vrijdag 2 september 2011

Verliefd en met de fiets

Luuk is verliefd! Niet zomaar verliefd, maar hééééééél erg verliefd. Op een meisje uit zijn klas: Svenja! Het is gewoon zo 'niedlich' zoals ze dat hier zeggen. Een paar dagen geleden vertelde Luuk opeens onder het middageten: 'Mama, ik ben verliefd.' 'Nou, zei ik, dat is fijn zeg, op wie dan?' en toen, dat gezicht begon te stralen, er kwam een glimlach, glinsteroogjes: ' Op Svenja....en we hebben ook al gekust!' Tja, dat doet hij de laatste tijd wel vaker, zullen we maar zeggen, maar dit keer is het in ieder geval geen familie!!! Hahaha, hij is ook al verliefd geweest op zijn nichtjes, gekscherend werd er ons al gevraagd door mijn broer wanneer of we nu gingen vertrekken naar Oostenrijk, want dit moeten we niet hebben! Nee, dit is echt een verliefdheid, vandaag, als hij alleen al de naam 'Svenja' hoort, begint hij al te stralen! De hele school is er inmiddels bekent mee: de romance tussen Luuk en Svenja! Gisteren deed ik op school Luuk zijn 'Schublade' open, elk kind heeft een eigen lade waarin de knutselwerkjes komen, maar ook brieven van school, we worden geacht er iedere dag even in te kijken, en toen zag ik een klein geel briefje liggen met rode hartjes en 'Svenja' erop geschreven.....aaaahhh, wat lief! Gelukkig heeft Luuk nu nog een leeftijd, dat ik het hier kan schrijven, ik ben bang dat hij over een aantal jaar mij wat aan zou doen als het hier zou staan!

Vandaag heerlijk genieten van zowaar een zomers dagje! Eindelijk zijn we dan ook weer op de fiets naar school gegaan....erg is dat hoor, ik riep, voordat de tweede auto er kwam: als het droog is gaan we met de fiets, geen gezeur! Een aantal maanden later moet ik bekennen dat het toch wel heel erg is....de auto wordt nu vaker gebruikt dan de fiets....maarrrrr...daar komt weer verandering in! Zodra we zijn verhuisd, wonen we op ruim de helft van de afstand als nu (ruim 2,5 km)! Voor Jordy hoeven we dan nog maar zo'n 1200 meter en voor Luuk en Thijs moeten we zo'n 300 meter verder....en dan hoeven we ook niet meer langs zo'n drukke straat met een smal fietspad waar de één na de ander haast heeft om je in te halen of je ook tegemoet komt, omdat er aan de andere kant van de straat geen fietspad is! Het fietspad wordt ook meerdere keren onderbroken door zijstraten, bij de meeste hebben de fietsers voorrang, maar de automobilisten letten niet altijd even goed op, waardoor ik al meerdere keren het hart achter in de keel heb gehad! Hahaha, ik ben bang dat Erik, als we straks in het andere huis wonen, een wielklem op mijn auto zet!

donderdag 1 september 2011

Verjaardagsfeestjes

Het is weer theetijd! Alhoewel, het kopje is alweer leeg....
Zo, alweer wat geregeld, ik ben vanmorgen al bij de verhuurders geweest voor een handtekening, nu kan ik het formulier van de borg weer bij de bank inleveren, dan is dat klaar! Tevens heb ik even nagevraagd voor de Heizöl. Wij moeten namelijk weer de boel bijvullen, zodra de sleutel er is, maar ja, hoeveel? Ik wilde even weten hoe ze dit zien. Het is namelijk zo, hoe meer je besteld, hoe goedkoper het wordt. Je moet minstens 500 liter bestellen. De verhuurder schat dat we zo'n 1000 liter nodig zullen hebben, maar hij gaat dit nu voor de zekerheid even bij de huidige huurders navragen hoeveel zij verbruikt hebben, deze mensen zijn dan alleen met z'n tweetjes, wij natuurlijk met 5. Als wij namelijk veel te veel laten komen, moet de volgende huurder dit eigenlijk overnemen, maar ja, wat als er dan nog geen volgende huurder is....de verhuurder wil het liefst dat er aan het einde van de huurperiode niet veel meer dan 300 liter (het minimum voor het systeem) in het vat zit... nou ja, hij zou navraag doen bij de huidige huurders en mij dan even doorbellen wat zij verbruikt hebben en aan de hand daarvan bepalen we dan of we 1000 liter of 1500 liter laten komen.

Volgende week vrijdag gaat Jordy dan eindelijk zijn verjaardagsfeestje houden, hij is natuurlijk in de zomervakantie jarig geweest, dus we zouden het vieren zodra hij weer naar school zou gaan, maar hij wist gewoon echt niet wie hij ervoor zou uitnodigen! Twee kindjes wist hij gelijk, een derde was er ook snel, maar de laatste twee dat duurde even. Vanmiddag maken we de uitnodigingen, zodat hij ze morgen mee kan nemen en uitdelen. Ik heb voor de zekerheid al wel de moeder van zijn beste vriend gebeld, om te vragen of zijn vriendje op die dag geen voetbalwedstrijd heeft. Gelukkig kan zijn beste vriend in ieder geval, de andere kindjes moeten we nog even afwachten.

De week erna is Luuk jarig en aangezien Luuk op een donderdag jarig is en een groot deel van de familie moet werken of naar school moet, hebben we besloten dat we het kinderfeestje op zijn verjaardag zelf houden en voor de familie de verjaardag de zaterdag erna houden....voorlopig genoeg te doen dus, naast het inpakken van de inboedel!

woensdag 31 augustus 2011

Voetbal

Zo, de badkamer, wc en de trap weer schoon, strijkwerk weggewerkt, wat papieren opgeruimd...nu is het dus tijd voor een kopje (of twee) thee! Bij het opruimen van de papieren zag ik opeens mijn oude fotocamera in de kast liggen, dus die heb ik net ook maar weer eens op marktplaats gezet, wie weet!

Gistermiddag uiteindelijk een vrij druk middagje gehad. Ik kwam erachter dat we vorige week vergeten waren om naar de Bücherei te gaan...oeps! Aangezien dat een Bücherei is, die door vrijwilligers geleid wordt, heeft het maar beperkte openingstijden, alleen op dinsdagmiddag en donderdag aan het begin van de avond. Gisteren waren de tijden van 14.30u tot 16.00u, dat is normaal niet erg, maar Jordy heeft voetbal om 17.00u en het ligt eigenlijk op de weg naar de voetbal toe....nu kon ik dus eerst met de kids naar de Bücherei, toen weer naar huis en even later kon Jordy zich omkleden en hebben we hem weggebracht. De voetbal is 7 km verderop, dus niet echt een fietsafstand. Aangezien Erik moest overwerken, kon hij Jordy om 18.00u niet ophalen en als ik met het eten zou wachten totdat we Jordy weer opgehaald zouden hebben, zou het voor Luuk en Thijs veel te laat worden, want meestal zijn we pas tegen 18.30u weer terug...dus...toen we Jordy weggebracht hebben, ben ik snel met Luuk en Thijs weer naar huis gegaan en heb het eten klaar gemaakt (gelukkig had ik nog macaroni in de vriezer, eitje erbij, satéstokje erbij, augurkje en kroepoek), na het eten konden we zo de auto weer in om Jordy op te halen. Toen weer naar huis, konden Luuk en Thijs een toetje eten en heb ik het eten voor Jordy en Erik klaargemaakt...Luuk en Thijs lagen er maar iets later dan anders in en Jordy kon nog even douchen en lag ook op de voor hem normale tijd in bed... Ik vind dit dus helemaal niks hè! Gelukkig komt het normaal ook niet op deze manier voor, maar toch.
Vandaag heeft Jordy een Spiel (wedstrijd) van de voetbal, maar dan is Erik er om de normale tijd thuis. Jordy en zijn vriendje die vandaag na school met ons mee naar huis gaat, moeten om 16.45u op het veld zijn, zich omkleden, opwarmen en om 17.30u begint het Spiel, die dan om 18.15u afgelopen, Jordy zal dan niet voor 18.45u thuis zijn. Normaal heeft Jordy twee keer per week training, op dinsdag en donderdag, maar doordat er vandaag een Spiel is, valt de training van morgen uit en anders was Jordy gewoon niet gegaan. Het kind is 7! Hij moet ook gewoon kunnen spelen, hij heeft al huiswerk en als hij dan drie keer in één week naar de voetbal zou moeten...vind ik veel te veel!
Hahaha, jullie snappen inmiddels dat Erik en ik niet zulke voetbalfanaten zijn! We vinden het fijn, dat Jordy iets heeft wat hij leuk vind, maar het moet niet te gek worden!

Als klap op de vuurpijl hebben we vanavond ook nog ouderavond van Jordy, om 19.30u.... Erik heeft aangeboden dat hij er wel alleen heen wil gaan, vind ik helemaal niet erg!

dinsdag 30 augustus 2011

Borg en ouderavond

Ik ben gisteren bij de bank geweest en het klopt inderdaad dat ik bij de naastgelegen bank (Sparkasse) gewoon een Sparbuch af kon sluiten. Het staat nu op mijn naam en nu moet alleen de verhuurder ook nog ondertekenen. Het staat gewoon vast voor zolang de huur loopt. Er zat wel een eenmalige kostenpost aan vast, maar die was vrij laag en aangezien je over het bedrag wat op het Sparbuch staat nog een beetje rente krijgt, heft zich dat redelijk weer op! Bij de Volksbank weet ik zeker dat ik véél meer had moeten betalen! Tja, we hadden ook de borg per 1 oktober contant af kunnen geven of gewoon kunnen overmaken, maar als je dan mot krijgt met de verhuurder in de tijd dat je er woont, moet je nog maar afwachten of je direct je borg terugkrijgt! Ik ga er trouwens niet vanuit dat er mot komt...maar je weet maar nooit!

Gisteravond ouderavond gehad, van zowel Luuk als Thijs...lekker handig, van twee kids in twee verschillende groepen op één avond...de ouderavond begon om 20.00u en ik was er al een beetje bang voor, maar hij duurde tot 22.10u....en dan praten we over de Kindergarten! Erik is bij Thijs in de groep gaan zitten en ik bij Luuks groep. De Elternrat moest gekozen worden en natuurlijk alle vernieuwingen die doorgevoerd zijn. Vervolgens krijg je discussie's tussen ouders en Erzieherinnen, die vooral gaan over dat de ouders het beter denken te weten in bepaalde gevallen... en ook een discussie over het Mittagessen, er is een aanbod dat de kindjes die langer blijven, warm eten kunnen krijgen (tegen een kleine vergoeding dan), maar ja, je kunt nooit iets bereiden wat alle kindjes lekker vinden (er zijn altijd kindjes die NIETS lusten) en dan was min of meer de verbazing dat er voor die kindjes geen ander eten werd bereid...en ook de verbazing dat er van de kindjes verwacht wordt, dat ze in ieder geval het eten proefen...nou ja, dat was voor een aantal ouders een doorn in het oog....tjeee zeg, wat een gezeik! Dan moet je je kind gewoon niet op school mee laten eten, einde discussie!!

Echt, we wonen hier nu een behoorlijke poos inmiddels, maar er zijn gewoon echt zaken, waar ik nog steeds niets van begrijp, veel kindjes worden hier door de ouders behoorlijk klein gehouden: met 6 jaar nog een middagslaapje is hier bijvoorbeeld geen uitzondering, ik heb ook al gehoord (ik stond erbij) dat een moeder, waarvan het kind inmiddels al twee jaar in de Krippengruppe heeft gezeten en dat dus de inrichting goed kent en ook de Erzieherinnen, op de eerste dag een volledige gebruiksaanwijzing van haar zoon meegaf! De juf luisterde wel, maar ik zag aan haar, dat ze het zwaar overbodig vond, wat er allemaal gezegd werd.
Aan de andere kant zijn wij hier natuurlijk de buitenlanders en vinden ze het raar dat wij 's avonds warm eten en ook dat wij dit tegen 17.30u doen...als kindjes dus komen spelen of onze kids spelen ergens anders, dan is voor mij de eindtijd toch wel zo 17.00u, terwijl een duits kindje rustig tot een uur of 18.00u kan spelen!

Vanmorgen is Loohuis geweest. Hij heeft de keuken bekeken, een foto gemaakt en opgeschreven welke deurtjes niet goed zijn. Hij zal een offerte maken van de onkosten, als alles vervangen zou worden. Ze nemen er geen schuld voor en ook de leverancier niet. Hij had het over een bepaalde periode (1995-2005) waarin volgens hem de techniek voor het verlijmen van het fineer nog niet zo goed was, waardoor er bij vele keukens en veel verschillende leveranciers hetzelfde probleem bestaat/bestond....tja, of dit echt zo is, valt voor mij niet te controleren en ik wil het ook helemaal niet controleren. Hij stuurt de offerte op en dan moeten de kopers maar bepalen, wat ze ermee doen...voor ons geldt dat de keuken met het huis is meeverkocht!

maandag 29 augustus 2011

Nieuw bed voor Thijs!

Kijk, dit is het nieuwe bed van Thijs!!!! Erik heeft het gisteren, samen met de kids, in Enschede opgehaald en bij thuiskomst heb ik het schoongemaakt en het is al in elkaar gezet!! Thijs is helemaal blij met het stoere bed en wij natuurlijk ook! Het is namelijk echt exact hetzelfde bed wat ik op een site had gezien!

Zo, alweer even aan het rommelen geweest! Hahaha, daar komt voorlopig denk ik ook geen eind aan! Ik ben de kasten van de jongens even doorgeneusd. Ook heb ik de kleding, voornamelijk winterspullen, van zolder er bij genomen en uitgezocht. Ze hebben alledrie een stapel kleding klaarliggen, wat gepast moet worden en bij elkaar heb ik een flinke vuiniszak vol voor het goede doel klaarstaan! Ik stop op dit moment alle kleding bij in de kasten, ook alle winterspullen, zodat ik, als de kasten leeg moeten, per kind alle kleding bij elkaar heb. Zo heb ik ook weer even een overzicht van wat er nog aangeschaft moet worden.

De oude kledingkast op zolder is voornamelijk nog gevuld met dekbedden. De voorraad met handdoeken die ik daar heb liggen (zowel nieuwe, als oude grote badhanddoeken), heb ik in een grote weekendtas gestopt. De winterjassen en sjaals/mutsen/handschoenen, die heb ik in drie kratten al bij de verhuisspullen gezet. Heerlijk voelt dat hoor, alweer wat opgeruimd!

Voordat ik zometeen de jongens ophaal, ga ik even langs de bank: het getekende huurcontract afgeven! Tevens ook even informeren naar de mogelijkheden voor het betalen van de borg. Je hoeft hier namelijk geen borg contant af te geven of per bankrekening over te maken, daar zijn andere manieren voor. De ene manier kost geld (ze plukken dacht ik al genoeg van ons...), maar nu kreeg ik van de verhuurders de tip om naar de naastgelegen bank te gaan, daar hebben ze nog een metode in de vorm van een spaarboekje. We mogen dit spaarboekje gewoon op onze naam zetten, zo levert de borg ook nog wat rente op! Mocht de borg aan het eind voor een gedeelte nodig zijn, dan moeten beide partijen toestemming geven/vragen om een deel over te maken naar de verhuurders. Heb je de borg niet nodig, vervalt het spaarboekje op het einde en wordt het geld weer gewoon op de lopende rekening gestort.  Het maakt niet uit hoe lang dit spaarboekje moet lopen! Nou ja, daar ga ik straks dus ook even naar informeren! (of het allemaal nog steeds zo gaat, zoals de verhuurders mij uitgelegd hebben...)

zondag 28 augustus 2011

Bed

Vandaag een heerlijke rustige dag! Vanmorgen eerst lekker rustig wakker geworden, kids hebben lekker boven even gespeeld. Vervolgens de oven aan voor de 'warme broodjes' en daarna pas aangekleed. Ik heb Eriks haren weer even geknipt en daarna ben ik op marktplaats bezig gegaan. Ik heb een kinderfietsje te koop aangeboden, zomerbanden van de 106 dit keer op 'gratis afhalen' gezet en ik heb de eerste bieding op onze kledingkast al binnen!
Tevens ben ik zelf aan het kijken naar een nieuw bed, voor zowel onszelf als voor Thijs. Ons bed is namelijk al meerdere keren 'verstevigd' (hihi, we liggen niet stil) en Thijs' bed is een bed wat we nog hadden, maar ooit een verfbeurt hebben gegeven. Dit was al een bed waarvan we wisten, dat het niet mee zou gaan naar Oostenrijk. Voor Thijs willen we een bed, net zoiets als Jordy en Luuk hebben, gewoon een metalen bed, in een grijze kleur, iets tijdloos. Aangezien ik verschillende sites heb bekeken, kwam ik erachter dat zo'n bed, nieuw, toch al gauw (zonder matras en soms ook zonder lattenbodem) zo'n € 179,- kost... we hebben een matras voor Thijs en we hebben op zich ook wel een lattenbodem, maar ik vond het vrij veel geld voor een kinderbed. Toen ben ik op marktplaats gaan kijken en daar kom je dus precies de bedden tegen die je zoekt! Ik heb op twee bedden een bod gedaan en de ene reageerde vrijwel meteen, dat het bod akkoord is! Het is precies hetzelfde bed, wat ik op een site bekeken had, hopelijk ziet hij er in het echt net zo goed uit als op de foto en dan heeft Thijs voor € 25,- een heel mooi bed! Vanmiddag om 16.30u kunnen we het ophalen in Enschede.

Voor ons zelf staat niets op marktplaats. We hebben nog een matras die even mee kan en ook nog goede lattenbodems, dus het gaat alleen om een ombouw. Bij de Ikea heb ik al iets gezien op de site, eens zien wanneer we er naar toe gaan.