tafels die schuin in de kantine gezet werden en met kleedjes gedekt waren...een waar restaurant! Een volgende keer houd ik me weer aanbevolen!

Met een aantal moeders hebben we nog een kop koffie gedronken bij Ute thuis en daarna een paar boodschappen meegenomen, nog snel thuis opgeruimd, stofgezogen en de ochtend was alweer om...
Gisterenavond hebben we een kleine verandering in de woonkamer doorgevoerd...de kerstboom die binnen stond, staat nu op het balkon...Luuk...Luuk is allergisch voor van alles en nog wat en hij heeft ook ''toevallig'' een paar keer, zodra de kerstboom in huis stond in de afgelopen jaren, behoorlijk verkouden geweest en last van zijn longen gehad. Ik had mij al eens voorgenomen, dat als het nog eens voor zou komen, we dan toch echt geen echte kerstboom meer in de kamer moeten gaan zetten...tja, de boom stond dus sinds zaterdag in de kamer en Luuk was al wel wat aan het snotteren, zoals heel Bleiberg, maar nog niet zo heel heftig. In de ochtenden is hij dus op school en 's middags spelen ze nog wel eens buiten en heeft hij er dus geen last van. Gisterenmiddag heeft hij nog even bij een vriendje gespeeld, maar ervoor en toen hij terugkwam, heeft hij met lego onder de boom gezeten...hij hoestte af en toe wat, maar onder het eten begon hij zo heftig te hoesten, dat hij aan eten bijna niet toekwam...en toen moest hij nog eens hoesten, wilde een flinke teug lucht halen en dat was een en al gepiep (voor astmatische personen een bekend verschijnsel...) en gerochel. Erik keek mij aan en vroeg wat we ermee moesten, of we medicijnen moesten pakken, maar ja, ik had eigenlijk al gelijk het gevoel waar het vandaan zou komen, dus ik zei: ''het beste medicijn op dit moment is: de kerstboom het balkon op...''
Dat vond Jordy helemaal niet leuk en begon te huilen, want ze hadden zo hun best gedaan om de boom mooi te versieren, maar na het Jordy uitgelegd te hebben en gezegd te hebben, dat als het voor Jordy's gezondheid beter zou zijn, we dan hetzelfde voor Jordy zouden doen, kwam er wat begrip. Vandaar dat Erik de kleine boom van het balkon, naar beneden verplaatst heeft bij de zijdeur en de boom uit de kamer, hebben we alleen een paar ballen uitgehaald en verder zo in het geheel het balkon opgezet, pal voor de tuindeur, dus nog helemaal in zicht!! En nu maar hopen dat dit voor Luuk de oplossing is!

Vanmorgen ook weer gepoetst in de badkamer, nog wat gemaild en sms'jes gestuurd, want ik heb de Furby van de dochter van Ute kunnen verkopen via Willhaben, nu even met een kop thee de blog schrijven en vanmiddag een Blechkuchen bakken...Thijs viert namelijk morgen alvast zijn verjaardag op de Kindergarten. Thijs is de 29e jarig en normaal vieren we zijn verjaardag dan in het nieuwe jaar op de Kindergarten, maar de juf vond het afgelopen keer zo jammer, dat door alles wat er in het nieuwe jaar gedaan werd en geregeld werd, de verjaardag van Thijs een beetje tussendoor gevierd is...vandaar dat we nu in overleg de verjaardag morgen vieren.

maandag 16 december 2013

Winkelen, eten, stress en versiering

En zo was het dus een geslaagde actie op een geslaagd feestje!
Verder had ik nog een volle dag in Nederland...een dag is natuurlijk zo voorbij, dus ik had dan ook niets gepland. Het enige wat ik nog wilde, was naar een aantal winkels. Gewoon wat spulletjes halen, een pyama voor Jordy bijvoorbeeld, wat mij in Villach niet gelukt is de laatste keer! Een paar etenswaren nog en nog een aantal dingen, maar het moest natuurlijk wel mee te nemen zijn in mijn reistas!!
Mijn moeder had ook niets op de planning staan, dus zijn we gezellig samen gegaan! Even naar het winkelcentrum, daar slaagden we niet voor alles, dus nog even door naar de stad. Een lekker broodje en een kop koffie genomen en nadat de meeste spullen binnen waren, weer terug naar huis. Ik had namelijk met Erik en de jongens een Skype-afspraak staan...dat is wel gek hoor, man en kids op een computerscherm, maar het is wel fijn dat het kan!! Ik kreeg op dat moment te horen, dat ze met z'n allen een beetje aan het versieren waren voor de kerst! Leuk hoor! We wilden niet ontzettend uitpakken met versieren, omdat we de tweede Kerstdag in de nacht weg gaan...maar ja, niks doen is ook niet leuk, dus zo hadden ze een mooie bezigheid!! Het ging in elk geval goed met de mannen in Oostenrijk!
In de avond had mijn vader een etentje met het werk, maar wilde het eigenlijk afzeggen, omdat ik er zou zijn...dat kan natuurlijk niet! Mijn moeder had gezegd, dat hij gewoon moest gaan en daarom heeft mijn vader geregeld, dat mijn moeder en ik dan ook uit eten zouden gaan! En zo zaten mijn moeder en ik dus gezellig weer in de stad te eten op vrijdagavond! Het was gezellig en ook erg lekker!
Gezamelijk nog wat gedronken in de avond toen we weer thuis waren en toen was mijn dag alweer om...de tas had ik in de middag al grotendeels ingepakt, dus het laatste spul kon er op zaterdagochtend zo bij in. Om 5.30u ging de wekker, maar ik was al even wakker...bang dat ik de wekker niet zou horen en van de opwinding. We hebben gezamelijk ontbeten en voor 6.30u waren we op weg naar het station!
Op het station aangekomen, kwam als verrassing daar mijn schoonvader om het hoekje lopen!! Speciaal om mij uit te zwaaien, superleuk!! Nog heel even gekletst en toen instappen en om 6.54u vertrok de trein...

Zo ontspannen of het op de heenweg allemaal verlopen is en zo rustig het toen in de treinen was, dat ik keus had voor een zitplaats en mezelf ook een dubbele plek kon toe-eigenen, zo gestresst liep het de terugreis...de nederlandse spoorwegen hebben zich bewezen zoals ze bekend staan...de eerste treinrit liep wat vertraging op doordat we achter een stoptrein kwamen te rijden !?!? en dat terwijl ik maar 7 minuten de tijd had om over te stappen in de internationale trein...op het station aangekomen werd er van alles omgeroepen, maar heel onduidelijk. Ik kon gelukkig wel snel vinden, dat ik op spoor 14 moest zijn...ik de trap af met de enorme tas, richting spoor 14 en vlak daarvoor stond er een enorm hek...verbouwing! Ik ben weer teruggesneld en heb de eerste de beste medewerker aan de jas getrokken, mevrouw keek mij aan en vertelde dat wegens de verbouwing ik nu op spoor 9 moest zijn....trap op, stukje links, roltrap weer verder omhoog...de tijd tikte verder en ik had nog maar een paar minuten over! Gelukkig haalde ik het op tijd en bleek dat de internationale trein ook al vertraging had en nog binnen moest komen...pffffffff. Het was natuurlijk zaterdag, overal zijn kerstmarkten...dus het was stuiterdruk in de trein!! Mijn tas was te zwaar om in de rekken te tillen, maar er was ook geen plaats bij de voeten, omdat er simpelweg bijna geen plek meer was! Tas uiteindelijk achter in de trein achter een bank gedrukt en een meisje hield voor mij naast haar de plek voor mij vrij....
Tot in de middag verliep de reis redelijk op die manier en daarna werd het gelukkig beter. Ik heb alle aansluitingen gehaald en kwam daarmee precies op de minuut af op tijd in Villach aan! Daar was het weer heerlijk om de jongens en Erik vast te kunnen houden!! Na de eerste knuffelronde, zijn we richting de auto gelopen. Onder het lopen vertelde Erik nog, dat Thijs op het station maar even op de SOS-knop gedrukt had en er dus opeens een stem uit de luidspreker kwam...hihihihi, gelukkig was het een vriendelijke man en kon Erik uitleggen dat het per ongeluk ging en er niks aan de hand was...

In huis aangekomen, moest ik eerst even wachten, zodat de jongens de lampjes van de 'kerstboom' (Erik heeft een grote tak uit de heg geknipt...) aan konden doen en daarna mocht ik pas binnenkomen om de versiering te bekijken, erg leuk, de jongens waren helemaal gespannen over hoe ik het zou vinden en vertelden honderduit hoe ze alles gedaan hadden en wie wat versierd had...daarna mochten ze mijn tas legen om te kijken wat er voor lekkere dingen uitkwamen!
Vervolgens was het toch echt tijd voor de jongens om naar bed te gaan...het was namelijk al 21.45u geweest...
Zondagochtend hebben we heerlijk rustig aan gedaan, lekker ontbeten met nederlandse krentenbollen en stol en een lekker kransje na...


 Zelfs het balkon is versierd!

 
Het was gewoon een lekkere ontspannen dag, met warme chocolademelk, een filmpje, wat snaaiwerk, bijkletsen...


zondag 15 december 2013

Terug!

Gisterenavond ben ik weer thuis gekomen!! Precies op de aagegeven tijd ben ik in Villach weer op het station aangekomen en werd ik door Erik en de jongens opgewacht....HEERLIJK!!!
 
De heenweg was dus op woensdagochtend en begon om 9.16u. Op de stations wordt alles keurig weergegeven:

Wachten op het goede spoor, op de juiste trein:

En daar is de trein, waar ik in kon blijven zitten tot aan München:

Omdat ik natuurlijk mooi overdag gereisd heb, had ik het mooiste uitzicht er nog bij in vol daglicht:

Hier ben ik in München op het station, gelukkig had ik daar, door een vertraging van 9 minuten, uiteindelijk nog 34 minuten over om de juiste trein te zoeken...wát een station zeg!!!! Ik weet het niet precies, maar er zijn in elk geval meer dan 21 sporen...

Het station is helemaal in kerstsfeer gebracht:


 
 
Woensdagavond kwam ik uiteindelijk met 5 minuten vertraging, om 21.05u aan in Hengelo!! Een reis van net iets minder dan 12 uur dus...
We zijn nog even naar mijn broer en schoonzus gegaan om en kop koffie te drinken en daarna naar mijn ouders om voor het slapen nog even een lekkere borrel te drinken :-)
 
Donderdag moest ik dus een beetje oppassen, want echt niemand wist verder dat ik er was. Erik heeft woensdagavond wel zijn ouders gebeld, dat ik er was, zodat ze niet een hartverzakking zouden krijgen als ik opeens voor de deur zou staan!! Donderdagochtend ben ik dus naar mijn schoonouders gegaan en hebben we koffie gedronken en bijgekletst. Daar kwam mijn schoonzus dan ook nog even, hahaha en zij geloofde eerst niet, dat ik alleen gekomen was!
Na de middag ben ik weer naar mijn ouders gegaan en heb gewoon wat gekletst, gelummeld, nagels gelakt...en toen mij in de jurk gehesen!
Mijn ouders zouden mijn broer en schoonzus meenemen naar het feestje in de auto, dus we zijn naar ze toe gegaan. Zij wisten nog van niets, dus daar stond ik opeens in de woonkamer!! Leuk hoor!!
We hebben even bijgekletst en zijn toen op weg gegaan naar de locatie van het feestje. Ik ben in de auto blijven zitten en heb gewacht tot de hele familie binnen zou zijn en toen pas ben ik naar binnen gegaan. Daar liep ik, gelukkig, mijn nicht tegen het lijf! Ik heb gevraagd of zij mijn tas en camera even mee wilde nemen en of ik achter haar aan kon lopen naar de plek waar de familie zou zitten...
eerst nog weer een oom en tante tegen het lijf gelopen, dus ik moest even wachten, want daar wilden ze bij zijn! Uiteindelijk kon ik naar binnen...
 
En daar loop je dan, een ruimte binnen, waar 50 personen familie zit (nog niet eens de achterkleinkinderen)...in Dirndl, mijn haren een stuk langer als de laatste keer dat de meeste mensen mij gezien hebben, geen bril...het was even stil...en toen applaus!! Hahaha, wow, ik weet dus nu hoe het voelt om alle aandacht op je gericht te hebben...
Ik ben rechtstreeks naar mijn oma gelopen...helemaal verbaasd was ze, maar ook helemaal blij! O, wat is dat leuk zeg, om op zo'n manier iemand te kunnen verrassen!!!
Het was gezellig en erg leuk, ik heb met vele familieleden bijgekletst, heb een hele poos bij mijn oma gezeten en ik heb heel veel leuke en positieve reactie's op de actie gekregen. Twee tante's hadden nog tegen elkaar gezegd, de week ervoor: ''Karin kon ook nog wel eens met de trein komen...''. Hahaha, want iedereen wist dat de jongens naar school moesten en Erik gewoon werken, dus eigenlijk kon ik niet zomaar komen...maar de hoop was er dus wel...erg fijn om dat te horen!!
Natuurlijk kon ik merken, dat mijn oma in de afgelopen maanden wel ouder is geworden...maar dat is natuurlijk ook niet gek, ze is 90 jaar geworden!! Ze kon me wel gelijk vertellen: ''Ze hebben me gezegd, dat jullie op 27 december met z'n allen naar Nederland komen''. Ja, dat klopt, over twee weken kan ze ook Erik en de jongens weer zien, fijn!!
 
Mijn oma en ik:
 


En voor nu ga ik lekker bij mijn mannen zitten...morgen schrijf ik verder!