woensdag 13 november 2013

Sneeuw en positief nieuws!

Altijd kijk ik even naar de statistieken van de blog, dat is erg leuk en dan vooral als je ziet dat je blog zoveel gelezen wordt!! Tenminste, ik vind het veel! Ik merk ook dat er de laatste tijd weer nieuwe lezers bij zijn gekomen: Welkom hier!! Erg leuk dat jullie allemaal meelezen!

De sneeuw smelt hier flink, het gras is zelfs alweer zichtbaar, maar als ik de voorspellingen mag geloven, zal dat niet lang meer duren! Er wordt het een en ander aan sneeuw voorspelt, beginnend op vrijdag...de jongens kunnen niet wachten, ze baalden vanmorgen al, dat er zoveel weggesmolten is. Gisteren had ik ze gewaarschuwd, deze sneeuw is nat...erg nat. Het is gewoon niet koud genoeg! Maar goed, de heren bedachten zich niet en trokken in de middag de sneeuwbroek en snowboots aan en gingen naar buiten...om vervolgens een uur later totaal doorweekt binnen te komen!!!! Echt alles was nat, ik had ze tussendoor nog een keer vanaf het balkon gezegd, dat ze niet moesten gaan zitten of liggen in de sneeuw en nee...dat deden ze ook niet hoor! Nu kon dus alles over de kachel gehangen worden, schoenen onder de verwarming en de joggingbroeken aan...maar ze hebben wel leuk gespeeld.

Het eerste positieve nieuws over de werkzaamheden is er! De slaapkamer van de jongens beneden (die dus nu vol gepakt staat) heeft een ruime dag dicht gezeten, geen raam open en geen deur en weet je wat? Het rook er vervolgens niet eens vies/muf/schimmelig!!! Dat was eerder binnen een paar uur namelijk al het geval, vandaar dat er ook bijna nooit een raam gesloten was op die kamer...ik weet best dat het een hele poos (wel een jaar...) kan duren voordat het vocht weg zal trekken, maar dan vooral van de kelder, want die zit aan die kant van het huis echt onder de grond, maar de slaapkamer zit erboven. Het vocht trok echt in de muren omhoog...ver omhoog, maar blijkbaar gebeurd dat inmiddels niet meer en zal het weg moeten zakken naar beneden...super!! We blijven nog een poos hierboven wonen, dus hopelijk is ons eigen woongedeelte (slaapkamer jongens, toilet en badkamer) straks al wel verlost van het vocht! De kelder daar hebben we geen haast mee, maar dan zouden we straks namelijk eindelijk kunnen beginnen met de slaapkamer van de jongens en deze opsplitsen naar twee...dan heeft Jordy eindelijk zijn eigen slaapkamer!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

super,wij hebben ook erg last van schimmel,maar wij huren het particulier en ze doen er niks aan,echt heel erg vind ik dat,we willen hier ook weg maar dan moet er wel een geschikt huis zijn voor ons

gr yvonne

Anoniem zei

Fijn , want vocht is een vervelend probleem. Gelukkig is het werk niet vergeefs geweest. En het droogt sneller dan je denkt in Oostenrijk. Denk maar aan sneeuw in Holland wat smelt en die grote hoeveelheid in Oostenrijk. Het verdampt meer bij jullie. Groeten van Josina.