donderdag 8 september 2011

Feestjes en de garage

Morgen is dan eindelijk voor Jordy zijn verjaardagsfeestje! We hebben besloten om met de kids naar een speeltuin te gaan, waar ze zowel binnen als buiten kunnen spelen, we weten namelijk niet of het morgen droog zal zijn...in eerste instantie wilde ik thuis blijven, maar de kids die komen, zijn voetballertjes en kunnen niet bepaald rustig zitten. Aangezien wij in de tuin geen schommel en glijbaan meer hebben en het gras inmiddels voor de zoveelste keer drijfnat is, ga ik liever met die kids weg. Als het slecht weer is, dan kan ik ze namelijk niet echt met een spelletje vermaken...wat ik voor volgende week met Luuks zijn feestje juist wel kan, die kinderen die dan komen ken ik allemaal wat beter en die vinden juist spellen erg leuk om te doen, dus dan blijven we wel thuis. Ik heb muffins gebakken die ik morgen erbij meeneem en verder zit er drinken en patat bij het arrangement in, dus dat is ook handig!

Luuk heeft vanmiddag een feestje van zijn vriendje, dus die was vanmorgen al helemaal opgewonden en hij wilde het cadeautje voor zijn vriendje al meenemen naar school!
Zaterdag hebben we het kinderfeestje van mijn moeder dus....de kids hoeven zich de komende dagen niet te vervelen!!

Dit weekend willen we de volle dozen en kratten van zolder halen en in de garage zetten, eerst wilde ik dit niet voor Luuks verjaardag doen, maar als we ermee wachten tot na Luuks verjaardag (die we de 17e vieren), wordt het allemaal zoveel in een korte tijd en dat trekt mijn rug niet, ben ik bang. Na de verjaardag willen we namelijk ook de kledingkasten leeg halen en uit elkaar halen en het liefst zoveel mogelijk in de garage zetten. Erik is gisteravond al begonnen om de bananendozen in te pakken met gereedschap en tevens ook die kasten goed doorrommelen en spullen weggooien! Hahaha, straks houden we niets meer over om te verhuizen! Ach, in de loop der jaren verzamel je natuurlijk veel spul en steeds denk je: misschien kan ik het nog eens gebruiken...NOT!! Weg ermee dus!
De aanhanger is al van de kant gehaald en er zitten al wat spullen boven op geknoopt en er zit ook al wat in (het is een bagage aanhanger), dus als we de sleutel hebben, kan de aanhanger zo de andere garage in.
Onze garage wordt er op dit moment niet netter op, maar ja, het moet eerst slechter worden, voordat het beter wordt! Er staat ook nog steeds een flink aquarium, waarvan het eerst de bedoeling was, dat die hier nog in de woonkamer zou komen te staan, maar dat is er na de verhuizing hier naar toe, nooit van gekomen. De vissen die Erik had, zijn jammer genoeg niet levend de verhuizing doorgekomen... We hebben het inmiddels al een paar keer via marktplaats proberen te verkopen, maar een tijd terug hoorden we dat Eriks zusje er wel belang bij heeft....daar is nu dus het wachten op...

woensdag 7 september 2011

Vreselijk

Pfff, heftig hoor....Erik vertelde vorige week , toen hij belde vanaf zijn werk, dat de kleine van zijn collega een bult op haar rug heeft, die er zo opeens zat en al zo'n 4 bij 5 cm groot is en dat dat onderzocht moet worden, maar het zag er niet goed uit. Nu weten ze inmiddels dat het kwaadaardige kanker is...het meisje is ongeveer 9 maanden oud...vreselijk. Gisteren heeft ze een scan gehad om te kijken hoe diep de haard zit, maar ze zal zeker geopereerd worden en chemokuren krijgen, net als bestralingen....onvoorstelbaar....een baby nog...een klein kindje... en ik af en toe maar zeuren dat het zo druk is....je kan zeggen: dat is het leven, maar dit is gewoonweg niet eerlijk, ze is zo jong en klein en dan komt er de komende periode zoveel op haar af...als alles maar goed komt...

Bah, dit laat je gewoon niet los! Ik ben vanmorgen dan ook maar flink aan de poets gegaan en nu ben ik een beetje aan het rondsnuffelen op het internet...

Gisteren is voor Jordy de voetbal wel gewoon doorgegaan, in de wind en regen...drijfnat was hij dus en dat vond hij niet leuk. Net als vorige week hebben ze bij de voetbal ook dit keer de boel weer omgegooid. Eigenlijk zou Jordy morgen een Spiel hebben, maar dit hebben ze verplaatst naar zaterdag en morgen is er gewoon training....aaahhh, waarom hebben we dan een lijst gekregen waar tot november keurig alles op staat: wanneer er een Spiel is, waar en hoe laat, als ze toch de hele tijd weer wat anders regelen! Zaterdag heeft Jordy pech, dan is voor de kids het verjaardagsfeestje van mijn moeder! Ik blijf er bij dat voetbal nog steeds niets is voor Jordy, maar zo lang hij het wil....gisteren hoopte Jordy namelijk, dat voetbal vanwege het weer niet door zou gaan, dan kon hij langer bij zijn vriendje thuis spelen....en ik vertelde dat hij zaterdag het Spiel niet mee kon doen, vond hij helemaal niet erg 'oké' zei Jordy... tja.

dinsdag 6 september 2011

Op de koffie en bananendozen

Vanmorgen bij Mieke op de koffie geweest. Ik heb volgens mij al eerder iets over hen geschreven, wij hebben elkaar via het forum ontmoet. Mieke en Tim wonen (nog) in Borne en hebben dezelfde wens als ons (of wij hebben dezelfde als hen....haha). Het was leuk en gezellig! Tja, aan gespreksstof geen gebrek zullen we maar zeggen, want zij hebben het huis ook verkocht (volgende week weten ze het 100% zeker) en zij gaan niet eerst ergens anders huren, maar gelijk verhuizen naar Oostenrijk! Spannend allemaal hoor!

Gisteravond heb ik al even een begin gemaakt met het vinden van 'verhuisvervoer' naar Oostenrijk. We willen een vrachtwagen huren of misschien twee bussen of...nou ja, daar hebben we nu nog even de tijd voor om dat uit te zoeken. Iedereen die tips heeft: alles is welkom! (hihi, alleen met de auto gaan we het niet redden, dus wel serieuze tips...)

Vanmiddag de uitnodigingskaartjes van Luuk geschreven, voor volgende week donderdag, dan hebben we dat ook weer geregeld! Morgen mag Luuk ze uitdelen. Hij heeft, heel knap, de namen op de enveloppen geschreven en onder aan het kaartje zijn eigen naam.
Daarna heb ik Jordy weggebracht naar zijn vriendje. Eigenlijk zou hij dan samen met hem weer naar de voetbal gaan, maar als ik zo naar buiten kijk, betwijfel ik of de voetbal nog doorgaat...

Morgenavond haal ik bij een vriendje van Luuk een aantal bananendozen op. De moeder van het vriendje bood het vorige week aan, zij hebben ze nog van hun eigen verhuizing. Aangezien bananendozen mooi stevig zijn, kan Erik er de spullen uit de garage (gereedschap e.d.) in doen.

maandag 5 september 2011

Maandag en het besef

Een maandagochtend...bedden verschonen, wassen, strijken en toch ook maar weer eens de telefoon ter hande genomen en rondgebeld naar instanties voor adreswijzigingen...allereerst de Telekom. Volgens de beste meneer is het nu geregeld dat wij op 7 oktober de boel in het nieuwe huis aan kunnen sluiten en dat alles dan werkt...we zijn benieuwd! Toen de duitse en nederlandse kinderbijslaginstanties gebeld en daarna de zorginstanties. Wij hebben te doen met maar liefst drie stuks! Erik is over de Menszis verzekerd, ik over de CVZ en wij allemaal zijn bij de Barmer Ersatzkasse aangemeld....bij alledrie is het adres per 1 oktober aangepast. Het gaat eigenlijk heel makkelijk...misschien wel te gemakkelijk, ik ben benieuwd of alles daadwerkelijk goed gaat nu. Ik ben bang dat het volgend jaar, bij de echte emigratie, niet zo makkelijk zal zijn, je meld je tenslotte echt af bij veel instanties. We zullen er vanzelf achter komen!

Gisteren, nadat ik al het een en ander in had gepakt, zei Erik in eerste instantie: tjonge, zelfs op zondag kun je het niet laten om in het huis te trekken... toen wij vervolgens aan de koffie zaten en ik even stil was en er echt even een kwartje viel (zeg maar rustig een 2 euro muntstuk), zei ik opeens: Erik, we wonen hier nog geen vijf weken meer... het was een soort van besef, ik weet het niet precies, maar het kwam echt even binnen, vijf weken is nog maar kort, óver vijf weken wonen we gewoon in een ander huis dat dit....het huis wat helemaal van onszelf is, door ons bedacht is...tuurlijk bedenk je je dat eerder ook wel, maar toch kwam het gisteren opeens echt binnen, zeg maar. Erik reageerde maar weinig, eerst had hij na de koffie even buiten een krantje willen lezen, maar blijkbaar drong het nu ook echt bij Erik door: vijf weken is nog maar kort. In plaats van het voorgenomen krantje is het dus opruimen geworden, zowel in de garage als op zolder. De komende weken hebben we namelijk nog een behoorlijk volle agenda, buiten de verhuizing om. Jordy's kinderfeestje, Luuks kinderfeestje en zijn verjaardag. Mijn moeder is jarig en houdt ook voor de kinderen een apart feestje, we hebben nog een geplande bbq...

Inmiddels hebben we de echte verhuisdatum vaststaan op 8 oktober. Mijn beide broers kunnen dan komen, mijn oudste broer neemt zelfs de bus van zijn werk mee, die erg handig is om meubels te vervoeren (hij is interieurbouwer en ze moeten dus geregeld gemaakte goederen vervoeren) en Eriks broer willen we ook nog even vragen, misschien dat mijn andere zwager ook nog een paar uurtjes kan en dan hebben we in elk geval flink wat mankracht!!

zondag 4 september 2011

Scania-tref en volle dozen

Erik is gisteren samen met de kids naar de Scania tref in Hengelo geweest. Mijn broer vertelde dit een paar weken geleden, dat dit wel mooi zou zijn voor Jordy. Er mochten alleen Scania's komen die een V8 (?) hadden en ze moesten ook meer dan een miljoen kilometers op de teller hebben. Ze hebben mij bij de stad afgezet en zijn toen doorgegaan. Zojuist heb ik voor ieder een foto afgedrukt die ze daar gemaakt hebben, ze zijn dus weer helemaal blij!
Gistermiddag zijn de kopers samen met alle ouders langs geweest. We hadden gezegd, dat als ze nog eens wilden kijken of het huis iemand anders wilden laten zien, ze rustig konden bellen. De ouders waren wel nieuwsgierig geworden en hebben het dus gisteren kunnen zien. Ze waren allemaal erg enthousiast! De indeling vinden ze mooi, de tuin is groter dan ze dachten, de kamer is mooi licht en groot...gelukkig maar weer!

Gisteren ben ik begonnen met de kast in de garage: bloempotten en vazen en prullaria. Ik dacht: ach, het zijn maar drie schappen....maar ja, de potten staan in elkaar gestapeld en het stond echt helemaal tegen elkaar aan. Twee dozen pastte het dan ook niet in, ik heb er twee volle dozen uitgehaald en twee dozen die ik net niet vol heb gekregen en dan heb ik ook nog een aantal vazen en potten weggesmeten...tjonge...

Vandaag is Erik weer even op zolder bezig geweest en heeft troep naar beneden gehaald, gedeeltelijk neemt hij het mee naar zijn werk, voor in de container en een ander gedeelte gaat hier eind september bij het Sperrmüll aan straat. Het kinderspeelgoed wat in de garage ligt, voornamelijk spul waar ze buiten mee mogen spelen, hebben we uitgezocht, wat weggegooid en van dat plastic groente en fruit heb ik netjes afgewassen, zodat dat straks weer voor binnen gebruikt kan worden.
De dozen die ik gisteren niet vol heb gekregen, heb ik vandaag volgepakt met spullen nog uit de kast en boven uit de vensterbanken, allemaal dezelfde 'categorie'-spullen. En zo is er steeds weer iets te doen!!