zaterdag 26 oktober 2013

Hoera!

Hieperdepiep HOERA!
Erik is vandaag jarig!!
de jarige job lekker buiten met koffie en kwarktaart!


We genieten dit weekend nog heerlijk van de zon! We zijn vanochtend opgestaan met een stralende zon aan de hemel, het is echt genieten en dat zomaar op Eriks verjaardag eind oktober!! Wij genieten van de herfstsfeer in onze tuin:


De konijnen mochten vanmorgen ook weer even lekker aan de wandel:
vrijdag 25 oktober 2013

Wandelen en familie

Even een blogje tussen de bedrijven door! Vanmorgen heb ik lekker weer gewandeld...en dit keer niet als enige nederlander! Mijn broer is meegegaan! Ik had ze gevraagd of één van de beiden misschien mee wandelen wilde. Aangezien ze vandaag alweer terug gaan, had ik niet verwacht dat er iemand mee zou gaan, maar toch vanochtend om iets over half acht, stond daar mijn broer klaar!
We hebben een iets andere route genomen op de heenweg, af en toe even een overleg waar we langs zouden gaan en uiteindelijk kwamen we bij de Hubertushütte weer op de gewone weg uit! We zijn begonnen met acht personen, maar twee zijn er vrij vlot afgehaakt, omdat er één ziek werd...de hongaarse begon opeens over te geven... ze wilde alleen naar huis gaan, maar daar is natuurlijk geen sprake van, Adelina ging met haar mee terug en wij hebben onze weg vervolgd. Het was wederom gezellig en ook leuk om zo aan je familie te kunnen laten zien waar je normaal loopt en ook mee te laten genieten van de omgeving! Toen ik vanochtend uit het raam keek, was het heel mistig en bewolkt, dus dan laat ik de fotocamera thuis...we waren nog geen twintig minuten weg toen de zon er gewoon door kwam!!! Wat balen, dan had ik gewoon de camera dus wel mee moeten nemen! Maar goed, voor mij zit alles eigenlijk al wel in het geheugen gegrift, maar toch blijven de foto's altijd weer bijzonder...volgende keer beter!

Het laatste middageten met de familie hebben we samen gedaan, ik had nog knakworstjes, wat lekkere broodjes erbij en we hebben gezellig samen aan tafel gezeten. Straks als Erik terug is, drinken we nog koffie en dan is het voor mijn broer en gezin alweer tijd, dat ze willen vertrekken. Het was gezellig!!

donderdag 24 oktober 2013

Verkocht!

Eindelijk, de aanhanger is verkocht!! Vanmorgen om 8.30u is hij opgehaald, dat schept ruimte in de garage! De meneer waar ik het de laatste keer over had, die niet kon komen, omdat hij ziek zou zijn, daar had ik gelijk al geen goed gevoel bij en ik schreef hier al wat ironisch: ''ben bang dat hij nooit meer beter wordt...''. Tja, noem het voorgevoel, maar die man heeft zich inderdaad niet meer gemeld! De andere meneer, die al eerder is geweest om te kijken, die melde zich weer en die meneer heeft de aanhanger uiteindelijk vanmorgen opgehaald.
Ook is de fritteuse inmiddels opgehaald en dus verkocht. De rest van de advertentie's staan er nog op Willhaben, we zullen zien of daar nog wat mee gaat gebeuren, ik heb er zo links en rechts wat prijzen aangepast en nu maar hopen dat er nog iets verkocht gaat worden :-)

De Taekwondo-pakken zijn helemaal klaar, dus die kunnen vanavond gebruikt gaan worden, dat vinden de jongens natuurlijk superstoer!

woensdag 23 oktober 2013

Taekwondo-pakken en dumpen...

Om gelijk even te beginnen, de gevulde speculaas was heeeeeerlijk!! Helemaal blij dat het recept gewoon in één keer goed was! Het is bij iedereen in de smaak gevallen, dus voor herhaling vatbaar!

En nu even tijd voor een kop koffie! Vanmorgen al even aan de poets geweest en zo nog even weer verder met de Taekwondo-pakken. Maandag na de les hebben Jordy en Luuk de pakken dan eindelijk meegekregen, ze zaten er al op te wachten! De trainers hebben aangegeven, dat je voor de kinderen de pakken best een stuk te groot kunt nemen, want anders ben je binnen een jaar al toe aan een volgend pak...vandaar dus dat de mouwen en de pijpen nu wat te lang zijn, maar die heb ik netjes omgevouwen, glad gestreken en vervolgens alles vastgezet met naald en draad. Ook is er voor elk pak een embleem wat erop gezet moet worden...gisterenmiddag heb ik al een hele poos gezeten, gisterenavond nog weer en nu moet ik alleen nog van het pak van Luuk het embleem erop zetten en dan is alles klaar!

Gisterenochtend heb ik me omgekleed in een oud tenue...doek over mijn haren...emmer erbij, twee oude doeken erbij, staalborstel erbij...en toen heb ik de Etagenheizung van binnen schoongemaakt!! Hahaha, mijn hoofddoekje was dus uit bescherming tegen het roet! Ik heb de Herd flink met de staalborstel geboend, uitgeveegd, deurtjes van binnen schoongemaakt en vervolgens de bovenkant weer opgepoetst. De Herd kan er dus weer even tegen. Deze week gebruiken we deze toch niet, omdat nu mijn broer en zijn gezin in het appartement zijn en we kunnen het wel warm genoeg opstoken, zodat boven de radiatoren ook warm genoeg worden door de Etagenheizung, maar dan vallen we hier bijna flauw van de hitte, want het is buiten nog niet koud en dus binnen hoef je ook niet vol gas te stoken...plus het feit dat we dan het warme water niet voldoende voor tien personen warm kunnen krijgen. Deze week wordt er dus op olie gestookt en vandaar dus dat ik de Herd mooi uitgebreid kon boenen!

De kinderen spelen er wat af met elkaar! De neefjes en nichtjes kunnen het goed vinden met elkaar, hebben eigenlijk helemaal geen geruzie en ze spelen afwisselend met de ene en dan met de ander, het gaat dus super! Hihihi, de jongste is dus drie en de anderen voelen zich af en toe heeeel groot en dan is een drie-jarige toch maar te klein om mee te 'mogen' doen...op heel subtiele wijze proberen ze dus soms de jongste 'te dumpen', dan komen ze met jas aan bij mij naar binnen, de jongste zonder jas en dan wijzen ze hem op een mooie tractor waar hij mee kan spelen en proberen vervolgens heel zachtjes de deur uit te gaan...hahaha, de kleine laat zich niet dumpen en vliegt er zo weer achteraan!! Ach en dan vinden ze wel weer iets of de jongste moet zich af en toe even binnen vermaken. Gisterenavond hebben ze een gezellig avondje gehouden. Dat was min of meer al afgesproken, maar dan aan het einde van de week, maar aangezien de planning iets anders loopt, hebben de kinderen gisterenavond met z'n zessen bij mijn broer en schoonzus een disneyfilm gekeken, met natuurlijk wat lekkers op tafel, om het dan toch helemaal af te maken! Ze gingen vervolgens moe maar voldaan naar bed!

maandag 21 oktober 2013

Familiewandeling en gevulde speculaas

Zondag was alweer een heerlijke dag! Iets meer bewolkt en iets meer wind, maar toch niets te klagen! We zijn een klein eindje aan het wandelen geweest. Er was een drie-jarige met ons mee, dus geen heel gekke dingen of heel ver weg, maar gewoon een leuk rondje gemaakt:

Het was heerlijk! Hahaha en de oudste van mijn broer had even het plan opgevat om 's middags dan maar 'even' naar de top van de Dobratsch te lopen :-). Dan moest de jongste maar thuis blijven, bij mijn schoonzus en bij mij en dan gingen de andere kinderen wel met de mannen mee....hahaha, heerlijk die impulsieve reactie's! Het lijkt allemaal zó makkelijk en het kleine stukje in de waterval klimmen ging ook zó makkelijk, dan doen we de rest van de berg vanmiddag wel even...hihihi!

Zondagavond zijn we heerlijk uit eten geweest, dit keer naar een restaurant in Wernberg, waar we nog niet eerder geweest waren. We hebben voor dit restaurant gekozen, omdat er een binnen- en een buitenspeeltuintje bij zit, wel zo handig met zes kinderen! Het was gezellig!

Vanmorgen ben ik begonnen met het afhalen van de bedden, de eerste machines zijn gedraaid en de eerste wassen hangen dan ook al lekker aan het balkon te wapperen! Ik wilde net beginnen aan het eerste strijkgoed, toen ik mij opeens bedacht dat ik spijs in de koelkast had staan! Via Facebook kwam ik op een recept van gevulde speculaas...hmmmmm, daar had ik wel zin in! Amandelspijs kennen ze hier in Oostenrijk niet, maar ook dat valt zelf te maken! Het bleek niet zo moeilijk te zijn, maar de spijs moest wel een dag of twee in de koeling, voor de smaak. Ik heb dus na het maken van een Kuchen op vrijdagmiddag, gelijk erna de spijs gemaakt en in de koeling gezet en nu moest er dus een gevulde speculaas gemaakt worden! Dus tussen de rest van de bedrijvigheid door, heb ik de speculaas klaargemaakt en in de oven geschoven, zodat ik alsnog verder kon gaan met mijn strijkgoed. De speculaas is inmiddels uit de oven en het ruikt in elk geval lekker, als het dan ook nog smaakt, dan is het helemaal fijn natuurlijk: