vrijdag 16 december 2011

SNEEUW!!!!!!!!!!!

Oohhhh, heerlijk het SNEEUWT!!!!!! Ik weet dat het van zeer korte duur is, want vanmorgen regende het nog en het is gewoonweg te warm en te nat, het blijft dus niet lang liggen, maar toch: ik geniet nu even.... Ik roep al weken dat het voor mij mag gaan sneeuwen, een heel dik pak! Dan kunnen de kids lekker met de slee en sneeuwballen gooien en een sneeuwpop bouwen, ze willen heel graag een iglo bouwen...plannen genoeg!!

Kijk nou, gewoon een foto uit het keukenraam!!een plaatje toch?

Het is de bedoeling dat we morgen een kerstboom gaan halen en opzetten....hmmm...maar eens zien wat dat wordt!! Haha, het halen zal nog gaan, maar een drijfnatte boom in de kamer zetten...we zullen zien!!

donderdag 15 december 2011

Nogmaals Vater Martin

Het kan in de afgelopen week niet meer te ontkennen zijn, dat het bijna kerst is...haha, na de drie kerstvieringen op de scholen, had Luuk gisteren tot slot zijn optreden hier in het dorp. Ik heb al eerder verteld dat Luuk, samen met een aantal groepsgenootjes, in de kerk een voordracht heeft gedaan over 'Vater Martin' en dat de Pastor het zo jammer vond, dat ze zoveel werk hadden gehad en dat de kids zoveel moesten leren voor maar één keer optreden, dat de Pastor gevraagd heeft of ze het nog een keer wilden doen. De Pastor was namelijk gevraagd een invulling te geven aan het 'Weihnachtsfeier' voor de ouderen van het dorp en dit leek hem een heel gepast stuk daarvoor! Het heeft deze week zelfs in de krant gestaan, dat er een kerstviering zou zijn in het Dorfsgemeinschaftshaus en dat er dan ook een verrassing zou zijn...hihi, die verrassing was dus het optreden.

Vandaar dat we gisterenmiddag daar moesten zijn en het bleek dat de zaal gevuld was met zo'n 140 ouderen...(minimale leeftijd ongeveer 70).
Ik heb Thijs aan een tafel gezet, waar geen mensen aan zaten, zodat hij mooi kon toekijken, maar dat duurde natuurlijk niet lang, toen stond een mevrouw op en schoof Thijs twee schaaltjes met koekjes toe! Thijs keek eerst schuin naar mij met een blik: mag ik? Haha, hij heeft dus redelijk wat koekjes naar binnen gewerkt. Verschillende keren keek een ouder iemand naar mij (ik stond in de zaal om foto's te maken) en blikte naar Thijs: 'Goh, wat een rustig kereltje', 'Oh, wat een lief mannetje'...ze moesten eens weten!!!! Maar ja, de energie om kattenkwaad uit te halen, verging je daar wel...pffff, wat een hitte!Luuk in de rode overall, als 'Iwan der Straßenkehrer' en
zijn vriendje als 'Vater Martin'


een inpressie van de zaal. Helemaal rechtsonderin beeld
zit Thijs toe te kijken.


Hier de drie hoofdrolspelers van het stuk!
De mensen vonden het geweldig, ze waren, echt waar, tot tranen toe geroerd... de mevrouw die op het einde even een bedankwoordje naar de kinderen wilde brengen, kwam niet uit haar woorden, met hoogrode wangen en tranen biggelend...de kids kregen alledrie een grote zak met Milka chocolade mee naar huis.
De oudere mensen blij en de kids blij!!

dinsdag 13 december 2011

Weihnachtsfeier Thijs

Het Weihnachtsfeier gisteren...het was zó mooi gedaan en zo lief! Eerst hebben we met ons allen een paar liederen gezongen en toen hebben de kinderen de gedichten en/of liedjes die ze ingestudeerd hadden, voorgedragen. Ik was totaal verbaasd, want Thijs zong gewoonweg alle liedjes mee! Ook hetgeen wat hij moest leren kwam er helemaal goed uit...wauw...Hier staat Thijs tussen zijn groepsgenootjes...
 Daarna was er koffie en thee met natuurlijk, zoals hier gebruikelijk, volop Kuchen, Torte en Kekse. De kids konden in tussentijd spelen in een lokaal en die werden in groepjes aan tafels gezet om te kunnen drinken en eten. Daarna werden we meegenomen naar boven, naar het Turnraum, waar de Elternrat nog wat had voorbereid....ze hebben met alle kinderen uit de groep een filmopname gemaakt. Op tv kennen jullie vast wel dat er twee kinderen aan een tafeltje zitten, die proberen een uitleg te geven over een woord wat geraden moet worden, nou dat! Dat hadden ze dus in de laatste weken met de kids voorbereid, we konden dus naar een scherm kijken, waar onze kids, twee aan twee, steeds een uitleg probeerden te geven met bijvoorbeeld als woord: kerstboom of Jezus of ster....wat een ontzettend leuk idee en wat hebben we gelachen!!

Toen dit afgelopen was, deden ze de verlichting uit en ging de deur open...daar kwamen alle kindjes in een rij naar binnen, verkleed als sneeuwpop en allemaal hadden ze een lichtje in de hand...ieder kindje bracht het lichtje naar zijn of haar ouder(s) en toen hebben ze een soort van 'sneeuwpoppen-lied' gezongen en uitgebeeld:

 
Een paar sneeuwpoppen (incl.Thijs). Hier ziet het er wat
rommelig uit, want het liedje was inmiddels
al klaar, maar het was een erg mooi gezicht!


maandag 12 december 2011

Papierkraam en Pensioen

Eerst vanmorgen de kids weggebracht naar school, toen naar huis, opgeruimd en gestreken en toen naar de Kinderarts. Thijs zijn urine moest weer nagkeken worden. Dit keer was het schoon, maar omdat hij nèt zijn Peniciline op heeft en zijn lichaam dus nog vol zit met die troep, wil de arts voor de zekerheid volgende week nogmaals zijn urine nakijken, om te kijken of het ook schoon is als Thijs een week géén Peniciline heeft gekregen...

Vervolgens alweer zo'n 'papier-ochtend' gehad....haha, mijn werkplek vanochtend!
Het is natuurlijk logisch dat er flink wat geregeld moet worden als je een huis verkoopt en vervolgens gaat huren...verzekeringen die opgezegd moeten worden of de instantie's die een adreswijziging moeten krijgen. Veelal zijn de adreswijzigingen goed aangekomen, maar ja, er zit ook een instantie bij, die zelfs al een schriftelijke bevestiging heeft toegestuurd over onze adreswijziging  (let wel: ze sturen een bevestiging náár ons nieuwe adres)en die vervolgens doodleuk verder gaat met het toesturen van post naar ons oude adres.... door het geploeter in papieren ontdekte ik nog een heel klein opgebouwd pensioentje van Erik. Ik heb die pensioensinstantie vanmorgen gebeld of ze een waarde-overdracht kunnen uitvoeren naar Eriks huidige pensioensfonds, nou ja, zodra er toestemming is vanuit een overheidsinstantie kan dat...als het bedrag niet te klein is...dat wordt dus waarschijnlijk niets.
Verder natuurlijk het gedoe met het Kindergeld vanuit Duitsland, waarover ik al genoeg heb geschreven. De nederlandse SVB voert jaarlijks controles uit dmv vragenlijsten en een bevestiging van de gemeente waar je woont, of daadwerkelijk alle kinderen waarvoor je bijslag ontvangt nog steeds bij ons woonachtig zijn...moet allemaal 'even' geregeld worden.

Zo langzamerhand ben ik ook weer informatie aan het verzamelen voor onze emigratie. Wannéér ik bijvoorbeeld een mail naar gemeentes en Tourismusburo's zal sturen en wàt ik erin zal vermelden (of juist niet...), dan is het natuurlijk wel erg handig als je mensen kent die ons voor zijn gegaan!! Haha, bedankt Corine voor de zeer uitgebreide mail!!
Tja en bij dit soort contacten krijg je ook weer informatie waar je meer van zou willen, of beter gezegd, waar je meer van zou mòeten weten. Bijvoorbeeld het Pensioen.
Vanmorgen heb ik dus al het Pensioenfonds aan de telefoon gehad en kon ik de beste meneer dus al een vraag stellen omtrent een op handen zijnde emigratie. Gelukkig kon die meneer ook duidelijk antwoord geven op mijn vraag, maar ja, dit is natuurlijk nog maar een beginnetje hier... we zullen in Oostenrijk een heel nieuw Pensioen op moeten gaan bouwen. Wat ik inmiddels weet en dit weekend dus voor de tweede keer bevestigd heb gekregen, is dat je in Oostenrijk pas recht hebt op Pensioen, als je er 15 jaar gewerkt hebt...tot die tijd moet je zelf dus zorgen dat je een goede opbouw en dus verzekering regelt.

Ongetwijfeld zal er meer volgen over dit onderwerp, maar nu even niet, ik ga de kids ophalen en vanmiddag hebben we Weihnachtsfeier van Thijs!!