zondag 16 maart 2014

Kledingkast en muur

Met dit mooie weer moet natuurlijk de kledingkast ook overhoop gehaald worden! Er moet wat gepast worden, nagekeken worden en verplaatst worden...en zo kwam ik erachter, dat Luuk dus echt geen enkel dun shirt met lange mouwen meer had! Er lagen nog wel een aantal van die shirts, maar die bleken stuk voor stuk te kort. Er moesten ook schoenen gepast worden, want hier lopen de kinderen dus de hele winter op sneeuwschoenen...en wat ik al vreesde: Jordy past nog echt nèt zijn gewone schoenen...misschien net een paar millimeter over aan de voorkant...de bergschoenen konden echt niet meer en sandalen ook niet. Nu zijn de sandalen niet zo'n ramp op dit moment, maar vooral de schoenen en bergschoenen wel... gelukkig kon er ook het een en ander doorgeschoven worden wat schoenen betreft, zo hebben Luuk en Thijs dus op dit moment wel precies de juiste maat, Luuk heeft de bergschoenen van Jordy en Thijs die van Luuk. Tijd voor actie dus!
Aangezien Erik gelijk vrijdag vanuit het werk de eerste pallet blokken voor de muur op de slaapkamer van de jongens heeft meegenomen, met de bedoeling om de tweede lading nog dezelfde middag op te halen, zijn we allemaal meegegaan. Erik heeft mij met Jordy en Luuk afgezet bij de kledingwinkels en is toen zelf doorgereden om de aanhanger weer te laten vullen. Heel erg geslaagd was het bij deze winkels niet, Luuk heeft een paar stukken bovenkleding kunnen krijgen, maar niet genoeg en voor Jordy moest er een broek bij komen, maar die waren bij beide kledingwinkels in de taille (ondanks knoopsgatenelastiek) veel te groot. Uiteindelijk zijn we, toen Erik en Thijs weer bij ons waren, nog wat boodschappen gaan doen en bij deze winkel zijn ze wel alledrie geslaagd voor laarzen...de oude bleken óf lek óf te klein...

Zaterdag hebben we eerst de slaapkamer van de jongens verder leeggehaald:

en ik heb gelijk de bedden boven voor de jongens klaargemaakt en toen zijn Jordy, Luuk en ik weer naar Villach gegaan en Erik en Thijs zijn met de voorbereidingen voor de te plaatsen muur begonnen.
Dit keer was het shoppen wel geslaagd, Luuk genoeg bovenkleding voorlopig, Jordy een spijkerbroek, beide nieuwe schoenen en Jordy ook een paar flitsende bergschoenen!! Jordy wilde graag bergschoenen in hetzelfde merk als de vorigen en dat is nog gelukt ook! Een aantal uren later, maar helemaal tevreden zijn we weer naar huis gegaan en konden we bekijken hoe het thuisfront zijn best had gedaan!

Er ligt in deze slaapkamer een massief houten vloer, niet meer de mooiste, maar wel eentje die voorlopig blijft liggen, maar de muur moet natuurlijk wel direct op het betonvloer gemetseld worden! Vandaar dus dat Erik eerst sleuven uit de vloer heeft gezaagd:


En toen konden de eerste blokken komen:

Gelukkig had Erik goede hulp:

Natuurlijk wilden Jordy en Luuk bij thuiskomst ook gelijk meehelpen:Thijs laat nog even zien hoe het moet:

Vandaag genieten we van de zon op het balkon, met wat lekkers en een glaasje wijn :-). Wat later een lekker ijsje, tussendoor heb ik Erik nog even geknipt en nu zijn de vier heren toch nog even weer een paar rijen blokken aan het plaatsen op de slaapkamer...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi allemaal...

En voor je het weet hebben jullie 3 slaapkamers ....Super! Ma...

Liesbeth zei

Wat een geslaagde dag weer bij jullie.De werken schieten goed op,ben benieuwd naar het eindresultaat!

Liefs,

Liesbeth

huis tjokvol zei

super leuk hoor,en wat fijn dat je zo,n handige man in huis hebt die alles zelf kan.