zaterdag 4 februari 2012

Weg

Handig...
Zoals ik al had verteld, is er iemand in Oostenrijk, die voor ons is gaan informeren bij de gemeente Treffen en wat blijkt? Het huis dat ons aangeboden was, is al weg! Tja, als ze dat nu even doorgemaild hadden...ik heb meerdere mailtjes weggestuurd met vragen of reactie's omtrent deze woning, maar ik kreeg geen goede reactie's terug, nu weet ik dus ook waarom! Zoals de meneer ook al zei: het heeft zo moeten zijn.

Tevens heeft de meneer voor ons telefoontjes gepleegd. Naar een vriend van de meneer, die had helaas op dit moment ook niets vrij, maar houdt ons wel in het achterhoofd en zal ook rondvragen en ook nog een telefoontje naar de makelaar van de meneer...op deze manier weet dus zo ongeveer een groot deel van de omgeving dat wij een woning zoeken! We hebben gelukkig nog de tijd, dus ik hoop echt dat het gaat lukken!!

Net even heerlijk gewandeld naar het dorp en een paar boodschappen gedaan, beetje rondgeneusd bij wat winkels (euh...alle eigenlijk...hihi, het dorp is ook zó groot!), onderweg kreeg ik nog een telefoontje van Loohuis!!! Tjonge jonge, ze hebben eindelijk de keukenfronten binnen!!!! Dus toen ik net thuis kwam, gelijk de bewoners van ons oude huis gebeld, dus dat is afgehandeld!

Erik is met de kids naar het zwembad, die verwacht ik zo weer thuis, Thijs heeft zwemles gehad en Jordy en Luuk mochten in die tijd gewoon zwemmen. Erik als echte bikkel is op de fiets gegaan met de kids...vol in de dikke kleding en skibroeken op de fiets, vervolgens dus zwemmen, de boel weer compleet aankleden en weer de kou in naar huis...en dat voor een uurtje zwemmen...hij heeft echt moed....

vrijdag 3 februari 2012

Macaroni Carbonara

Zo, de was weggestreken, gevouwen en opgeruimd, benedenhuis gestofd en gezogen....nu dus lekker aan de thee!!
Jordy kan de laatste dagen slecht wakker worden, haha, hij vond zijn wekker (een gewone radio die met de timer aan gaat op de CD) te zacht staan. Gisteren heb ik die dus ietsje harder gezet en vanmorgen? Hihi, toen kwam Thijs (vanaf zijn eigen slaapkamer)op die tijd helemaal zelf naar beneden...maar Jordy niet! Ik vroeg aan Thijs waar Jordy bleef en hij antwoordde: ''dat weet ik niet, ik heb de muziek van Jordy gehoord en toen kwam ik helemaal zelf uit bed!!''
Jordy kwam uiteindelijk een paar minuten later, hij was pas wakker geworden toen het liedje halverwege was...hihihi!!

Heel af en toe probeer ik met het avondeten eens iets anders....en gisteravond heb ik Macaroni Carbonara gemaakt, gewoon een zakje van de Knorr. Ik heb het bereid zoals beschreven op de verpakking en het zag er best lekker uit en ik had er ook zin aan...toen de saus alleen aan de kook kwam, kwam er toch wel een ietwat...vreemd luchtje naar boven...mijn trek werd al ietsje minder. Ik riep iedereen voor het eten en Thijs kwam, zoals gewoonlijk, als eerste de keuken binnen:
Thijs trok een grimas en zei: ''wat stinkt hier zo?''
ik: ''dat is ons eten Thijs...''
Thijs: ''Ooowww...ik lust dat niet...''
ik: ''je hebt dit nog nooit gehad, dus dat weet je niet, je gaat het gewoon proberen!''

Erik kwam ook al even in de pan spieken en zei niet zoveel, ik zei heel vrolijk: dit is macaroni carbonara!! We schepten op en die lùcht... Haha, Thijs nam een hap en letterlijk kwam er een grote rilling: ''bleegh, ik lust dit echt niet...''. Zoals altijd begon Luuk heel dapper te eten en zei: ''ik vind dit best lekker'', Jordy was al aan het herkauwen en zei niets en Erik zei: ''wel apart...''. Mijn neusvleugels hadden zich al bijna afgesloten voor die lucht (mengelmoes van zweetvoeten en vieze kaas...). Als oplossing voor Thijs had Erik al wat van de kale macaroni voor Thijs opgeschept en er gewoon wat ketchup doorheen gedaan....Luuk ging ook overstag: ''mag ik dat ook? Ik vind het toch niet zo lekker.'' Ook Jordy heeft dit gedaan....
Hahaha, duidelijk gevalletje van: eens maar nooit weer!!! Er schijnen ook vrij simpele recepten te zijn voor dit gerecht, zonder zakje van de Knorr (waarin dus kaas zat) en ook zonder kaas, ik geloof iets met eieren en slagroom voor de saus...maar eens opzoeken!!

donderdag 2 februari 2012

Mailen en bellen met Oostenrijk

Nog steeds geen mail van de mevrouw van het Wohnbaugenossenschaft...en wij moeten wel vóór morgen gereageerd hebben bij de gemeente...tja, ik ga nu natuurlijk niet zeggen dat wij de woning willen hebben! Ik heb daarom de mevrouw van de gemeente een mail gestuurd met daarin vermeld, dat wij nu geen beslissing kunnen nemen over deze woning, want ik wil toch echt eerst antwoorden. We staan daarom ook 'open' voor het aanbod van andere woningen...

Een poosje later, terwijl ik aan de telefoon was, kwam er een mailtje terug! Met de mededeling dat wij vanzelfsprekend in de lijst zouden blijven staan...alleen zegt ze dus geen woord over de woning!! Tja, wat ik daar nu weer van moet denken...maarrrrrr!!! Ik heb dus gebeld met iemand van het forum, een stel wat dus bij Treffen 'om de hoek' woont. Zij hebben een hotel in Annenheim en ik had een berichtje ontvangen, dat als de meneer iets voor ons zou kunnen betekenen, dan kon ik bellen! Die kans heb ik nu aangegrepen!! We hebben even gesproken met elkaar en met hoe alles op dit moment via de gemeente is gegaan en de meneer heeft aangeboden om voor ons te gaan informeren! Nou, dat is fijn zeg!!
Dat is echt prettig moet ik zeggen, mensen die spontaan hulp vanuit Oostenrijk aanbieden, voor degenen die dit lezen: NOGMAALS BEDANKT!!!! (dit geldt voor alle steun hoor, zowel in woord als in daad...)

woensdag 1 februari 2012

Mail naar gemeente Treffen

Gisteravond dan toch de mevrouw van de gemeente maar even een mailtje gestuurd, met erin geschreven dat ik de mevrouw van het Wohnbaugenossenschaft wel een mail heb gestuurd vrijdag, maar dat ik nog geen bericht terug heb ontvangen... We moeten namelijk vóór 3 februari reageren of we geinteresseerd zijn in de woning, ik heb al wel gemaild dát we geinteresseerd zijn, als we een paar vragen beantwoord zouden krijgen. Ik heb nu dus nog geen antwoorden en daarmee kan ik ook niet met zekerheid zeggen, dat we nog steeds geinteresseerd zijn! Hahaha, het wordt bijna cryptisch!!! Maar goed, ik heb weer iets van me laten horen!

Eindelijk is het dan nu lekker koud buiten!! Het zonnetje schijnt zelfs...heerlijk! Nu nog wat sneeuw erbij en dan is het plaatje bijna compleet!
Zometeen Jordy ophalen, een half uur later is Thijs klaar en dan weer een half uur later Luuk....tja, op woensdag is het allemaal niet ideaal, maar gelukkig alleen op woensdag! Jordy heeft vanmiddag weer voetbal, dus die breng ik tegen 16.45u weg, bij thuiskomst kan ik (of Erik als hij eerder is) het eten aanzetten en dan eten we met ons vieren warm, daarna, tegen 18.30u, haalt Erik Jordy weer op en kan hij eten en Luuk en Thijs naar bed....geen overmatig drukke dag, alleen wel vol.

dinsdag 31 januari 2012

Terug van weggeweest!

Nou, we zijn weer terug!!
Ik zal jullie eerst even updaten van afgelopen vrijdag! Ik heb de gemeente een mail gestuurd, met daarin vermeld dat we op zich wel geinteresseerd zijn, maar dat ik even een aantal vragen heb...Ik heb de vragen gesteld die ik wilde en ook dit keer kreeg ik snel bericht terug. Een aantal antwoorden kon ze mij zo geven, maar ook een paar vragen die ze niet goed kon beantwoorden, maar daarvoor heeft ze mij een email-adres en contactpersoon doorgegeven van het Wohnbaugenossenschaft. Daar heb ik vervolgens weer een mail naar toegestuurd, maar tot op heden nog geen bericht terugontvangen.
Inmiddels heb ik een aanbod gekregen van Corine, dat ze voor ons wel wil gaan kijken!! Nou, dat is natuurlijk helemaal geweldig! Nogmaals ontzettend bedankt daarvoor! Het liefst wil ik even het antwoord van de contactpersoon afwachten...ik wil namelijk weten of er een minimale huurperiode aan vast zit, het schijnt namelijk nog al eens het geval te zijn, dat je drie jaar aan een huurcontract vast zit....daar zitten wij niet om te springen eerlijk gezegd. Een jaar is prima, maar langer eigenlijk niet. We willen namelijk, als het ons goed bevalt, iets kopen of bouwen en dan willen we niet eerst nog verplicht door moeten huren.
Ook via het forum heb ik een berichtje ontvangen met het aanbod van iemand, die weer mensen kent, die ook in de woningverhuur zitten....daar kan ik dan over bellen....als ik deze week meer weet over die ene woning (als dat niet door zou gaan), dan bel ik er naar toe! Alles is in beweging gezet dus!!

Texel!!
Het was heerlijk...echt waar, we hebben het droog gehad, dus de regenkleding niet nodig gehad. Het was wel koud, dus de ski-broeken van de kids hebben we wel gebruikt. We zijn een aantal keren naar het strand geweest, met emmers en schepjes...hahaha, mensen reageerden: ''wat doen jullie dan, het is geen zomer?'' Maar toen ze zagen dat de kids lekker dik ingepakt waren en er heel erg van genoten, kwam er een lach op hun gezicht: ''oh, zie ze genieten!''
We hebben gewandeld door de duinen, zijn bij de vuurtoren geweest, hebben schelpen gezocht, we hebben gezwommen (hihi, in het 'warme zwembad') en we zijn bij de zeehonden-opvang 'Ecomare' geweest, maandagochtend. Uiteindelijk hebben we maandag na die tijd nog een patatje gegeten op Texel en toen, om 13.50u richting boot, die om elk hele uur vertrekt....het stoplicht stond ook nog op rood, terwijl we alle mensen in de verte al op de boot zagen rijden...we dachten dat we nèt te laat zouden zijn en de volgende boot zouden moeten nemen, maar we hadden geluk!! De meneer zag ons aankomen en wees naar een nog openstaande slagboom, iets verderop en wij konden als allerlaatste nog bij op de boot, die trouwens niet eens helemaal vol was. Uiteindelijk waren we om 17.30u weer in huis.

Nog net de boot van 14.00u!!!