vrijdag 23 september 2011

Poolstok en Steckkartoffel

Kledingkasten leegruimen...pffff, ik dacht dat het nog wel mee zou vallen met de inhoud ervan. Ik heb alle lege kratten van zolder gehaald, net als de weekendtassen. Eerst heb ik uit alle kasten (die van ons en van de kids) de hoogzomerse kleding gehaald...helaas, maar ik denk toch echt dat we die niet meer nodig hebben. Voor de komende nog lekkere dagen heb ik voor ieder nog twee korte broeken in de kast gelaten, maar de rest van de korte broeken en de zomerhemdjes eruit. Dit alles heb ik in een weekendtas gestopt. Toen de echte dikke winterkleding eruit gehaald en wat beddegoed en dit alles ook in een weekendtas en in een aantal kratten.
Haha, ik heb van die opklapstoeltjes achter het bed uitgeklapt en die nu gebruikt als tijdelijke kledingkast, net als de roede van de vitrage en een aantal kleine kratjes op de vloer....eerlijk is eerlijk: het is een bende, maar onze kast is wel leeg!!
De rest van de kleding in de kasten van de kids haal ik er morgen pas uit, als onze kast gedemonteerd is. Het is de bedoeling dat op de plek waar onze kast nu staat, daar ook de gedemonteerde kasten van de kids komen te staan/liggen. De garage is niet zoveel ruimte meer, plus dat het er nu steeds te grote temperatuursschommelingen zijn en natuurlijk het vocht, dat lijkt me niet best voor de kasten. Op onze kamer kunnen ze wel liggen, zo hebben de jongens er op hun kamers geen last van!

Hihi, dan zet ik morgenavond de poolstok klaar om in ons bed te kunnen komen...

Luuk en Thijs hebben vandaag met de Kindergarten aardappels gezocht. Een erg leuk idee! Een boer in Gildehaus/Bad Bentheim heeft de aardappels inmiddels al van het land af gehaald, maar heeft aangeboden aan de Kindergarten om er een ochtend met de kinderen te komen zoeken in het zand! Ze hebben er een mooie ochtend van gemaakt. Tegen 9.00u zijn ze met z'n allen weggelopen... Alle kinderen een eigen rugzak op de rug en toen hadden ze een wandeling van zo'n 45 minuten voor de boeg!! Bij aankomst hebben ze eerst een Frühstuck gehouden, met het eigen meegebrachte eten en drinken en toen zijn ze het land ingegaan met allemaal scheppen en emmers! Tegen 11.45u konden de ouders de kids weer ophalen bij de boerderij en ze hebben er inderdaad flink wat aardappels uit weten te halen! Jammergenoeg zijn het geen gewone aardappelen, maar (volgens mij) Steckkartoffel, daar wordt melkpoeder en dergelijke van gemaakt. Ieder kind mocht een mooie aardappel mee naar huis nemen en ze kregen van de juf nog een lekker zakje snoepjes mee, al met al een leuke ochtend voor de kids en ook flink vermoeiend...hihi, ik zie nu het resultaat ervan!

donderdag 22 september 2011

Adreswijzigingen en pensioenfondsen

Het schoot mij opeens weer te binnen! Ik ben een paar weken geleden begonnen met het doorgeven van ons nieuwe adres aan instantie's, maar ik heb het niet afgemaakt. Vandaag dus maar eens de map erbij genomen en de telefoon. Bij weer een aantal kon het inderdaad per telefoon, maar ik heb nu ook 3 brieven klaar liggen. De belastingdienst heeft het op zich wel handig gedaan. Je kunt via de site een wijzigingsformulier invullen, uitdraaien en opsturen...het kan dan weer niet per mail, maar goed, het is nu natuurlijk afwachten of het alsnog goedkomt, onze ervaringen met de belastingdienst zijn dan ook behoorlijk beroerd.

Via de loonmap, kwam ik bij de pensioenfondsen terecht, ook zoiets. Ik heb in mijn werkperiode pensioen opgebouwd, maar het is van het ene fonds overgenomen door het volgende fonds en inmiddels is de naam ook weer veranderd....wij hebben er nooit meer een poststuk van ontvangen! Lang leve het internet waar je dit soort instantie's weer kunt achterhalen en ik heb ze dus gebeld, een adreswijziging kan per mail. Erik heeft ook nog een pensioenopbouw bij een instantie van zo'n 13 jaar geleden...ook deze instantie heeft niet meer dezelfde naam en telefoonnummer, weer het internet op en ook deze instantie is weer gevonden, het bleek ook dat zij alleen onder ons adres in hun systeem 'Duitsland' hadden staan....tja...
Deze instantie's zijn vanuit de wetgeving verplicht om eens in de vijf jaar een pensioensoverzicht te sturen, dit was alleen nog nooit gebeurd!!
Als je normaal gesproken binnen Nederland verhuisd, dan komt er bij deze instantie's automatisch een adreswijziging terecht, ik ben daar bij onze vorige verhuizing ook achteraan gegaan, maar bij een aantal van deze instantie's is letterlijk gezegd, dat ze geen nieuw adres van ons nodig hadden, dat komt vanzelf.... ik ben er ook nooit meer achteraan geweest, want van Eriks huidige pensioensopbouw, krijgen we jaarlijks een overzicht en ik ben ervan uitgegaan, dat de oudere instantie's inpricipe ook geen overzicht meer zouden sturen, dus ik heb nooit iets gemist zeg maar, maar nu ik er toch mee bezig was, ben ik er verder op ingegaan en het blijkt, dat dit maar goed was ook! Onhandig hoor, al die verschillende instantie's voor het pensioen.
Vanaf dat we in Oostenrijk wonen, zal dit allemaal weer veranderen. In Nederland zal het tot dan toe opgebouwde blijven staan, totdat je de pensioensleeftijd bereikt hebt en in Oostenrijk zullen we weer iets nieuws moeten afsluiten.

Al met al ben ik bijna door mijn lijstje met adreswijzigingen heen!! Straks alleen nog even de scholen van de kids het nieuwe adres geven en langs de gemeente. Misschien dat ik dan ook nog even naar het Finanzamt moet, maar volgens mij worden zij aangeschreven door de gemeente.
Hopelijk gaat het dan ook allemaal goed....dat ze het nieuwe adres gekregen hebben is natuurlijk nog niet de garantie dat ze het ook aanpassen...

woensdag 21 september 2011

Een van-alles-wat-dag!

Hihi, nog steeds draadloos internet!!

Nou, vanmorgen dus alle bedden afgehaald, de wasmaschine heeft weer overuren gedraaid, ik heb al veel dingen weer gestreken, het laatste hangt nog te drogen, ook de badkamer en de wc zijn weer schoon...zometeen alleen even alle bedden weer opmaken en daarna de lasagne voorbereiden!

Vanmiddag naar de schoenenwinkel geweest. Thijs had nieuwe schoenen nodig en gelijk voor Jordy een paar winterstappers (snowboots) gekocht, vorig jaar was ik daar namelijk te laat voor en aangezien zijn voeten niet meer zo ontzettend snel groeien, hebben we ze dus een beetje ruimer dan hij nu nodig zou hebben, al gekocht! Voor mezelf nog een paar zwarte laarzen erbij gehaald. Bij de winkel ernaast voor Jordy een winterjas gescoord, haha, met 40% korting is dat nog eens leuk!
De portemonnee is dus weer leeg....

Vanmorgen ook weer een beetje papierwerk gedaan, ik had nog van alles liggen, het ene alleen opruimen, het andere invullen en opsturen en gelukkig kon er ook wat weg.
Zo, een echt van-alles-wat-dag vandaag!

dinsdag 20 september 2011

Vrijheid en planning

Zo, nu weer even draadloos verbinding...ik snap er niets meer van, maar zo lang het nu weer werkt....ben benieuwd voor hoe lang!

Vanmorgen hebben we een Dorfkonzert gehad. Alle kids van de Kindergartens en de eerste en tweede klassen van de basisschool (samen zo'n 500 kinderen) hebben een concert gegeven op het dorpsplein dmv het zingen van liederen, samen met de pastoor van de kerk (een erg leuke pastoor trouwens, hij zingt zelf altijd luid en duidelijk mee en speelt mee met zijn gitaar...), allemaal voor kinderen in arme landen. Aansluitend zijn ze met de 'Klingelbeutel' (collecte-zak) rond gegaan en gaat het geld er rechtstreeks naar toe. Het zou een half uurtje duren, maar het is uitgelopen op een uur, wat voor bijna alle kinderen echt te lang was, het ene kind was aan het huilen, de anderen stonden voor de neus van de pastoor ruzie te maken... maar goed, het idee was mooi! Aansluitend hebben ze allemaal ballonnen de lucht in laten gaan, erg leuk!

Hihi, Thijs mag nu af en toe (sinds een paar dagen) alleen een rondje fietsen, via de straat achter ons (bij elkaar een ronde van zo'n 300 meter). Hij mag dan één rondje en hij moet zich dan gelijk weer melden...dat deed hij gisteren dan ook twee keer heel netjes en toen zei ik, dat hij in de straat moest blijven, omdat ik even wat binnen moest doen....even later kwam Luuk binnen....even 'klikken' dat Thijs rondjes aan het fietsen was. Ik heb Luuk gezegd dat hij niet hoeft te klikken, maar ik ben toch naar buiten gegaan, midden op straat gaan staan, Thijs opwachten. Hij kwam het hoekje om, maakte een zwiepert met zijn stuur, omdat hij van mij schrok en ging toen heel overdreven fietsen, met een grote lach op zijn gezicht kwam hij naar mij toe. Ik vroeg hem, wat hij gedaan had, nou ja,
Thijs is eerlijk: 'een rondje fietst!!'
Ik zei: 'mocht dat?'
'Nee'
'Nou Thijs, dan ben je nu klaar op straat, fiets naar binnen en achter het huis!'
'Oké!'.....
Tja, daar schoot ik dus ook niets mee op, maar ja, hij ruikt nu gewoon de vrijheid, ik geef hem eigenlijk geen ongelijk, maar hij moet natuurlijk wel luisteren! Volgende keer weer een poging!!

Vanmiddag heb ik even een planning gemaakt voor wanneer er wat zou moeten gebeuren...dan is het toch nog best veel moet ik zeggen! Maar ja, nu heb ik voor mezelf wel weer even een overzicht, vind ik altijd wel zo prettig! Morgen voor de laatste keer in dit huis de bedden verschonen (als er geen zieken komen tenminste...), raar hoor... dingen die hier nu van de muur af komen, komen er hier ook niet meer aan. Er staan al heel wat volgepakte dozen op de overloop, op onze slaapkamer staan al een aantal spullen...
Volgende week zaterdag krijgen we de sleutel al! Het gaat nu echt snel moet ik zeggen....

maandag 19 september 2011

Internet en trouwdag

Hè hè, eindelijk weer een bericht van mij...dit keer was het niet alleen de tijd die ontbrak, maar ook het internet.... grrrr, sinds een paar weken hapert het internet bij ons, dan weer wel verbinding, dan weer niet. Ik heb er al eens eerder een melding van gemaakt bij de Telekom, vervolgens ging het even goed. Sinds gisteren is er weer geen internet, dus vanmorgen heb ik gebeld. Ze hebben al het mogelijke op afstand nagekeken en alles ziet er goed uit. Het ligt waarschijnlijk aan onze router. Het ding is ruim twee jaar oud en je raadt het al...er zit precies twee jaar garantie op!! De buurvrouw heeft met haar laptop ook geprobeerd om via ons netwerk in te loggen, maar dat lukte ook niet, als zij dit wel had gekund, dan had het aan de computer van ons gelegen, maar nu ligt het dus aan de router. Het gekke is, dat ik nu wel verbinding heb, maar dan met kabel...geen WLan dus, maal Lan. Haha, je moet me zien zitten, met een tafeltje van de kids inclusief stoeltje, half in de kast onder de trap...daar hangt namelijk de router!
Voor de maanden die we hier nog hebben te gaan, zouden we een router kunnen huren, ik heb er al wat info over gekregen en de prijs valt ontzettend mee, dus ik denk dat we dat doen, als ik nog iets meer info heb vergaard!

Het dolle weekend is voorbij....zaterdag hebben we Luuks verjaardag dus gevierd en de visite kwam mooi verdeeld over de ochtend en de middag. Luuk is goed verwend met precies de dingen die hij graag wilde hebben! Hij is er nu nog hebberig van...AFBLIJVEN dat is van MIJ....ze hebben alledrie vandaag een redelijk zware dag gehad, moe en niet te genieten...gisteren hadden we namelijk ook nog een bbq van mijn tante, dat is weliswaar niet laat geworden, maar het was er wel druk en er waren natuurlijk de nichtjes en nog anderen waar ze volop mee konden spelen, voor de kids dus wel vermoeiend, maarrrr...het was erg gezellig en goed geregeld met een enorme tent waar iedereen dus mooi droog in kon zitten (wat helaas ook nodig was....we hebben zon gehad, maar ook een enorme plensbui).

Nou ja en dan vanaf vandaag is het echte inpakken begonnen, inpakken deden we natuurlijk al wel, maar nu ook echt zichtbaar: fotolijsten van de muur, nog meer spullen uit de keukenkastjes, de garage staat nog voller dan hij al was....en dat allemaal op onze trouwdag!! Negen jaar geleden zag de dag er wel iets anders uit dan vandaag, maar ook toen stonden er al verhuisdozen klaar...dus zo heel erg veel verschil met de grote dag was er ook weer niet, hahaha, op de jurk en het nette pak na dan! Aangezien we de laatste dagen zoveel andere dingen dan anders hebben gegeten, hebben we vandaag, op onze trouwdag, dan ook gewoon aardappels, bloemkool en een gehaktbal gegeten!! En het smaakte heerlijk!!

Zo, volgens mij zijn jullie weer een beetje bijgekletst, hihi, vanuit de gangkast! Hopelijk blijft op deze manier het internet wel werken....dus als er weer een aantal dagen geen blog volgt, dan weten jullie waar het van komt!