dinsdag 29 januari 2013

Mooie dag

Het belooft een mooie dag te worden, deze foto heb ik vanmorgen om 7.45u genomen:
 

 
Dit is een paar uur later, als je goed kijkt (op foto klikken voor vergroting) kun je heel goed zien dat het boven op de Dobratsch best waait, de sneeuw stuift helemaal op! Deze foto heb ik trouwens vanuit het keukenraam van het appartement genomen:

Ik zit inmiddels weer aan een lekkere kop thee, ben alweer flink in de weer geweest vanmorgen. Ik heb alle gaatjes en gaten in de Speis en woonkamer van het appartement voor de eerste keer gevuld! Nu kan het drogen en dan morgen eerst licht schuren en dan een tweede keer alles langs. Vervolgens heb ik een was in de machine en een was in de droger gedaan, opgeruimd en stofgezogen.

Gisterenmiddag is de monteur van de vensters weer langsgeweest en heeft alle kelderramen ingemeten en een deur in de garage. Daarna ben ik met Luuk en Thijs naar Martin en Ingrid gelopen, ik wilde nog even wat vragen en niet heel erg lang blijven, maar ja, deze mensen zijn altijd zo blij dat je er bent en ze zijn zo gastvrij en vriendelijk, dat je het gewoonweg niet kan maken om gelijk weer weg te gaan, vandaar dat we nog even mee zijn gelopen naar de keuken en er een kop koffie gedronken hebben, Luuk kreeg een groot glas ranja en Thijs wilde wel warme chocolademelk, beide hebben ze drie chocoladekoekjes opgegeten en ze kregen nog voor alledrie een eigen plak chocolade mee naar huis...met een uitnodiging voor Kärntner Nudeln komen eten, zijn we weer naar huis gegaan! Dan willen ze ons ook nog foto's laten zien van een aantal jaren geleden, toen ze een enorme hoeveelheid sneeuw hadden in Bleiberg...hahaha, Martin heeft een poging gedaan om de DVD te vinden, maar gaf toe, dat hij het in zijn eigen rommel niet zo snel kon terugvinden!

Jordy en Luuk zijn daarna met de bobslee naar de kinderen van Ute gelopen en toen hebben ze met z'n viertjes over de speciaal geprepareerde bobsleebaan gesleed. Thijs mocht niet mee, want het is aan de overkant van de weg en hij hoeft ook niet altijd met hen mee. Thijs heeft vervolgens voor het avondeten de zigeunersaus gemaakt! Hij vindt het, net als Jordy en Luuk trouwens, ontzettend leuk om in de keuken te helpen en met de saus heeft hij al vaker geholpen, zodat hij het nu bijna helemaal alleen kan maken!

Geen opmerkingen: