zaterdag 2 februari 2013

Klusdag en Kinderfasching

Vanmorgen eerst de broodbakmachine aangezet voor een lekker wit brood in de middag. Toen in de woonkamer boven de kast, tvkast en salontafel op de foto gezet...en op Willhaben gezet! Het was al een licht twijfelgeval, deze meubels. Het hoort allemaal wel bij elkaar, het is een geheel, maar heel erg fraai is het allemaal niet meer. Afgelopen week was ik aan het werk in deze woonkamer en hoe vaker ik naar de kast keek, hoe erger ik me eraan begon te ergeren...ik was al op Willhaben aan het rondsnuffelen en kwam erachter dat er best leuk spul is, voor niet al teveel geld en we hebben nog een aantal maanden de tijd...dus vanmorgen de fotocamera gepakt en de boel staat inmiddels online!

Morgenvroeg gaan we alweer kijken bij een bed! Vanmorgen, toen ik onze spullen op Willhaben zette, keek ik even bij de 'vaste' pagina's en daar stond opeens een bed en een woonkamerkast! Mevrouw opgebeld en morgenvroeg gaan we kijken, het is in Villach, dus lekker dicht bij.
Ook heb ik een mooie grote ren voor de konijnen gevonden, die gaan we over een paar weken ophalen, als we de trekhaak onder de auto hebben. Die mevrouw staat het niet in de weg, dus dat is fijn! De huidige ren is voor twee konijnen niet al te groot, maar het gaas kopen om een andere te maken, is vrij prijzig, dus vandaar dat ik voor een tweedehands ren aan het kijken was en deze mevrouw had er één staan, een hele mooie, ook van de bovenkant dicht met gaas, zodat we ook voor de roofvogels niet meer bang hoeven zijn.

Erik heeft vandaag de deuropening van de oude wc boven dichtgemetseld! Er is dus nu een deur minder op de gang in het appartement. We hebben de muur tussen de oude wc en badkamer weggehaald en daarom waren er nu dus twee deuren voor één vertrek...beetje overbodig! Ook is er een muurtje gemetseld voor de douche, het wordt straks echt mooi! Donderdag kwam de bestelling al binnen: de wc met inbouwreservoir en de douche-goot, dus ook daar is Erik al met de eerste voorbereidingen van bezig geweest!

Zelf heb ik vandaag wat gerommeld op de zolder en vanmiddag heb ik de Speis van het appartement helemaal geschuurd en vervolgens helemaal met een sopje afgenomen...hihi, ik was dus weer lekker wit!
Vanmiddag konden we even goed opschieten, want de jongens waren met Ute mee naar de kindercarnaval! In het Knappenhaus begon het vanmiddag om 14.00u en Ute wist dat wij eigenlijk nog wel het een en ander wilden doen, dus stelde ze voor, dat zij met de kinderen er naar toe zou gaan. Ze wilde eigenlijk lopend gaan, maar het heeft hier vandaag echt ontzettend gesneeuwd! Ècht ontzettend, dikke vlokken vielen naar beneden, maar omdat het te warm is, werd het een behoorlijke drekzooi op de straat...ik heb de jongens dus met de auto naar het Knappenhaus gebracht, waar Ute ook was en ze belde tegen 17.00u weer op, Thijs had de knollen gaar en wilde graag naar huis. Aangezien ik in een te stoffige staat was, heeft Erik de jongens even opgehaald.

Nu liggen de jongens lekker gedoucht in bed en zit de dag er alweer bijna op...

vrijdag 1 februari 2013

De zon en Pensionisten

Hier in Bleiberg is het natuurlijk nogal een 'ding'...de zon! Wij wisten voordat we hier kwamen wonen, dat we in de winter een periode geen zon zouden hebben, daar heb ik het vaker in mijn blog over gehad o.a. op Blog 23 oktober 2012. Precies zoals Andy vertelde, kwam op 18 of 19 januari het eerste beetje zon weer op ons huis. Het begint dan natuurlijk weer met een aantal minuten per dag, maar je geniet er dubbel en dwars van! Deze week gaat het ineens heel snel met de zonne-uren. Dinsdag hadden we zon tussen 11.30u en 13.15u, woensdag van 10.45u tot 13.15u en donderdag al vanaf 9.30u tot 13.15u!!!!!! En dan geen waterig zonnetje, nee, gelijk volle bak, kraakheldere hemel!

Vanmorgen was het niet helemaal helder, het zonnetje doet wel heel erg zijn best, maar kan er niet lekker doorkomen. Het was vanochtend weer flink ploeteren tijdens het wandelen, er ligt nog behoorlijk sneeuw, maar dit is natuurlijk inmiddels oude sneeuw en wat aangevroren...de ene keer zak je er tot de enkels (of dieper) in en de andere keer zak je niet weg, nou, dat is best vermoeiend lopen!! We waren met ons vieren, Sepp, Burgi, Ute en ik. Hahaha, de Pensionisten hadden er best moeite mee om erdoor te komen en dat kregen ze ook goed te horen van Ute! En als Sepp de moeilijke weg verkoos, dan riep Ute al: ''I trog di nit oba!!'' (ik beur je niet naar beneden), hahaha, ze zijn allemaal wel in voor een geintje en dat maakt het des te gezelliger!

We hebben de Hubertushutte weer bereikt!

Ik kan van dit soort uitzichten geen genoeg krijgen...kijk ook eens naar de boompjes
links boven op de rots, apart toch?

donderdag 31 januari 2013

Langlaufen!

Jammer genoeg was het bed totaal de verkeerde maat...echt jammer, want zelfs Erik vond het erg mooi, massief houten bed, kasten, nachtkastjes, waarschijnlijk zelfs antiek...maar ja, het bed bestond uit twee keer 80x190cm, verkeerder kon het niet! Nu kunnen we ook alleen de kasten nemen, maar dan zijn we bang dat het straks een 'bij elkaar geraapte' boel gaat worden en dat willen we niet. Het liefst moet in elk geval de slaapkamer een geheel zijn, net als de andere slaapkamer. Verder zoeken dus en van de andere advertentie heb ik nog geen mail teruggekregen.

Jordy was helemaal opgewonden vanmorgen, hij ging Langlaufen! De eerste twee uur van de dag, dus ik heb ze mooi vanaf het balkon gade geslagen een poosje, erg leuk!
Hier wordt Jordy door de juf (met witte jas)in de Langlaufski's geholpen...maar Jordy is van de
''makkelijke'' kant, dus het duurde en het duurde en Jordy stond er echt naar te kijken van:
'nou juf, jij wil Langlaufen, dus je ziet maar dat je ze aan mijn voeten krijgt!' Haha,
het is uiteindelijk gelukt...

...en hier gaat Jordy op pad! (vooraan in het zwart)

stoer toch?

Kijk en met de ligging van de Langlaufloipe van de school is ook niks mis! De andere Langlaufloipe ligt iets verder naar rechts, aan de andere kant van de straat (niet op foto te zien)

Het ging met vallen en opstaan, maar hij deed het super!

en kon zelfs zelf weer overeind komen! (de achterste is Jordy)

Haha, bij de juf ging hij nog eens onderuit! Gelijk werd er weer uitgelegd hoe hij
zich moet bewegen en toen kon hij weer op pad!

woensdag 30 januari 2013

Slaapkamer en materiaal

Het is alweer woensdag, tjee, de dagen vliegen echt voorbij! Vanmorgen heb ik me alweer nuttig gemaakt boven én beneden! Hahaha, het gaat hier van schuren, naar gipsen, naar badkamer poetsen, Etagenheizung schoonmaken...niet de dingen die ik (op badkamer poetsen na) in Duitsland op mijn lijstje had staan! Ach, ik weet waarvoor ik het doe en zolang je ziet dat het mooier wordt, heb je er ook nog lol aan!

Vanmiddag gaat Erik naar een slaapkamerinrichting kijken in Villach. Erik gaat na het werk even alleen, want de mevrouw heeft haast, ze heeft het huis verkocht en het moet eigenlijk vrijdag allemaal weg... Ik heb het op Willhaben gezien en het stond me gelijk aan, het enige wat ik dus niet weet en de mevrouw mij zo niet kon vertellen, is de maat van het bed...meer dan eens zijn de bedden hier 190cm lang en daar heb ik niks aan. Maar hopen dat het bed toch 200cm is en dat het er goed uitziet! Dat zou dan voor de tweede slaapkamer van het appartement worden, er zitten namelijk ook twee kasten, nachtkastjes en nog een ander kastje bij...duimen dus! Mocht het niet wat zijn, dan heb ik al een volgende inrichting gezien, maar daar moet ik ook de maten van weten!

Inmiddels hebben we ook spullen voor de badkamer van het appartement besteld, een toilet met inbouwspoelkast en alles erop en eraan, een douche'goot' en een thermostaatkraan met douchestang en douche...dit hebben we in Duitsland besteld, dat schijnt hier vrij normaal te zijn, omdat er nogal behoorlijk veel prijsverschil is met de bouwmarkten hier...je moet echt ontzettend oppassen wáár je je materiaal haalt, want zelfs de bouwmarkten hier onderling hebben soms schandalige prijsverschillen voor hetzelfde materiaal! Daar raakt Erik inmiddels steeds meer mee bekend.

dinsdag 29 januari 2013

Mooie dag

Het belooft een mooie dag te worden, deze foto heb ik vanmorgen om 7.45u genomen:
 

 
Dit is een paar uur later, als je goed kijkt (op foto klikken voor vergroting) kun je heel goed zien dat het boven op de Dobratsch best waait, de sneeuw stuift helemaal op! Deze foto heb ik trouwens vanuit het keukenraam van het appartement genomen:

Ik zit inmiddels weer aan een lekkere kop thee, ben alweer flink in de weer geweest vanmorgen. Ik heb alle gaatjes en gaten in de Speis en woonkamer van het appartement voor de eerste keer gevuld! Nu kan het drogen en dan morgen eerst licht schuren en dan een tweede keer alles langs. Vervolgens heb ik een was in de machine en een was in de droger gedaan, opgeruimd en stofgezogen.

Gisterenmiddag is de monteur van de vensters weer langsgeweest en heeft alle kelderramen ingemeten en een deur in de garage. Daarna ben ik met Luuk en Thijs naar Martin en Ingrid gelopen, ik wilde nog even wat vragen en niet heel erg lang blijven, maar ja, deze mensen zijn altijd zo blij dat je er bent en ze zijn zo gastvrij en vriendelijk, dat je het gewoonweg niet kan maken om gelijk weer weg te gaan, vandaar dat we nog even mee zijn gelopen naar de keuken en er een kop koffie gedronken hebben, Luuk kreeg een groot glas ranja en Thijs wilde wel warme chocolademelk, beide hebben ze drie chocoladekoekjes opgegeten en ze kregen nog voor alledrie een eigen plak chocolade mee naar huis...met een uitnodiging voor Kärntner Nudeln komen eten, zijn we weer naar huis gegaan! Dan willen ze ons ook nog foto's laten zien van een aantal jaren geleden, toen ze een enorme hoeveelheid sneeuw hadden in Bleiberg...hahaha, Martin heeft een poging gedaan om de DVD te vinden, maar gaf toe, dat hij het in zijn eigen rommel niet zo snel kon terugvinden!

Jordy en Luuk zijn daarna met de bobslee naar de kinderen van Ute gelopen en toen hebben ze met z'n viertjes over de speciaal geprepareerde bobsleebaan gesleed. Thijs mocht niet mee, want het is aan de overkant van de weg en hij hoeft ook niet altijd met hen mee. Thijs heeft vervolgens voor het avondeten de zigeunersaus gemaakt! Hij vindt het, net als Jordy en Luuk trouwens, ontzettend leuk om in de keuken te helpen en met de saus heeft hij al vaker geholpen, zodat hij het nu bijna helemaal alleen kan maken!

maandag 28 januari 2013

Klusochtend!

Maandagochtend...deze week zijn de bedden niet aan de beurt om verschoond te worden, dus dan...ga je maar weer eens klussen! Gelijk nadat ik Thijs weggebracht heb, heb ik m'n oude kloffie weer aangetrokken en ben naar boven gegaan naar het appartement. De woonkamer eerst opgeruimd, wat naar andere ruimtes gezet kon worden, dat heb ik gedaan, de rest in het midden van de kamer tegen elkaar aangeschoven en afgedekt met afdekfolie. Toen de Speis in...daar stond nog een heel vies oud zelfgeknutseld regaal...van hout, de schappen afgedekt met een neplaag tegels en van die gehaakte kantjes op de voorkanten van de schappen gemaakt...zo'n ding ja! Nou, die heb ik heerlijk met een hamer compleet uit elkaar geslagen! Vervolgens netjes alles naar de garage gebracht en toen het 'teviesomaantepakken' vloerje uit de Speis er ook uitgetrokken, alle spijkers, haken en schroeven uit de wanden gedraaid, de bouwstofzuiger erdoor en de Speis is klaar om met gips behandeld te worden! De woonkamer heb ik ook nog even ontdaan van de laatste spijkers en de houders van de gordijnroede en ook deze ruimte is er klaar voor.
Voordat de nieuwe kozijnen komen, wil ik de woonkamer, Speis en de gang zover hebben, dat de gaten gevuld zijn en alles helemaal geschuurd is...zodat na het plaatsen van de vensters ook hier de witkwast erdoor kan! Daarmee zijn we er nog niet natuurlijk, want de vloeren moeten ook allemaal nog gedaan worden...en daarna nog het inrichten, de gordijnen/vitrage/pliché (weet nog niet wat) regelen...van verveling voorlopig dus geen sprake! Maar het voelt wel weer fijn om de handen uit de mouwen te steken!

zondag 27 januari 2013

Zondag

Het is een echte zondag vandaag, vanmorgen zijn we begonnen met het afbakken van broodjes en een uitgebreid ontbijt. Ik had nog een rol bladerdeeg in de koelkast liggen en appels die op moesten, dus na het ontbijt heb ik een Apfelstrudel gemaakt, voor het eerst. Appelflappen en appelcake dat lukt al redelijk, maar een Strudel had ik nog niet geprobeerd. Ik heb ook dit keer zelf weer een stuk gegeten! Haha, dat is voor mij heel wat! Ik heb de appel in hele kleine stukjes gemaakt, dan vind ik het nog wel redelijk. Thijs vindt het in elk geval heel erg lekker en peuzelt er een flink stuk van op! Erik vond het ook lekker, Jordy een beetje lekker en Luuk is niet zo van de bladerdeeg en wilde het niet eens proberen, jammer.
Het zonnetje stond weer heerlijk op het huis, dus zijn we ook even lekker naar buiten gegaan, de konijnen hadden nog een schoon hok nodig en daarna hebben we met de sleetjes nog een klein stukje gelopen.

Na de middag heb ik een grote pan op de Etagenheizung gezet, om kippesoep te maken! Voor het eerst! Aangezien Thijs geen soep eet, maar wel graag brood, heb ik dan ook maar weer de broodbakmachine gevuld voor een brood. Op zondag zijn we vaak wel van de 'lekkere' toetjes, dus heb ik een chocoladepudding gekookt, een vanillepudding en ook nog slagroom geklopt.

Al zeg ik het zelf, de kippesoep was goed gelukt en heeft heerlijk gesmaakt! Hahaha, deze zondag was dus echt een klungeldag met koken en bakken, heerlijk!