woensdag 15 mei 2013

Tuin, huis en balkonbakken

Al heb ik nog steeds weinig (tot geen) verstand van bloemen en planten, ik vind het altijd wel weer prachtig als ze in volle bloei zijn! Gewoon wat kleur, gewoon wat vrolijkheid, gewoon mooi en gewoon in onze tuin! 


bij deze tulpen moet je even goed naar het blad kijken...
toen de bladeren nog maar net boven de grond kwamen,
heeft mevrouw ree haar er tegoed aan gedaan...


Verder wordt er dus nog aan alle kanten in de tuin getrokken. Het eerste rotstuintje is dus in aanleg...de gekregen planten hadden allemaal al een plek, net als het bloeiende 'onkruid' en de eerste stenen liggen op hun plek (ook gewoon uit onze eigen tuin opgeduikeld...), het is nog maar een klein stukje rotstuin, maar moet nog verder uitgebreid worden en dat doe ik gewoon steeds stukje bij beetje, want ik vind het ook zonde om kapitalen aan planten uit te geven en je weet niet hoe het een volgende winter hier doorstaat...nu heb ik in eigen tuin gezien, wat wel heeft overleefd en wat niet. Dan heb ik nog een volgende helling, de helling naar het terras, die wil ik ook als rotstuin aan gaan leggen, maar daar moet nog mee begonnen worden. Het hoeft ook niet allemaal opeens klaar te zijn! Daar is vooral ook gewoon geen tijd voor!

Vanmorgen is de steiger opgehaald, dus de tuin wordt weer een beetje van ons zelf, dat is toch ook wel weer prettig, zonder die enorme obstakels...
Erik en ik vinden beide het huis erg mooi geworden, met de nieuwe ramen, de lijsten er rondomheen, de nieuwe voordeur en dan morgen en overmorgen de kelder met nieuwe ramen en een deur erbij...hopelijk kan ik deze week de balkonbakken eindelijk in de balkons zetten...ik wacht eigenlijk op andere mensen hier in Bleiberg die dat doen, maar nog niemand heeft ze in het balkon gezet...het is (volgens mij) vandaag ijsheiligen en daar wachten alle mensen hier toch wel op en aangezien het weer vanaf morgen weer een dip krijgt, ben ik bang dat de mensen ze ook nog even in de garage laten staan...moet ik dan de eerste zijn, die ze gaat plaatsen of ga ik daar dan spijt van krijgen...één nachtvorstje is genoeg...

1 opmerking:

Anoniem zei

Dus als ik het goed begrijp ben jij blij met je tuin maar de reetjes ook hahaha. Maar je hebt gelijk het staat lekker fleurig.
Groeten van Josina.