vrijdag 23 maart 2012

Tandarts, Turnier, woning

Moet echt weer even tijd maken voor een blog!! Blijkbaar is met het voorjaar ook de drukte begonnen...

Gisteren bij de tandarts ging het goed!! Thijs deed zowaar zijn mond open en nu kon de tandarts dus voor het eerst met eigen ogen zien, dat Thijs een 'Doppeltanlage' heeft...haha, zo noemen ze dat hier, als je tanden teveel hebt! Verder was bij alledrie alles goed. Jordy en Luuk hebben ook nog 'Provilaxe' gehad: tips voor het schoonhouden van je gebit en ook een controle (met vloeistof) of ze de tanden wel goed gepoetst hadden en vervolgens heeft zij de tanden helemaal gepolijst...tja, of dat wel zo goed is...

Vanmorgen al lekker drie (?!) wasmachines met was buiten in de zon opgehangen, he huis van boven tot beneden gepoets en stofgezogen, de ramen staan lekker open...hmmmm, heerlijk hoor!!
Vanmiddag broden bakken, maar we hebben verder geen afspraken staan en ik heb de kinderen gezegd: 'dat laten we zo!' Voor vandaag dus ook geen speelafspraakjes.

Morgenvroeg heeft Luuk zijn eerste handbalturnier in Schüttorf, die is dus al helemaal hieperdepiep, want hij weet niet echt wat hij zich erbij moet voorstellen, leuk hoor! Thijs heeft morgenochtend ook nog zwemles, dus we zullen ons opsplitsen.

Verder zijn we nog steeds druk op zoek naar een woning/huis...we kijken inmiddels ook al in Villach zelf...daar zijn wel wat woningen met in ieder geval drie slaapkamers, alleen bij de ene moet je een contract voor 3,4 of 5 jaar tekenen (wat we dus niet willen) en bij de andere zit een Elektroheizung...dat kan wel, maar dan moet de huur al niet ontzettend hoog zijn, want met zo'n soort verwarmingsmethode, verbruik je natuurlijk ontzettend veel stroom. Het is ook wel verwarrend af en toe, want bij de ene woning zit bij de 'Gesamtmiete' de heizung bij ingecalculeerd en bij de andere niet, bij een volgende woning moet je een 'Kellerabteil' apart bijhuren en bij de andere zit het erbij in...
In Spittal zijn ook wel woningen in de verhuur, maar dat ligt dat eigenlijk weer tever van 'ons gebied' af...maar ja, zeg nooit nooit, want wat als we echt geen woning kunnen vinden?
Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat we een woning vinden voor de zomer, alleen eerlijk gezegd had ik het niet zo ingeschat als het nu loopt...ik heb wel vanaf het begin gezegd: ''werk vinden we wel, maar we hebben een woning nodig...'' Ik had dus al wel een vermoeden, dat het vinden van een woning niet zo heel makkelijk zou lopen. We houden de moed erin en blijven positief!!!!!

woensdag 21 maart 2012

Trampoline, kapper, tandarts en voorbereidingen

Gisteren wederom een volle dag gehad. Twee kids uit spelen en de derde naar de voetbal, tussendoor het eten voorbereiden...
Erik heeft na het werk bij mijn ouders het trampolinenet opgehaald, die was dus al bezorgd!! En gisterenavond heeft Erik, in het donker, met bouwlamp (!?) het net aan de trampoline bevestigd! Vanmorgen moest ik alleen nog het net aan de onderkant vastbinden...pfff, ben er een dik uur mee bezig geweest, maar het is wel klaar nu!! De jongens kunnen vanmiddag dus EINDELIJK weer trampoline springen!!

Verder gaan de jongens vanmiddag ook alledrie weer naar de kapper, ze hebben het haar echt te lang nu, Jordy heeft steeds knopen en kan zijn haar niet meer 'plat' krijgen, Luuk zijn oren beginnen 'onder' te groeien, haha en Thijs was zijn haar al wel drie weken zat en heeft Erik zelfs meerdere keren gevraagd om er met de tondeuse overheen te gaan ?!?!?!?!?! Nou ja, na vanmiddag is dat allemaal opgelost!

Morgen gaan de kids naar de tandarts...kijken of Thijs dit keer zijn mond wel open wil doen...al twee keer heeft hij geweigerd! We konden kletsen wat we wilden, de tandarts heeft echt moeite gedaan en heel duidelijk uitgelegd wat hij ging doen, Thijs mocht het spiegeltje vasthouden...maar niets werkte, zijn lippen bleven stijf op elkaar! Het gekke is, dat toen Thijs anderhalf jaar geleden van de wc af is gevallen, met zijn mond op een krukje, met als gevolg drie of vier tanden volledig naar achteren geklapt (ik zal jullie verdere details besparen) en een stuk van zijn voortand af, toen deed hij wel zijn mond open bij de tandarts...tot drie keer toe, het moment dat het gebeurd is en twee nacontroles. We praten nu er dus al heel geregeld over, dat we gaan en wat de tandarts gaat doen, dat hij bij mij op schoot kan zitten...vanmorgen zei Thijs dat hij dan wel als eerste wilde...ben benieuwd...

Al met al zaten de laatste dagen en ook de aankomende dagen, goed vol!
Natuurlijk moeten we ook nog het een en ander voorbereiden voor onze trip naar Oostenrijk! Nog even een vignet regelen, in het weekend willen we op de sites toch echt wat huizen 'uitzoeken' die we kunnen gaan bekijken, dus dan kan ik daar volgende week afspraken voor maken, helaas veranderd er erg weinig op de huizensites en tot op heden hebben we ook nog geen enkele reactie op onze 'flyers' die in Oostenrijk hangen. De Lebensläufe moeten afgerond worden, zodat we die ook mee kunnen nemen en ik neem ook nog een pak van de 'flyers' mee, die we zelf op zullen gaan hangen...

maandag 19 maart 2012

Volle dagen en de Lebenslauf

Zaterdag heb ik inderdaad twee broden gebakken en tussendoor nog een appeltaart, volgens de 'kenners' was de taart lekker...haha, ik eet het zelf niet! In de ochtend had Thijs zwemles, waar ook mijn ouders waren om een keertje te kijken naar Thijs zijn zwemkunsten. Toen zij allemaal terug kwamen, hadden mijn ouders een verrassing voor Jordy...Jordy vroeg mij namelijk tijdens het ploeteren in de tuin, of ik nog leuke gekleurde bloemetjes in de tuin zou gaan zetten (waarop ik op dat moment negatief antwoorde: er was al genoeg werk...)...maar mijn ouders hadden dit meegekregen, dus die kwamen met een tray viooltjes...haha, toch nog meer werk in de tuin dus!! Jordy had 's middags een Spiel van voetbal, dus Erik kwam thuis met Thijs, kon snel eten en ging toen met Jordy op pad.
Later in de middag toen uiteindelijk al het bakwerk klaar was en Erik weer terug, is Erik begonnen met het in elkaar zetten van de trampoline en heb ik de viooltjes gepoot en het staat inderdaad wel weer fleurig, naast al het groen!!
Het was dus een heerlijk vol dagje.
Aangezien de trampoline niet meer ingegraven wordt, moeten we er een net bij hebben, ik ben dus marktplaats opgegaan en heb er een nieuwe gevonden, betaald en als het goed is, wordt het vandaag verstuurd, zodat de kids deze week nog weer kunnen springen!

Zondagochtend bezoek gehad van Eriks oom, tante, neefje en nichtje en de rest van de dag niks...oja, toch wel, ik ben weer met de Lebenslauf bezig geweest...die van mezelf is eigenlijk zo goed als klaar, gelukkig. Die van Erik is lastiger, met hulp van het Oostenrijkforum en al de toegestuurde Lebensläufe uit Oostenrijk èn de hulp van het AMS (Arbeitsmarktservice Österreich), komen we er wel, al vind ik het scholensysteem van Oostenrijk nog een hele wirwar...pfff, welke nederlandse opleiding kun je vergelijken met de oostenrijkse? Eerst dacht ik, dat ik eruit was voor Erik, keek ik op een andere site en naar een Lebenslauf, blijkt dat het toch weer iets anders ligt. In Oostenrijk heb je bijvoorbeeld de Volksschule (VS), de nederlandse basisschool, alleen duurt de VS vier jaar en geen acht...voor het vergelijk van de nederlandse basisschool, moet je dus al twee oostenrijkse scholen vermelden, waarvan bij de tweede een keus is in twee verschillende vormen, die ook weer opgesplitst zijn in verschillende niveau's...nou ja, dat bedoel ik dus!! We zullen er wel uitkomen hoor, maar het is niet 'even' op te schrijven.

Vandaag weer een lekker vol dagje...vanmorgen even wat in huis gedaan, toen naar Bentheim voor boodschappen en kleding voor Jordy, Luuk en Thijs... Jordy is uit zijn zomerjas gegroeid, heeft geen blouses meer die hem passen en hij had nog maar een paar korte broeken en t-shirts over èn zijn joggingbroek voor de voetbal is kapot. Thijs heeft ALWEER broeken kapot en Luuk moest een nieuwe sportbroek hebben. Ik ben gelukkig voor alles geslaagd en toen de jongens thuis waren, hebben ze gelijk alles gepast en op de joggingbroek van Jordy na, past alles!!
Luuk is nu bij de handbal, die moet ik zo weer ophalen en Thijs heeft om 16.30u zijn inhaalles voor de zwemles...van verveling geen sprake dus...