donderdag 19 december 2013

IJspegeltjes en Thijs...

Vandaag lekker op tijd een blog...het loopt namelijk een beetje anders, dus dan nu maar even! De eerste twee foto's hieronder had ik van de week al gemaakt...zoals op de eerste foto de 'ijspegeltjes' te zien zijn, zo betoverd ziet het er hier al uit, sinds ik weer thuis ben...heel apart, alles is met deze pegeltjes opgevroren: bomen, huizen, struiken, zelfs de sneeuw die er nog steeds ligt...het ziet er heel fraai uit en als dan het maanlicht schijnt in de avond, dan schittert alles!!Met Luuk gaat het inmiddels alweer beter, nog 'normaal' verkouden, maar geen benauwdheid en piepen meer...de kerstboom op het balkon zetten, is dus niet voor niets geweest.
En dan Thijs...zoals geschreven heb ik gisteren met Thijs samen een Kuchen gebakken...maar Thijs was gisteren al een beetje aan het hoesten, vorige week zag hij er af en toe al uit, alsof hij ziek zou gaan worden, maar ook weer niet...maandag was hij in de middag ontzettend aan het gapen, maar meer ook niet, hij eet en drinkt goed, speelt gewoon...gisteren begon dus het hoesten als een zeehondje, dus ik heb gelijk maar een drankje gepakt. Vannacht echter stond hij om 01.00u op onze slaapkamer: ''Mama, ik kan heel slecht lucht krijgen...'' en daar stond Thijs, happend naar lucht en elke luchtteug kon je horen, ging door een dikke schraperige keel, hij was enigszins paniekerig. Ik heb hem gerustgesteld en een slokje water gegeven, nog weer een drankje en toen in zijn bed gelegd en even bij hem gebleven. Hoe rustiger hij werd, hoe rustiger zijn ademhaling ook werd. Zelf dacht ik aan een kroepaanval en daar heb ik voor Thijs medicijnen voor, maar die wilde ik niet direct geven. Ik heb gezegd, dat als het niet goed zou gaan, hij gelijk weer bij ons kon komen...voor hem geruststellend was op dat moment, dat hij niet alleen op de slaapkamer ligt...ik ben nog even achter de deur blijven staan luisteren, maar kon horen, dat hij alweer sliep.
Vanmorgen had hij wel even energie, maar hij is helemaal hees en helemaal bleek in zijn snoetje, maar hij was zo blij met zijn eigen Kuchen en zo trots...dat ik het hem niet aan wilde doen om hem niet naar de Kindergarten te laten gaan. Met dus een drankje en wat kauwtabletten paracetamol heb ik hem naar de Kindergarten gebracht en navraag gedaan hoe laat ze normaal verjaardagen vieren...ik haal Thijs straks rond 10.30u weer op. Als zijn verjaardag niet gevierd zou worden, was hij duidelijk niet gegaan...morgen blijft hij in elk geval thuis en dan is er de kerstvakantie.
3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Wat een lekkere Kuchen,en fier dat hij is hé. Hopelijk ook snel weer fit en gezond!!Liefs,Liesbeth

Anoniem zei

gelukkig kon Tijs wel met zijn Kuchen naar de Kindergarten. Nu maar rustig aan met hem. Kan hij opknappen voor de feestdagen.
Groetjes van Josina

huis tjokvol zei

super leuk,en wat een lief koppie heeft die zoon van jou,hopen dat die snel mag opknappen,en wat een prachtige foto,s van die ijs,echt prachtig(zo jaloers?