vrijdag 27 juni 2014

Klachten, tuintafel en het dorpse

Helaas alweer geen wandelvrijdag :-( . Het regent...en ik had me echt voorgenomen om te gaan! Juist nu ik aan mezelf verneem, dat het wandelen ook lichamelijk blijkbaar beter voor mij is, dan ik tot nog toe dacht... Het wandelen is inmiddels al weken niet meer geweest, kids zijn een paar keer vrij geweest, er was iets op school, het weer was te nat etc. en sinds twee weken begin ik lichamelijk steeds meer klachten te krijgen, met name in mijn rug en mijn heupen...heb al een paar keer een dag slecht gelopen omdat alles zo ''week'' aanvoelde, alsof ik erdoor kon zakken en ook mijn rug speelt af en toe gemeen op. Ik leg de link echt met het wandelen!! Ik zal dus toch iets moeten verzinnen in de negen weken vakantie van de jongens...ik wil in elk geval wekelijks een flink stuk wandelen! Vooral het berg op en af, daar bouw je waarschijnlijk een bepaalde spiergroep mee op, die blijkbaar rug en heupen ondersteunt...

Verder heb ik een paar dagen geleden de winkel van onze tuintafel maar weer gebeld...waar we vorig jaar binnen twee weken na het in gebruik nemen van onze nieuwe tuintafel erachter kwamen, dat deze in de zon enorm krom trok, heb ik daar toen melding van gemaakt. We kregen een nieuwe, alleen werd dit pas helemaal aan het einde van het seizoen, omdat de tafel op dat moment niet meer in productie was. In oktober is de tafel gewisseld voor een nieuwe, maar wel met de afspraak, dat als het dit jaar opnieuw zou gebeuren, ik weer zou bellen...tja, de periode met veel zon en warme temperaturen die we gehad hebben, was al genoeg om de tafel vreselijk krom te laten trekken! Eén dag was deze zelfs zó krom, dat ik dacht dat hij zou knappen...zodra de zon weg is, trekt de tafel weer bij, maar daarvoor betaal ik niet zoveel geld! Ik heb dus weer melding gemaakt en tevens gezegd, dat ik nu niet meer dezelfde tafel wil, maar een andere. Het is op dit moment in behandeling, ik heb nieuwe foto's gestuurd, maar er is min of meer al gezegd, dat we een andere kunnen uitzoeken. Nog even afwachten op het definitieve besluit.

De Hautarzt... ik had nog niet gezegd, dat het een beetje een rare man is...ik moet moedervlekjes laten weghalen, maar voelde me bij de eerste afspraak niet echt op mijn gemak bij hem. Hij deed heel onpersoonlijk en ongeïnteresseerd, maakte een heel rare opmerking tussendoor... nee, ik zat er niet echt om te juichen om in de toekomst met deze arts verder te moeten. Om iets te noemen, in het wandelpad van zijn kamer weer terug naar de wachtkamer, liep de arts voor ons uit, daar stond een mevrouw te wachten en ter plekke, terwijl wij erachter langs liepen, kreeg die mevrouw van de arts een spuit in haar arm, gewoon tussen alle lopende mensen in!! Ik had inmiddels al wel geregeld, dat de scan die ze wilden maken, door de verzekering vergoed zou kunnen worden... maar toch...het idee, dat als ik de scan bij die arts zou laten maken, dan zou ik ook in de toekomst naar deze arts moeten gaan. Het bleek dat ik niet de enige was die er zo over dacht, Erik vond het ook een beetje vreemd en zag zichzelf ook niet weer naar deze arts toe gaan. Een arts hoeft niet mijn vriend te zijn of te worden, hij moet goed zijn, maar door de ene rare opmerking, bracht hij zichzelf tegenover ons in twijfel... Maar ja, mag je zomaar naar een volgende Hautarzt gaan? Ik had geen idee. Ik heb dus de Krankenkasse gebeld en het blijkt dat het wel kan, alleen normaal dan pas weer in het volgende kwartaal, tenzij je de pas laat ''entwerten'' bij de Krankenkasse, maar de mevrouw gaf aan dat volgende week het nieuwe kwartaal alweer begint, dus ik dan gerust naar een andere arts mag gaan! Inmiddels heb ik wat rondgevraagd en het blijkt dat er al meerdere ook echt slechte ervaringen met deze Hautarzt hebben...daar gaan wij dus niet meer naar toe! Nu dus op zoek naar een andere Hautarzt en een afspraak maken...

En ik begin het wonen in een dorp nog steeds meer te waarderen...waar ik in het begin toch wel een beetje bang was voor het ''dorpse'', waar ik eerder wel eens over schreef, is die 'angst' al lang weg! Doordat je de mensen nu kent en de mensen jou kennen, wordt het steeds mooier! Vanmorgen op de fiets naar de gemeente (tussen de buien door), kom je onderweg de Pfarre (pastoor) tegen in joggingpak, die de honden uitlaat en vriendelijk groet, ook al komen wij amper in de kerk. Bij de gemeente komt net de Burgemeester in trainingspak naar buiten met zijn vrouw en hij groet al even vriendelijk. Ik heb navraag gedaan omdat wij nog steeds het groenafval weg moeten brengen (de oude heg) en ik had begrepen had dat het op de laatste zaterdag in de maand kan, als je het van te voren aanmeldt, omdat iemand het hek moet openen. Op doordeweekse dagen kan het altijd, maar ja, dan moet Erik werken! De laatste zaterdag in mei lukte het niet meer, dus vandaar dat ik het voor morgen wilde regelen. De meneer van de gemeente gaf aan dat het pas de 12de juli weer kon...hmmm, maar zegt hij: ''u weet toch dat het op doordeweekse dagen ook kan?'' Tja, maar dat gaat lastig... ''Hier, zegt de meneer, hier is de sleutel van het hek, als u hem volgende week een keer teruggeeft is het goed!''  :-) Heerlijk gewoon!

Verder is Erik bezig met de schutting! De eerste twee delen staan op de plek, nu alleen het schuine schuttingdeel nog! Daarna kan alles weer opgemeten worden en kunnen de lage delen die we erbij willen hebben, gekocht worden. Zo krijgen we het in elk geval nog op tijd voor onze volgende gasten met kinderen weer dicht! Want het is een flinke helling naar beneden...
Ik zal mij met de jongens gaan bezighouden met de afwerking rondom de ren, het worteldoek en de steentjes...Erik moet er nog een stenenrand voor afmaken. Ook komt er voor een deel van de konijnenstal nog plexiglas. Het hok bestaat uit twee stukken gaas, het binnenhok zeg maar, maar doordat de ren nu in weer en wind staat, regent het ook naar binnen en wordt het zaagsel behoorlijk nat...vandaar dus dat we één deel van het gaas af willen sluiten met plexiglas, tevens brengt het in de winter natuurlijk warmte met zich mee! Ik weet het....de konijnen worden verwend!! Hahaha!!
Ook moet ik nog boodschappen doen in Villach, maar dat doe ik waarschijnlijk vanmiddag... wij krijgen ons weekend dus wel weer vol!

donderdag 26 juni 2014

Friesach

Gisterenmiddag hebben we Jordy bij de bushalte afgehaald...hij zag lijkbleek! Ik kon bijna door hem heen kijken, hahaha, ik dacht dat dat met de vermoeidheid te maken had. Nadat Jordy met ons meeliep, vertelde hij gelijk, dat hij het laatste stuk in de bus heel misselijk was geworden...tja, dat heeft hij vaker: wagenziekte. Gelukkig is het goed gegaan, maar fijn is het natuurlijk niet. Inderdaad kwamen na een paar minuten toch wel blosjes op de wangen en de kleur was weer terug!
Jordy heeft het geweldig gehad! Friesach is de oudste stad van Kärnten en heeft een hele historie. Ze hebben daar dan ook flink wat op uit gedaan, de stad bezichtigd, de kastelen bezichtigd, een ''Nachtwächterwanderung'' gehad, in het donker met lantaarns door Friesach en daarbij de nodige verhalen die er verteld werden. Ze hebben een eigen steen geslepen en gemaakt tot een ketting, ze hebben een klein handkaarsje gemaakt, die de monniken vroeger ook gebruikten... veel informatie, die Jordy ook interesseert, hij vond het allemaal reuze-interessant! Ze hadden ook flink wat vrije tijd, hebben televisie mogen kijken op de slaapkamers en hebben dan ook zelfs voetbal gekeken! Jordy sliep met vier jongens meer op de kamer, ze hadden per kamer een eigen badkamer en hebben gegeten in het Gasthof waar ze sliepen...een Ritteressen hebben ze ook meegemaakt...tjee, zo luxe ben ik nog nooit op kamp geweest! Haha, een Ritteressen is niet luxe natuurlijk, maar wel mooi om mee te maken! Jordy was helemaal gesloopt van vermoeidheid, maar het had nog wel wat langer mogen duren zei hij! Goed teken!!
Ook heeft hij het zakgeld, dat hij meegekregen heeft, op 10 cent na besteedt :-) . Hij heeft voor zichzelf twee briefopeners, zo werden ze genoemd, gekocht, in de vorm van een ridderbijltjes en voor ons, als gezin :-) heeft hij een ridder te paard gekocht!
Zijn eerste avontuur zit er dus alweer op! Nu nog maar een paar dagen school en dan hebben ze eindelijk vakantie!!
Thijs blijkt maandag zijn echt laatste dag te hebben, in plaats van morgen...maandag is het dan een feestje in de Kindergarten, er komt een tovenaar!

woensdag 25 juni 2014

Jordy, slecht weer en appartement

Vanmiddag komt Jordy weer thuis! Ik ben zó benieuwd! We hebben niks gehoord, dus het zal in elk geval allemaal goed zijn! Hier in huis is het maar raar... er worden niet zoveel vragen gesteld, het is rustiger, een bord minder op tafel...

De zomer is op dit moment ver te zoeken...we hebben twee waarschuwings-smsjes gehad van de verzekeraar. De eerste sms ging over de hoeveelheid regen die er zou vallen en de tweede ging over dat het flink zou kunnen gaan onweren...en die tweede was eigenlijk pas een half uur voordat het zou losbarsten, dus toen heb ik toch maar alle bloembakken van de balkons tegen het huis aangezet... want op maandag is het rond Klagenfurt erg slecht weer geweest en daar zijn plaatselijk hagelstenen ter grootte van tennisballen naar beneden gekomen...dat zou een einde voor onder andere mijn bloemen betekenen! Ook heb ik samen met Erik onze houten picknicktafel door de poot van de trampoline gestoken...zodat de trampoline ook goed stevig stond.
Het werd inderdaad erg donker, de regen werd steeds harder en harder, het begon te onweren en toen te hagelen...maar gelukkig was de hagelbui nog geen minuut lang en niet extreem. De rest van de avond heeft het op en af geregend, net als vannacht en vanochtend. De rest van de dag zou het zo blijven, maar wij hebben hier geen raar extreem weer gehad, dus ik heb vanmorgen de bloembakken allemaal weer teruggeplaatst! Maar van mij mag de zomer nu toch wel echt beginnen!

Inmiddels heb ik het appartement weer helemaal op orde, alles schoon en fris! Volgende week zaterdag begint voor ons echt het zomerseizoen...voor die tijd zal ik dus nog een paar dingen weer opnieuw doen, maar een grote schoonmaak is dan niet meer nodig, dat is wel prettig! Tot aan 20 september hebben wij nog een weekje vrij...ik vind het super, dat wij toch maar weer zoveel gasten mogen ontvangen!! Deels is het familie, deels mensen die voor een tweede keer terugkomen en ook nog weer vreemde gasten, ik ben blij!! Gisteren heb ik op de Facebookpagina voor ''Nederlandstalige vakantieverblijven in Oostenrijk'' een berichtje geschreven, dat we nog een weekje vrij hebben in de zomer en dan na 20 september ook weer vrij zijn. Ik dacht, laat ik het niet op mijn eigen pagina doen, misschien vinden de mensen dat wel een beetje vervelend of zo...hahaha, het tegendeel is blijkbaar gebleken! Het werd een keertje gedeeld, mijn bericht en toen nog eens en nog eens...inmiddels is het meer dan 16 keer gedeeld en dan niet alleen door vrienden van mijn pagina, maar ook door vrienden van vrienden! Zomaar, door voor mij onbekende mensen, die mijn bericht delen!! Dat is nog eens geweldig en ontzettend lief! Ook al levert het niets op, dat maakt helemaal niet uit, maar gewoon het idee, dat mensen het voor ons willen delen! Hartelijk dank daarvoor!!

dinsdag 24 juni 2014

De ren, schutting en Jordy

Wat vliegen de dagen toch weer eens vreselijk snel voorbij! Na onze zaterdagse relaxdag langs het water, hebben we zondag nog weer gebruikt om ons in te zetten voor de ren van de konijnen. Natuurlijk moest er nog weer meer verzaagd worden, nog meer gaas verplaatst, het dak erop gemaakt en ik heb nog meer gebeitst...inmiddels zit er 1,5 liter op de ren en de stal!! Maar ik moet dan ook eerlijk zeggen dat het erg mooi wordt! Het is nog niet helemaal klaar, nog een paar afwerkpunten, maar dat komt nog. De konijnen konden zondag dan echt alles in gebruik nemen :-) Natuurlijk gaat dat met zo'n kattenluikje niet vanzelf! Haha, we hebben allemaal meerdere pogingen gedaan, we hebben ze gelokt met wat lekkers, we hebben gekletst als brugman, maar ze namen zich gewoon de tijd om eerst alles te verkennen! Hieronder zie je hoe Erik weer een poging doet om Snoopy naar binnen te krijgen:


Hieronder het resultaat toch nu toe:

Speedy doet even nieuwsgierig:


Gelukkig hebben we twee slimme konijnen! Speedy had het luikje als eerst door, Snoopy had iets langer nodig, maar sinds gisteren hebben ze het volledig in de gaten en huppen ze van binnen naar buiten en andersom! Zo mooi om te zien! Ze hebben nu heerlijke bewegingsruimte en ieder kan zijn gang gaan! 
Rondom aan de buitenkant moet het nog afgewerkt worden met een stenenrand en dan komen er kleine steentjes in...

Zaterdag heeft Erik de schuttingdelen opgehaald en hij is bezig om er beton''voeten'' voor te maken, zodat de schutting hopelijk stevig komt te staan, want daar vangt het namelijk wel de volle wind! Op de foto (van de ren) met de berg op de achtergrond, daar komt rechts naast de ren de schutting te staan...bij elkaar 2.7m hoge schutting en daarna een schuin deel, zodat we na dit schuine deel verder kunnen gaan met laag...zo houden we het toch nog open voor ons, maar vanaf de straatkant is de lelijke inkijk in de vreselijke heg weg en de ren valt dan ook niet zo in het oog.

Jordy is gisterenochtend op kamp vertrokken! Zondag heeft hij eerst al zijn eigen spullen bij elkaar gepakt en op de grond uitgestald, zodat ik een kijkje kon nemen in wat Jordy dacht nodig te hebben. Jordy had het aardig goed gedaan, een paar dingen erbij gepakt en wat weggelegd en daarna alles in de tas! O, wat was die jongens zenuwachtig de laatste dagen zeg! Hij had er wel zin in, maar vond het ook wel eng...gelukkig heeft hij toch van zondag op maandag nog een goede nachtrust gehad en hebben we gezamenlijk Jordy gisterenochtend naar school gebracht. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het heeft nu, hoe hij het vindt! Ik denk dat hij een supertijd zal hebben! Morgenmiddag komt Jordy weer thuis!

zondag 22 juni 2014

Sonnenwendfeier

We hebben gisteren een heerlijke middag gehad! Nou ja, niet alleen middag! We hebben ons op dit plekje, met uiteindelijk 24 personen vanaf 14.00u tot goed 20.45u vermaakt!! Het was super, iedereen had tijd, tijd voor een praatje, tijd om te spelen met de kinderen, tijd om niks te doen! We hebben vuur gemaakt, kinderen hebben brood gebakken, we hebben gegrild, er was aardappelsalade, Folienkartoffeln, volop vlees, sausjes, stokbrood en ik had bananen en chocolade meegenomen voor het toetje...stukjes chocolade in de banaan drukken (na het openen van één deel van de schil), alufolie eromheen en dan op de gril....het viel in goede smaak! Er was Kuchen, knabbelmateriaal en volop te drinken, van eigen gemaakte drank tot bier...en dat alles langs een zijtak van de Gail...genieten!!