zaterdag 7 juli 2012

Een impressie!

Even een impressie van de afgelopen week....

Vorige week vrijdag, de vrachtwagen wordt ingeladen! Met hulp van Martin en André.
Hier rechts schiet het al mooi op....
Pffff, de ene opmerking naar de andere volgt: ''Nou nou, of het er allemaal wel in gaat passen....'' Uiteindelijk paste het er allemaal ook nog maar NET in!!!!!!
Na afscheid te hebben genomen van ouders, broers en zussen, neefjes en nichtjes is het dan zover:
....het vertrek naar Oostenrijk!Hier zijn we bij het overnachtingsadres is Steigerwald. Toevallig was er die avond het 'Kellerfest', een dorpsfeest waar heerlijk werd gebakken!! Hier hebben we ons dus tegoed gedaan aan heerlijke 'Steaktellers' en de heren aan heerlijke 'Knödel'.


De volgende ochtend, tijdens het tweede deel van de reis, hadden we een achtervolger...we kwamen er maar niet vanaf en ze zijn achter ons gebleven tot in Oostenrijk....


De eerste maaltijd in Oostenrijk, opzij van ons huis. Mijn vader achter de 'Schöttelbraai' (??) en Erik verzorgt het drinken.
De temperatuur is behoorlijk wennen, vandaar dat mijn moeder de tuinslang omhoog houdt en de heren allemaal verkoeling bezorgt!


De verhuizer is ruim op tijd gearriveerd....nu komt het ergste: de hele handel moet er weer uit!
De vrachtwagen is leeg en een dag later mogen we de grasmaaier van Martin lenen om ons oerwoud te fatsoeneren!Een 'Lagerfeuer' hoort er natuurlijk ook bij! Er is genoeg afval uit het huis gekomen en ook genoeg uit de tuin, een ton opgezocht (dat is handig bij een ingericht huis, je vindt van alles...) en de fik erin!Een ontbijt bij ons in de keuken!


Vanmorgen, de laatste bak koffie met Opa en Oma, voordat ze weer naar huis gaan....
Je hoeft niet te vragen, hoe vermoeiend een verhuizing is....

donderdag 5 juli 2012

Aangekomen!

Even een kort berichtje!
We zijn zondagmiddag, na een goede reis en een overnachting in Steigerwald, aangekomen in het huis hier, samen met mijn ouders. Het is dan wel raar hoor....het is geen vakantie, maar het is ook je huis niet...de volgende dag (maandag) kwam de vrachtwagen met onze spullen, maar voordat die erin konden, hebben we toch het een en ander moeten verslepen...en op moeten ruimen... Udo wilde eigenlijk zelf komen om ons de sleutel te overhandigen, maar kon door omstandigheden niet komen en nu hebben we de sleutel ontvangen van het bevriende stel in Bad Bleiberg, het stel waar we de laatste keer al koffie hebben gedronken. De man kwam aan en had ook heerlijk fris bier en wijn voor ons bij zich, superlief dus!

Het is onvoorstelbaar wat een mens kan verzamelen, het waren hier twee huishoudens en de laatste jaren een man alleen. Het was allemaal ontzettend stoffig, vettig, veel rommel....van de bovenverdieping hebben we veel over het balkon gekieperd en in de garage gepakt. Mijn moeder heeft voor ons allemaal de bedden voor die nacht klaargemaakt, die waren volop aanwezig, maar niet fris...we hebben ZAKKEN VOL beddengoed, kussens, kleding (?!), schoenen, kleedjes en dekens in de garage gezet en ons eigen, met matrasdekken erop, erop gedaan.
Maandag is de vrachtwagen gekomen en is in een goede 3,5 uur de hele lading bij het huis ingezet...pffff, dat was zweten zeg, letterlijk en figuurlijk! Voor ons was het ook letterlijk aklimatiseren (is dit goedgeschreven?), het was hier namelijk zo'n tien graden warmer dan dat we gewend waren, het huis flink stoffig, vreemde meubels erin...

Nu zijn we een aantal dagen verder en er komt lucht in huis, het begint fris te ruiken, de garage staat behoorlijk vol troep, die we met een container af willen laten voeren. Mijn vader heeft de tuin onderhanden genomen. Het was een oerwoud, maar gelukkig kregen we gelijk een goede grasmaaier te leen, want de onze trekt dit niet....ook van hetzelfde stel hier in Bleiberg. De tuin is nu, na een aantal dagen, weer behoorlijk toonbaar geworden en vanmorgen moest Erik met mijn vader mee naar Villach. Mijn ouders hadden eerst een nieuwe wasmachine cadeau willen doen, maar de onze werkt nog, dus dat vonden we eigenlijk jammer. Nu hebben mijn ouders besloten om voor ons een nieuwe grasmaaier en kantenmaaier cadeau te doen!!! Vanmorgen hebben mijn vader en Erik die dus gekocht! Een benzinemaaier met wielaandrijving en van allerlei toeters en bellen. Ook een supergrote kantenmaaier...allemaal heel professioneel!

Binnen zijn voornamelijk mijn moeder en ik bezig...poetsen, opruimen, schoonmaken...mijn moeder leeft zich helemaal uit op de ramen (dubbele ramen...) en ik ben overal bezig...gisteren beide badkamers een grote poetsbeurt gegeven en ook de wc's, vandaag heb ik de linnenkasten van onszelf weer in kunnen pakken, we leven dus niet meer uit tassen! De keuken hadden we maandagmiddag al helemaal onder handen genomen....het wordt dus echt wat....en het voelt echt goed!!!!!

Dinsdag hebben we ons officieel ingeschreven bij de gemeente en sinds dinsdag zijn we dus echt Bad Bleibergers!!

Voor nu voelt het echt super, we worden nog steeds door iedereen heel hartelijk ontvangen, ook de jongens gisteren op de basisschool....we voelen ons letterlijk welkom geheten. Vanmiddag hebben we bij Martin en Ingrid (het bevriende stel van de eigenaar, die ons ook de sleutel heeft overhandigd) koffie, Kuchen en wijn gedronken, als welkom in Bad Bleiberg....dat zegt toch al genoeg!

Het weer is dus wat warm en dit weekend schijnt het nog warmer en droger te worden...we worden dus gelijk op de proef gesteld! De jongens zijn de hele dag buiten, ze beginnen al te verkleuren ondanks het insmeren. Ze vinden het tot nu toe allemaal geweldig en ze mogen helpen waar ze kunnen.......
De vermoeidheid is wel toegeslagen, maar dat mag ook. Dit geldt inmiddels ook voor mijn ouders....haha, de jongens slapen bij hun op de verdieping en vanmorgen waren ze om 6.15u allemaal wakker! En natuurlijk de hele dag in de weer zijn in dit weer....het is dus voor mijn ouders beslist geen vakantie geworden, maar dat hebben ze dan in september wel tegoed!

Morgen is het hier in het dorp dorpsfeest, dus daar gaan we met zijn allen lekker naar toe en kennis maken met de Bleibergers!