donderdag 26 januari 2012

Inpakken en gemeente Treffen

Even een berichtje...
Nou, de meeste spullen zijn ingepakt, de aanhanger is beladen met spullen en fietsen....Morgenochtend gaat Jordy nog even naar school tot 10.30u en in die tijd kunnen we hier de laatste spulletjes inpakken en ik wil eigenlijk nog even snel de bedden afhalen en wassen en drogen....moet net kunnen, in ieder geval het meeste...dat scheelt mij volgende week weer....

Vanmorgen had ik trouwens al een mail van de gemeente Treffen, onze 'Ansuche' is aangekomen (ik had gevraagd of ze een mailtje wilde sturen zodra de post over was...) en tot mijn verrassing zat er gelijk een aanbod van een woning bij!! Jammer genoeg zitten er geen foto's bij, maar het is wel een vrij grote woning met 3 slaapkamers, in een Wohnanlage op de 1ste verdieping... de huur die vermeld wordt is inclusief Heizung en Betriebskosten en zit met het bedrag echt aan de 'rand' van wat wij in gedachten hebben. We hebben tot 3 februari de tijd om te reageren...

Vanmiddag nog even bij ons neefje in het ziekenhuis geweest...pffff, heel gestaag zit er wat verbetering in, maar het duurt wel lang zo....echt sneu hoor, hopelijk mag hij snel weer naar huis!!

(ps. de komende dagen is er geen blog...)

woensdag 25 januari 2012

Gesprek en verrekijkers

Gisterenmiddag gesprek gehad op de Kindergarten, over Luuk. Ik had er totaal niet meer aan gedacht (het staat wel op de kalender...), maar omdat ik gisterochtend even met een vader heb staan kletsen en we het over de duitse spraak van de kids hadden, kreeg hij het over het gesprek, dat hij voor zijn zoon de dag ervoor had gehad....OEPS! Gesprek? Volgens mij heb ik dat vandaag.... Nou ja, dat was dus gisterenmiddag en ik was er dus heel keurig!!
Dit was een gesprek alleen voor de Schuki's (Schulkinder, kinderen die dus in het laatste Kiga-jaar zitten) en ze hebben een soort test afgenomen bij de kids. Een test over de behendigheid, snelheid van denken en nog wat dingen, ook hebben ze weer bekeken wat het kind allemaal kan: springen, huppelen, of hij/zij deelneemt aan activiteiten of het kind sociaal is t.o.v. andere kinderen, maar ook van volwassenen...Nou ja, dat dus! Toen ik binnenkwam, zei de juf van Luuk: ''Oh, Karien (zo spreekt ze mijn naam uit), wir sind schnell fertig!!'' Luuk had de test supergoed doorlopen, kon alles wat hij moest en ook nog redelijk snel en over het sociale gedeelte hoeft niemand te twijfelen, dat is gewoon goed! Ik heb al eens eerder geschreven, dat vooral de ene juf helemaal gek is met Luuk en ook nu was het een en al lof.... haha, Luuk kan best anders zijn, maar op school gedraagt hij zich gewoon erg netjes!!
Ze kregen het ook over de uitspraak in het duits. Er zijn nederlandse kindjes op de Kiga, die een heel behoorlijk nederlands accent hebben, als ze duits praten, er zijn kindjes die nog niet zo goed duits kunnen, maar over Luuk waren ze het beiden eens: als hij praat, kunnen ze niet horen dat hij eigenlijk een nederlandse jongen is...

De badkamer en het toilet heb ik vanmorgen al schoongemaakt en nu ga ik eens even naar de zolderruimte om wat spullen voor het weekend bij elkaar te zoeken...de verrekijkers moeten mee en ik heb de weekendtassen natuurlijk nodig, een paar kratten (die ik eerst leeg moet maken...)....

Zojuist eerst even gebeld met mijn zwager, ons neefje ligt vandaag al voor de derde dag in het ziekenhuis...zo sneu, hij is nog maar twee jaar en moet de hele dag op het bed blijven....terwijl hij juist bergen met energie heeft!! Hopelijk gaat het snel weer beter en mag hij naar huis...

dinsdag 24 januari 2012

Texel en broeken

Dit weekend gaan we weg!! Haha, niet naar Oostenrijk, maar we hebben een Last Minute naar Texel geboekt!! Vrijdagochtend vertrekken we en maandag ergens in de middag komen we terug!
Luuk vraagt al erg lang: wanneer gaan we weer eens naar het strand? Vorig jaar wilden we een keer zoiets boeken, maar vonden we de prijzen nu niet bepaald 'last minute' en aangezien Jordy komend weekend een lang weekend heeft (maandag en dinsdag vrij), heb ik de site's nog eens nagekeken, omdat dit natuurlijk geen nederlandse vakantieperiode is. Vandaar dat we nu dus hebben geboekt, met de keus voor de kids uit twee parken, eentje in Den Haag aan het strand en de andere op Texel...tja, dan is de keus niet zo moeilijk!! We hebben wel eerst even de veerbootkosten bekeken, hahaha, het is natuurlijk niet de bedoeling dat we een last minute boeken en vervolgens het geld alsnog kwijt zijn aan de oversteek!! We nemen de fietsen mee, dus dan kunnen we daar ook wat makkelijker uit de voeten.
Wij zijn geen mooiweerstrandgangers, dus als wij naar het strand gaan, zul je ons er hoogzomer in ieder geval niet treffen. De vliegers gaan mee, net als de regenlaarzen en pakken, warme ski-broeken (het zou wat kouder worden dit weekend) en wij vermaken ons wel!!

Vanmiddag ben ik met de kids maar eens even naar de winkel gereden...Thijs kwam gisteren met zijn DERDE kapotte broek (binnen 2 weken...) en Luuk had er al aardig wat versleten en afgelopen weekend ging er weer een broek kapot van Luuk, toen had hij er nog maar twee over...Tjonge jonge, ik ben blij dat ik niet van die hele dure broeken heb voor de kids.... Ik heb wel eens geprobeerd een broek te repareren, met naald en draad...één middag heeft het gehouden! Vervolgens heb ik al op meerdere broeken van die knie-plakplaatjes gestreken, die houden het hooguit twee dagen....ik gooi de broeken niet gelijk weg, ze krijgen ze naar de Kindergarten nog wel een paar keer aan, maar dan houdt het ook echt op en is de volledige knie zichtbaar...pffffff, jongens!!!

maandag 23 januari 2012

Puinruimen

Nou, een puinruim-ochtend!!! Het was weer eens hoognodig, de kamers van de jongens doorgaan: alles wat kapot is of waar ze niets meer mee doen weg halen...het staat nu allemaal in twee dozen vol op de zolderruimte...een groot deel kan weg, maar een ander deel bewaar ik nog even, om te zien of er nog naar gevraagd gaat worden...wat een bende kunnen ze verzamelen zeg!! Haha, als ik de bureau's nog eens goed doorspit, kan ik er zo weer een afvalemmer mee vullen, maar je moet natuurlijk niet alles tegelijk doen, dat valt op...hahaha!!
De kast in de kamer puilde ook alweer uit. Ze hebben er de onderste twee schappen in gebruik, voor alle kleur-/leesspullen....maar ja, vooral Jordy kleurt en tekent vréselijk veel en alles moet bewaard worden....hij heeft in zijn bureau al een volle map en in de kast een vol bakje en dan nog een mega-stapel ernaast...Thijs knipt vooral van alles kapot en gooit het vervolgens letterlijk in de kast....Luuk heeft een 'vliegtuig-vouw'-manie achter de rug...en hij kan alles gebruiken....pffff, de papierotto is weer flink gevuld en vanmiddag kunnen ze zelf ook nog het een en ander uitzoeken!!

Vanmiddag...haha, waarschijnlijk was dat iets te positief! Luuk heeft handbal van 14.30u tot 15.30u in Bad Bentheim en Thijs heeft zwemles van 16.30u tot 17.30u, Jordy moet zijn huiswerk nog maken....weg middag!!

zondag 22 januari 2012

Brief en verjaardagen

Zo, de brief is klaar, het 'Wohnungsansuchen' ingevuld en ondertekend....klaar om morgen met de post naar Oostenrijk gestuurd te worden! Eens zien hoe het dan verder gaat, of we vóór de zomer nog iets van terughoren!! Ik heb wel netjes in de brief gevraagd, of de mevrouw mij even een berichtje via de mail wil sturen, als ze de brief ontvangen heeft....dan weet ik in ieder geval zeker dat het over is gekomen.

Gisterenmiddag was het gezellig! Eriks oma is 90 jaar geworden en wij hebben er ook gelijk de verjaardag van Eriks moeder gevierd, zij was gisteren ook jarig!!
Deze familie zien we heel weinig (sommigen zien we dus maar eens per jaar, met deze verjaardag...), dus dan is er wel weer genoeg bij te kletsen en te vertellen, we zijn dus weer helemaal bij!! Het is natuurlijk zo, dat we de verjaardagen die we nu allemaal vieren en in de komende maanden ook, dat we daar volgend jaar niet meer bij zullen zijn...daar denk ik eerlijk gezegd niet zo heel erg bij na, het is niet zo dat je de mensen nooit meer ziet, alleen niet op de verjaardagen....
Het zal natuurlijk in het geval van onze oma's misschien anders zijn, zij hebben een inmiddels hoge leeftijd bereikt en zoals iedereen, hebben ook zij niet het eeuwige leven...