zaterdag 29 oktober 2011

Ketel

Gisteravond is Erik nog even weer naar het 'oude' huis gegaan. Hij zou een uurtje weg zijn en Erik heeft dan nooit een horloge om, maar gevoel voor tijd heeft hij wel, dus een uur is een uur. Erik bleef alleen langer weg, nou ja, dat kan natuurlijk, er is steeds wel weer iets nieuws wat je ziet en wat nog even schoongemaakt moet worden of je treft bijvoorbeeld een buurman of vrouw, kan allemaal. Toen Erik uiteindelijk thuis kwam, zei hij gelijk: ik heb goed en ik heb slecht nieuws... Het goede is, dat ik de garage leeg heb en het slechte is: de verwarming doet het niet meer!! Echt, donderdagochtend hebben we nog warm water gebruikt en is de verwarming nog aan geweest en vrijdagavond doet ie het dus niet meer!!! Je snapt denk ik wel een beetje, dat we euh...best wel baalden....om het netjes uit te drukken.
Tja, vlak voor de sleuteloverdracht, moet dat natuurlijk wel geregeld worden en ook goed, zodat we daar achteraf geen gedonder mee krijgen.
Vanmorgen dus de Heizungsmonteur gebeld en tegen 12.30u was hij er. Op dat moment waren er ook net de kopers van het huis, we zouden nog wat doorspreken. Ze konden dus gelijk zien, dat we netjes een bedrijf gebeld hadden en dat het dus ook goed opgelost zou worden!
Het bleek dat de ventilator van de ketel kapot was...gelukkig had hij een nieuwe bij zich en is het meteen vervangen en de verwarming doet het weer. We krijgen dus nog net op de valreep een rekening van de ketel, een aparaat waar we eigenlijk nog nooit iets mee hebben gehad. Balen dus!!

Verder is vandaag de rest van het huis helemaal schoongemaakt, zelfs de ramen heb ik nog gelapt en het hele huis is gedweilt. Het is nu dus echt klaar....af....voor altijd...dit klinkt best wel dramatisch! Aan de ene kant heb ik het nu wel gehad met ons oude huis, alleen maar poetsen, poetsen, poetsen en een kapotte ketel op de koop toe, aan de andere kant is het nog steeds gek. De kinderen zijn er ook wel klaar mee, de hele tijd heen en weer gesleept te worden, naar een huis waar ze niets meer hebben...
Morgen hebben we dan ook een dagje rust ingepland, gewoon niets doen en alleen maar relaxen!

Vanmiddag heb ik een formulier gemaakt en afgedrukt voor de tellerstanden en het aantal sleutels wat wij overhandigen erop vermeld. Zo kunnen wij dinsdag bij de sleuteloverdracht de standen invullen en het formulier ondertekenen met ons allen.
Het blijkt dus, dat dinsdag er niemand anders bij is, wij hadden verwacht dat de makelaar voor de laatste keer erbij zou zijn om dus bijvoorbeeld de tellerstanden officieel op een blaadje te vermelden en dat er misschien nog dingetjes gezegd zouden gaan worden in de zin van: overname-goederen of bijvoorbeeld de controle voor het hypotheek-bedrag of iets in die trend, maar nee, die man krijgt handen vol geld van de kopers, maar is te beroerd om zijn geld waar te maken! Ik vind het gewoon raar, wij geven dus zelf gewoon de sleutel af, moeten de tellerstanden noteren, de overname-goederen regelen...ik dacht echt dat daar de makelaar voor betaald werd.

Morgen zal ik wat foto's plaatsen die ik vandaag gemaakt heb van het lege huis...

vrijdag 28 oktober 2011

Treffen en Bente!

Dit is Treffen....


....en ook dit is Treffen
 En Treffen is een plaats die ons goed lijkt om te kunnen gaan wonen. Het lijkt op de foto's een hele kleine plaats, maar dat valt mee. Er zitten scholen, zeker twee grote supermarkten....één plaatsje verder voldoet ook (Köttwein) en het plaatsje ervoor (Töbring) is ook goed. Töbring is dan wel een heel klein plaatsje, maar het is op loopafstand van Treffen...
We hebben nog wel een paar plaatsen meer die we mooi vinden, maar ja, het is natuurlijk afwachten waar je straks een huurhuis kunt vinden....dat lijkt me nog het ergste, dan heb je een hele mooie plek gevonden en dan vind je geen huis....

Verder vandaag nog een ontzettend-goed-nieuws-moment!!! We hebben er een nichtje bij: Bente! Mijn broer en schoonzus hebben vanochtend vroeg hun tweede dochter gekregen! We zijn al even wezen kijken en oh, wat een klein frummeltje weer zeg....alles gaat goed, met moeder en dochter (hihi, met vader ook hoor).

Op dit moment ben ik op internet op zoek naar een eethoek....in dit huis hebben we onze eigen eettafel met stoelen in de woonkamer staan. Onze set is ook te groot voor de keuken en anders is de woonkamer zo leeg...maar, de keuken is twee deuren verwijderd van de woonkamer, dus nu zijn wij drie keer per dag de tafel aan het dekken en we lopen ons letterlijk het heen en weer! We hebben de binnendeuren normaal gesloten, maar die zetten we tijdens het klaarmaken van de tafel al wijd open...zonde van de warmte die dan de verkeerde kant opvliegt. De keuken is wel groot genoeg om er een tafel met stoelen in kwijt te kunnen, dus dat zou toch wel erg handig zijn. Veel geld eraan kwijt raken, willen we niet, dus ik kijk nu op Marktplaats. Vanmorgen zijn we al bij de Kringloopwinkel geweest, maar dat was niet wat. Nu zit ik in dubio, we kunnen een eettafel ophalen dit weekend, de goede maat, alleen blank eiken en afgeronde poten en blad, iets wat we net allemaal de deur uit hebben gedaan! Er is ook een duurdere set, met een mooiere tafel en met vier stoelen (die ik vreselijk lelijk vind). Dus...wacht ik nu af op het duurdere bod, in de hoop dat het geaccepteerd wordt of dat het weer zo'n Marktplaats-langdurig-effect (er staat geen telefoonnummer bij) wordt òf halen we voor een prikje de iets minder mooie tafel op....

donderdag 27 oktober 2011

Bijna klaar

Vanmorgen weer druk aan de poets geweest in ons 'oude' huis....de keuken is helemaal schoon, de badkamer is klaar en de ramen boven zijn gelapt. Erik heeft alle gordijnroedes eraf geschroefd en nog andere dingetjes in orde gemaakt. Zaterdag gaan we, als het goed is, voor de laatste keer er naar toe. Dan moeten beneden nog de ramen gelapt worden, de bijkeukenkasten moeten nog uitgenomen worden en de wc beneden krijgt nog een poetsbeurt. Vervolgens kunnen we het hele huis stofzuigen en dan is het wel klaar.
Het is toch nog meer werk als dat we van te voren gedacht hadden. Het lijkt niet zo veel, vooral omdat het huis toch leeg is....maar ja, met zo'n grote keuken qua bergruimte (en dus schoonmaakwerk) en een flinke badkamer en vooral veel ramen is het toch wel veel werk...maarrrrr, we zijn dus 'bijna' klaar!!

Voor degenen die ons huis nog niet kennen, ik zal even twee foto's plaatsen........


Nou ja, dit laten wij dus achter ons....

Erik is nu met de kids aan het zwemmen, ik kan jammer genoeg niet mee, ik moet zo naar de arts....ik ga er dus nu ook even een eind aan breien, dan kan ik me klaarmaken, anders kom ik nog te laat...

woensdag 26 oktober 2011

Back online.......EINDELIJK!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pffff, even een afreageermomentje.....
Na 19 dagen hebben we dan eindelijk ons eigen telefoonnummer weer terug! Tevens ook weer internet via ons eigen 'systeem'. Wat een K-Tbedrijf is de Telekom zeg, echt waar. Ik heb inmiddels een hele stapel brieven van de Telekom liggen, met allemaal Auftragbestätigungen en zwischeninformation....ik heb ook drie keer een SMS ontvangen met een 'dank' voor de opdracht van de verhuizing.....en dan durven ze die ook nog af te sluiten met 'Uw Telekom'.....en weet je wat het lulligste was? Als je ons telefoonnummer draaide, gaf die een normale toon aan, mensen die ons dus probeerden te bellen, hebben gedacht dat we òf veel van huis weg waren òf dat we ze gewoonweg niet wilden spreken....of zoiets....maar, bij deze, het werkt allemaal weer, dus ik zal erover ophouden....oja, het is pas afgehandeld als wij onze tegemoetkoming hebben ontvangen....de vaste lasten van de bijna drie weken is ons terugbeloofd en ook de overzetting van het telefoonnummer naar het nieuwe adres hoeven wij niet te betalen.....hebben ze ons beloofd....

Vandaag is Erik jarig! Hihi, dus dat vanmiddag opeens onze telefoon weer werkte, was dan wel weer een leuk bijkomstig cadeautje! Vanmorgen zijn Eriks ouders geweest, samen met Eriks zusje en ook Eriks broer en schoonzus waren er met de jongste van de drie. Nu is Erik even op de fiets met de jongens naar het bos, even lekker uitwaaien. Erik heeft deze week lekker nog vrij.
Morgen gaan we weer naar het 'oude' huis en ook zaterdagochtend nog en dan hebben we het hopelijk allemaal klaar en dan hebben we dinsdag de sleuteloverdracht....het voelt wel wat vreemd nu, het komt steeds dichterbij dat je echt niet meer naar je eigen gebouwde huis kunt en dat het van andere mensen zal zijn...ons huis.

Ik zal nu eerst even de laatste paar blogs moeten nalezen, om te weten wat ik nu allemaal verteld heb en wat niet....anders gaan jullie nog denken dat ik last heb van een bepaalde ziekte als ik van alles dubbel ga zitten vertellen! Ik wilde nu in ieder geval even laten weten, dat ik er nog ben en het blog niet vergeten ben, maar ik had dus echt totaal geen internet.....vanaf nu zou het dus weer blijvend moeten werken...en daar ga ik ook vanuit!!!