zaterdag 7 september 2013

Ontsnapping, feestje en Harleytreffen

Daar ben ik weer! Waar te beginnen... gisterenmiddag, vlak voordat ik me om wilde kleden, nog even snel de was afhalen, ik kijk richting ren van de konijnen en zie één konijn...ik kijk nog even iets beter en traceer nog steeds maar één konijn, ik zie een hol, ga op mijn knieën en zie daglicht aan het andere uiteinde, precies naar de heg! Ik ren eerst om de heg heen, om te kijken of ze op straat loopt of nog op de helling, maar nee. Ik zeg Luuk dat hij aan de andere kant van de heg moet gaan staan en ik roep Jordy naar buiten. Ik roep Snoopy en kijk onder de heg langs en gelukkig, daar zit ze, uitgebreid kauwend op al het lekkers wat er onder de heg staat...ik roep haar naam nog eens en ze loopt zowaar naar de achterkant van de ren, maar ja, daar kom je niet zomaar bij en ze is ook niet van plan om al dat lekkers zomaar op te geven, dus ze draait mij weer haar achterste toe en gaat weer midden onder de heg zitten...die heg is zo'n anderhalve tot twee meter in doorsnee. Ik verschuif, in zover mogelijk de ren en zeg Jordy dat hij met de emmer voer moet proberen om Snoopy tevoorschijn te krijgen....gelukkig is het gelukt!! Vrij vlot kwam ze naar Jordy toe en liet zich ook nog oppakken...pfieuw!

Toen naar binnen met de was onder de arm en mezelf omkleden en een beetje toonbaar maken. Erik kwam terug, we hebben samen koffie gedronken en toen ben ik met de kids in de auto naar Ute gegaan. Daar was ook Andrea met haar dochter en we zijn gezamelijk naar Niki gereden. Erik is later met de man van Ute meegekomen. Het was heel gezellig. Er waren niet teveel mensen, maar gewoon een gezellige groep. Er was al iemand aan het grillen met vlees en groenten, maïskolfen werden er tussengelegd. Voor de kids kwamen er al snel worstjes en een enorme bak patat op tafel en daarna konden de volwassenen zich uitleven op verschillende soorten vlees, groenten, salades, stokbrood en sausjes...alles was wederom zelfgemaakt...wow! Er werd volop gegeten en gedronken, de Schnapps kwam op tafel en toen een ronde koffie met...Reindling, Villacher Torte, Cremeschnitten, Apfelkuchen, Schokoladekuchen...en op de Villacher Torte na, was ook dit allemaal weer zelf gemaakt. Intussen was Erik er ook en nog een aantal anderen die niet eerder konden en zij konden ook zo verder eten van alles wat er nog was. Tijdens de hele middag hing er al een enorme pan boven het vuur, waar ter plekke Gulasch in bereidt werd, alle mannen stonden er rondomheen en de groente's, vlees en kruiden werden stuk voor stuk toegevoegd, wat later de aardappels en het heeft een hele poos kunnen sudderen. Tegen 20.00u was het klaar en het werd geserveerd ín een broodje met de vorm van een pannetje, waar het deksel afgesneden kon worden. Je at de Gulasch dus rechtstreeks uit een brood op het formaat van een normale soepkop! Er werden nog verschillende kleine actjes opgevoerd, maar tegen 21.00u was het voor ons toch echt de hoogste tijd om te gaan, Thijs viel bijna om van de slaap...maar de kids hebben zich alweer heerlijk kunnen vermaken, want de mensen wonen langs het bos waar de Stollenwanderweg door gaat...ze konden dus zo in het bos om te spelen!
We hebben gelijk een uitnodiging voor een volgend feestje meegekregen...

Vanmorgen zijn we alweer redelijk bijtijds opgestaan en na het ontbijt naar Finkenstein gereden. Net na Finkenstein heb ik de heren allemaal afgezet, voor het Harley treffen. Ik ben teruggereden naar Villach voor de kapper en een paar kleine boodschappen en daarna kon ik de heren weer afhalen. Wat ontzettend mooi om dat eens te zien zeg!!! Vanaf Villach reed je al tussen de motoren en heel Finkenstein bestond alleen nog maar uit motoren!! De parade zou om 12.00u beginnen, maar wij wilden ervoor zorgen, dat we voor die tijd weer weg waren, want motoren hadden de jongens inmiddels genoeg gezien en als je op het verkeerde punt staat te kijken, heb je kans dat je pas drie uur later, als de hele parade aan motoren pas voorbij is, weer weg kunt komen...daar zaten we niet op te wachten!! Maar wat een mooi gezicht, ik heb de heren dus weer opgehaald op het moment dat alle Harley's zich aan het verzamelen waren...wow, wat een sfeer en wat een pronkstukken! Na Finkenstein heb je een behoorlijk uitzicht richting het treffen en vanaf daar blonk en glom de hele straat kilometers lang! Het weer was perfect en de sfeer net zo! Echt geweldig om te zien en iets waar we zeerzeker volgend jaar weer iets van mee willen krijgen!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat super allemaal. Volgens mij is het daar een paradijs. Gezellig met de mensen en (volgens mij) verschrikkelijk veel lekker eten.
Het is echt genieten wat ik zo lees.
Groetjes van Josina.

Anoniem zei

Dat wordt ook onder het hok gaas, want jullie hebben intelligente konijnen en nu ze dit kunstje kennen..