woensdag 19 maart 2014

Josefitag, steenlandschap en vloeren

Vandaag is het 'Josefitag', een vrije dag voor Jordy en Luuk. De Kindergarten gaat gewoon door, al zijn er veel minder kindjes dan anders. Aangezien Thijs nogal erg veel energie heeft en het zijn broers af en toe zwaar maakt :-) heb ik hem vanmorgen gewoon naar de Kindergarten gebracht, wel in overleg met Thijs en hij wilde ook graag gaan...kwam goed uit dus!
Jordy en Luuk hadden gisteren het huiswerk al gemaakt, dus ze kunnen vandaag lekker relaxen, beetje fietsen, tekenen en mij helpen! Na het fruit eten, wat we weer lekker in de zon op het balkon hebben gedaan, hebben we alledrie de laarzen aangetrokken... gisteren heb ik al een begin gemaakt met stenen harken...ja, stenen! De graafwerkzaamheden afgelopen jaar zijn precies op dezelfde dag geëindigd, als dat de eerste sneeuw er was en daarna ging de vorst erover, dus konden we aan het euh...gras, bagger of hoe je het ook kan noemen niets meer doen! De sneeuw smelt flink en daar komt dan ook een minder fraai aanblik tevoorschijn...het gaat met name om het schuine stuk achter ons huis (waar we nog even niets aan doen, is ook uit het zicht) en het stuk waar we zelf in de zomer vooral veel ze vinden zijn, 'onder' ons balkon. De graafmachine en de vrachtwagens hebben alles omgeploeterd en dat moeten we nu dus weer proberen enigszins glad te krijgen, zodat we weer gras kunnen zaaien. Het hele stuk ligt helemaal vol met stenen, van kleine tot behoorlijke formaten, stenen die daar zijn opgekiepd door de vrachtwagen en met de graafmachine in de uitgegraven geul gestort zijn, maar ja, met de graafmachine...met andere woorden, het is een steenlandschap geworden! Gisteren dus de eerste paar vierkante meter met de grote hark doorgetrokken en daarmee al flink wat stenen op bulten gewerkt. Vanmorgen heeft eerst Jordy geholpen met harken in de stenen en Luuk heeft van de grote berg sneeuw die nog tussen mijn waslijnpalen ligt al heel wat sneeuw uitgegooid over het oprit, zodat het eerder smelt en iets later hebben ze de klus omgedraaid. Ook heb ik zelf weer staan ploeteren en ben inmiddels vier blaren in mijn handen verder, maar je ziet verschil!

De muur op de slaapkamers van de jongens schiet mooi op! Ik denk nog twee avonden werk en dan kan het afwerken ervan beginnen...dat kost ook tijd, want er moet eerst een grondering op, dan komt er gips overheen, daar waarschijnlijk weer een grondering overheen en dan latex... maar het wordt mooi! De kamers lijken gelukkig ruimer in het echt, dan dat ze op papier overkwamen!
Omdat de kamers nu natuurlijk helemaal leeg zijn, zou het toch ook echt handiger zijn om er nieuwe vloeren in te leggen...wat we eerst nog niet wilden doen, wegens het financiële plaatje, maar!! Erik heeft zijn afrekening gekregen van het personeelsbureau en wij hadden geen rekening gehouden met de uitbetaling van een evenredig deel Urlaubsgeld, Weihnachtsgeld en de uitbetaling van alle overuren (en dat waren er best wat)... dat was dus even een meevaller! Een deel ervan gaan we dus nu toch gebruiken om gelijk nieuwe vloeren op de slaapkamers te leggen! Kijk, dat zijn nog eens leuke dingen!!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

lekker druk dus,veel succes .

Anoniem zei

Dit zijn altijd leuke bijkomstigheden ,moeten ze een paar maal per jaar doen ,dit verveelt nooit .....Ma....