zaterdag 18 mei 2013

Ons huis voorbij...

Zow, het is nog even wachten... hahaha, we hebben ze zo'n drie kwartier geleden voorbij zien rijden!! Leuk hoor, rijden ze meer als 1000km en dan ploffen ze zo voorbij je huis :-) .... waarschijnlijk hebben ze in Villach boodschappen of zo gedaan en rijden ze eerst door naar het huisje. Ze logeren namelijk niet bij ons, dat wilde mijn moeder tijdens het regelen van deze vakantie niet, omdat wij niet precies wisten hoever we zouden zijn en zij wilden ons niet in de weg zitten... Luuk riep toen straks opeens: ''Opa, Oma en Toos!!'' Wij keken op en ik zie dat toch niet, welk soort auto bijvoorbeeld, maar ik zag een geel kenteken en toen waren ze al voorbij...ze hebben natuurlijk gehoopt, dat wij ze niet zouden zien, want dat zouden ze heel vervelend vinden...(hihihi, dat wordt ze straks wel even vermeld door de jongens, denk ik) de jongens grepen gelijk de fietsen uit de garage en op een draf naar de winkel, want misschien zouden ze bij ''onze'' winkel boodschappen gaan doen...maar nee, heel rustig fietsend kwamen ze weer terug, dus toen hebben we maar vast koffie gedronken en zullen we ze straks wel een keertje hier zien komen!

Vanmorgen heeft Erik, samen met de jongens, voor het eerst het gras gemaaid hier...tjonge, daar zat al flink wat op het land! Ik heb nog weer wat stenen in de rotstuin gelegd en mijn tuintje nog weer even losgeharkt, de boel geveegd en het kan er weer een poos tegen!
Zelf heb ik vanmorgen eerst een Blechkuchen gebakken en zojuist het eten zover mogelijk voorbereid, want ze eten allemaal bij ons mee, gezellig!!

Wij wensen een ieder
 
HELE FIJNE PINKSTERDAGEN!!!

vrijdag 17 mei 2013

Slaapklaar, balkonbakken en kelder

Het is gisteren nog gelukt! Samen met de jongens, heb ik hun slaapkamer weer 'slaapklaar' gemaakt! Het is een beetje bij elkaar geraapt allemaal...een stuk novilon wat uit de Speis kwam, hebben we weer op de plek gelegd, maar ja, er is natuurlijk een muur weg en het novilon daardoor te smal. Geen probleem, ik heb nog wat stukken op zolder, de schaar erin en een strook eraf geknipt en eraan gelegd, speelkleed van de jongens eroverheen, het stapelbed er bovenop en de vloer was klaar! De boel was, ondanks dat alles afgedekt was, toch met een laag bouwsluier bedekt en dus hebben we alles weer geboend, alle bureau's en de kast, de stoffige hoeslakens (die ik er bewust op had laten zitten) afgehaald, weer met de stofzuiger erdoor en toen hebben we alle beddengoed weer van boven gehaald en de bedden opgemaakt, nog even de ramen gelapt en ze hebben gisterenavond weer gezamelijk op de slaapkamer geslapen!

Vanmorgen heb ik uit het raam gespeurd...naar balkons aan de overkant en JA!! Ik traceerde de eerste balkonbakken!! Dus toen ik Thijs weg had gebracht, heb ik de eerste tien bij de voordeur neegezet en doorgesluisd naar ons balkon...heerlijk! Wauw, wat een lekker gevoel zeg, een aangekleed balkon, nu moeten de plantjes nog even flink groeien en dan vooral hopen dat alles het goed blijft doen!
Aangezien het sjouwen met de bakken niet zo fijn voelt op dit moment, heb ik de tweede lading voor het appartement pas na de middag gedaan en ook daar staat het prachtig! Nou, laat de zon maar komen!! Die is er op dit moment dus niet, het regent al vrijwel de hele ochtend...

Verder nog weer wat gepoetst en in de garage en kelder begonnen om de stofbende van al het slijpen van gisteren op te vegen...echt alles zit onder, ze hebben gewoon alle deuren open laten staan en waren ook aan twee kanten tegelijk aan het slijpen...maar goed, ik was allang blij, dat het gisteren allemaal klaar is gemaakt en dus kon ik nu al een begin maken om het schoon te maken!
Vanmiddag, als Erik terug is, ga ik boodschappen doen, zodat ik morgen niet weg hoef, want morgen komt de volgende 'zending' familie!! Wij hebben er zin in!!

donderdag 16 mei 2013

Kelder en gebraden konijn?

De kelder is klaar!!! Nou ja, klaar... de nieuwe vensters en de nieuwe zijdeur zitten er al in!!! Het ging sneller als verwacht! Dat is dan ook wel een keer fijn, want nagenoeg alles gaat hier bijna langzamer en trager dan verwacht... nu moet het van binnen en buiten nog wel worden afgewerkt, van buiten komen er dezelfde lijsten omheen dus en van binnnen gaat Erik het zelf afwerken. Voor die lijsten ben ik nog niet gebeld over wanneer...zoals ik al zei, daar zal ik zelf wel weer achteraan moeten bellen.

Vanmorgen heb ik eerst alle balkonbakken (16 stuks dus) naar buiten gezet, nog niet in het balkon, maar in elk geval uit de garage voor het werken. Ik had ze op de houten tuinset gezet, maar wat later zag ik dat het slijpen van de oude kozijnen (metalen) zóveel vonken veroorzaakte, dat ik de bakken nog een keer verplaatst heb, net als de tuinset. Ook de konijnen moest ik veilig stellen, want de vonken van het andere kozijn vlogen zo bij het hok in...niet handig met dat zaagsel! De monteur had het zelf niet in de gaten, dus ik ben er naar toe gesneld en heb gevraagd even te stoppen om te voorkomen dat we vanavond twee gebraden konijnen hebben... Ik heb de konijnen maar in de ren gedaan en er twee oude platen voorgezet en een oud kleed op het konijnenhok gelegd en toen kon de monteur weer verder met slijpen, de andere monteur heeft vervolgens uit extra voorzorg nog met een kleed en zichzelf als ''wapen'' voor de ren gestaan om de vonken zo zoveel mogelijk tegen te houden, lief hè?

Verder maar weer eens de badkamer en de wc een grote schoonmaakbeurt gegeven en gezorgd dat de monteurs verzorgd werden...

De knollen heb ik wel een beetje gaar nu, maar ik ga nog even verder...de slaapkamer van de jongens vanmiddag weer zo proberen te krijgen, dat ze er misschien vanavond weer kunnen slapen! Nog wat schoonmaken, bed verplaatsen, maar eerst nog even de betonvloer van de oude Speis afdekken...voor nu blijft die slaapkamer gewoon nog even één ruimte, we moeten prioriteiten stellen en zorgen dat het appartement eerst helemaal af komt en dat de tuin er netjes bij ligt...woensdag 15 mei 2013

Tuin, huis en balkonbakken

Al heb ik nog steeds weinig (tot geen) verstand van bloemen en planten, ik vind het altijd wel weer prachtig als ze in volle bloei zijn! Gewoon wat kleur, gewoon wat vrolijkheid, gewoon mooi en gewoon in onze tuin! 


bij deze tulpen moet je even goed naar het blad kijken...
toen de bladeren nog maar net boven de grond kwamen,
heeft mevrouw ree haar er tegoed aan gedaan...


Verder wordt er dus nog aan alle kanten in de tuin getrokken. Het eerste rotstuintje is dus in aanleg...de gekregen planten hadden allemaal al een plek, net als het bloeiende 'onkruid' en de eerste stenen liggen op hun plek (ook gewoon uit onze eigen tuin opgeduikeld...), het is nog maar een klein stukje rotstuin, maar moet nog verder uitgebreid worden en dat doe ik gewoon steeds stukje bij beetje, want ik vind het ook zonde om kapitalen aan planten uit te geven en je weet niet hoe het een volgende winter hier doorstaat...nu heb ik in eigen tuin gezien, wat wel heeft overleefd en wat niet. Dan heb ik nog een volgende helling, de helling naar het terras, die wil ik ook als rotstuin aan gaan leggen, maar daar moet nog mee begonnen worden. Het hoeft ook niet allemaal opeens klaar te zijn! Daar is vooral ook gewoon geen tijd voor!

Vanmorgen is de steiger opgehaald, dus de tuin wordt weer een beetje van ons zelf, dat is toch ook wel weer prettig, zonder die enorme obstakels...
Erik en ik vinden beide het huis erg mooi geworden, met de nieuwe ramen, de lijsten er rondomheen, de nieuwe voordeur en dan morgen en overmorgen de kelder met nieuwe ramen en een deur erbij...hopelijk kan ik deze week de balkonbakken eindelijk in de balkons zetten...ik wacht eigenlijk op andere mensen hier in Bleiberg die dat doen, maar nog niemand heeft ze in het balkon gezet...het is (volgens mij) vandaag ijsheiligen en daar wachten alle mensen hier toch wel op en aangezien het weer vanaf morgen weer een dip krijgt, ben ik bang dat de mensen ze ook nog even in de garage laten staan...moet ik dan de eerste zijn, die ze gaat plaatsen of ga ik daar dan spijt van krijgen...één nachtvorstje is genoeg...

dinsdag 14 mei 2013

Dames, schoorsteenveegsters, container...

De dames zijn klaar!! Vanmiddag rond de middag hebben ze de boel opgeruimd, voor het einde van de week wordt de grote steiger opgehaald, maar de twee etages zijn klaar...heerlijk! Voor de kelder komen ze nog een keer weer terug, maar dat wordt later, wanneer precies, dat hoor ik nog...waarschijnlijk moet ik daar zelf achteraan bellen. Donderdag komt de monteur om de oude keldervensters eruit te halen en vrijdag worden de nieuwe vensters en de deur geplaatst.

Verder zijn er vandaag twee schoorsteenveegsters geweest! Gisteren werd ik gebeld door de chefin zelf, of ik vandaag in huis was, zodat ze de schoorsteen konden ''picken''. Vanmorgen om 9.00u stonden de twee veegsters voor de deur, eerst de zolder op om voorbereidingen te treffen, toen de keuken in om de Etagenheizung even af te dichten en met een natte handdoek af te dekken, vervolgens de kelder in om het luikje onderin de schoorsteen met tape af te dichten...de ene bleef op zolder en de ander klom het dak op om van daaruit te beginnen. Het geluid viel mij enigszins mee, maar je kon flink wat rommel naar beneden horen vallen. Bij elkaar zijn ze zeker een uur bezig geweest en toen de hele boel weer opruimen en nakijken. Daarna hebben we gezamelijk een bak koffie buiten gedronken. Ik had de chefin alleen nog maar aan de telefoon gesproken, een paar keer inmiddels en de eerste keer toen we hier nog niet zo lang woonden, gewoon om navraag te doen hoe het er met de schoorsteen en het rookkanaal voor stond. Nu konden we 'live' kletsen en het was gezellig, een spontane vrouw, net als de 'gewone' schoorsteenveegster. Het is wel apart, je verneemt heel duidelijk het 'rangverschil' tussen de twee...de chefin is de chefin, wel heel vriendelijk, maar de veegster die normaal komt, was nu toch wat rustiger en wilde zelfs geen thee drinken (wat ze normaal doet) maar nam nu koffie, omdat haar chefin dat ook drinkt...ook al zei ik, dat ik de waterkoker bij de hand had, maar nee: ''Die Chefin ist heut a dabei...''
Maar goed, de gezelligheid eindigde ermee, dat wij onder elkaar hebben afgesproken elkaar gewoon bij voornaam te noemen!

Vanmiddag is de container opgehaald! Gelukkig voor de jongens konden ze het dus zien en dat was voor Jordy helemaal geweldig, hij heeft alles goed bekeken en hield alles goed in de gaten...maar goed, hij is weg! Gelijk na het huiswerk van Jordy en Luuk ben ik naar buiten gegaan en heb, net als gisteren, weer heel wat in de tuin gedaan. Bij de nieuwe parkeerplek moest nog wat aarde op en gras gezaaid worden, nog wat stenen bij het nieuwe 'rotstuintje' op de helling ernaast en nog wat ''onkruid'' in de vorm van bloemetjes er tussen gepoot. Het zijn onder andere wilde viooltjes, heb ik me laten vertellen en nog wat andere soorten, hetzelfde soort die ik vorig jaar in de gewone tuin heb geplant en die het nu heel goed doen en in volle bloei staan, hihihi, shoppen in eigen tuin dus!
Verder vanmiddag flink met de bladhark rond het huis geweest...de dames hebben hier en daar wat gruis en steentjes achtergelaten, net als rond de container, dat wat ernaast is gevallen. Nog een bodembedekker teruggesnoeid, wortels uit de grond getrokken...ach en nog zijn er duizend dingen te doen in de tuin...
Vanavond toen de jongens in bed lagen en Erik nog op de slaapkamer bezig was bij de uitgeslagen muur, om daar de boel weer netjes met gips glad te maken, ben ik toch nog maar weer even naar buiten gegaan...achter het huis, waar alle steenpuin de hele winter heeft gelegen, moest ook nog flink met de bladhark geharkt worden voor de laatste rotzooi, tevens ook om mos uit de grond te trekken op die manier. Ook heb ik de geul die Erik gegraven heeft voor de wateroverlast, nu toch maar weer dichtgegooid...in het najaar laten we een graafmachine komen om de boel goed uit te graven en maatregelen tegen het water te nemen, maar daar is nu simpelweg de tijd niet meer voor...gelijk heb ik de boel enigszins gelijk gemaakt en ook nog gras gezaaid...dan hoef ik daar morgen niet nog eens bij!

Oja, Erik heeft de ren voor de konijnen vanmiddag ook nog veranderd. Dat was ook al de bedoeling, maar het moest 'alleen' nog even gebeuren. Het is nu geen hele grote deksel meer, maar een kleinere, voor de jongens makkelijk te hanteren, deksel...

Nou ja...van verveling nog lang geen sprake dus...al ben ik wel blij, dat na deze week we niet meer constant 'vreemde' mensen om en rond en in huis hebben...het werkvolk bedoel ik daarmee. Het werkvolk loopt hier, met onderbrekingen natuurlijk, al vanaf begin maart... Je houdt constant natuurlijk rekening met ze, zet koffie en thee, beantwoordt hun vragen of maakt een praatje, dan zijn ze er een dag, dan weer een paar dagen niet en al die tijd hun spullen in onze garage en een steiger bij het huis en al die tijd wordt er nog ''gesmeerd'' rond het huis. Steeds vreemde mensen op je eigen toilet... Voor de kelder verwachten ze een dag of drie nodig te hebben, dus dat is te overzien...als ze drie dagen achter elkaar komen dan...

En nu wordt het tijd, dat we gaan slapen...het op tijd naar bed gaan, lukt gewoon maar niet!!

maandag 13 mei 2013

Puin ruimen

Wat wij met moederdag gedaan hebben? Euh...hihihi, puin ruimen!! Aangezien Erik van mij zaterdagavond een verbod heeft gekregen om de puin in de container te deponeren, hebben we gisteren met ons allen de handen uit de mouwen gestoken! Zo werd Erik ook een klein beetje ontlast met zijn ribben...
Tadaaaa, de hulptroep!
ieder met een eigen emmer en werkhandschoenen aan

de emmer vullen, tot een draagbaar gewicht


Erik en de jongens wisselden elkaar in de slaapkamer af. Ik ben de hele tijd in de slaapkamer gebleven en heb geholpen met het vullen van de emmers en de kruiwagens, zodra de jongens met hun emmer de voordeur uitliepen, kwam Erik er met de kruiwagen weer in! In een mum van tijd zat het puin van de muur in de container! Toen de jongens enigszins de snelheid eruit hadden, vertelde Erik, dat als het puin allemaal in de container zat, ze dan wel een ijsje hadden verdiend...en dat was het zetje wat ze nodig hadden, ze renden nog net elkaar niet voorbij!
 
Kijk en zó moet dat dus...

en de jongens volgen het voorbeeld


Het is maar goed, dat we de muur tussen de keuken en de woonkamer niet gesloopt hebben, want dat had echt niet meer in de container gepast!

zondag 12 mei 2013

Moederdag

VOOR ALLE MOEDERS
 
MAAR VOORAL OOK VOOR ONZE EIGEN MOEDERS
 

Krabbel - Moederdag: 4


Wij wensen onze moeders een hele fijne dag vandaag, zonder bezoek van ons, maar wel in onze gedachten...veel plezier vandaag en laat jullie lekker verwennen door onze vaders!!!!!!
 
Vandaag moederdag, een echte dag voor moeders! Ik ben vandaag heerlijk verwend, met mooigemaakte tekeningen van de jongens en een tweetal prachtige hortensia's voor in de tuin! Vorig jaar met moederdag waren de jongens voor het eerst hier in dit huis...vorig jaar met moederdag mochten we een hele middag de sleutel van het huis even hebben en hebben we het huis goed bekeken, de jongens hebben de tuin verkend, vorig jaar met moederdag hebben we Martin en Ingrid leren kennen, omdat we de sleutel aan hen moesten teruggeven en we werden gelijk aan de borrel gezet en de jongens hebben een groot glas appelsap gekregen...een jaar geleden alweer! Vandaag zal de moederdag heel anders verlopen. Gisterenavond heeft Erik zelf tompoucen gemaakt, die smikkelen we zo lekker op bij de koffie en dan even wat spelen en klungelen en vanmiddag na de middag gaan we gezamelijk de puin van de muur opruimen! Erik wilde dat gisterenavond allemaal nog doen, maar hij was moe, kreeg weinig lucht van alle vrijgekomen stof, dus dat mocht van mij niet meer...we doen het gewoon met ons allen vandaag!

Geniet van vandaag de dag!