vrijdag 27 juni 2014

Klachten, tuintafel en het dorpse

Helaas alweer geen wandelvrijdag :-( . Het regent...en ik had me echt voorgenomen om te gaan! Juist nu ik aan mezelf verneem, dat het wandelen ook lichamelijk blijkbaar beter voor mij is, dan ik tot nog toe dacht... Het wandelen is inmiddels al weken niet meer geweest, kids zijn een paar keer vrij geweest, er was iets op school, het weer was te nat etc. en sinds twee weken begin ik lichamelijk steeds meer klachten te krijgen, met name in mijn rug en mijn heupen...heb al een paar keer een dag slecht gelopen omdat alles zo ''week'' aanvoelde, alsof ik erdoor kon zakken en ook mijn rug speelt af en toe gemeen op. Ik leg de link echt met het wandelen!! Ik zal dus toch iets moeten verzinnen in de negen weken vakantie van de jongens...ik wil in elk geval wekelijks een flink stuk wandelen! Vooral het berg op en af, daar bouw je waarschijnlijk een bepaalde spiergroep mee op, die blijkbaar rug en heupen ondersteunt...

Verder heb ik een paar dagen geleden de winkel van onze tuintafel maar weer gebeld...waar we vorig jaar binnen twee weken na het in gebruik nemen van onze nieuwe tuintafel erachter kwamen, dat deze in de zon enorm krom trok, heb ik daar toen melding van gemaakt. We kregen een nieuwe, alleen werd dit pas helemaal aan het einde van het seizoen, omdat de tafel op dat moment niet meer in productie was. In oktober is de tafel gewisseld voor een nieuwe, maar wel met de afspraak, dat als het dit jaar opnieuw zou gebeuren, ik weer zou bellen...tja, de periode met veel zon en warme temperaturen die we gehad hebben, was al genoeg om de tafel vreselijk krom te laten trekken! Eén dag was deze zelfs zó krom, dat ik dacht dat hij zou knappen...zodra de zon weg is, trekt de tafel weer bij, maar daarvoor betaal ik niet zoveel geld! Ik heb dus weer melding gemaakt en tevens gezegd, dat ik nu niet meer dezelfde tafel wil, maar een andere. Het is op dit moment in behandeling, ik heb nieuwe foto's gestuurd, maar er is min of meer al gezegd, dat we een andere kunnen uitzoeken. Nog even afwachten op het definitieve besluit.

De Hautarzt... ik had nog niet gezegd, dat het een beetje een rare man is...ik moet moedervlekjes laten weghalen, maar voelde me bij de eerste afspraak niet echt op mijn gemak bij hem. Hij deed heel onpersoonlijk en ongeïnteresseerd, maakte een heel rare opmerking tussendoor... nee, ik zat er niet echt om te juichen om in de toekomst met deze arts verder te moeten. Om iets te noemen, in het wandelpad van zijn kamer weer terug naar de wachtkamer, liep de arts voor ons uit, daar stond een mevrouw te wachten en ter plekke, terwijl wij erachter langs liepen, kreeg die mevrouw van de arts een spuit in haar arm, gewoon tussen alle lopende mensen in!! Ik had inmiddels al wel geregeld, dat de scan die ze wilden maken, door de verzekering vergoed zou kunnen worden... maar toch...het idee, dat als ik de scan bij die arts zou laten maken, dan zou ik ook in de toekomst naar deze arts moeten gaan. Het bleek dat ik niet de enige was die er zo over dacht, Erik vond het ook een beetje vreemd en zag zichzelf ook niet weer naar deze arts toe gaan. Een arts hoeft niet mijn vriend te zijn of te worden, hij moet goed zijn, maar door de ene rare opmerking, bracht hij zichzelf tegenover ons in twijfel... Maar ja, mag je zomaar naar een volgende Hautarzt gaan? Ik had geen idee. Ik heb dus de Krankenkasse gebeld en het blijkt dat het wel kan, alleen normaal dan pas weer in het volgende kwartaal, tenzij je de pas laat ''entwerten'' bij de Krankenkasse, maar de mevrouw gaf aan dat volgende week het nieuwe kwartaal alweer begint, dus ik dan gerust naar een andere arts mag gaan! Inmiddels heb ik wat rondgevraagd en het blijkt dat er al meerdere ook echt slechte ervaringen met deze Hautarzt hebben...daar gaan wij dus niet meer naar toe! Nu dus op zoek naar een andere Hautarzt en een afspraak maken...

En ik begin het wonen in een dorp nog steeds meer te waarderen...waar ik in het begin toch wel een beetje bang was voor het ''dorpse'', waar ik eerder wel eens over schreef, is die 'angst' al lang weg! Doordat je de mensen nu kent en de mensen jou kennen, wordt het steeds mooier! Vanmorgen op de fiets naar de gemeente (tussen de buien door), kom je onderweg de Pfarre (pastoor) tegen in joggingpak, die de honden uitlaat en vriendelijk groet, ook al komen wij amper in de kerk. Bij de gemeente komt net de Burgemeester in trainingspak naar buiten met zijn vrouw en hij groet al even vriendelijk. Ik heb navraag gedaan omdat wij nog steeds het groenafval weg moeten brengen (de oude heg) en ik had begrepen had dat het op de laatste zaterdag in de maand kan, als je het van te voren aanmeldt, omdat iemand het hek moet openen. Op doordeweekse dagen kan het altijd, maar ja, dan moet Erik werken! De laatste zaterdag in mei lukte het niet meer, dus vandaar dat ik het voor morgen wilde regelen. De meneer van de gemeente gaf aan dat het pas de 12de juli weer kon...hmmm, maar zegt hij: ''u weet toch dat het op doordeweekse dagen ook kan?'' Tja, maar dat gaat lastig... ''Hier, zegt de meneer, hier is de sleutel van het hek, als u hem volgende week een keer teruggeeft is het goed!''  :-) Heerlijk gewoon!

Verder is Erik bezig met de schutting! De eerste twee delen staan op de plek, nu alleen het schuine schuttingdeel nog! Daarna kan alles weer opgemeten worden en kunnen de lage delen die we erbij willen hebben, gekocht worden. Zo krijgen we het in elk geval nog op tijd voor onze volgende gasten met kinderen weer dicht! Want het is een flinke helling naar beneden...
Ik zal mij met de jongens gaan bezighouden met de afwerking rondom de ren, het worteldoek en de steentjes...Erik moet er nog een stenenrand voor afmaken. Ook komt er voor een deel van de konijnenstal nog plexiglas. Het hok bestaat uit twee stukken gaas, het binnenhok zeg maar, maar doordat de ren nu in weer en wind staat, regent het ook naar binnen en wordt het zaagsel behoorlijk nat...vandaar dus dat we één deel van het gaas af willen sluiten met plexiglas, tevens brengt het in de winter natuurlijk warmte met zich mee! Ik weet het....de konijnen worden verwend!! Hahaha!!
Ook moet ik nog boodschappen doen in Villach, maar dat doe ik waarschijnlijk vanmiddag... wij krijgen ons weekend dus wel weer vol!

1 opmerking:

Monica zei

Een tuintafel kopen en dat hij niet in de zon kan staan is enorm balen! Ikzelf heb dat probleem toen ook een keer gehad, gelukkig konden ze het bij mij gelijk vervangen voor een andere tafel die wel geschikt was.