dinsdag 3 september 2013

Verveling, schoolspullen en uit eten!

Pfieuw...de laatste vakantieweek voor Jordy en Luuk!! Hóe erg kan iemand zich vervelen? Nou, ik heb een beetje een idee, na inmiddels bijna negen weken twee jongens in huis te hebben gehad ;-)
Het was ook niet voor niets, dat Thijs sinds vorige week weer naar de Kindergarten is gegaan en Thijs heeft er inmiddels zijn draai alweer helemaal gevonden (vanaf de eerste stap binnen dan hè...hihi). Thijs begon ook uit verveling gewoon echt vervelend te doen en Jordy en Luuk zijn inmiddels geen haar beter, als ze elkaar niet in de haren vliegen, dan staan ze verveeld om mij heen... ik geef ze af en toe een klusje of draag ideeën aan, maar het helpt allemaal maar voor even.

Gisteren hebben we ons, na Thijs te hebben weggebracht, aan de keukentafel gezet. Alle lijsten, schriften en alle materiaal erbij, schooltassen erbij en ik heb de schriften verdeeld volgens de lijst en de jongens moesten ze beschriften en de juiste kleur hoes erom doen. Nieuwe potloden en stiften van naam voorzien, Luuks nieuwe vulpen van naam voorzien etc. Wat klaar was, gelijk in de tas. De juiste tekenblokken van naam voorzien, de nieuwe schoolschoenen en sportschoenen van naam voorzien en in de juiste tasjes stoppen... het was weer een goed uur ''tijdverdrijf''' voor ze. De kratjes voor het vak 'Werken' hadden we gelukkig voor de vakantie alweer helemaal kant en klaar en eventueel aangevuld op zolder gezet. Ieder heeft twee kratjes, één met vijf bollen wol, breinaalden, schaar, lijm en nog wat andere spullen en het andere kratje met de verfdoos, kwasten, waterbakje, doekje, oud t-shirt en waskrijtjes... De eerste schooldag gaan dan ook de ouders mee naar school, al was het alleen al voor het meeslepen van alle spullen! Gelukkig blijft zo ongeveer alles op school, als er een keer wat op is, dan staat het in het schriftje en kun je het meegeven. Met de kerst krijgen ze alles een keer mee naar huis, om de boel weer op te ruimen en schoon te maken...wat dan ook ECHT nodig is :-)

Aangezien het weer echt heerlijk nazomers is nu, zijn we weer lekker veel buiten te vinden!
We hadden eigenlijk zondag uit eten willen gaan (daar had ik gewoon opeens zin in en we doen dit eigenlijk bijna nooit met ons vijfen), maar omdat onze gasten wat later kwamen (wat ze netjes per sms doorgaven), was dit niet meer handig. Heel erg slecht kwam het ook niet uit, omdat we zondag dus al de wandeling en het gezellige nazitten hadden gehad en ik mij daarna nog in mijn Dirndl 'moest' hijsen... maar waarom zouden we niet gewoon op maandag uit eten gaan! Hahaha, ik heb gisterenochtend dus gewoon besproken in het restaurant en Erik een sms gestuurd....Erik vroeg zich af of we iets te vieren hadden: ''Ja, het is maandag'' heb ik als antwoord gegeven. Zodoende zijn we heerlijk uit eten gegaan, nadat Erik van het werk kwam en we nog eerst even een kop koffie in de zon op het balkon gedronken hadden... de bediening was supervlot en het eten nog sneller bijna, waardoor we al heel op tijd klaar waren en we nog even lekker een stukje rondgereden hebben...genietend van het uitzicht op de Julische- en Karnische Alpen... gewoon lekker genieten!

1 opmerking:

Anoniem zei

Herkenbaar die verveling. De middelste kleinzoon was helemaal blij dat hij weer naar school mocht.
Gezellig uit eten met elkaar en dan omgeving weer verder verkennen. Heerlijk joh.
Groetjes van Josina.