dinsdag 5 augustus 2014

Poetsen

Erik heeft de eerste twee werkdagen er alweer opzitten... het is wel weer wennen hoor, voor zowel Erik als voor ons! De jongens hebben natuurlijk nog een flink aantal weken voor de boeg en moeten zich nu weer op een andere manier vermaken. Gelukkig werkte het weer prima mee en konden ze heerlijk het zwembadje weer eens benutten!

Maandag ben ik maar begonnen met het beddengoed, het was weer aan een verschoonbeurt toe! De wasmachine heeft dus weer overuren gedraaid en de lijnen buiten zeer weer vol benut. Tussendoor heb ik de helling achter weer eens van onkruid ontdaan en de tuin geharkt. Vandaag het strijkwerk van gisteren weggewerkt en alles ligt weer in de kast, heerlijk is dat weer!
Vanmorgen gelijk de jongens maar eens aan het werk gezet...ze hadden er natuurlijk geen enkele zin aan, maar dat was pech! De slaapkamers waren nu toch echt wel aan een poetsbeurt toe...foei zeg... het schoonmaken heb ik gedaan, maar ze hebben zelf moeten opruimen, schapjes leeg moeten pakken en na het schoonmaken weer in moeten ruimen, de bureaus moesten weer op orde gebracht worden en alle frutsels en troepjes die weg mochten gelijk in de prullenbak deponeren...aan het einde van de poets en opruimbeurt had ik dan ook drie volle prullenbakken :-) ... maar ook weer heerlijk frisse slaapkamers die ontdaan zijn van een schrikbarende laag stof...
Ik ben gelijk maar verder gegaan met de poetsdoek en de stofzuiger, ook de keukenkastjes van buiten en van boven weer opgefrisd (is wat vaker nodig als je geen wazemkap hebt). Morgen de badkamer en de wc weer oppoetsen en dan kan het er wel weer tegen voorlopig! Ach, tussendoor nog een paar spelletjes met de jongens gedaan en vanmiddag had Jordy nog een verjaardagsfeestje... Zelf ben ik, nadat Erik terug was, naar Villach gegaan voor de grote boodschappen...daar was het afgelopen weekend door al onze uitjes niet van gekomen en aankomend weekend komt het er ook niet van...maar ik heb ze dus nu lekker binnen!

En dan volgende week maar eens beginnen met het huiswerk van de jongens...nou ja, huiswerk, laten we het vakantiewerk noemen, hahaha! Ze hebben er zelfs al een paar keer om gevraagd, maar toen vond ik het nog niet nodig, maar volgende week wordt het zo langzaam aan wel eens tijd om de hersentjes wakker te schudden!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

Je bent al weer lekker bezig hoor ,ik moet ook weer aan de poets hier of eerlijk gezegd aan het opruimen en dozen uitpakken