donderdag 15 december 2011

Nogmaals Vater Martin

Het kan in de afgelopen week niet meer te ontkennen zijn, dat het bijna kerst is...haha, na de drie kerstvieringen op de scholen, had Luuk gisteren tot slot zijn optreden hier in het dorp. Ik heb al eerder verteld dat Luuk, samen met een aantal groepsgenootjes, in de kerk een voordracht heeft gedaan over 'Vater Martin' en dat de Pastor het zo jammer vond, dat ze zoveel werk hadden gehad en dat de kids zoveel moesten leren voor maar één keer optreden, dat de Pastor gevraagd heeft of ze het nog een keer wilden doen. De Pastor was namelijk gevraagd een invulling te geven aan het 'Weihnachtsfeier' voor de ouderen van het dorp en dit leek hem een heel gepast stuk daarvoor! Het heeft deze week zelfs in de krant gestaan, dat er een kerstviering zou zijn in het Dorfsgemeinschaftshaus en dat er dan ook een verrassing zou zijn...hihi, die verrassing was dus het optreden.

Vandaar dat we gisterenmiddag daar moesten zijn en het bleek dat de zaal gevuld was met zo'n 140 ouderen...(minimale leeftijd ongeveer 70).
Ik heb Thijs aan een tafel gezet, waar geen mensen aan zaten, zodat hij mooi kon toekijken, maar dat duurde natuurlijk niet lang, toen stond een mevrouw op en schoof Thijs twee schaaltjes met koekjes toe! Thijs keek eerst schuin naar mij met een blik: mag ik? Haha, hij heeft dus redelijk wat koekjes naar binnen gewerkt. Verschillende keren keek een ouder iemand naar mij (ik stond in de zaal om foto's te maken) en blikte naar Thijs: 'Goh, wat een rustig kereltje', 'Oh, wat een lief mannetje'...ze moesten eens weten!!!! Maar ja, de energie om kattenkwaad uit te halen, verging je daar wel...pffff, wat een hitte!



Luuk in de rode overall, als 'Iwan der Straßenkehrer' en
zijn vriendje als 'Vater Martin'


een inpressie van de zaal. Helemaal rechtsonderin beeld
zit Thijs toe te kijken.


Hier de drie hoofdrolspelers van het stuk!
De mensen vonden het geweldig, ze waren, echt waar, tot tranen toe geroerd... de mevrouw die op het einde even een bedankwoordje naar de kinderen wilde brengen, kwam niet uit haar woorden, met hoogrode wangen en tranen biggelend...de kids kregen alledrie een grote zak met Milka chocolade mee naar huis.
De oudere mensen blij en de kids blij!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Echt super!! Gelukkig zijn mijn kinderen wat dat betreft hetzelfde... zouden ook best rustig blijven zitten dat al die oudjes denken wat een brave jongens.. ze moesten eens weten hoe ze thuis zijn..... haha

Fijne Feestdagen!
Groetjes Corine