donderdag 25 juli 2013

Kleine Update!

Er moet toch echt weer even geschreven worden!! De dagen vliegen om, nu mijn ouders er zijn en onze verjaardagen gevierd werden!! Gisteren hebben we een rustige dag gehad, Erik moest gewoon werken...maar daarvoor heeft hij morgen weer een dagje vrij!!
Ik heb in de ochtend nog weer even een fruittaart klaargemaakt en in tussentijd kwamen daar mijn ouders en de jongens al zingend binnen!! Ik heb een mooie verjaardagsmuts en een tekening, beide met aanhangende snoepjes :-) gekregen en een cadeau van de jongens (uit Nederland): een mooie armband!! Ik kende zoiets zelf nog helemaal niet, maar het schijnt in Nederland bekend te zijn, een armband met van die drukknopen, waar je weer verschillende `steentjes' op kunt klikken! Erg mooi en ik ben er echt blij mee!!
Vervolgens heb ik broodjes afgebakken en hebben we samen ontbeten. De hele rest van de dag hebben we een beetje geklungeld, spelletjes gespeeld, de jongens hebben nog weer even gezwommen en daarna draaide het weer een beetje bij en hebben we toch gelukkig nog even flink regen gehad!! De tuin was er erg aan toe!!!! In de middag kwamen Ute en de kinderen nog even langs en daarna zijn we lekker uit eten geweest!!
Het was een heerlijke dag!

Dinsdag wilden mijn ouders graag een stuk wandelen en zijn de jongens en ik meegegaan. We zijn naar de Drachenbrunnen gewandeld, gelukkig loop je veel in het bos, want de temperatuur was flink gestegen...bij de Drachenbrunnen hebben we even heerlijk relaxt gezeten/gelegen en wat gegeten en gedronken en toen weer naar huis. Het zwembadje wordt goed benut, want ze zijn er in de middag allemaal weer ingedoken!

Vanmorgen gaan we even naar Villach....Thijs heeft van de zoon van mijn nicht een zwembroek gekregen...zo eentje met pijpjes en een leuke opdruk en nu heb ik twee andere jaloerse kinderen :-) Thijs loopt er namelijk echt mee te pronken, dus oma heeft beloofd, dat Jordy en Luuk er ook één krijgen...nou ja, héééél vervelend natuurlijk, dat we dan nu naar het Atrio in Villach moeten....hihihi, mijn vader had het liefst nu al in de auto gezeten, want hij winkelt graag! Ik ga dus er hier maar eens twee kletsende kinderen uit bed halen, de derde mocht vannacht bij opa en oma in het appartement slapen...ze wisselen steeds af! Zo kunnen ze toch nog logeren! En dan zullen we na het ontbijt, wat we vanmorgen weer bij opa en oma nuttigen, richting Villach gaan!

dinsdag 23 juli 2013

Verjaardag!

Vandaag zal ik even een beetje in beeld brengen, hoe het zondag was!!
 

Jordy krijgt zijn cadeau's, zelfs Thijs en Luuk hadden iets geknutseld voor
Jordy, dat hij ook echt heeft moeten zoeken in de woonkamer!

het cadeau van opa en oma uit Nederland...een boek over de Titanic, Jordy
vindt het geweldig!!!
 En aangezien ik dan morgen jarig ben, maar we eigenlijk de verjaardagen samen gevierd hebben, heb ik ook alvast een ''voorschot'' gekregen...Luuk en Jordy hadden beiden al wat voor mij gemaakt en ik heb het cadeau ook al binnen!!

Dit heb ik van Luuk!! Hoe die jongen toch op ideeën komt...dit heeft hij echt
helemaal zelf bedacht, het is een tafel, met poten eronder...

...en op die tafel staan vijf borden (de bierdopjes) en aan de tafel zitten wij allemaal,
keurig gezichtjes getekend en onze namen erbij geschreven!!

hier krijg ik mijn cadeau...in mijn nachthemd :-) het is een parasol! Ben er heel
blij mee en hij is inmiddels al volop gebruikt!

vervolgens na het ontbijt, kwam het eerste vriendinnetje al aanwaaien en hebben
we nog geskypt met opa en oma in Nederland...alleen we waren nog maar
net aan het skypen en toen zagen we over het balkon een bekende auto
met nederlands kenteken rijden...de andere opa en oma!

eerst even zitten en Jordy zijn tas vol cadeau's uit laten pakken!!

na de middag begon het feestje en de eersten zijn hier al 'binnen'!

En nog meer cadeau's!!

en dit bedoel ik nu...dit neemt Martina mee, als cadeau voor mij...dat is toch geweldig!!

iedereen heeft zich op zijn eigen manier vermaakt...van spelletjes spelen...

..tot zwemmen in het zwembad...

...tot het aaien van de konijnen!! Helaas heb ik er niet aan gedacht om een foto
van de boomhut te maken, want deze is ook al volop gebruikt!

zondag 21 juli 2013

Taakverdeling en verjaardag!

Zow, dat was me het weekend wel!!
Eerst gisteren, toen zijn onze gasten vertrokken en heb ik de woning weer helemaal schoongemaakt, bedden afgehaald, gewassen, gestreken, etc. etc. Erik heeft inmiddels een taak op zich genomen, hij zorgt ervoor dat het balkon weer glad is en de bloemetjes verzorgd worden èn Erik maakt netjes na elke vetrekkende gast het doucheputje schoon, de rest doe ik... wat niet voor Erik betekend, dat hij gewoon iets voor zichzelf doet, maar hij houdt de jongens in toom :-), haalt de wekelijkse broodbestelling op bij de winkel... een goede taakverdeling dus! Gisterenmiddag heb ik tussen het wassen en strijken door alvast een chocoladetaart gebakken en na het avondeten een vruchtentaart en de chocoladetaart verder klaargemaakt...want vandaag hebben we feest gevierd! Jordy is vandaag negen jaar geworden en tevens hebben we mijn verjaardag er al een beetje bij gevierd, ik zelf ben woensdag jarig.

Aangezien Jordy vorig jaar natuurlijk een beetje een gekke verjaardag heeft gehad, zo net na de verhuizing met gelukkig nog wel een opa en oma die de dag ervoor zijn gekomen, maar eigenlijk geen kinderen, hebben we dat dit jaar goedgemaakt. We hebben een aantal mensen (van de vrijdagclub) uitgenodigd, met kinderen, die dan ook weer vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen zijn. Niet iedereen kon, maar we hadden uiteindelijk een leuk klein groepje en wat meer kinderen! Tevens zijn vandaag mijn ouders gearriveerd, dus dat was dubbel feest!
De kinderen hebben van het zwembad, naar de trampoline, van de trampoline, naar de slaapkamer, van de slaapkamer naar de boomhut gespeeld...van het drinken, naar het snoep, naar het ijs :-) Jordy is heel goed verwend met mooie cadeaus van zijn vriendjes, van mijn schoonouders (dat lag al te wachten op zolder) van mijn ouders en de vele kaarten waarvan ook nog een heel aantal met inhoud...dus zijn dag kon helemaal niet meer stuk! Geweldig gewoon...een jaar later, van een onbekend dorp, naar zo'n gezellige middag...drie kinderen die totaal tevreden en zo ongeveer stuiterend het bed in zijn gegaan...heerlijk!!