zaterdag 7 september 2013

Ontsnapping, feestje en Harleytreffen

Daar ben ik weer! Waar te beginnen... gisterenmiddag, vlak voordat ik me om wilde kleden, nog even snel de was afhalen, ik kijk richting ren van de konijnen en zie één konijn...ik kijk nog even iets beter en traceer nog steeds maar één konijn, ik zie een hol, ga op mijn knieën en zie daglicht aan het andere uiteinde, precies naar de heg! Ik ren eerst om de heg heen, om te kijken of ze op straat loopt of nog op de helling, maar nee. Ik zeg Luuk dat hij aan de andere kant van de heg moet gaan staan en ik roep Jordy naar buiten. Ik roep Snoopy en kijk onder de heg langs en gelukkig, daar zit ze, uitgebreid kauwend op al het lekkers wat er onder de heg staat...ik roep haar naam nog eens en ze loopt zowaar naar de achterkant van de ren, maar ja, daar kom je niet zomaar bij en ze is ook niet van plan om al dat lekkers zomaar op te geven, dus ze draait mij weer haar achterste toe en gaat weer midden onder de heg zitten...die heg is zo'n anderhalve tot twee meter in doorsnee. Ik verschuif, in zover mogelijk de ren en zeg Jordy dat hij met de emmer voer moet proberen om Snoopy tevoorschijn te krijgen....gelukkig is het gelukt!! Vrij vlot kwam ze naar Jordy toe en liet zich ook nog oppakken...pfieuw!

Toen naar binnen met de was onder de arm en mezelf omkleden en een beetje toonbaar maken. Erik kwam terug, we hebben samen koffie gedronken en toen ben ik met de kids in de auto naar Ute gegaan. Daar was ook Andrea met haar dochter en we zijn gezamelijk naar Niki gereden. Erik is later met de man van Ute meegekomen. Het was heel gezellig. Er waren niet teveel mensen, maar gewoon een gezellige groep. Er was al iemand aan het grillen met vlees en groenten, maïskolfen werden er tussengelegd. Voor de kids kwamen er al snel worstjes en een enorme bak patat op tafel en daarna konden de volwassenen zich uitleven op verschillende soorten vlees, groenten, salades, stokbrood en sausjes...alles was wederom zelfgemaakt...wow! Er werd volop gegeten en gedronken, de Schnapps kwam op tafel en toen een ronde koffie met...Reindling, Villacher Torte, Cremeschnitten, Apfelkuchen, Schokoladekuchen...en op de Villacher Torte na, was ook dit allemaal weer zelf gemaakt. Intussen was Erik er ook en nog een aantal anderen die niet eerder konden en zij konden ook zo verder eten van alles wat er nog was. Tijdens de hele middag hing er al een enorme pan boven het vuur, waar ter plekke Gulasch in bereidt werd, alle mannen stonden er rondomheen en de groente's, vlees en kruiden werden stuk voor stuk toegevoegd, wat later de aardappels en het heeft een hele poos kunnen sudderen. Tegen 20.00u was het klaar en het werd geserveerd ín een broodje met de vorm van een pannetje, waar het deksel afgesneden kon worden. Je at de Gulasch dus rechtstreeks uit een brood op het formaat van een normale soepkop! Er werden nog verschillende kleine actjes opgevoerd, maar tegen 21.00u was het voor ons toch echt de hoogste tijd om te gaan, Thijs viel bijna om van de slaap...maar de kids hebben zich alweer heerlijk kunnen vermaken, want de mensen wonen langs het bos waar de Stollenwanderweg door gaat...ze konden dus zo in het bos om te spelen!
We hebben gelijk een uitnodiging voor een volgend feestje meegekregen...

Vanmorgen zijn we alweer redelijk bijtijds opgestaan en na het ontbijt naar Finkenstein gereden. Net na Finkenstein heb ik de heren allemaal afgezet, voor het Harley treffen. Ik ben teruggereden naar Villach voor de kapper en een paar kleine boodschappen en daarna kon ik de heren weer afhalen. Wat ontzettend mooi om dat eens te zien zeg!!! Vanaf Villach reed je al tussen de motoren en heel Finkenstein bestond alleen nog maar uit motoren!! De parade zou om 12.00u beginnen, maar wij wilden ervoor zorgen, dat we voor die tijd weer weg waren, want motoren hadden de jongens inmiddels genoeg gezien en als je op het verkeerde punt staat te kijken, heb je kans dat je pas drie uur later, als de hele parade aan motoren pas voorbij is, weer weg kunt komen...daar zaten we niet op te wachten!! Maar wat een mooi gezicht, ik heb de heren dus weer opgehaald op het moment dat alle Harley's zich aan het verzamelen waren...wow, wat een sfeer en wat een pronkstukken! Na Finkenstein heb je een behoorlijk uitzicht richting het treffen en vanaf daar blonk en glom de hele straat kilometers lang! Het weer was perfect en de sfeer net zo! Echt geweldig om te zien en iets waar we zeerzeker volgend jaar weer iets van mee willen krijgen!!

vrijdag 6 september 2013

Slaapkamer en Niki

Zow, het project is afgerond...project kinderslaapkamer! Oei oei oei, wat was het er een zooitje! Gisteren heb ik twee zwaarverveelde jongens aan het werk gezet, ze wisten echt niet wat ze moesten doen, mijn voorstellen voor klusjes buiten waren allemaal niet leuk genoeg, dus dan de slaapkamer maar eens opruimen! Ik heb ze eerst met z'n twee aan de bureau's opruimen gezet...aangezien Thijs een wandeling ging maken met de Kindergarten en pas om 15.00u opgehaald kon worden, heb ik Thijs zijn bureau onder handen genomen...ik heb het bureau zowaar kunnen vinden... Ze moesten ook gelijk alles onder handen nemen, opruimen, weggooien... ik heb vervolgens de speelgoedmand en het duplokrat zo op de kop gezet en helemaal uitgezocht. Vanmorgen als afsluiting heb ik een emmer met sop en twee doekjes op de kamer gezet en konden ze beiden alles schoonmaken! Ik heb zo links en rechts een helpende hand gegeven en ik heb de speelgoedkratten in de woonkamer opgeruimd. Vevolgens heb ik zelf het huis gestofd en gezogen en ik ben ook in de slaapkamer bij Jordy en Luuk geeindigd...heerlijk weer, alles schoon en opgeruimd en de slaapkamer van de jongens blinkt weer, superopgeruimde bureau's...dat hebben ze supergoed gedaan!!

Vanmiddag hebben we alweer een feestje...een ronde leeftijd! Niki is vandaag 30 geworden! We werden afgelopen zondag (zij waren er met de wandeling ook bij) uitgenodigd. Ik ga vanmiddag met de jongens eerder er naar toe en Erik komt na, met de man van Ute. Zo kan Erik hier nog wat doen, wat hij graag wilde, want morgen gaan ze met z'n allen naar het Harley Treffen kijken, als ik bij de kapper ben....dus dan blijft er om te klussen alleen maar de zaterdagmiddag over...
Voor vandaag zullen we niet voor 20.00u thuis zijn waarschijnlijk, want er wordt ter plekke goulash op traditionele wijze bereidt, heb ik begrepen! Dus het avondeten zit erbij, ik heb er zin in! De kinderen kunnen de hele middag weer met alle vriendjes en vriendinnetjes spelen, dus die zullen zich prima vermaken!

En nu ga ik snel Thijs ophalen!!

donderdag 5 september 2013

Reactie's, treffen en rooklucht...

Leuk! De reactie's op de blog van gisteren. Ik mag het dus een beerput noemen...nou ja, jullie weten wat ik nu bedoel, dus noem ik het maar gewoon de put :-)
Ik hoop inderdaad ook, dat bij de jongens de boodschap goed ik overgekomen...nu is het nog een lege put, maar ja, als er één keer water in komt te staan, dan is het toch wel een 'eng' ding...maar daar zal vast een goede oplossing voor komen.
En volgens mij is otto niet alleen maar twents...denk ik, ik hoor het woord wel vaker vallen...maar zeker weten, doe ik het dus niet!

Erik is gisteren (hihi en vanochtend...) naar het Harley Davidson Treffen bij de Faakersee geweest. Om 20.00u werd hij opgehaald door vier mannen, allemaal dus bekenden. Erik had geen idee, wat hij ervan zou moeten verwachten, maar nu weet hij het! Er is vooral veel en heel harde muziek, véééél motoren (hihi, niet geheel onlogisch) en er waren dus twee hele velden ingericht met kraampjes waar je motorgerichte spullen kon kopen, bijbehorende kleding aan kon schaffen, motoren kon kopen, kettingen en ander 'Schmuck' wat je tegemoet blonk kon kopen, Tattoo's kon laten zetten of een piercing...veel bier en ook gezelligheid! Het was slenteren tussen de kraampjes door en na het eerste veld dacht Erik dat ze alles hadden gezien, maar toen stapten ze in de pendelbus en werden naar het tweede veld gebracht...met eenzelfde verhaal als het eerste! Aan het einde van dat veld, stond een grote tent waarin verder 'gevierd' werd... er was Erik van te voren al gezegd, dat de heren niet van de vroege klok zouden zijn, daarom gaan er een aantal al niet mee...maar ja, eerst zelf zien en meemaken en dan oordelen! Uiteindelijk stapte Erik om 03.50u in bed....en om 06.30u ging de wekker!
Erik vond het wel leuk om mee te hebben gemaakt, maar of hij een andere keer weer mee gaat, dat weet hij nog niet. Haha, en vandaag gaat hij het zwaar krijgen...eens kijken wie er vanavond eerder in bed ligt, Erik of de jongens!

Als je beiden niet rookt er er ook nooit meer in 'terecht' komt, dan is het niet fris als één van beiden dus er behoorlijk naar euh... stinkt, mag ik toch wel zeggen. Toen vannacht de slaapkamerdeur openging, was die rooklucht het eerste wat ik kon ruiken...brrrrr, wat vies!!! Al een paar jaar slaat mij die rooklucht heel erg op de keel als ik er wèl mee in aanraking kom. Jarenlang nooit last van gehad, maar zo opeens, sinds een jaar of vijf, dus wel... ik heb dan ook niet lekker meer geslapen en ja hoor, vanmorgen ben ik opgestaan met een hele dikke, schorre en zere keel! Blergh! Ik heb dus gelijk het rolluik opgetrokken en het raam van de kiepstand op de draaistand gezet, in de keuken de kleren van Erik meteen op het balkon gegooid en de balkondeur open laten staan. Toen ik de gang op kwam hing daar nog een jas...ook het balkon op! Wat later, toen Erik naar het werk ging, kwam ik terug op slaapkamer en het stonk er echt vreselijk! Tja, daar stap ik dus vanavond niet meer lekker in en heb dus het dekbed over de waslijn gegooid en het hoeslaken en kussenslopen in de wasmachine gedaan. Nu inmiddels is de lucht hier geklaard, net als mijn keel!

woensdag 4 september 2013

Stol

Vanmorgen maar gewoon even weer lekker aangeklungeld. Thijs weggebracht, beetje gepoetst in huis en wat was weggewerkt, gelezen met Jordy en Luuk...ach en toen was de morgen gewoon al bijna weer om!
Vanmiddag is de meneer van de graafmachine nog een keer geweest. Hij belde gisteren Erik op, of hij met iemand anders samen nog even een keer langs kon komen om het goed na te meten en het met die meneer te bespreken. Vandaar dus dat vanmiddag twee heren aan kwamen. Ik ben met ze meegelopen, heb vragen beantwoord en ook wat nagevraagd. Wij hebben in de tuin nog een oude strontput zitten (hoe heet zo'n ding nou in het net?) en Erik had die man van de graafmachine er niets over gezegd, terwijl hij er wel met de graafmachine overheen zou moeten rijden...wij wisten niet precies het hoe en wat van de put, dus ik heb het de meneer maar even gezegd. Dat was net toen hij aan het kijken was, waar dan precies het regenwater naar toe geloosd zou gaan worden. Ik sprong op de deksel van de put (de hele put zit onder het gras en is niet in zicht, maar wel hoorbaar) en de meneer veerde bijna op: ''zit er een put onder?'' Ik bevestigde en gelijk vroegen beide heren of we een pikhouweel hadden liggen...euh ja, ergens... Jordy is met mij mee gelopen en zo hadden we 'm snel gevonden en aan de heren gegeven en in een mum van tijd was de deksel in zicht en hadden ze de put open! Een hele mooie betonput, helemaal leeg en droog! De mannen vonden het geweldig voor het regenwater, een mooiere oplossing had er volgens hen niet kunnen zijn! Nou ja, zo zouden we het water ook nog in de zomer weer kunnen gebruiken om de planten water te geven! De jongens vonden het natuurlijk mega-interessant en stonden er met de neus bovenop, Luuk: ''HUH, HEBBEN WIJ EEN STOL IN DE TUIN????? Hahahaha, het had zomaar gekund! De meneer had het in de gaten en keek de jongens alledrie aan en zei netjes: ''Dies ist kein Spielzeug, es ist gefährlich...ihr drei dürft hier NICHTS machen!'' Ze keken nog net niet verschrikt, maar knikten alledrie en toen keek de meneer mij even aan, met een blik van verstandhouding :-) De meneer heeft het weer dichtgemaakt en ik heb er de otto even bovenop gereden, zodat ze er ook even niet met fietsen of trekkers overheen gaan.

We hebben nog even koffie gedronken en toen zijn de heren vertrokken, ze gaan aan het rekenen en dan zal het aanbod volgen. Morgenavond komt er een ander bedrijf, een bedrijf dat Ute kent en wat bij haar in de tuin werkzaamheden heeft verricht. Dan horen we hoe dit bedrijf erover denkt en zullen we ook van dit bedrijf een aanbieding krijgen en dan zullen we het wel zien...

dinsdag 3 september 2013

Verveling, schoolspullen en uit eten!

Pfieuw...de laatste vakantieweek voor Jordy en Luuk!! Hóe erg kan iemand zich vervelen? Nou, ik heb een beetje een idee, na inmiddels bijna negen weken twee jongens in huis te hebben gehad ;-)
Het was ook niet voor niets, dat Thijs sinds vorige week weer naar de Kindergarten is gegaan en Thijs heeft er inmiddels zijn draai alweer helemaal gevonden (vanaf de eerste stap binnen dan hè...hihi). Thijs begon ook uit verveling gewoon echt vervelend te doen en Jordy en Luuk zijn inmiddels geen haar beter, als ze elkaar niet in de haren vliegen, dan staan ze verveeld om mij heen... ik geef ze af en toe een klusje of draag ideeën aan, maar het helpt allemaal maar voor even.

Gisteren hebben we ons, na Thijs te hebben weggebracht, aan de keukentafel gezet. Alle lijsten, schriften en alle materiaal erbij, schooltassen erbij en ik heb de schriften verdeeld volgens de lijst en de jongens moesten ze beschriften en de juiste kleur hoes erom doen. Nieuwe potloden en stiften van naam voorzien, Luuks nieuwe vulpen van naam voorzien etc. Wat klaar was, gelijk in de tas. De juiste tekenblokken van naam voorzien, de nieuwe schoolschoenen en sportschoenen van naam voorzien en in de juiste tasjes stoppen... het was weer een goed uur ''tijdverdrijf''' voor ze. De kratjes voor het vak 'Werken' hadden we gelukkig voor de vakantie alweer helemaal kant en klaar en eventueel aangevuld op zolder gezet. Ieder heeft twee kratjes, één met vijf bollen wol, breinaalden, schaar, lijm en nog wat andere spullen en het andere kratje met de verfdoos, kwasten, waterbakje, doekje, oud t-shirt en waskrijtjes... De eerste schooldag gaan dan ook de ouders mee naar school, al was het alleen al voor het meeslepen van alle spullen! Gelukkig blijft zo ongeveer alles op school, als er een keer wat op is, dan staat het in het schriftje en kun je het meegeven. Met de kerst krijgen ze alles een keer mee naar huis, om de boel weer op te ruimen en schoon te maken...wat dan ook ECHT nodig is :-)

Aangezien het weer echt heerlijk nazomers is nu, zijn we weer lekker veel buiten te vinden!
We hadden eigenlijk zondag uit eten willen gaan (daar had ik gewoon opeens zin in en we doen dit eigenlijk bijna nooit met ons vijfen), maar omdat onze gasten wat later kwamen (wat ze netjes per sms doorgaven), was dit niet meer handig. Heel erg slecht kwam het ook niet uit, omdat we zondag dus al de wandeling en het gezellige nazitten hadden gehad en ik mij daarna nog in mijn Dirndl 'moest' hijsen... maar waarom zouden we niet gewoon op maandag uit eten gaan! Hahaha, ik heb gisterenochtend dus gewoon besproken in het restaurant en Erik een sms gestuurd....Erik vroeg zich af of we iets te vieren hadden: ''Ja, het is maandag'' heb ik als antwoord gegeven. Zodoende zijn we heerlijk uit eten gegaan, nadat Erik van het werk kwam en we nog eerst even een kop koffie in de zon op het balkon gedronken hadden... de bediening was supervlot en het eten nog sneller bijna, waardoor we al heel op tijd klaar waren en we nog even lekker een stukje rondgereden hebben...genietend van het uitzicht op de Julische- en Karnische Alpen... gewoon lekker genieten!

zondag 1 september 2013

Geslaagd!

Het was supergezellig! Erg leuk om zo spontaan met een toch redelijke groep zo te gaan wandelen. Ik probeer me wel eens in te denken: zou je zoiets in Nederland of Duitsland ook zo doen? 'Gewoon' een stuk wandelen met een aantal familie's op zondagmorgen? 
We hadden uiteindelijk afgesproken om 9.30u op de parkeerplaats bij de winkel. Eén familie had afgezegd wegens een feestje de avond ervoor, maar toch waren we met 16 personen met het wandelen en met het koffie drinken erna, kwamen er nog 3 bij!

Iedereen weet nu dus de Ochsentritt te vinden :-)
En in plaats van de snelste weg weer naar huis te nemen, stelden ze zelfs voor om over de Ochsentritt verder te lopen, berg op. Thijs vond dat even wat minder, maar met wat gemopper is hij toch netjes meegelopen. Ik moet zeggen, het is ook een redelijk steil pad, maar wel goed te doen. Uiteindelijk zijn we twee uur aan het wandelen geweest en daarna is iedereen meegegaan voor de koffie en Kuchen...erg leuk! De kinderen hebben zich prima vermaakt met de boomhut, schommels, trampoline en de konijnen en uiteindelijk zijn de laatste personen rond 14.30u weggegaan...geslaagd dus!

Erik heeft meteen een volgende afspraak staan, hij gaat woensdag met de mannen mee naar het Harley treffen aan de Faakersee (klikken)! Erik wilde er toch al naar toe, zóveel motoren...dat is natuurlijk geweldig! Het is op woensdagavond en Erik zal dan worden opgehaald, erg handig! In het weekend wil Erik nog even met de jongens langs de route gaan staan, zodat ook zij nog kunnen kijken.