vrijdag 21 maart 2014

Motivatie

Vandaag voor de komende dagen (of langer?) voor het laatst dit heerlijke zonnetje en net zo'n fijne temperatuur... nog maar even van genieten dus en dat komt goed uit!! Het is vrijdag! De motivatie van het wandelen is van een aantal personen een stuk lager de laatste tijd, de ander gaat in de winter op vrijdag altijd skiën en weer een ander moet geregeld op de vrijdag werken. Ook Burgi en Gerhard hadden voor vandaag andere plannen, al wist ik dat nog niet, dus ik ben voor de zekerheid maar even langsgegaan. Ik zou gelijk binnen komen, toen ik er aan de bel stond, maar nee, ik wilde wandelen, dus we hebben even bijgekletst aan de deur en toen ben ik op pad gegaan, alleen! Niks getreurd hoor, het was heerlijk! In alle rust, in het zonnetje, fluitende vogels om me heen, een zacht briesje door de bomen...genieten! Ik ben gewoon lekker weer naar de Drachenbrunnen gelopen, een weg waarvan ik weet dat deze goed te begaan is, want ik heb geen idee hoe het verder op de Erzberg met de sneeuw gesteld is...maar volgende week kan ik wel weer gewoon een normale route lopen, want er was al echt heel veel sneeuw weg!!
Bij de Drachenbrunnen aangekomen, heb ik me lekker op een bank gesetteld in de zon en mijn appel opgegeten...en gewoon lekker om mij heen gekeken. Vervolgens nog even in een relaxstoel gelegen en na een klein uurtje ben ik weer teruggelopen. Ik had mijn gewone fotocamera niet bij me, maar met de telefoon heb ik een aantal foto's gemaakt:
woensdag 19 maart 2014

Josefitag, steenlandschap en vloeren

Vandaag is het 'Josefitag', een vrije dag voor Jordy en Luuk. De Kindergarten gaat gewoon door, al zijn er veel minder kindjes dan anders. Aangezien Thijs nogal erg veel energie heeft en het zijn broers af en toe zwaar maakt :-) heb ik hem vanmorgen gewoon naar de Kindergarten gebracht, wel in overleg met Thijs en hij wilde ook graag gaan...kwam goed uit dus!
Jordy en Luuk hadden gisteren het huiswerk al gemaakt, dus ze kunnen vandaag lekker relaxen, beetje fietsen, tekenen en mij helpen! Na het fruit eten, wat we weer lekker in de zon op het balkon hebben gedaan, hebben we alledrie de laarzen aangetrokken... gisteren heb ik al een begin gemaakt met stenen harken...ja, stenen! De graafwerkzaamheden afgelopen jaar zijn precies op dezelfde dag geëindigd, als dat de eerste sneeuw er was en daarna ging de vorst erover, dus konden we aan het euh...gras, bagger of hoe je het ook kan noemen niets meer doen! De sneeuw smelt flink en daar komt dan ook een minder fraai aanblik tevoorschijn...het gaat met name om het schuine stuk achter ons huis (waar we nog even niets aan doen, is ook uit het zicht) en het stuk waar we zelf in de zomer vooral veel ze vinden zijn, 'onder' ons balkon. De graafmachine en de vrachtwagens hebben alles omgeploeterd en dat moeten we nu dus weer proberen enigszins glad te krijgen, zodat we weer gras kunnen zaaien. Het hele stuk ligt helemaal vol met stenen, van kleine tot behoorlijke formaten, stenen die daar zijn opgekiepd door de vrachtwagen en met de graafmachine in de uitgegraven geul gestort zijn, maar ja, met de graafmachine...met andere woorden, het is een steenlandschap geworden! Gisteren dus de eerste paar vierkante meter met de grote hark doorgetrokken en daarmee al flink wat stenen op bulten gewerkt. Vanmorgen heeft eerst Jordy geholpen met harken in de stenen en Luuk heeft van de grote berg sneeuw die nog tussen mijn waslijnpalen ligt al heel wat sneeuw uitgegooid over het oprit, zodat het eerder smelt en iets later hebben ze de klus omgedraaid. Ook heb ik zelf weer staan ploeteren en ben inmiddels vier blaren in mijn handen verder, maar je ziet verschil!

De muur op de slaapkamers van de jongens schiet mooi op! Ik denk nog twee avonden werk en dan kan het afwerken ervan beginnen...dat kost ook tijd, want er moet eerst een grondering op, dan komt er gips overheen, daar waarschijnlijk weer een grondering overheen en dan latex... maar het wordt mooi! De kamers lijken gelukkig ruimer in het echt, dan dat ze op papier overkwamen!
Omdat de kamers nu natuurlijk helemaal leeg zijn, zou het toch ook echt handiger zijn om er nieuwe vloeren in te leggen...wat we eerst nog niet wilden doen, wegens het financiële plaatje, maar!! Erik heeft zijn afrekening gekregen van het personeelsbureau en wij hadden geen rekening gehouden met de uitbetaling van een evenredig deel Urlaubsgeld, Weihnachtsgeld en de uitbetaling van alle overuren (en dat waren er best wat)... dat was dus even een meevaller! Een deel ervan gaan we dus nu toch gebruiken om gelijk nieuwe vloeren op de slaapkamers te leggen! Kijk, dat zijn nog eens leuke dingen!!

maandag 17 maart 2014

Weersvoorspellingen...

Ongelooflijk! Geloof het of niet, maar een goede anderhalf week geleden, werd er voor het afgelopen weekend zo'n 3 graden overdag en sneeuw voorspelt...we hebben strak blauwe lucht en volle zon gehad en gewoonweg warm! Ook vandaag weer, eenzelfde strakblauwe lucht, volle zon en echt tshirt weer! Vanmorgen keek ik naar de voorspellingen voor de komende negen dagen en ja hoor, daar staat het weer, vanaf zondag een graad of 2 á 3 en sneeuw- en regenvoorspellingen...hmmm, we gaan het meemaken, maar nu we zoveel zon al hebben gehad, zit ik toch echt niet meer op sneeuw of op die lage temperatuur te wachten...ik ben echt wel van de sneeuw, maar dat hebben we rijkelijk gehad, het was prachtig en de zon doet nu hard haar best om de sneeuw te doen smelten en dan is het ook genoeg geweest!

Het beddengoed heeft heerlijk aan het balkon kunnen drogen en bijna alle winterjassen hebben er ook gedroogd na een wasbeurt. Van de twee sneeuwbroeken die een ieder van de jongens heeft, heb ik er ook al één gewassen, de ander blijft nog voor de zekerheid in de kelder hangen...
Ook vanmorgen heb ik nog weer in de kledingkast bezig geweest, uit de was kwamen natuurlijk ook nog weer dikke winterkleding...en de echte dikke kleding, heb ik er nu uit gehaald, net als de hele dikke sokken.
En dan merk je toch echt ook, dat kleine kindjes groot worden...de kleinste maat in de kast van de jongens is kledingmaat 122...de kleinste schoenmaat is op dit moment maat 30, al weet ik dat die aan de kleine kant zijn en dus vervangen zullen moeten worden voor minstens maat 31. Het echt kleine is er dus wel af. Jordy heeft zelfs van zijn nieuwe bergschoenen alweer maat 36!! Ik ben wel benieuwd hoe groot of de jongens straks zullen worden...

zondag 16 maart 2014

Kledingkast en muur

Met dit mooie weer moet natuurlijk de kledingkast ook overhoop gehaald worden! Er moet wat gepast worden, nagekeken worden en verplaatst worden...en zo kwam ik erachter, dat Luuk dus echt geen enkel dun shirt met lange mouwen meer had! Er lagen nog wel een aantal van die shirts, maar die bleken stuk voor stuk te kort. Er moesten ook schoenen gepast worden, want hier lopen de kinderen dus de hele winter op sneeuwschoenen...en wat ik al vreesde: Jordy past nog echt nèt zijn gewone schoenen...misschien net een paar millimeter over aan de voorkant...de bergschoenen konden echt niet meer en sandalen ook niet. Nu zijn de sandalen niet zo'n ramp op dit moment, maar vooral de schoenen en bergschoenen wel... gelukkig kon er ook het een en ander doorgeschoven worden wat schoenen betreft, zo hebben Luuk en Thijs dus op dit moment wel precies de juiste maat, Luuk heeft de bergschoenen van Jordy en Thijs die van Luuk. Tijd voor actie dus!
Aangezien Erik gelijk vrijdag vanuit het werk de eerste pallet blokken voor de muur op de slaapkamer van de jongens heeft meegenomen, met de bedoeling om de tweede lading nog dezelfde middag op te halen, zijn we allemaal meegegaan. Erik heeft mij met Jordy en Luuk afgezet bij de kledingwinkels en is toen zelf doorgereden om de aanhanger weer te laten vullen. Heel erg geslaagd was het bij deze winkels niet, Luuk heeft een paar stukken bovenkleding kunnen krijgen, maar niet genoeg en voor Jordy moest er een broek bij komen, maar die waren bij beide kledingwinkels in de taille (ondanks knoopsgatenelastiek) veel te groot. Uiteindelijk zijn we, toen Erik en Thijs weer bij ons waren, nog wat boodschappen gaan doen en bij deze winkel zijn ze wel alledrie geslaagd voor laarzen...de oude bleken óf lek óf te klein...

Zaterdag hebben we eerst de slaapkamer van de jongens verder leeggehaald:

en ik heb gelijk de bedden boven voor de jongens klaargemaakt en toen zijn Jordy, Luuk en ik weer naar Villach gegaan en Erik en Thijs zijn met de voorbereidingen voor de te plaatsen muur begonnen.
Dit keer was het shoppen wel geslaagd, Luuk genoeg bovenkleding voorlopig, Jordy een spijkerbroek, beide nieuwe schoenen en Jordy ook een paar flitsende bergschoenen!! Jordy wilde graag bergschoenen in hetzelfde merk als de vorigen en dat is nog gelukt ook! Een aantal uren later, maar helemaal tevreden zijn we weer naar huis gegaan en konden we bekijken hoe het thuisfront zijn best had gedaan!

Er ligt in deze slaapkamer een massief houten vloer, niet meer de mooiste, maar wel eentje die voorlopig blijft liggen, maar de muur moet natuurlijk wel direct op het betonvloer gemetseld worden! Vandaar dus dat Erik eerst sleuven uit de vloer heeft gezaagd:


En toen konden de eerste blokken komen:

Gelukkig had Erik goede hulp:

Natuurlijk wilden Jordy en Luuk bij thuiskomst ook gelijk meehelpen:Thijs laat nog even zien hoe het moet:

Vandaag genieten we van de zon op het balkon, met wat lekkers en een glaasje wijn :-). Wat later een lekker ijsje, tussendoor heb ik Erik nog even geknipt en nu zijn de vier heren toch nog even weer een paar rijen blokken aan het plaatsen op de slaapkamer...