maandag 11 augustus 2014

Camping, bezoek en Dirndl

Bijna een week geleden mijn laatste blog!! Oops... hoogste tijd dus!
Er was genoeg beweging hier in huis, ondanks dat Erik allang weer aan het werk is...mijn (andere) broer met zijn gezin is bij ons geweest! Zij hebben ook drie kinderen, dus reuring! En dan was er ook nog de jongste van hen jarig afgelopen week èn stond mijn nicht en haar gezin in de buurt op een camping...net als mijn oom en tante...dus! Volle bak met de verjaardag! Gezelligheid alom!

Zaterdag zijn wij naar de camping toe geweest, vorig jaar was het er niet van gekomen toen mijn nicht er stond, maar dit keer gelukkig wel! We hebben dus een aantal uren aan de Millstätter See doorgebracht: leuk, gezellig, warm en voor de jongens natuurlijk helemaal interessant op een camping! Jordy en Luuk hebben met ons nog wel eens gecampeerd in een tent, maar ze kunnen daar eigenlijk niets meer van weten, te lang geleden. Ze hebben met z'n drie, samen met Erik nog wel een keer een weekend op een camping bij de boer gestaan (toen heb ik de woonkamer geschilderd), maar ook dat is natuurlijk anders en ook alweer lang geleden... De jongens en ook Erik hebben nog gezwommen in de See, geweldig!





Die dag, aan het einde van de dag zijn we met mijn broer en zijn gezin uit eten geweest, daarna hebben we koffie gedronken en toen was de vakantie van hen toch wel aan zijn einde...ze gingen naar huis...dat bezorgde wel een aantal tranen...

Zondagochtend hebben we visite gehad...''oude'' buren van de straat in Duitsland waar we bijna tien jaar gewoond hebben! Vrijdagmiddag, tijdens het verjaardagsfeestje liepen ze opeens het oprit op! We zaten op het terras buiten, ik keek om en moest gewoon heel even nadenken! Wát een toeval! Ze blijken gewoon in het hotel iets verderop te logeren! We hebben ze toen voor de zondagochtend uitgenodigd, zodat we ook even gewoon bij konden kletsen. Het grappige is, dat we in de tien jaar tijd in Duitsland eigenlijk weinig met ze gesproken hebben, maar dat hebben we zondagochtend even ingehaald :-) Het was gezellig, er was veel te vertellen en natuurlijk zijn we op de hoogte gebracht van de laatste jaren na ons vertrek in onze oude straat!
Zondagmiddag hebben Erik en ik een paar uur in het appartement doorgebracht om er op te ruimen, bedden op te maken, het balkon in orde te maken etc. zodat ik vanochtend niet zo heel veel hoefde te doen...en dat was maar goed ook! In de avond heb ik nog even een Kuchen gebakken.

Vanochtend moesten de jongens, na lange tijd, zich weer zien te vermaken met zichzelf...geen nichtjes of neefje meer over de vloer...nou ja, dat heb ik wel geweten...en dat terwijl ik vanmorgen dus de laatste hand aan het appartement moest leggen...pfffff...uiteindelijk, met zo'n twintig onderbrekingen van waarschuwingen, uit elkaar halen van ruziënde kinderen, opdracht geven tot het schoenen uit de heg halen en nog veel meer, was ik na 3,5 uur dan toch klaar.

En nu zit ik keurig in mijn Dirndl te wachten op de volgende gasten!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

Wat een gezelligheid altijd bij jou,leuk al die familie in de buurt in de vakantie,s ,en ja dat geruzie dat ken ik,soms ?????? Hihi.

Anoniem zei

Tip 1 vraag Marit als opas, werkt goed bij Johan en Peter