zaterdag 16 november 2013

Breken...

BOEM BAM BAM BAM BENG... ahum, zo klinkt het hier zo ongeveer! De muur tussen woonkamer en keuken moet eraan geloven, nou ja, niet helemaal, want die meneer is nog niet geweest, maar in elk geval wel twee delen!
Vanmorgen heeft Erik alles voorbereidt, deuren afgeplakt rondom, plastic overal op, om en omheen gespannen, platen op de vloer gelegd, radiatoren verwijderd (eentje moest er helemaal verdwijnen) en vervolgens de afgetekende delen alvast ingeslepen... na het middag eten gingen allevier de mannen gewapend in oude kleren via een ladder het woonkamer raam in!! Hahaha, Erik heeft echt alles afgeplakt, ook de deuren, dus dan maar gewoon vanaf buiten een ladder tegen de muur en bij het woonkamerraam erin! En nu klinkt er dus al een hele poos zwaar gebeuk...ik ben heel benieuwd naar het resultaat!!

In de woonkamer zater er bij drie wanden gipsplaten voorgezet, door de vorige bewoners gedaan nog, maar ja...jullie hebben vast op eerdere foto's gezien, dat dat er nu niet bepaald fraai uit zag en aangezien het niet helemaal overal aangesloten zat en blijkbaar verkeerde materialen gebruikt waren, vormden zich in de spleten dus schimmel...heerlijk...de afwerking rond de ramen liet ook zwaar te wensen over en dus zat er voor ons maar één ding op (nou ja, voor Erik...hihi): weg halen! Het was niet het fijnste werk, het zat verlijmd en er zat piepschuim tussen, de jongens hebben ook daarbij geholpen in de afgelopen week en het is er allemaal af! Gisteren heeft Erik dan ook samen met de jongens de aanhanger volgeladen met de vuilniszakken vol gips en afgevoerd naar de stort! Weg met die troep!

vrijdag 15 november 2013

Wandelen? Rekening en spaarpot

Gisteren was net alle sneeuw weg en vannacht is het weer begonnen te sneeuwen! Totaal niet erg, alleen het is van die vieze natte sneeuw, het is glad en de jongens kunnen er al helemaal niets mee...dat is erg jammer. Aangezien het vanmorgen eerst gewoon sneeuwde en het vrijdag is...heb ik mijn wandeltenue aangedaan. De sneeuw was inmiddels wel erg fijntjes geworden en leek op regen, maar was het net nog niet. Via (de inmiddels erg handige) Whatsapp had ik gisteren al vernomen, dat er niet veel mee zouden gaan, vanwege werk en ziekte onder andere. De persoon die nog wel mee zou gaan, was niet bij de Kindergarten...tja, even nog met Martina staan kletsen en toen besloot ik dat ik maar eens omhoog zou lopen, richting Burgi en Gerhard. Ik werd al opgewacht! Maar dan wel zwaaiend en winkend vanaf de voordeur. Gerhard stond in de opening: ''Karin kom binnen, we kunnen echt niet wandelen nu, het is te glad en je bent zó nat...''. Het bleek dat Manu er inmiddels ook al binnen zat! We hebben even gekletst (nou ja, een dik uur) en toen ben ik met Manu weer weggegaan, jammer van het wandelen, maar toch even gezellig!

Ik heb nog even wat brood gehaald bij de winkel, want inmiddels hebben we ook niet meer genoeg aan onze zes broden in de week... en bij de winkel kwam Michi naar mij toe lopen, ze werkt er: ''Karin, je had gisteren een kaart bij de balie neergelegd voor de post, maar die bleek niet voldoende gefrankeerd, ik heb even bijgefrankeerd, dus ik krijg nog 70 cent van je...'' Hahaha, heerlijk dat dit allemaal zo kan!

Inmiddels hebben we de rekening van de graafwerkzaamheden ontvangen, zoals te verwachten wat duurder dan de offerte...tja, daar kunnen we weinig aan doen, het wás ook gewoon echt heftig, ze hébben enorm veel moeten wegbikken van de rotsen, maar ze hebben doorgezet en zijn doorgegaan om alles in orde te maken. Bij de offerte zat ook nog niet de nieuwe riolering ingecalculeerd, dus dat was zeker al een bekend iets. Wij zijn ervan overtuigd dat die andere firma het niet zo gedaan zou hebben...want die waren er echt van overtuigd dat er daar geen rots zou zitten en daarop was die offerte dan ook gebasseerd...en die zouden achteraf ook geen garantie geven, wat we bij deze firma wel hebben. Ach en als ik de rekening binnen een paar dagen zou betalen, mocht ik 3% van de rekening afhalen, dus dat heb ik ook gedaan, want op zo'n bedrag is die 3% een redelijke korting!

Voor nu is daarmee onze grote reserve aan spaargeld weg en dat voelt best gek...we hebben nog wel spaargeld, voor onvoorziene dingen (een kapotte wasmachine bijvoorbeeld) en ook het geld waarvan ik van mening ben, dat we teveel terug hebben ontvangen van de belastingdienst, dat is er nog en daar komen we voorlopig ook niet aan, totdat ik een aanslag in handen heb van dat jaar. Ook heb ik nog wat geld gereserveerd voor een begin aan de verbouwing van de slaapkamer van de jongens, maar verder is er niet. Zoals ik al eerder verteld heb, zijn er nog genoeg klussen in dit huis, die niet veel geld kosten, maar vooral zweet! We gaan dus gewoon vrolijk verder!! In de komende maanden proberen we wel weer een spaarpot op te bouwen voor bijvoorbeeld een keuken en badkamer...maar dat duurt gewoon een flink aantal maanden en daar zal zeerzeker pas na het volgende gastenseizoen ook maar iets voor opgebouwd zijn, maar dat is niet erg, al zou het geld er nú voor zijn, dan is er de tijd niet voor om het in te bouwen, er moeten namelijk eerst nog heel veel andere dingen in die ruimte's gedaan worden!

woensdag 13 november 2013

Sneeuw en positief nieuws!

Altijd kijk ik even naar de statistieken van de blog, dat is erg leuk en dan vooral als je ziet dat je blog zoveel gelezen wordt!! Tenminste, ik vind het veel! Ik merk ook dat er de laatste tijd weer nieuwe lezers bij zijn gekomen: Welkom hier!! Erg leuk dat jullie allemaal meelezen!

De sneeuw smelt hier flink, het gras is zelfs alweer zichtbaar, maar als ik de voorspellingen mag geloven, zal dat niet lang meer duren! Er wordt het een en ander aan sneeuw voorspelt, beginnend op vrijdag...de jongens kunnen niet wachten, ze baalden vanmorgen al, dat er zoveel weggesmolten is. Gisteren had ik ze gewaarschuwd, deze sneeuw is nat...erg nat. Het is gewoon niet koud genoeg! Maar goed, de heren bedachten zich niet en trokken in de middag de sneeuwbroek en snowboots aan en gingen naar buiten...om vervolgens een uur later totaal doorweekt binnen te komen!!!! Echt alles was nat, ik had ze tussendoor nog een keer vanaf het balkon gezegd, dat ze niet moesten gaan zitten of liggen in de sneeuw en nee...dat deden ze ook niet hoor! Nu kon dus alles over de kachel gehangen worden, schoenen onder de verwarming en de joggingbroeken aan...maar ze hebben wel leuk gespeeld.

Het eerste positieve nieuws over de werkzaamheden is er! De slaapkamer van de jongens beneden (die dus nu vol gepakt staat) heeft een ruime dag dicht gezeten, geen raam open en geen deur en weet je wat? Het rook er vervolgens niet eens vies/muf/schimmelig!!! Dat was eerder binnen een paar uur namelijk al het geval, vandaar dat er ook bijna nooit een raam gesloten was op die kamer...ik weet best dat het een hele poos (wel een jaar...) kan duren voordat het vocht weg zal trekken, maar dan vooral van de kelder, want die zit aan die kant van het huis echt onder de grond, maar de slaapkamer zit erboven. Het vocht trok echt in de muren omhoog...ver omhoog, maar blijkbaar gebeurd dat inmiddels niet meer en zal het weg moeten zakken naar beneden...super!! We blijven nog een poos hierboven wonen, dus hopelijk is ons eigen woongedeelte (slaapkamer jongens, toilet en badkamer) straks al wel verlost van het vocht! De kelder daar hebben we geen haast mee, maar dan zouden we straks namelijk eindelijk kunnen beginnen met de slaapkamer van de jongens en deze opsplitsen naar twee...dan heeft Jordy eindelijk zijn eigen slaapkamer!

dinsdag 12 november 2013

Pakketje en telefoon

Zo, dat was vanmorgen weer wat prettiger opstaan! Hoofdpijn weg en mijn nek voel ik ook bijna niet meer! Heerlijk! Eerst maar eens met opruimen begonnen en toen een pakketje voor de post klaargemaakt, het geld van het volgende verkochte speelgoed van de jongens is binnen, dus gelijk het pakketje weggebracht! Alweer geld voor de spaarpotten dus, nou, dat tikt toch mooi aan!

Toen ik bij de winkel liep ging mijn mobiel...hihihi, nu lukte het wel om op te nemen! Gisteren drukte ik op de groene haak, maar ik kon niet opnemen! Grrrr, de mevrouw teruggebeld, ze begon hard te lachen kon mij uitleggen hoe ik mijn eigen telefoon op moest nemen...nou ja, weer wat geleerd, hihihi! Maar goed nu was het Ute, ze vroeg of ze een kop koffie kon komen halen, natuurlijk! Ik had inmiddels de stofzuiger er ook al doorgehaald, dus voor mijn gevoel had ik gedaan wat ik wilde doen, maar goed ook, want de rest van de ochtend hebben we vervolgens verkletst!

Inmiddels ben ik nog steeds de mobiel aan het verkennen...ik gebruik ook steeds de mobiel als tweede wekker, want Erik staat eerder op dan de jongens en ik en zo hoef ik dan niet steeds de gewone wekker te verplaatsen. Maar goed, ik had voor gisteren de wekker gezet, maar hij ging niet af! Net als dat ik de sms'jes van Erik niet hoorde...hmmm, ergens klopte er iets niet...dat bleek, want er stond ergens een blokkering aan! Tjonge, wat een techniek ook allemaal en dan die apps...ik ben er gewoon niet zo in thuis al wijst gelukkig zich veel vanzelf! De Whattsapp gebruik ik inmiddels al en dat gaat goed en ja, eerlijk is eerlijk, dat is wel heel handig...niet alleen maar voor flauwekul, maar ook nu blijkt dat ons neefje in het ziekenhuis ligt, even over en weer berichten, foto meesturen en foto krijgen van een (gelukkig) lachend jongetje daar in het ziekenhuis, zo ver weg en toch zo dicht bij!

maandag 11 november 2013

Gefeliciteerd!

Om mee te beginnen voor Eriks vader:

Lieve Opa en Papa,
Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!! Wij wensen jullie samen een hele fijne verjaardag toe!

p.s. check je mail even! :-)
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
En ja, het weekend is dus alweer voorbij...ben nog niet helemaal fit, mijn nek doet nog steeds zeer en mijn hoofd bonst nog een beetje, maar ietsje meer energie dan gisteren, dus dat is al wat!
 
Zoals gisteren de foto's al lieten zien, is er sneeuw! Er was regen voorspeld, dat hebben we ook gehad, maar zaterdagavond ging het plotseling over in sneeuw. Inmiddels is er al best weer wat weg, maar de aanblik is echt nog wel wit! Tja en dan heb ik mijn snowboots en die van Erik nog op zolder liggen! Hihihi, zo veel sneeuw is het voor ons nu ook nog niet, maar je wilt wel graag de schoenen droog houden, zo maar even de zolder op en gelijk de winterdekbedden er maar eens vanaf halen...de jongens waren vanmorgen al ruim vóór zes uur wakker en volop aan het klieren....pfff, onze wekker was zelfs nog niet eens gegaan. Bij navraag hoe dat kon, gaven ze aan dat ze wakker waren geworden omdat ze het fris hadden...nou ja, dat hoop ik dan maar, want daar kan ik wat aan doen!
 
Jordy en Luuk zijn vandaag naar het theater! Ze gaan met de bus naar Villach, dus ze hadden vanmorgen zowaar zin om naar school te gaan... Thijs had er ook al zin in, want vanmiddag is er het jaarlijkse Laternenfest! Om 17.00u moeten we bij de Kindergarten zijn en daar lopen ze dan met alle Kindergartengroepen, met voor alle kindjes een eigen Laterne, naar de kerk waar een dienst zal zijn en aansluitend wordt er door de gemeente weer koffie en Krapfen ter beschikking gesteld.
Het wordt dus lekker druk vanmiddag! Ik wil na het middageten alvast een pan met eten klaar maken voor vanavond, want om 17.00u moeten we bij de Kindergarten zijn, Jordy en Luuk hebben om 17.30u Taekwondo, Erik komt na 17.30u pas thuis en zal dan Thijs en mij opzoeken. Om 18.30u moet in elk geval één van ons Jordy en Luuk opvangen... we zullen zien hoe het allemaal loopt!
 
 

zondag 10 november 2013

Net op tijd...

Gisterenochtend was de meneer er op tijd bij en heeft de laatste spullen ingeladen, zich netjes uit de tuin gewerkt en mijn waslijnpaal teruggeplaatst! Nog even een kop koffie gedronken en toen is hij vertrokken, wij zijn helemaal tevreden en heel erg blij dat ze niet een week later begonnen zijn...kijk maar eens:


Zo, en nu ga ik even relaxen...ben niet topfit, hopelijk gaat het morgen wat beter, ben niet ziek, maar ook niet lekker...
Heb voor op de bank nu een behoorlijk tijdverdrijf gevonden :-) Wij doen met de tegenwoordige tijd mee...ik heb gisteren zo'n andere mobiel gekocht...zo eentje met internet erbij op...en daar valt nog wel het een en ander bij te leren! Ik kreeg namelijk in de afgelopen weken minstens 15 keer de vraag of ik geen Whattsapp had...tja, dat is natuurlijk gratis en werkt net zoals chatten. Hier in Bleiberg is de hele groep onder elkaar aan het Whattsappen en ik kreeg zo dus het een en ander niet mee, nu hoef ik ook echt niet alles mee te krijgen, maar zoals met Halloween de laatste keer was het wel handig geweest, want door de Whattsapp hadden ze elkaar allemaal al bericht wie wat ging maken voor het eten...dat wist ik dus niet, dus ik ving achter het net aan en ''mocht'' dus met lege handen komen, wat ik natuurlijk niet gedaan heb, maar toch...
Ik ga dus nog maar even lekker onderuit op de bank...