dinsdag 24 juni 2014

De ren, schutting en Jordy

Wat vliegen de dagen toch weer eens vreselijk snel voorbij! Na onze zaterdagse relaxdag langs het water, hebben we zondag nog weer gebruikt om ons in te zetten voor de ren van de konijnen. Natuurlijk moest er nog weer meer verzaagd worden, nog meer gaas verplaatst, het dak erop gemaakt en ik heb nog meer gebeitst...inmiddels zit er 1,5 liter op de ren en de stal!! Maar ik moet dan ook eerlijk zeggen dat het erg mooi wordt! Het is nog niet helemaal klaar, nog een paar afwerkpunten, maar dat komt nog. De konijnen konden zondag dan echt alles in gebruik nemen :-) Natuurlijk gaat dat met zo'n kattenluikje niet vanzelf! Haha, we hebben allemaal meerdere pogingen gedaan, we hebben ze gelokt met wat lekkers, we hebben gekletst als brugman, maar ze namen zich gewoon de tijd om eerst alles te verkennen! Hieronder zie je hoe Erik weer een poging doet om Snoopy naar binnen te krijgen:


Hieronder het resultaat toch nu toe:

Speedy doet even nieuwsgierig:


Gelukkig hebben we twee slimme konijnen! Speedy had het luikje als eerst door, Snoopy had iets langer nodig, maar sinds gisteren hebben ze het volledig in de gaten en huppen ze van binnen naar buiten en andersom! Zo mooi om te zien! Ze hebben nu heerlijke bewegingsruimte en ieder kan zijn gang gaan! 
Rondom aan de buitenkant moet het nog afgewerkt worden met een stenenrand en dan komen er kleine steentjes in...

Zaterdag heeft Erik de schuttingdelen opgehaald en hij is bezig om er beton''voeten'' voor te maken, zodat de schutting hopelijk stevig komt te staan, want daar vangt het namelijk wel de volle wind! Op de foto (van de ren) met de berg op de achtergrond, daar komt rechts naast de ren de schutting te staan...bij elkaar 2.7m hoge schutting en daarna een schuin deel, zodat we na dit schuine deel verder kunnen gaan met laag...zo houden we het toch nog open voor ons, maar vanaf de straatkant is de lelijke inkijk in de vreselijke heg weg en de ren valt dan ook niet zo in het oog.

Jordy is gisterenochtend op kamp vertrokken! Zondag heeft hij eerst al zijn eigen spullen bij elkaar gepakt en op de grond uitgestald, zodat ik een kijkje kon nemen in wat Jordy dacht nodig te hebben. Jordy had het aardig goed gedaan, een paar dingen erbij gepakt en wat weggelegd en daarna alles in de tas! O, wat was die jongens zenuwachtig de laatste dagen zeg! Hij had er wel zin in, maar vond het ook wel eng...gelukkig heeft hij toch van zondag op maandag nog een goede nachtrust gehad en hebben we gezamenlijk Jordy gisterenochtend naar school gebracht. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het heeft nu, hoe hij het vindt! Ik denk dat hij een supertijd zal hebben! Morgenmiddag komt Jordy weer thuis!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

super mooie ren,wat een goed leven zullen die beestje hebben bij jullie