zaterdag 16 augustus 2014

Zaterdag

Vandaag heeft Erik de tafel omgewisseld, de nieuwe gelijk in elkaar gezet en die staat op zijn plek! Nu maar hopen dat deze zich goed houdt!
In de tijd dat Erik samen met Thijs even naar Villach was, hebben Jordy en Luuk met de Lego gespeeld en heb ik jamflappen gebakken :-). Zo konden we, toen Erik en Thijs terug waren, lekker een bak koffie doen met een verse flap! Verder is het vandaag wat aanrommelen. Ik heb het gastenbalkon weer op orde gebracht, dan bedoel ik de bloembakken ervan...uitgebloeide bloemen eruit halen, wat water geven en vervolgens even het balkon aanvegen. Stofzuiger door het trapgat gehaald, wat boodschappen gedaan en wat wassen wegdraaien. Erik is met hulp van Jordy het gras weer aan het doen en Luuk en Thijs vermaken zich met de doos waar de tuintafel in heeft gezeten:vrijdag 15 augustus 2014

Maria Himmelfahrt, tuintafel, grotten en bezoek

Vandaag is het Maria Himmelfahrt, het is dus een vrije dag! Dit betekend dat Erik ook lekker vrij is en ook dat alle winkels dicht zitten bijvoorbeeld. Het is vandaag dus een dag van niks doen :-)
Vandaar dat we vanmorgen ook gewoon lekker rustig opgestaan zijn, ontbijt genuttigd hebben en de jongens gelijk met Lego bouwen aan de slag gegaan zijn. Erik en ik hebben buiten nog een paar dingen gedaan, zoals het harken van de tuin, vegen, komposthoop weer bij elkaar harken...daar zitten ons de laatste weken weer veel beesten (muizen? ratten? reeën? vossen? ??) bij, dus de boel wordt geregeld overhoop getrokken...ach, elk beest moet wat eten zullen we maar zeggen! Alles is weer netjes gemaakt in elk geval!

Verder heb ik onze balkonbloemen weer eens bijgewerkt...na zoveel regen zien ze er wel ietsje anders uit... :-( en ook heb ik nog een hele poos gekletst met onze gasten! Wat een spontane mensen weer zeg! Ze blijken de moeder/schoonmoeder in Bleiberg te hebben wonen en kennen Bleiberg dus op hun duimpje! Haha, dat is wel wat anders dan we gewend zijn natuurlijk! Normaal kunnen wíj wat vertellen, maar nu kunnen ze òns nog wat vertellen! Ook al kenden wij de mensen helemaal nog niet, de kinderen kregen ieder al een grote zak snoep op de tweede dag! Het is in elk geval weer erg fijn om te horen, dat ze het appartement heerlijk vinden!

Morgen gaat Erik de tuintafel omruilen...na over en weer bericht, na het rondkijken en zoeken, hebben we nu een tafel gevonden. De ''oude'', die inmiddels echt kapot aan het gaan is !?! die is zó erg krom getrokken met de zon erop, dat de rand is gaan scheuren...die gaat dus weer terug, we betalen wat bij en hebben dan vanaf morgen een echt merk tuintafel... en dan hopen we daar toch echt wel veel jaren plezier van te kunnen hebben... ik ben wel een beetje klaar met tuintafels!

Zondag gaan we een dag weg! We gaan op de koffie bij mede-emigranten, een gezin dat halverwege juli dit jaar geëmigreerd is, zij hebben eerder dit jaar contact met mij gelegd via mijn eigen blog, met de vraag of ze mij wat vragen mochten stellen :-), ook hebben ze in het voorjaar een aantal nachten in ons appartement gezeten, ter oriëntering  ( klik hier voor de blog ), ze wonen op dit moment een goede vijf kwartier van ons af, daardoor heb ik even rondgekeken in de omgeving daar en een uitje gevonden! Het blijkt de de druipsteengrotten klik hier er in de buurt zitten en we hebben besloten om er daardoor gelijk een hele dag weg van te maken en te beginnen in de grotten en dan op de koffie (of wat sterkers, hihi) te gaan.

donderdag 14 augustus 2014

Winkelen en zomer?

Vanmorgen zijn we tegelijk met Erik opgestaan om Erik weg te brengen! Wij hebben vandaag dus de auto en we gaan straks dan ook al op pad...er moeten nog wat sportkleren komen, Hausschuhe, voor Thijs nog een goede etui voor school, sportschoenen, de jongens hebben nog steeds vakantiegeld te besteden en Jordy heeft ook nog een tegoedbon van de speelgoedwinkel en ook nemen we dan nog een paar boodschappen mee en daarna zullen we Erik ophalen en kunnen we gelijk even bij Eriks werk binnen kijken! We zullen ons dus wel vermaken!

Maandagavond zijn onze gasten aangekomen, ik heb dus de hele rest van de dag in Dirndl gelopen...hahaha, normaal doe ik gelijk na begroeting de Dirndl of Lederhose weer uit, maar ja, het was gelukkig niet zo warm buiten, dat scheelt alweer! Ook kwamen een oom en tante van mij nog aan! Ze zijn op reis met de camper en hebben twee nachten de camper in Bleiberg neergezet! Erg leuk en gezellig, zo hebben we een stukje kunnen wandelen (helaas met paraplu's), we hebben koffie gedronken, bijgekletst en samen gegeten!

Tja, het weer...dat is werkelijk waar toch wel waardeloos zo langzamerhand...oké, ik gedraag me nu als Hollander en klaag over het weer ;-)... hahaha, maar het is gewoon echt zo, iedereen hier klaagt erover, op de radio gaat het er steeds over, het is te koud voor het jaargetijde, de regen heeft in de laatste dagen wegen weggespoeld, voor Murenabgänge (zeg maar het wegspoelen van de bodem van een rotswand, met de gevolgen van dien) gezorgd en nog meer. Het weer is extreem... waar wij voor twee jaar geleden te horen kregen dat ze hier al jarenlang geen fatsoenlijke sneeuw gehad hadden, hebben wij dus de twee winters die we hier inmiddels beleefd hebben toch erg veel sneeuw gehad...voor ons natuurlijk al helemaal veel, maar ook voor Oostenrijkers in vergelijk tot de jaren ervoor, een behoorlijke hoeveelheid. Vorig jaar hebben we een zomer met drie hittegolven gehad, dit zomer...tja, zomer? Dit is eigenlijk geen zomer te noemen! We hebben echt wel goed weer gehad hoor, maar steeds een aantal dagen en dan was het toch wel weer een heel stuk minder. Ook al hebben we veelal wel in korte broek kunnen lopen (nog steeds), het is toch geen vergelijk met vorig jaar... En of het er nog van gaat komen? Ik betwijfel het...maar goed, gelukkig hebben we het weer niet in de hand!

maandag 11 augustus 2014

Camping, bezoek en Dirndl

Bijna een week geleden mijn laatste blog!! Oops... hoogste tijd dus!
Er was genoeg beweging hier in huis, ondanks dat Erik allang weer aan het werk is...mijn (andere) broer met zijn gezin is bij ons geweest! Zij hebben ook drie kinderen, dus reuring! En dan was er ook nog de jongste van hen jarig afgelopen week èn stond mijn nicht en haar gezin in de buurt op een camping...net als mijn oom en tante...dus! Volle bak met de verjaardag! Gezelligheid alom!

Zaterdag zijn wij naar de camping toe geweest, vorig jaar was het er niet van gekomen toen mijn nicht er stond, maar dit keer gelukkig wel! We hebben dus een aantal uren aan de Millstätter See doorgebracht: leuk, gezellig, warm en voor de jongens natuurlijk helemaal interessant op een camping! Jordy en Luuk hebben met ons nog wel eens gecampeerd in een tent, maar ze kunnen daar eigenlijk niets meer van weten, te lang geleden. Ze hebben met z'n drie, samen met Erik nog wel een keer een weekend op een camping bij de boer gestaan (toen heb ik de woonkamer geschilderd), maar ook dat is natuurlijk anders en ook alweer lang geleden... De jongens en ook Erik hebben nog gezwommen in de See, geweldig!

Die dag, aan het einde van de dag zijn we met mijn broer en zijn gezin uit eten geweest, daarna hebben we koffie gedronken en toen was de vakantie van hen toch wel aan zijn einde...ze gingen naar huis...dat bezorgde wel een aantal tranen...

Zondagochtend hebben we visite gehad...''oude'' buren van de straat in Duitsland waar we bijna tien jaar gewoond hebben! Vrijdagmiddag, tijdens het verjaardagsfeestje liepen ze opeens het oprit op! We zaten op het terras buiten, ik keek om en moest gewoon heel even nadenken! Wát een toeval! Ze blijken gewoon in het hotel iets verderop te logeren! We hebben ze toen voor de zondagochtend uitgenodigd, zodat we ook even gewoon bij konden kletsen. Het grappige is, dat we in de tien jaar tijd in Duitsland eigenlijk weinig met ze gesproken hebben, maar dat hebben we zondagochtend even ingehaald :-) Het was gezellig, er was veel te vertellen en natuurlijk zijn we op de hoogte gebracht van de laatste jaren na ons vertrek in onze oude straat!
Zondagmiddag hebben Erik en ik een paar uur in het appartement doorgebracht om er op te ruimen, bedden op te maken, het balkon in orde te maken etc. zodat ik vanochtend niet zo heel veel hoefde te doen...en dat was maar goed ook! In de avond heb ik nog even een Kuchen gebakken.

Vanochtend moesten de jongens, na lange tijd, zich weer zien te vermaken met zichzelf...geen nichtjes of neefje meer over de vloer...nou ja, dat heb ik wel geweten...en dat terwijl ik vanmorgen dus de laatste hand aan het appartement moest leggen...pfffff...uiteindelijk, met zo'n twintig onderbrekingen van waarschuwingen, uit elkaar halen van ruziënde kinderen, opdracht geven tot het schoenen uit de heg halen en nog veel meer, was ik na 3,5 uur dan toch klaar.

En nu zit ik keurig in mijn Dirndl te wachten op de volgende gasten!