zaterdag 19 november 2011

De vangst en Plätzchen

De vangst van Luuk en Thijs was: beide een knuffel (tja, die hadden ze natuurlijk nog niet...) en beide hebben ook een muffin gekocht. Nou ja, kijk, een muffin èn een knuffel voor één euro is natuurlijk een koopje, zo dacht Luuk dan weer...wel slim hoor!! Ik had Luuk gevraagd of hij Thijs even wilde helpen als hij iets wilde kopen en dat heeft Luuk ook heel netjes gedaan, hij had tegen de juf gezegd: ''mijn mama heeft gevraagd of ik mijn kleine broertje even wilde helpen, dus dat doe ik even...''
Thijs was zijn knuffel op school al kwijt, we hebben alles afgezocht, maar niet te vinden op dat moment. De juf zei al, dat de knuffel hopelijk tijdens het opruimen boven water zou komen. Nou, inderdaad, tijdens het middageten ging de telefoon, de juf had Thijs' knuffel teruggevonden in de Kuschelecke...maandag nemen we 'm dus mee naar huis.

Vanmorgen even 'geshopt' in Gildehaus...jaja, er zitten winkels, echt!! Voor de Goede Man moest er nog iets komen voor in de schoen, Jordy had voor school een nieuw penseeltje nodig en ik moest even decoratiemateriaal halen voor de Plätzchen!!
Toen ik terug was, heb ik eerst even, samen met Thijs, blad bij elkaar geharkt in de tuin en vervolgens netjes opgeruimd, daarna heb ik het deeg klaargemaakt om het in de koelkast even te kunnen laten rusten en na het middageten hebben de jongens dus Plätzchen uitgestoken. Oh ja, voor degenen die het niet weten: Plätzchen zijn dus koekjes (hihi, jullie lezen niet alleen een blog, maar krijgen gelijk een beetje Duitse les...gratis en voor niets). Alledrie zaten ze aan tafel en ze hadden ieder hun eigen deeg, dus geen geruzie. Nadat ze na het bakken afgekoeld waren, hebben ze ze versierd en klaar!! We hebben natuurlijk al geproefd en ze smaken ook nog!! Nou, dat is natuurlijk dan wel weer fijn.

Morgenvroeg gaan we met Eriks ouders lekker uit ontbijten...een nogal erg verlaat Vader- en Moederdag cadeautje...daarna gaan we nog even naar de nieuwste aanwinst in de familie, ons nichtje! Aansluitend gaan we naar mijn ouders om daarna naar de intocht van Sinterklaas te kunnen....een behoorlijk vol dagje dus!!

vrijdag 18 november 2011

De markt

Vanmorgen zijn we met de auto naar school gegaan, omdat ik dus die muffins een beetje fatsoenlijk mee moest krijgen. Ik had al gezegd dat ik de muffins wel rechtstreeks naar de markt zou brengen, maar toen ik op school kwam en zag hoe ongeloofelijk veel spullen voor de markt er stonden, heb ik gevraagd of ik even mee zou helpen en mijn auto ook vol zou laden, dat werd meteen aangegrepen, want er stroomden meer spullen binnen dan ze hadden verwacht!! Samen met twee juffen hebben we alles in de auto's gepakt en zijn we naar de markt gereden. Daar was de opbouw van de kraam net klaar, we konden dus gelijk alles uitstallen....wauw, wat is er enorm veel gebakken, gekookt, geknutseld, speelgoed verzameld...onvoorstelbaar!! Wel 10 zelfgebakken broden, een paar bakken kleine gebakken broodjes, minstens 50 potjes zelfgemaakte marmelade, heel veel schalen vol met leuk verpakte koekjes, ladingen met muffins (gelukkig was ik niet de minst creatieve), zeker twee grote taarten, 3 grote chocoladehuizen, zelfgemaakte geurbuideltjes en kaartjes en dan nog dozen vol speelgoed, de Volksbank had een stuk of 15 papieren tassen gevuld met kleur en knutselspulletjes....er was nog meer, maar echt, wauw.... een teken dat iedereen meeleeft met de familie en op deze manier is het ook fijn om iets voor ze te kunnen betekenen en je weet gewoon, dat de hele opbrengst op de juiste plek terecht komt!!

Aangezien Luuk en Thijs gisteren meerdere pogingen hebben gedaan om een muffin te bemachtigen, heb ik, toen ik klaar was met meehelpen, voor de kids alledrie een lekkere koek gekocht die ze vanmiddag lekker kunnen opeten en een potje marmelade voor op brood. Nu ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig wat ze zelf gekocht hebben!! Haha, ik ga het straks horen, als ik ze ophaal.

donderdag 17 november 2011

Muffins


Vandaag heb ik muffins gebakken, die morgen op de markt verkocht kunnen worden. Zoals ik een paar blogs terug al schreef, is dit voor een 'goed doel'. Dit keer geen actie voor mensen in een ver land, maar een actie voor een gezin in het dorp, voor het dochtertje wat met het Pfeiffer-syndroom geboren is.
Er doen aan deze actie twee Kindergartens mee, dus er zal ook een flinke kraam vol liggen met allerlei lekkers in de vorm van zelfgebakken brood, taart, koekjes, muffins, maar ook zelfgeknutselde spulletjes of speelgoed wat de mensen over hebben.
Aangezien veel duitse moeders nogal euh...heel creatief zijn, zeg maar (was een keer op een feestje: och, zei een moeder, ik neem wel een zelfgebakken cake mee...ze kwam vervolgens aanzetten met inderdaad een cake, maar dan volledig omgetoverd tot piratenschip, met piraten, vlaggenmasten en al...om maar een voorbeeld te noemen), heb ik in ieder geval m'n best gedaan om er iets leuks van te maken!!Hier begint het dus allemaal mee...


uit de oven zien ze er dan zo uit...oh, als de computer nu eens geur kon
overbrengen...de kids vonden het maar wat gemeen dat ze er niet één
mochten opeten...nee jongens, alles is voor baby Emma.


Tja, ze worden buiten op de markt verkocht, dan geef je ze ook niet zo
op een schaal mee...


Eerlijk is eerlijk, ik vond mezelf best creatief!! Dat wil ik in ieder geval vasthouden
tot morgenochtend...tot ik al die andere creativiteit zie...
Nu maar hopen dat er morgen een flinke opbrengst is!! Alle kids uit de Kindergarten mogen morgen maximaal één euro meenemen en dan gaan ze zelf ook in groepjes, met een juf, naar de markt toe en mogen ze iets voor zichzelf kopen! Haha, ben benieuwd waar ze dit keer mee thuis komen! Ze hebben vaker acties en ongeveer 1 à 2 keer per jaar gaan ze dan op deze manier naar de markt, de vorige keer was er een verkoopactie met allemaal ingezameld speelgoed, waarvan de opbrengst naar een ander doel ging. Luuk kwam toen thuis met een flinke pluche-haas....hij is dus allergisch voor stof en heeft knuffels uit zijn bed moeten halen om rustig te kunnen slapen, maar dit beest moest en zou in zijn bed...ik heb de haas in de wasmachine geknikkerd en vervolgens heeft hij er een paar nachten mee in bed gelegen, maar hij kwam niet meer bij van het hoesten...dit keer ligt er best wat eten op de kraam, ik ben dus benieuwd en voor Thijs is het de eerste keer dat hij mee gaat (en hij is gek op lekkere dingen...).
Ik zal nog wel melden wat de heren zich gekocht hebben!!

woensdag 16 november 2011

Levensverzekeringen

Gisterochtend ben ik dus bij de bank geweest. De meneer heeft mij van alles uitgelegd, zodat ik weet hoe het een beetje in elkaar steekt, hoe het werkt als je die levensverzekeringen op wilt zeggen. De meneer was zelfs zo netjes dat hij een brief voor mij heeft gemaakt, die Erik moet ondertekenen en die we dan naar de Deutsche Bank kunnen sturen. Van één van de beide levensverzekeringen hadden we al een brief ontvangen met een 'Abtretung', iets waarvan ik niet wist wat ze nu precies bedoelden. Maar het blijkt dat hiermee bedoelt wordt, dat de Deutsche Bank deze verzekering vrij heeft gegeven, om ermee te doen wat we willen. Die kunnen we dus ook zonder problemen opheffen, maar de andere levensverzekering is nog niet 'abgetreten', nu kan het zijn dat dit nog onderweg is, maar het kan ook zijn dat ze het nog vergeten hebben. Het zou zelfs ook zo kunnen zijn dat ze die 'Abtretung' niet versturen en niet geven...volgens de meneer gisteren, kan een instantie dit weigeren te doen en kun je dus niet van die verzekering af komen...hmmm, heel apart, maar ik heb vanmorgen inmiddels al twee pogingen gedaan om de Deutsche Bank te bellen, maar het is me nog niet gelukt de juiste persoon te pakken te krijgen.
Ik doe zometeen maar wel de brief op de bus en we merken wel of het goed gaat met beide verzekeringen.

De goede levensverzekering, die we via de Volksbank hebben, kunnen we gewoon laten bestaan, ook al wonen we straks in Oostenrijk. Dit heeft de meneer gisteren voor de zekerheid maar even nagekeken en het kan dus. Het zou natuurlijk aan de ene kant ook jammer zijn, om in Oostenrijk een nieuwe af te sluiten, want dan zijn we weer ouder dan tijdens het afsluiten van de huidige verzekering en daarmee betaal je automatisch ook weer meer.

dinsdag 15 november 2011

Nichtje en een 'goede actie'

Alweer heel goed nieuws te melden!! Gisteren hebben we er alweer een nichtje bij gekregen!! Eriks zusje is bevallen van haar tweede dochter!! Helemaal geweldig, alles gaat goed en is gezond!!!!
Inmiddels zijn Erik en ik maar liefst 10 keer oom en tante!! Tjonge, dat is denk ik toch wel erg bijzonder, vooral ook omdat er, tot op heden gelukkig, geen 'ongezonde' kindjes tussen zitten.

Vanmorgen op de Kindergarten daarentegen, hoorde ik iets anders. De moeder van een jongetje bij Luuk uit de groep, was in verwachting en inmiddels ergens voor afgelopen zomer al bevallen. Ik ken haar alleen heel oppervlakkig, maar toevallig heb ik haar, toen nog hoogzwanger, een poosje gesproken. Ze zag als een berg op tegen de bevalling, omdat er bij haar eerste van alles mis is gegaan, zowel tijdens de zwangerschap, als tijdens de bevalling en erna. Vandaar dat ze ook een lange poos hebben getwijfeld, of ze nog wel een kindje wilden. Nu was het toch zover, vanwege haar leeftijd konden ze ook niet meer te lang wachten en ze wilden toch graag een tweede. Deze zwangerschap verliep heel goed, ze begeleiden haar goed, ze had veel gesprekken en vanwege haar leeftijd kwam ze ook in aanmerking voor extra prenataal onderzoek, maar ze bleef een 'gevoel' houden (noem het moederinstinct...), ze was erg blij, maar iets hield haar een beetje terug, zeg maar. De oudste zat in het laatste Kindergartenjaar en zit nu inmiddels op de basisschool, dus op de Kindergarten kan ik haar ook niet meer tegenkomen. Maar bij de basisschool trof ik haar ook nooit meer, ja, één keer, toen was ze druk in gesprek en wilde ik er niet zomaar tussenkomen en ik dacht, ach, ik zie haar van de week nog wel een keertje. Niet dus, maar ik heb me eerlijk gezegd ook nooit afgevraagd waarom ik haar niet meer zo vaak zag. Sinds vanmorgen weet ik waarom.
Het blijkt dat hun dochtertje geboren is met het Pfeiffersyndroom. Dit houdt in dat tijdens de zwangerschap het fontanelletje aan elkaar is gegroeid...ze hebben dit bij geen enkel onderzoek kunnen opmerken (of opgemerkt)... sindsdien wordt hun dochtertje vaak geopereerd, want de hersentjes hebben natuurlijk wel groeiruimte nodig, die ze nu niet krijgen. De druk op haar hoofdje is ook snel te groot met alle gevolgen van dien...., ze heeft dus al vele weken van haar jonge leventje in het ziekenhuis doorgebracht. Hun thuissituatie is ernstig veranderd, want op de momenten dat het dochterje niet in het ziekenhuis is, is er steeds een verplegende hulp in huis. Het huis wordt steeds meer aangepast met verbouwingen om het allemaal wat 'makkelijker' te maken.
Vandaar dat ze nu in de Kindergarten een verkoopactie gaan houden. Elke vrijdagochtend is er markt is Gildehaus en nu hangt er een lijst in de Kindergarten waarop iedereen die het kan en wil iets kan schenken, iets wat ze kunnen verkopen op de wekelijkse markt en dit doen ze voornamelijk met koeken, cakes, muffins of zelfgeknutselde spullen.... nou ja, voor zoiets kun je toch geen nee zeggen? Als ons zoiets getroffen zou hebben, zou het toch ook fijn zijn als er zo'n actie ondernomen zou worden? Het geld wat opgehaald wordt, is volledig voor de familie. Dit keer dus geen actie voor mensen in een ver buitenland, maar 'gewoon' voor iemand in het dorp.

maandag 14 november 2011

Statistieken en Deutsche Bank

Misschien wel een leuk weetje voor jullie als blog-lezer. Degene die ook een blog schrijven weten dit natuurlijk al wel, maar ik weet dat er ook lezers zijn, die het niet weten. Ik kan namelijk de statistieken zien van deze blog en dat is best leuk! Zo kun je zien, dat de blog ook in ieder geval gelezen wordt door iemand. Het is natuurlijk ook leuk voor mezelf, je hebt een soort van dagboek over bepaalde gebeurtenissen, maar het is ook leuk om te zien dat het door anderen gelezen wordt, dat andere mensen het leuk vinden wat je schrijft en/of doet! Ik kan natuurlijk niet zien WIE er leest, maar wel in WELK LAND deze blog gelezen wordt en HOE VAAK de blog in dat land is 'aangeklikt'.
Misschien wel leuk om te weten:
deze blog wordt tot op heden in 9 landen gelezen (in ieder geval bekeken) en in 5 landen ervan regelmatig gelezen. In totaal heeft de blog de laatste maand 461 pageviews gehad en vanaf het begin van de blog (9 juni 2011) zijn er totaal 1713 pageviews (tot vandaag 10.00u) geweest.
Ach, zomaar even een weetje!

Morgen een afspraak bij de bank. Aan onze hypotheek, die wij nog bij onze vorige bank hadden lopen en dus eigenlijk per november 2011 door onze nieuwe bank overgenomen zou worden, hangt nog een levensverzekering. Die levensverzekering was al vrij vlot vanaf het begin niet 'toereikend'...klinkt een beetje vreemd, maar achteraf kunnen we zeggen dat we behoorlijk bedonderd zijn bij de Deutsche Bank. Wij hebben daardoor al ruim twee jaar bij onze huidige bank wel een levensverzekering die, zeg maar, in orde is. Nu wil ik dus de levensverzekering bij de Deutsche Bank 'kündigen' zoals ze dat hier zeggen, opzeggen dus. Aangezien je dat als privé-persoon waarschijnlijk niet zomaar voor elkaar hebt, heeft de huidige bank aangeboden ons daarbij te helpen.
Diezelfde Deutsche Bank blijft tot op het laatst dus volhouden, met het bedonderen...twee weken geleden kregen we een brief waarin stond, dat onze rentevaste periode bijna was verlopen en dat door HUN voor ons een nieuwe rente was vastgesteld...of we die brief even ondertekend wilden terugsturen, dan zaten we voor de komende 20 jaar weer goed!!!!!!!!!!!!!!!!! Diezelfde Deutsche Bank had allang daarvoor een bericht ontvangen dat per november de hypotheek afgelost zou gaan worden, wij hadden ook al de brief ontvangen over welke bedragen wij waarnaartoe over moesten maken en vervolgens sturen ze dus doodleuk die ene brief. Als wij niet oplettend zouden zijn en die brief ondertekend terug hadden gestuurd, hadden wij weer voor 20 jaar aan de Deutsche Bank vastgezeten met een hypotheek (want zo goed was die brief wel opgesteld, ik heb de brief namelijk aan onze contactpersoon bij onze huidige bank laten zien)!!!!
Dus mensen, als jullie onverhoopt plannen zouden hebben om naar Duitsland te verhuizen....wij hebben niet zulke goede ervaringen met de DEUTSCHE BANK.

zondag 13 november 2011

Relaxdagje

Een heerlijk rustig dagje vandaag...vanmorgen lekker in de pyama een zondagsontbijtje genuttigd, vervolgens allemaal gedoucht, koffie gedronken, lekkers gegeten, televisie gekeken, weer lekkere dingen gegeten en nu is Erik spullen aan het verzamelen om met de kids naar het bos te gaan om verder te gaan bouwen aan de hut!
Ik ga mij zo 'optuigen' om naar het feestje van mijn oom en tante te gaan. Gewoon eindelijk dus weer even een relaxdagje!!!!